BENİM TÜRKÇEM ÇOK KÖTÜ ( TEST SINAVLARDAN ÇK KÖTÜ NET ÇIKARIYORUM -ne yapmam gerekli ????
lütfen bana çözüm önerisi getirin
bi test sınavım çok kötü geçmişti. sınav sonucunu söyleyen hoca kitap oku dedi. eve gittim 2 günde bitirdim o kitabı ama bi fayda görmedim aynı tas aynı hamam , bende arkadaşlara sordum sizin türkçe netleri 25 soruda 20 den aşagı düşmüyo nasıl çalışıyosunuz dedim , kitap mı okuyosunuz dedim ne kitabı dediler hiçbişey çalışmıyorum türkçeyemi çalışılır dediler güldüler acaba ne yapabilirim yardım lütfen
Hocan doğru söylemiş ama hemen bir kitapla olmaz bu işler.Öncelikle iyice konuları çalış,dilbilgisi filan.Kendini yeterli gördüğün anda test çözmeye başla.Ne kadar test çözersen o kadar iyi olur.Kitap okumanın sana testlerde faydalı olmasını istiyorsan,alışkanlık haline getir.Sanırım OKS'ye gireceksin,eğer şimdiden kitap okuma alışkanllığı kazanırsan,ÖSS'de rahat edersin ilerde.Kolay gelsin.
zaman önemli birikim önemli.. trt 1 seyret.. bol bol soru çöz... dilbilgisi grammer çalış... ve tabiki bbol bol kitap oku.. zamanla olur böle şeylker... ve sabır...
sorunun paragraf sözcükte anlam iste kitap+bool bool soru çöz bu senin iyi gelecektir.. dilbilgsinden anlamıyorsan o konuyla ilgili örnek soru çöz
netten adam gibi sitelerden yazılar bulup oku.. ha ama önce bol bol gazete de oku.ç.. özellikle köşe yazıları ve makaleler..
arkadaşlarına bakma sen. benim zamanındada vardı öyle tipler. çalışmıyorum derler evde köpek gibi çalışırlardı.
evet gülenlere bakma... hiçkimse çalışmadan o kadar net yapamaz .. ama birikimle olabilir belki...
ünideyim hala var o tiplerden.. hukuk gibi bi, bölümde.. hiç çalışmadım diyip geçen tonlarca tip.... ulan bilgi soruyo bazen çalışmadan nasıl geçiyosun yeme beni
biraz da yetenek işidir türkçe 25 soru dediğine göre daha orta okuldasın zamanla geliştirebilirsin biraz daha fazla okumaya özen göster ve yorum kabiliyetini kullan.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme