Şimdi Ara

Bence Bu Nedenle 2. El Satışlar Ağır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, daha önce konusunu açmıştım aracımı satıyorum diye. Piyasa çok mu kötü demiştim. Acelem yok ve araç ilanı duruyor süresi bitmek üzere. Bugün birisi yazmış aynı araçtan var hatasız benimki 45 bin kilometrede demiş. 90 bin TL fiyat yazmış. Bir de aynı aracın ilanına gelip "ohh bunun fiyatı böyleyse benim ki 90 eder" kafasıyla gaza geldi yazdı sanırım. Bilmiyor ki sadece hasar kaydı ile fiyat karşılaştırması yapılamayacağını. Ekstralar, LPG vs. zaten her konuda benim araç üstün, onun araç standart paket. Bence piyasanın kötü olmasının sebebi bu zihniyetler. Yanlış analiz ve fiyatlandırma. Ben çeşitli siteler üzerinden ortalama bir fiyat çıkardım aracımın ederinin bir tık üstünü yazdım ve ederine de vereceğim. Ama insanlar buna göre değil kim ne yazdıysa "benim araç bundan iyi daha fazlası eder" diyerek ilan veriyor. (Sadece donanım ya da hasara göre belirliyorlar ayrıca.) Bu yüzden ilanlar 2-3 ay yayında kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellentwarrior -- 17 Aralık 2018; 16:38:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Siz ortalama çıkartıp bir tık üstünü yazmışsınız. Sizden sonraki adam da sizin bir tık üstü koyduğunuz fiyat ve diğer araçların ortalamasını alıp bir tık üstünü koyuyor. Böylece sürekli ortalama fiyat yükseliyor. Yani siz de bu durumun bir parçasısınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ysgramor

Siz ortalama çıkartıp bir tık üstünü yazmışsınız. Sizden sonraki adam da sizin bir tık üstü koyduğunuz fiyat ve diğer araçların ortalamasını alıp bir tık üstünü koyuyor. Böylece sürekli ortalama fiyat yükseliyor. Yani siz de bu durumun bir parçasısınız.
    Aynen katılıyorum bizler yada bu araç satıcısı arkadaşımız hepimiz tüketici olmanın verdiği karlılık marjını esas alarak satış yapıyoruz fiyat dengeye yine geliyor gerçekten satıcı isek ama işte gereksiz pazarlık vs süreci oluyor bir de otomobil değil ne satarsak satalım alıcı arkadaş ederi de yazılsa ederinden aşağı da yazılsa sinekten yağ misali pazarlık ediyor ben de satıcı olsam nasılsa ölücüler arıyor diyerek bi tık üstünü yazardım.
  • Ysgramor kullanıcısına yanıt
    Ortalama çıkan fiyat 82.500 ben 83.000 yazdım şuan 82.500 yazıyor? Neresi yüksek çok daha altına vereceğim. 1 tık üstü derken bahsettiğim kişi gibi gidip 8 bin TL fazla yazmadım 500 fazla yazıp onu da geri aldım.

• bediboy kullanıcısına yanıt
    Hocam 1 tık üstü dediğim cidden bir tık 500 TL onu da geri aldım indirdim 500 TL. Ederinin altına vereceğim zaten. Acelesi yok dursun ama yani ben burada yanlış bir bilinç ile hareket edildiğini anlatmak istedim benim gibi 500 TL yazılsa neyse adamlar 5-10 bin fazla yazmış.

• Aracınız sportage’dı sanırım. Bence aracınızın satılmama nedeni ne kadar bende ekstra var desenizde sıfırı 105-106’yken sizin 6 yaşına girecek araca 80bin istemenizde.

Zaten eski kasa insan buna 80 vereceğime 20 kredi çekerim yeni olsun derler ki çok haklılar.

Ekleme olarak; Bu söyleyeceğim sizin için değil, insanlar çok tuhaf bir araca 5 sene biniyorlar aracı eskitiyorlar sıfırından 20bin ucuza satmak istiyorlar. Ben 5 yaşında ama hiç kullanılmamış 0km araca bile, 2018i 100binken 2013’üne 80 verirken bin kere düşünürüm, bir de bunun üzerine 50-60bin Km kullanılmış aracı 80’e satmaya çalışan milletiz. Araçlara çok gereksiz değerler veriyoruz bu yüzden ikinci el araca, sıfır alma imkanı varsa karşıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orktas -- 17 Aralık 2018; 17:7:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • orktas O kullanıcısına yanıt
    Hocam o da doğru bir düşünce hatta 99 bin yazan yerler var sıfır için. Ancak dediğim gibi baz model. Karşılaştırılacak ise aynı donanım ile karşılaştırılması daha dürüstçe olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • excellentwarrior kullanıcısına yanıt
    İşte bence kasa değiştiği için o donanım farkını nötrlüyor, sizin kasa farkınız da ki eksi haneniz, donanım fazlalığınızı artınızı götürüyor olabilir.

En azından ben alıcı olsam böyle düşünürdüm sizin aracı da bence 75 e koysanız ilana satılır diye düşünüyorum.

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Keriz falan aramıyorum, aciliyeti yok keyifle biniyorum. 2 aracımdan biri. Çok şükür ihtiyacım yok. Ne zaman satılırsa satılsın. Kimseyi aramıyorum. Fiyatı da istediğin yerde analiz et bakalım fazla mı normal mi? Kerizmiş, üsluba bak!

Hocam ben ilana koymadan önce çevrede 78-79 çok teklif eden oldu satmayı düşünmüyordum vermedim. Açıkçası 75'e satmaktansa şuanki yaptığımı devam ettirir binerim.

• excellentwarrior kullanıcısına yanıt
    Ötv indirimi öncesi mi vermişlerdi 78-79?

• Benim arabam su eder bu eder diye diye piyasa mahvoldu. 10 aydır araba alamıyorum bu düşünce tarzı nedeniyle. Hayırlısıyla satarsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Mayıs, Haziran aylarıydı.

• UTA Mania U kullanıcısına yanıt
    İnşallah sağolun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.