|
Bellek krizinde ilk kurban: Micron, Crucial markasını kapatıyor
1 Mobil
-
-
Bu bellek muhabbeti haberlere konu olduğu gibiyse tüm pc sektörü bundan etkilenir.
-
6 ayda bir yeni ürünler çıkarsa telefon pc tablet vs tabikide bellek yetmez hayvan gibi hammadde tüketiliyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ Önüne Arkana Toparlanda Bak Bu Dünyanın İşlerine Koymazsan Yasak O zaman Gülersin O Zaman Seversin Bazı Şeylerede Alışmaya Bak -
Tekstil gibi boş bir sektöre para harcayacağına SK Hynixin yuzde 40 hissesi alınsaydı şu an 1000 kat daha iyi olurdu.
Tekstil sektörü talep olmadığı için harcanan paralar çöp oldu ama SK Hynix payi alınsaydı şu an para basardı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Asus Tuf serisi için bu marka ram düşünüyordum şimdi son güne kadar fiyatları iyice artar. Başka hangi marka ramler uyumlu acaba bu tuflarla onu araştırmak gerekecek çünkü tıf serisi ile her markanın ramleri uyumlu değil deniyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Öyle bir şey yok. Kim demiş onu ? Sweet spot kabul edilen bir zamanlama sahibi ram alırsan sorun olmaz. İçindeki dielar önemli. Onda da zaten 2 şirket ya var ya yok. Milletin aşırı oc kabul edilen çöp silikonlu işlemcilerinde ram çalışmıyor diye fatura rame kesiliyor. Atıyorum 8000 Cl 34 Ramin çalışması zor iken 6000 cl30,28,26 daha garanti oluyor. Düşük gecikme ile o bant kaybını bir noktada kazanıyorsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tek, tek kullanıcıya satacağına bulmuş toplu iyi karlı müşteri normal ona yetişemiyor kapatır tabii.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu -
Başka marka aynı özelliklerde ram alıp çalışmayınca bu marka ram alıp çalıştığını söyleyenler var. Asus Tuf serisi ram değişim videolarında %80 oranda bu marka ram kullanılıyor insanlar. Ram alınca. O sebeple ben de aynı sıkıntıyı yaşamayım diye bu markayı listeme almıştım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Gerçekten çok ilginç. Aynı hız ve zamanlamaya sahip ram %90 aynı die'a sahiptir. Nasıl uyumsuz oluyor anlayamadım. Asusun biosunda bir saçmalık var o zaman. Bir araştırayım merak ettim ben de.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ohhh buldunuz tabi yanlış kapıyı son kullanıcı kim ki
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Bir iki YZ yapımcısı battıktan sonra her şeyi yoluna girer. Bu para gömüyorlar ama maliyeti bir yerlerden çıkartılması gerekiyor. Eğer, özellikle son kullanıcı bu maliyetlere katlanmak istemez ise ki mesela Windows'ta istemiyor, bir kaç tanesi gümbürtüye gider. İzleyip, göreceğiz...
-
Bana da saçma geldi aslında ama yıllar önce de hangi markaydı hatırlamıyorum o donanım seçiyordu.
Bu arada aslında çok da şaşıırmamakta lazım. Sözde Asus hem kendi sitesinde hem çeşitli platformlara verdiği bilgiye göre benim Asus Tuf modelinde 4800 mhz ram varmış ve en fazlada 4800 mhz ram destekliyormuş. Bir de 32 gb üstüne çıkamazmışsın. Ama benim pc de ki Ram söylenenlerin aksine 5200 mhz olarak çalışıyor ve 5600 mhz lik bir Ram. Bir de 64 gb ram takıp tam kapasite çalıştıranlar var. Oda garip
Farklı yazılımlarla da test ettim hepsi cihazda 5600 mhz ram olduğu ve 5200 mhz olarak çalıştığı bilgisi verdiler. Hepsi de her iki ram yerine 32 gb ramlar takılıp ram olarak 64 gb kadar ram çıkartılabilir bilgisi verdiler. Hatta bir tanesi direk ram'in marka ve model bilgisini bile verdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 4 Aralık 2025; 11:8:21 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tamam abi madem kurumsal taraf daha karlı, kimse tüketici için bellek üretmesin o zaman Emenike. Ne gerek var ki.
-
Anakartınızın modeli ne hocam ? Maksimum ram boyutu bazen güncellenmeyebiliyor. Üretildiği vakitte o ram yoktur ama maksimum hız konusunda böyle bir şey duymamıştım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sadece crucial markası olarak çıkıyorsa kötünün iyisi, ancak micron chipler hiç bir şekilde son tüketiciye başka markalar aracılığıyla (atıyorum kingston, corsair) gelmeyecekse baya kötü. ilk aldığım sata ssd yurtdışından getirttiğim crucial mx300'dü, şu an mevcut sistemimde de crucial ddr4 ramleri kullanıyorum. ddr4 bazında özellikle micron e die chipler acayip sükse yapmıştı. gen4 ve gen5 t500 t705 de iyiydi rakiplerine göre. hynixte de benzer söylentiler vardı eğer hynix de çekilirse baya kötü olur çünkü piyasadaki ramlerin büyük çoğunluğu hynix chipli. geriye samsung, spectek gibi daha az kapasiteli üreticilerin insafına kalırız.
ayrıca, ab gibi birlikler ve yasal kurumları tüketiciyi korumak amacıyla bellek üreticilerine monopolleşme soruşturması ve rekabeti engelleme soruuşturması açabilir mi? dünyada hepi topu 3-5 bellek üreticisi var ve neredeyse kartelleşmiş durumdalar. bu şirketlere hem muhtaç kaldık, hem de kafalarına göre "ben artık datacenterlara satıyorum kardeş sana bellek yok" diyip piyasadan çıkabiliyorlar. ellerindeki son kullanıcıya yönelik üretim süreçlerini seve seve başka markalara paylaştırtabilirler. apple'ı usb-c'ye geçirten güç bunlara da diş geçirebilir diye düşünüyorum.
her balon gibi yapay zeka balonu da sönüp, bir kaç startup batıp bir iki büyük firma desteği almış proje durdurulursa o zaman seyreyleriz gümbürtüyü. şirinlik yaparak "geri döndük" derlerse her ne kadar memnun olsam da bu tarz çakallık yapan markalardan ürün almak yerine alternatif marka tercih ederim. ayrıca çinli ram üreticilere de belli bir olgunluğa erişmiş durumda. eğer gerçekten tutarsa aynı elektrikli arabalarda olduğu gibi piyasayı rame boğarlar, çıkan tüm firmaların piyasa boşluğunu büyük bir mutlulukla doldururlar.
bu sene kriz vurmadan ddr5'e geçmiş olsam iyiydi. acelem yok, piyasa öyle ya da böyle düzelir tıpkı ekran kartında olduğu gibi, elimdeki yetiyor. sıfırdan pc toplamak zorunda kalanların başı bir kaç ay daha ağrıyacak gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end0plazmikretikulum -- 4 Aralık 2025; 12:56:59 >_____________________________ AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight
-
çip alıp bellek üreten firmalar için büyük tehlike, bugün bir kaç model çıkarırsın toplu tedarik yapar üretirsin fiyat bir düşer tepetaklak, bunu yaşamamak adına durdurmuş. skn başka firmalarda az az üretim yaparak satacak ve bellek kıtlığı olacak ben böyle görüyorum.
ancak kurumsal tarafta anlaşma fiyatına her iki tarafda sözleşmeye uyacağı için sipariş alabilir. o tarafdada sözleşme sonrası fiyat artarsa nanay.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoreXXX -- 4 Aralık 2025; 12:27:42 >
-
Bunlar daha iyi günlerimiz. Bugün Micron tüketici pazarından çıktı. Muhtemelen AMD ve Nvidia'da ürün çeşitliliğini azaltacaktır yani RTX 5050, 5060 veya RX 9600 gibi modellerin üretimi durabilir. Yapay zeka balonu ile birlikte artık kurumsal taraftan gelen para daha tatlı hale geldi. Diğer donanım üreticileride tüketici pazarından çıkma kararı alırsa şaşırmam.
Artık DRAM pazarı en azından tüketici tarafında Güney Kore'nin tekeline girdi.
Şuan Çin'in elinde çok güzel bir fırsat var, doğru yatırımları yaparsa Micron'dan boşalan alanı doldurabilir. Bizi bu RAM kıtlığından ancak Çin kurtarır şu aşamada. ChangXin Memory'e umarım gerekli yatırımları yaparlar.
_____________________________ Just leave me alone, I know what I'm doing!
(Kimi Räikkönen, Lotus F1 1st WIN, Abu Dhabi, Nov. 4 - 2012)
Kimi Räikkönen ''The Ice Man''
2007 Formula One World Drivers' Champion -
sadece pc sektoru degil, ram kullanan butun sektorler etikilenecek. sk ve samsung da uretimi arttirmayacagini soyluyordu. yakinda 64gb ram ler 5090 kartlarla yarisacak fiyat konusunda
_____________________________ -
Yapay zeka maalesef mining ya da çip krizi dönemindeki gibi geçici bir durum değil. Büyük yatırımlar ve alımlar yapılıyor. Üreticiler de kârlılık sebebiyle o tarafa ağırlık veriyor. Bu yüzden fiyatların yeniden eski seviyelerine düşmesi zor. Tabii sadece PC sektörü değil, RAM kullanan tüm cihazlarda da fiyat artışlarının olması normal.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________
|
Bir iki YZ yapımcısı battıktan sonra her şeyi yoluna girer. Bu para gömüyorlar ama maliyeti bir yerlerden çıkartılması gerekiyor. Eğer, özellikle son kullanıcı bu maliyetlere katlanmak istemez ise ki mesela Windows'ta istemiyor, bir kaç tanesi gümbürtüye gider. İzleyip, göreceğiz...
|
|
Tekstil gibi boş bir sektöre para harcayacağına SK Hynixin yuzde 40 hissesi alınsaydı şu an 1000 kat daha iyi olurdu.
Tekstil sektörü talep olmadığı için harcanan paralar çöp oldu ama SK Hynix payi alınsaydı şu an para basardı |
|
Yapay zekâ şirketleri GPU’yu ana yemek, RAM’i tatlı yapınca bize sadece BIOS menüsü kaldı.
Afiyet olsun bile diyemeyeceğimiz günler yakındır .) |
|
çip alıp bellek üreten firmalar için büyük tehlike, bugün bir kaç model çıkarırsın toplu tedarik yapar üretirsin fiyat bir düşer tepetaklak, bunu yaşamamak adına durdurmuş. skn başka firmalarda az az üretim yaparak satacak ve bellek kıtlığı olacak ben böyle görüyorum.
ancak kurumsal tarafta anlaşma fiyatına her iki tarafda sözleşmeye uyacağı için sipariş alabilir. o tarafdada sözleşme sonrası fiyat artarsa nanay. |
Benzer içerikler
- çizim programı
- instagramdan konum atma
- snapchat toplu arkadaş silme
- spotify instagram story sessiz
- e kitap okuyucu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X




Yeni Kayıt

Konudaki Resimler





kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt






