Şimdi Ara

BELÇİKADAN ARABA GÖZLEMLERİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
10.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 4-5 gündür Belçika'da bulunmaktayım. Bulunduğum süre boyunca beklediğimiz birçok modelin yeni kasasını veya yeni modellerini gördüm.

Ancak dikkat ettiğim iki nokta var. Araçların, özellikle dizel araçların genel olarak motorları bizdeki modellerden büyük( 1.7-2.0 arası seyrediyor genellikle) Pololarda 2.0 TDI motor görmek insanın içini burkuyor. Biz 1.6 TDI ı bile rüyamızda görüyoruz.

İkinci nokta ise sedan model çok az var. Ya tek kapılı arabalar var (nerdeyse bütün modellerin tek kapılı modelleri mevcut polo golf 207 punto...) ya da sw modeller var. Sanırım çocuklara küçük tek kapılı araba alıyorlar ve de aileye büyük geniş araba.

Burada yeni Scenic, Coralla Aygo, Yeni Agila, Wv Fox (sanırım luponun yenisi) SW golf, SW C5, gibi birçok model var. Özellikle merak ettiğiniz araçlar varsa fotograflarını çekip paylaşabilirim.

Not : Henuz 1 tane bile civic ve focusun hb modelinden göremedim

• düzeltiyorum Focus ve civic sedan modellerinden görmedim
  • birkaç fotoyla şenlendirsen güzel olur aslında.golf sw,c5 sw falan

2.0 tdi polo ne gider yav
  • quote:

Orijinalden alıntı: tEmh@

birkaç fotoyla şenlendirsen güzel olur aslında.golf sw,c5 sw falan

2.0 tdi polo ne gider yav
    ilk gün otobanda bir poloyu kulube benzeri bir şeyleri çekerken gördüm. İçimden yazıktır gitmez o araba dedim... yanından geçerken 2.0 TDI yazısını görünce anladım işin aslını...

birkaç resim çektim ama şu anda ekleyemiyorum. en yakın zamanda renklendireceğim söz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1AC549C12

ilk gün otobanda bir poloyu kulube benzeri bir şeyleri çekerken gördüm. İçimden yazıktır gitmez o araba dedim... yanından geçerken 2.0 TDI yazısını görünce anladım işin aslını...

birkaç resim çektim ama şu anda ekleyemiyorum. en yakın zamanda renklendireceğim söz.

Alıntıları Göster
    Motor konusunda malesef yabancılardan çok daha düşük kapasiteli motorlar yaygın ülkemizde.Bununda nedeni çok açık benzin,vergi

• quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

Motor konusunda malesef yabancılardan çok daha düşük kapasiteli motorlar yaygın ülkemizde.Bununda nedeni çok açık benzin,vergi

Alıntıları Göster
    2.0 TDI Polo varmış.

Aman ne büyük eksiklik bizdeki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

2.0 TDI Polo varmış.

Alıntıları Göster
    Belcikanin hangi sehir'in desin ?
    ayrica 1.9 tdi 2.0 degil

burda benzinli arac para etmez ,cogunluk dizel araci sahibidir ,ozellikle turkler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NayirNolamaz -- 4 Kasım 2009; 5:47:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

2.0 TDI Polo varmış.

Alıntıları Göster
    1.5 yıldır buradayım, araçların %90'ı ya da daha fazlası dizel ve düz vites burada. Benzinli araba yok gibi birşey.

Bir de, aman şu varmış da bizde yokmuş vay ne eksik ne fazla yorumları çok hoş oluyor. Hemen her olaya negatif yaklaşıp tukaka diyelim. Aferim bize.
    Çok sığ bir araba piyasamız var, en basitinden station araçlar bizde araba yerine bile konmuyor. Avrupa araba piyasasına yorum yapmamız ne kadar komik oluyor siz hesaplayın gerisini.

Burada araç satış vergisi + yıllık vergiler arabanın CO2 değerleri ve gücüne göre ödeniyor, o yüzden de yüksek hacim düşük beygir ve düşük tüketimli araç görme şansımız oldukça yüksek.

• quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

1.5 yıldır buradayım, araçların %90'ı ya da daha fazlası dizel ve düz vites burada. Benzinli araba yok gibi birşey.

Bir de, aman şu varmış da bizde yokmuş vay ne eksik ne fazla yorumları çok hoş oluyor. Hemen her olaya negatif yaklaşıp tukaka diyelim. Aferim bize.
    Çok sığ bir araba piyasamız var, en basitinden station araçlar bizde araba yerine bile konmuyor. Avrupa araba piyasasına yorum yapmamız ne kadar komik oluyor siz hesaplayın gerisini.

Burada araç satış vergisi + yıllık vergiler arabanın CO2 değerleri ve gücüne göre ödeniyor, o yüzden de yüksek hacim düşük beygir ve düşük tüketimli araç görme şansımız oldukça yüksek.

Alıntıları Göster
    Sayın Silverblue
    Başlığımdan da anlaşılacağı üzere ben sadece gözlemlerimi aktarıyorum. Tabii ki 1.5 yıl Belçikada yaşayan siz ile benim gözlemlerim aynı olmayacaktır.
    Ayrıca benim gözlemlerimden birisi de yurtdışında insanların ihtiyaçlarını ön planda tuttuklarıdır. Biz de kolay kolay kimse tek kapı almaz... neden? çünkü alınmaz. Bu durumu anlatmaya çalıştım.

Ayrıca biz bi arabanın 1.4 motoru ile 2.0 motoru arasındaki fark için yaklaşık 20.000 TL. ödüyoruz. Sanırım size asıl komik gelen bu olmuştur. Bir özdeyişte söylendiği üzere benim gibi düşünmek için benle aynı pilava kaşık sallamanız gerek. Ben sizi yargılayamam siz de beni.

Onun için lütfen biraz saygı

• Hocam Avrupa da Kia-Hyundai modelleri ne alemde. Ben daha önceden birçok Avrupa kaynaklı sitede İ20, İ30 ve Ceed hakkında çok beğenildiği konusunda yorumlar okumuştum. Gerçekten yaygın mı acaba?

quote:

Orijinalden alıntı: hyildiz2

düzeltiyorum Focus ve civic sedan modellerinden görmedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tergener

Hocam Avrupa da Kia-Hyundai modelleri ne alemde. Ben daha önceden birçok Avrupa kaynaklı sitede İ20, İ30 ve Ceed hakkında çok beğenildiği konusunda yorumlar okumuştum. Gerçekten yaygın mı acaba?

quote:

Alıntıları Göster
    2.0 TDI Polo sanırım 140 hp olanından birde DSG tadından yenmez valla

• Hocam ben sana yorum yapmadim, gozlemlerinizi yazmissiniz.
    ben 2.0 polo bizde yok vay efendim nasil bir eksiklik diyen arkadasa yorum yaptim.
    Yuksek hacimli bir dizel kullanmanin keyfi tabiki guzel olacaktir, ah bizdeki vergi sistemi olmasa.

quote:

Sayın Silverblue
    Başlığımdan da anlaşılacağı üzere ben sadece gözlemlerimi aktarıyorum. Tabii ki 1.5 yıl Belçikada yaşayan siz ile benim gözlemlerim aynı olmayacaktır.
    Ayrıca benim gözlemlerimden birisi de yurtdışında insanların ihtiyaçlarını ön planda tuttuklarıdır. Biz de kolay kolay kimse tek kapı almaz... neden? çünkü alınmaz. Bu durumu anlatmaya çalıştım.

Ayrıca biz bi arabanın 1.4 motoru ile 2.0 motoru arasındaki fark için yaklaşık 20.000 TL. ödüyoruz. Sanırım size asıl komik gelen bu olmuştur. Bir özdeyişte söylendiği üzere benim gibi düşünmek için benle aynı pilava kaşık sallamanız gerek. Ben sizi yargılayamam siz de beni.

Onun için lütfen biraz saygı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilverBlue -- 4 Kasım 2009; 10:53:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tergener

Hocam Avrupa da Kia-Hyundai modelleri ne alemde. Ben daha önceden birçok Avrupa kaynaklı sitede İ20, İ30 ve Ceed hakkında çok beğenildiği konusunda yorumlar okumuştum. Gerçekten yaygın mı acaba?

quote:

Alıntıları Göster
    Hyundai az da olsa var Ama kia oldukça yaygın diyebilirim. Özellikle ceed ve proceed var. Hele bi de proceed spor modeli var ki çok etkileyici bir dizaynı var...

Benim asıl görmek istediğim yeni astra ama o da ayın 28.inde çıkacakmış

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1AC549C12

Hyundai az da olsa var Ama kia oldukça yaygın diyebilirim. Özellikle ceed ve proceed var. Hele bi de proceed spor modeli var ki çok etkileyici bir dizaynı var...

Benim asıl görmek istediğim yeni astra ama o da ayın 28.inde çıkacakmış

Alıntıları Göster
    Bizde niye sığ araba piyasası olsun?

Ben esas Avrupalılara şaşıyorum.

10000 lerce Euro döktükleri BMW, Mercedes gibi araçların SW lerini alıyorlar. şaşıyorum kalıyorum.

Yahu biz de 4 kişilik aileydik, yıllarca araç kullandık, Sedan aracımızın bagajı anca tatillerde yılda maks. 2 defa doluyordu.

Değil SW sedan araca bile ihtiyacımız yokmuş meğersem artık HB araçlar daha çok hoşumuza gidiyor. Bu bile eleştrilebilecek bir yöndür bizim için sedan araca binmek.

İnsan aracına zevkle binmeli, o kadar masraf yapıyorsa, upuzun çirkin birşey SW araçlar.

He SW araçların göze hoş gelenleri de var ama hiçbir zaman için bir HB araç değil.

Geniş aileler diyeceksiniz, onlar için de Scenic, Zafira gibi boy boy araç var.

SW bence acayip gereksiz, saçma sapan bir araç.

SW araç kime lazım olur? Halı gibi ,kumaş gibi ürünler satan esnafa lazım olabilir, ama aile aracı değil bence.

En azından SW aracım olacaksa, bu 50bin euroluk bir araç olmaz.

Esas ben Avrupalının zihniyetini seveyim.

• quote:

Yaklaşık 4-5 gündür Belçika'da bulunmaktayım. Bulunduğum süre boyunca beklediğimiz birçok modelin yeni kasasını veya yeni modellerini gördüm.

Ancak dikkat ettiğim iki nokta var. Araçların, özellikle dizel araçların genel olarak motorları bizdeki modellerden büyük( 1.7-2.0 arası seyrediyor genellikle) Pololarda 2.0 TDI motor görmek insanın içini burkuyor. Biz 1.6 TDI ı bile rüyamızda görüyoruz.

İkinci nokta ise sedan model çok az var. Ya tek kapılı arabalar var (nerdeyse bütün modellerin tek kapılı modelleri mevcut polo golf 207 punto...) ya da sw modeller var. Sanırım çocuklara küçük tek kapılı araba alıyorlar ve de aileye büyük geniş araba.

Burada yeni Scenic, Coralla Aygo, Yeni Agila, Wv Fox (sanırım luponun yenisi) SW golf, SW C5, gibi birçok model var. Özellikle merak ettiğiniz araçlar varsa fotograflarını çekip paylaşabilirim.

Not : Henuz 1 tane bile civic ve focusun hb modelinden göremedim

Eğer Belçika'da otobana çıkma imkanınız olursa ve işe gidiş-çıkış saatleri olursa göreceğiniz dizel Golf ve Corolla sayısına dikkat etmenizi öneririm.
    Ayrıca, Brüksel'deyseniz Schaarbek tarafına gidin ve evlerin önlerinde duran lüks araçları, evleri de içine alacak şekilde çekerseniz kesinlikle forumda çok tutulacak bir konuya sahip oluruz.

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

10000 lerce Euro döktükleri BMW, Mercedes gibi araçların SW lerini alıyorlar. şaşıyorum kalıyorum.

Yahu biz de 4 kişilik aileydik, yıllarca araç kullandık, Sedan aracımızın bagajı anca tatillerde yılda maks. 2 defa doluyordu.

Değil SW sedan araca bile ihtiyacımız yokmuş meğersem artık HB araçlar daha çok hoşumuza gidiyor. Bu bile eleştrilebilecek bir yöndür bizim için sedan araca binmek.

İnsan aracına zevkle binmeli, o kadar masraf yapıyorsa, upuzun çirkin birşey SW araçlar.

He SW araçların göze hoş gelenleri de var ama hiçbir zaman için bir HB araç değil.

SW araç kime lazım olur? Halı gibi ,kumaş gibi ürünler satan esnafa lazım olabilir, ama aile aracı değil bence.

Alıntıları Göster
    "İnsan aracına zevkle binmeli, o kadar masraf yapıyorsa, upuzun çirkin birşey SW araçlar. " bu cumle zaten kendinizle celismenize yol aciyor.
    Zevk dedin mi akan sular durur, herkesin zevki kendine malum.

Bu arada Avrupa'linin ihtiyaclarini da pek guzel gozlemlemissiniz...
    Avrupa sartlarinda iscilik cok pahali, herkes kendi isini kendisi yapiyor, esyasini kendisi tasiyor, mahallenin kosesinden kamyonet cagirma olayi yok.
    Insanlar sehir disinda mustakil bahceli evlerde oturmayi tercih ediyorlar ve arabayi gercek anlamiyla bir arac olarak goruyorlar (tapilasi bir nesne degil).
    Tamam spor arac meraklilari da var ancak o apayri bir mevzu.

• quote:

Elin Belçika'lısı sw alıyor. Çünkü adamın haftasonu etkinliği bizim gibi pikniğe gitmek değil. Adam balık tutmaya gidiyor, olta koymaya yer lazım. Kayağa gidiyor, kayak takımlarına yer lazım. Sörf'e gidiyor, sörf tahtasına yer lazım. Hatta yetmiyor, arkasına da römork bağlıyor. Onla da jetskisini, kanosunu, botunu, yelkenlisini, teknesini çekiyor.

Bunlar bize uzak şeyler. Dediğiniz gibi bizim millet sw arabayı alsa alsa halı taşımak için, yük taşımak için alırdı. Artık doblolar çıktı. Ona da lüzum kalmadı. Sedan da pikniğe gitmeye, tatile giderken bavulları koymaya yetiyor. Hobi desen, aktivite desen zaten yok. Pikniğe giderken mangalla okey takımı sığsın bagaja yetiyor. E o zaman ne anlamı var sw'un değil mi..?

• quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

quote:

Elin Belçika'lısı sw alıyor. Çünkü adamın haftasonu etkinliği bizim gibi pikniğe gitmek değil. Adam balık tutmaya gidiyor, olta koymaya yer lazım. Kayağa gidiyor, kayak takımlarına yer lazım. Sörf'e gidiyor, sörf tahtasına yer lazım. Hatta yetmiyor, arkasına da römork bağlıyor. Onla da jetskisini, kanosunu, botunu, yelkenlisini, teknesini çekiyor.

Bunlar bize uzak şeyler. Dediğiniz gibi bizim millet sw arabayı alsa alsa halı taşımak için, yük taşımak için alırdı. Artık doblolar çıktı. Ona da lüzum kalmadı. Sedan da pikniğe gitmeye, tatile giderken bavulları koymaya yetiyor. Hobi desen, aktivite desen zaten yok. Pikniğe giderken mangalla okey takımı sığsın bagaja yetiyor. E o zaman ne anlamı var sw'un değil mi..?

Alıntıları Göster
    Şehir hayatı yaşayanların çoğunluğu dediğiniz şeyleri yapmıyor.

Yoksa oltasından tut, herşeyini gayet rahat isteyen HB aracında da saklayabilir. Kayak takımları pekala HB araçta da taşınabilir. Her araç için portbagaj çözümleri de mevcut

Bir kere kaç tane Avrupa şehrinde kayak merkezi var, adam haftasonu atlayacak kayak yapacak? :)

Böyle bir şey yok.

Jetski, kano, bot, kayak, bu bahsettiğiniz şeyler, Amerikan filmlerinde gördüğümüz şeyler.

Amerikan rüyası dediğimiz hayat tarzının kolpa öğeleri.

He evet doğru, insanlar daha bir refah içinde. Dediğiniz şeyleri yapanlar da sayı olarak Türkiyeden çok daha fazladır. Bunlar doğru ama, adamların tercihlerinin temeli aslında bu değil.

Alışkanlık, sürü psikolojisinden doğar...

Sizde şarap kültürü yoktur, rakı içersiniz, ama Fransızın sofrasından şarap eksik olmaz. Hatta kola içersiniz ,sizin sofranızdan da kola eksik olmaz.

Hepinizin evinde işe yaramayan en güzel eşyaların yattığı salon vardır.

Gibi gibi toplum alışkanlıkları vardır. Sw de bir toplum alışkanlığından başka birşey değil bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 4 Kasım 2009; 13:24:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

"İnsan aracına zevkle binmeli, o kadar masraf yapıyorsa, upuzun çirkin birşey SW araçlar. " bu cumle zaten kendinizle celismenize yol aciyor.
    Zevk dedin mi akan sular durur, herkesin zevki kendine malum.

Bu arada Avrupa'linin ihtiyaclarini da pek guzel gozlemlemissiniz...
    Avrupa sartlarinda iscilik cok pahali, herkes kendi isini kendisi yapiyor, esyasini kendisi tasiyor, mahallenin kosesinden kamyonet cagirma olayi yok.
    Insanlar sehir disinda mustakil bahceli evlerde oturmayi tercih ediyorlar ve arabayi gercek anlamiyla bir arac olarak goruyorlar (tapilasi bir nesne degil).
    Tamam spor arac meraklilari da var ancak o apayri bir mevzu.

avrupayı sanki sadece siz gömüş gibi konuşuyorsunuz :)

Benim bildiğim herkes kendi işini yapması yerine, herkes belli konuda uzmandır. Herkesin herşeyi yapma olayı biz Türklere özgüdür.

Hatta Türklerin evlerinin boya badana işlerini kendileri yapmaları gibi konularda Almanların çok şaşıp kaldığı ile ilgili birçok anekdot vardır.

İnsanların büyük çoğunluğunun şehirlerde yaşadığı Avrupa ülkeleriyle ile ilgili yaptığınız yorumda, insanların Şehir Dışında Yaşamayı Tercih etmesiyle ilgili bir düşünce pek gerçekçi olmuyor bana göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 4 Kasım 2009; 13:29:33 >

• quote:

Şehir hayatı yaşayanların çoğunluğu dediğiniz şeyleri yapmıyor.

Yoksa oltasından tut, herşeyini gayet rahat isteyen HB aracında da saklayabilir. Kayak takımları pekala HB araçta da taşınabilir. Her araç için portbagaj çözümleri de mevcut

Bir kere kaç tane Avrupa şehrinde kayak merkezi var, adam haftasonu atlayacak kayak yapacak? :)

Böyle bir şey yok.

Jetski, kano, bot, kayak, bu bahsettiğiniz şeyler, Amerikan filmlerinde gördüğümüz şeyler.

Amerikan rüyası dediğimiz hayat tarzının kolpa öğeleri.

He evet doğru, insanlar daha bir refah içinde. Dediğiniz şeyleri yapanlar da sayı olarak Türkiyeden çok daha fazladır. Bunlar doğru ama, adamların tercihlerinin temeli aslında bu değil.

Alışkanlık, sürü psikolojisinden doğar...

Sizde şarap kültürü yoktur, rakı içersiniz, ama Fransızın sofrasından şarap eksik olmaz. Hatta kola içersiniz ,sizin sofranızdan da kola eksik olmaz.

Hepinizin evinde işe yaramayan en güzel eşyaların yattığı salon vardır.

Gibi gibi toplum alışkanlıkları vardır. Sw de bir toplum alışkanlığından başka birşey değil bence.

Alışkanlıklar yönünde size katılıyorum.

Ancak avrupalının araç seçiminde bizden raha rasyonel davrandığı da bir gerçek.

Bugün bir avrupalı, bizim gibi sadece güzel görünüyor diye sedan almıyor. Bagaja ihtiyacı varsa SW, yoksa şehiriçinde pratik kullanım için Hatchback alıyor. Araca çok kişi binmeyecekse de tek kapı alıyor.

Bugün tavan barı bile ülkemizde süs için takılan bir aksesuar. Ama avrupada insanlar bort bagaj bile kullanıyorlar. Bizdeki karavan ve romörk sayısı ile avrupadaki kıyaslanmaz bile...

En başta otomobili kullanış amacımız farklı. Avrupa'da otomobil, cep telefonu gibi şeyler prestij göstergesi olmaktan çıkalı yıllar oldu. Bizde ise durum ortada...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.