Şimdi Ara

Bel Fıtığı ve Futbol ll ÖNERİLERİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
20.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar 8 yaşından beri futbol oynuyorum ve 2 sene öncesinde bel fıtığı başlangıcı geçirdim neyse fizik tedavi gördüm ve devam ettim tabi o zaman çok hevesliydim . Ondan sonraki sene sınav yüzünden 1 sene ara verdim . Bu sezon yine başladım futbola fakat başladığımdan beri bacaklarımda sürekli ağrı oluyor ben fazla takmıyordum ta ki artık 20 dakika yürümemde bile bacaklarım ağrımaya başladı . Geçen hafta yine aynı doktora gittim , MR sonucu yine aynı 2 sene önceki gibi dedi doktor ( fıtığı ilerletmemişim ) . Fakat bu beni çok yormaya başladı ama spor olmazsa olmaz o derecedeyim 2 haftada patladım artık dinlenmekten , dışarı çıkayım dedim yine aynı 15-20 dk sonra bacaklarda çekmeler başladı .

Evet arkadaşlar futbolu bıraksam mı diye düşünüyorum fakat bunca yıl emek vermişim bana da ağır koyuyor . önerileriniz nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thinks -- 14 Temmuz 2012; 14:35:31 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bel Fıtığı ve Futbol

Giriş: Bel fıtığı, omurganın disklerinin yerinden çıkmasıyla oluşan ağrılı bir durumdur. Futbol, bel fıtığına neden olabilecek yoğun bir spordur.

Bel Fıtığı Olanlar Futbol Oynayabilir mi? Bel fıtığı olan bazı kişiler, ağrıları ve semptomları şiddetli değilse futbol oynamaya devam edebilirler. Ancak fıtığın boyutuna, yerine ve semptomların şiddetine göre futbol oynamak uygun olmayabilir.

Bel Fıtığı Futbol Oynamaya Engel midir? Şiddetli bel fıtığı, futbol oynamayı engelleyebilir. Ağrı, uyuşukluk veya güçsüzlük gibi semptomlar futbol oynamayı zorlaştırabilir veya imkansız hale getirebilir.

Bel Fıtığı Ameliyatı Sonrası Futbol Oynayabilir mi? Bel fıtığı ameliyatı sonrası futbol oynama durumu, ameliyatın türüne, iyileşme sürecine ve bireyin durumuna göre değişir. Bazı kişiler ameliyat sonrası futbol oynayabilirken, diğerleri oynayamayabilir.

Futbol Oynamak Bel Fıtığına Zararlı mı? Yoğun futbol oynamak bel fıtığı olanlar için zararlı olabilir. Tekrarlayan çarpışmalar, dönmeler ve bükülmeler fıtığı daha da kötüleştirebilir.

Bel Fıtığı Olan Futbolcular Tarih boyunca, bel fıtığı olan birçok futbolcu futbol oynamaya devam etmiştir. Ancak çoğu durumda, oyuncular ağrıları ve semptomlarını yönetmek için ilaçlar, fizik tedavi veya ameliyat gibi tedaviler almışlardır.

Sonuç: Bel fıtığı olan kişilerin futbol oynayıp oynayamayacağı durumdan duruma değişir. Ağrı ve semptomların şiddeti, fıtığın boyutu ve yeri gibi faktörler dikkate alınmalıdır. Bel fıtığı olan kişilerin futbol oynamadan önce bir sağlık uzmanına danışmaları önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aynı sorun bendede mevcut arkadaşım,bel fıtığı sinsi sinsi ilerleyen bir hastalıktır,eğer ağrı bacaklarına inmeye başladıysa hastalık ilerlemiş demektir..ve koşmak yani futbol oynamak bu hastalığı tetikler.sana tavsiyem belli bir süre sadece yüzme sporuyla ilgilen eğer imkanın varsa hergün veya en kötü gün aşırı yüz (özellikle sırt üstü) iyi sonuçlar alıcaksındır daha sonrada doktor kontrolünden geçtikten sonra fıtığın durumuna göre futbol hayatına geri dönersin.şimdiden acil şifalar dilerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamsii

aynı sorun bendede mevcut arkadaşım,bel fıtığı sinsi sinsi ilerleyen bir hastalıktır,eğer ağrı bacaklarına inmeye başladıysa hastalık ilerlemiş demektir..ve koşmak yani futbol oynamak bu hastalığı tetikler.sana tavsiyem belli bir süre sadece yüzme sporuyla ilgilen eğer imkanın varsa hergün veya en kötü gün aşırı yüz (özellikle sırt üstü) iyi sonuçlar alıcaksındır daha sonrada doktor kontrolünden geçtikten sonra fıtığın durumuna göre futbol hayatına geri dönersin.şimdiden acil şifalar dilerim

yorumunuz için teşekkürler zaten bende aynısını düşünüyordum ramazandan sonra 6 ay her gün istikrarlı yüzeceğim ondan sonrasına duruma göre artık karar vereceğim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: fyokur61

quote:

aynı sorun bendede mevcut arkadaşım,bel fıtığı sinsi sinsi ilerleyen bir hastalıktır,eğer ağrı bacaklarına inmeye başladıysa hastalık ilerlemiş demektir..ve koşmak yani futbol oynamak bu hastalığı tetikler.sana tavsiyem belli bir süre sadece yüzme sporuyla ilgilen eğer imkanın varsa hergün veya en kötü gün aşırı yüz (özellikle sırt üstü) iyi sonuçlar alıcaksındır daha sonrada doktor kontrolünden geçtikten sonra fıtığın durumuna göre futbol hayatına geri dönersin.şimdiden acil şifalar dilerim

yorumunuz için teşekkürler zaten bende aynısını düşünüyordum ramazandan sonra 6 ay her gün istikrarlı yüzeceğim ondan sonrasına duruma göre artık karar vereceğim .

s.a geçmiş olsun son durum nedir ? Bende de aynı durum var bir ay geçti aradan bakalım bu akşam antrenmana gitcem nolcak

• Sert zeminlerde uyumaya alış. Tabi demir falan değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaRCoN

quote:

quote:

s.a geçmiş olsun son durum nedir ? Bende de aynı durum var bir ay geçti aradan bakalım bu akşam antrenmana gitcem nolcak

37 gün fizik tedavi oldum . Şu p90x2 fitness programı var onun karın kası videosuna yaparak güçlendirdim . Fizik tedaviden sonra 10 gün masaj yaptırdım tabi .. Şu anki durumu eskisinden daha iyiyim bacaklara vurmuyor ama arasıra fazla yüklenince belim hafiften ağrıyor ama akşama sıcak tutup iyice dinlendim mi ertesi gün geçiyor . Yani kısaca belim güçlü ama yinede dikkat ediyorum çünkü ne olacağı belli olmuyor . Antremana çıkarken iyice ısın soğumamaya çalış geçti diye hırpalama kendini .. Başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thinks -- 18 Aralık 2012; 17:54:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

37 gün fizik tedavi oldum . Şu p90x2 fitness programı var onun karın kası videosuna yaparak güçlendirdim . Fizik tedaviden sonra 10 gün masaj yaptırdım tabi .. Şu anki durumu eskisinden daha iyiyim bacaklara vurmuyor ama arasıra fazla yüklenince belim hafiften ağrıyor ama akşama sıcak tutup iyice dinlendim mi ertesi gün geçiyor . Yani kısaca belim güçlü ama yinede dikkat ediyorum çünkü ne olacağı belli olmuyor . Antremana çıkarken iyice ısın soğumamaya çalış geçti diye hırpalama kendini .. Başarılar

sağol sana da, ya benim doktor birkaç ilaç verdi bunları kullan geçmezse fizik tedaviye gönderelim dedi, benim ilaçlar yeni bitti işte 1 hafta falan oldu, kendimi bazen dışarda evde falan demiyorum hafif kısa ani koşular yapıyorum çok hafif sızı hissediyorum normal mi bilmiyorum işte bugün antrenmana gitcektim hoca hastaymış gidemedim belki de bir hayır vardır benim açımdan bilmiyorum normal bir antrenmanda deneyim kendimi bakalım nolcak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu arada ben de hergün 20 mekik çekiyorum ilaçlarım bittiğinden beri sanırım faydası olur mekik çekerken acı hissetmiyorum

• Slm...
    Bel fıtığı tanısı alıpta,sabah kalkınca bel ağrısı ve tutulması olan varmı?PM de olur...
    Geçmiş olsun
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sağol sana da, ya benim doktor birkaç ilaç verdi bunları kullan geçmezse fizik tedaviye gönderelim dedi, benim ilaçlar yeni bitti işte 1 hafta falan oldu, kendimi bazen dışarda evde falan demiyorum hafif kısa ani koşular yapıyorum çok hafif sızı hissediyorum normal mi bilmiyorum işte bugün antrenmana gitcektim hoca hastaymış gidemedim belki de bir hayır vardır benim açımdan bilmiyorum normal bir antrenmanda deneyim kendimi bakalım nolcak

Doktorun verdiği ilaç kas gevşeticisidir . Sana tavsiyem doktora geçmedi de fizik tedavi başlatsın belinde biraz da olsa yumuşatır . Spora gelince ben açıkçası kafa olarak futbolu bitirdim üniversitedeyim zaten futbolun bir garantisi olmadığı için eğitimi aksatmadım ( Sonuç ortada ) .. Sezon başı prof. imza atacaktım ama belimin piyango gibi vurmasından dolayı olmadı hayırlısı . Hatta o zaman futbolu bırakmayı da denedim bırakmadılar beni , hala devam ediyorum . Sadece spor olarak yapıyorum fazla beklentim yok günün birinde illaki tıkanacam ama eğitimi aksatmadığım için kaybedeceğim çok da bir şey olmayacak ..

--> Her gün 20 mekik çekiyorum demişsin . Bunu biraz daha zorlayarak arttırabilirsin mesela 2 gün sonra 25 dene .. Nasıl çektiğini bilmiyorum ama direk sert zeminde çekme bir de mekik çekerken yavaş çek biraz yük binsin ancak o zaman gelişir . Her gün de çekme kasın gelişmesi için dinlenmeye ihtiyacı vardır .

-->Antremana çık ama YÜKLENME yavaş yavaş başla . Bu birden olmaz biraz da sabır işi . Yavaş yavaş başlayıp üstüne katarak çıkacaksın zaten o zamanda güçlendiğini hissedeceksin . Güçlendikten sonra dikkatli olmak şartıyla devam edersin .

--> Bende de aynısı oluyor diyelim tempoyu yükseltip sonra düşürdüm mü belde sızlanma ama belli bir tempoda koştum mu hiç bir şey olmuyor . Bunu tam olarak bilmiyorum ama ani koşular yine bele yüklenmeden oluyor ..

--> Son olarak bilmiyorum yaşın kaç , hangi takımda oynadığını ama ilerde gelecek olarak görüyorsan kendini veya etrafında bu kişi ilerde 2. lig , 3. lig de top oynar gözüyle bakıyorsa devam et . İnsan kendini bilir sonuçta ben inanıyorum ilerde yükseleceğim diyorsan devam et ama yoksa bırak çünkü ne olacağı belli değil ilerde riske atma . Spor olarak bakıyorsan yüzme en iyisi bence ( Hem bel açısından hemde bayağı bir enerji istiyor ) ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thinks -- 19 Aralık 2012; 1:04:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: expert****or

Slm...
    Bel fıtığı tanısı alıpta,sabah kalkınca bel ağrısı ve tutulması olan varmı?PM de olur...
    Geçmiş olsun

Tutulma oluyor ama bu illa sabah olacak diye bir şey yok .. Çok soğuk yerse tutulma gösterir ya da sürekli oturmak olduğum zamanlarda da tutulma oluyor . Yani tutulma var ama bu sabah ta olur akşam da şans işi ..
  • Abi ben 14 yaşındayım bel fıtıgı var nasıl oldugunu bilmiyorum cok agrıyo 29. Günüm oldu fizik tedavi birsürü hastaneye gittik hâlâ cözüm bulamadık çok yetenekliydimde bütün hayallerim boşa gitti futboluda bırakmak istemiyorum ama otururken bile belim agrıyo ne yapmam lazım ya yüzme işe yararmı

• çok geçmiş olsun senin için zor bir karar olacak,ben senelerdir uğraşıyorum bir çözümünü bulamadım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.