Şimdi Ara

CİPRO® 500 mg film tablet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tehlikenin farkında olun bu tür antibiyotiklerden ilaçlardan uzak durun. Sonra benim gibi psikolojik sorunlar yaşayabilirsiniz.Hayatınızda kalıcı sağlık sorunları yaratmasına izin vermeyin.


    CİPRO, film tabletler şeklinde kullanıma sunulmuştur. Her bir film tabletin içinde 500 mg
    etkin madde (siprofloksasin) bulunmaktadır. CİPRO’nun etkin maddesi olan siprofloksasin,
    florokinolon adı verilen bir antibiyotik grubuna aittir.

    CİPRO’nun etkin maddesi olan siprofloksasin ve siprofloksasinin dâhil olduğu
    florokinolonlar adı verilen antibiyotik grubu aşağıdaki gibi sakatlığa yol açan ve geri
    dönüşümsüz yan etkilere neden olabilir:
    o Tendinit (tendon iltihabı) ve tendon (kasları kemiklere bağlayan bağlar) yırtılması
    o Periferal nöropati (sinirlerin zarar görmesi)
    o Merkezi sinir sistemi etkileri (halüsinasyon (olmayan şeyler görme, duyma veya
    hissetme), anksiyete (kaygı hali), depresyon, intihar eğilimi, insomnia (uyku
    bozuklukları), şiddetli baş ağrısı ve konfüzyon (ani zihin karışıklığı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 21 Nisan 2020; 23:26:26 >







  • Dibindeki hastada meningitis şüphesiyle kültürde Neisseria meningitidis (+) gelir mi acaba diye kara kara düşünürken içmeyin de o zaman göreyim ben sizi.

    Antibiyotiklerle milyonlarca hayat kurtardık. Hekiminizin size akılcı farmakoterapinin prensipleriyle planlamış olduğu tedâviye uygun hareket ederseniz, kimseye bir şey olmaz.
  • ersozmd kullanıcısına yanıt
    Evet hocam o yüzden 1 yıldır bağırsak problemleri ve anksiyete yaşıyorum her gün Allahım bu ne zaman bitecek diye dua ediyorum. Bir şeyi tedavi ederken fayda zararı yapacak doktor. İdrar yolu enfeksiyonu için bu ilacı vermeyin diyen araştırmacılar hiç bir şey bilmiyor
  • Her ilacın az veya çok yan etkisi vardır. Antibiyotikler genel olarak insan vücuduna zararlıdır. Ama tıpta şöyle bir şey var, faydası zararından daha çok ise, kullanılmaya değerdir. Yan etki oladabilir olmayadabilir, kişiden kişiye göre değişir. Şimdi herkesin bildigi basit bir ağrı kesici Parol'un yan etkilerine bakalım.
    -Yüz veya dudakta şişme, nefes almada ve yutmada zorluk, döküntü, sulu kabarcıklar gibi alerjik reaksiyonlar.
    -Nefes darlığı (bronş spazmı).
    -Çok su içme ve idrara çıkma, ödem, gece idrara sık çıkma, idrar miktarında azalma (böbrek hasarları).
    -Halsizlik, solukluk ve yorgunluk (anemi).
    -Sıkça enfeksiyonel hastalıklar geçirme.
    -Trombosit düşüklüğü; kırmızı morartılar, bilinç bulanıklığı, baş ağrısı.
    -Yorgunluk, bulantı, paslı dil, sarılık, yüzde lekeler (siroz ve fibroz dahil karaciğer bozuklukları).
    Doktorların bir çoğuna soralım en az yan etkiye sahip, bir çok hastaya gönül rahatlığı ile verilen bir ağrı kesicidir. Fakat seni anafilaksiye sokup hayatını tehlikeye atabilir, bunlar bir ihtimal dahilinde ve her zaman vardır.
    Cipro'ya gelecek olursak, evet masum yan etkileri yok, "gerekmedikçe" kullanılmaması zaten prospektüsünde de yazıyor. Gerekmedikçe derken sen gidip bademcik enfeksiyonunda bir çok alternatifin varken Cipro kullanmazsın. Ama bir testis iltihabında, veya bir başka idrar yolu enfeksiyonunda Cipro grubu "florokinolon" kullanmak zorundasın çünkü çok daha ağır sonuçlar doğabilir. İdrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıklarda florokinolonlardaki başarı oranı çok yüksek olduğu için kullanılıyor, bence zarardan çok yarar sağladığı için de bir mahsuru yok.




  • darknes1905 kullanıcısına yanıt
    Sinir sistemi insan vücudunda ki en önemli şeydir. sinirler düzgün çalışmadığı sürece ne kalp düzgün atar ne bağırsak düzgün çalışıp emilim yapar ne göz görür ne beyin düzgün çalışır ne de hormonlar düzgün çalışır haliyle bu kadar önemli bir şeyi mahveden bir ilaç hiç masum değildir bu bir nevi cehennemi bu dünyada yaşamana sebep olan bir ilaçtır. Geçici yan etkiler ile kalıcı yan etkiler çok farklıdır. Bağırsakların aynı kolon kanserini taklit edecek kadar düzensiz çalışabilir yada aklımımı yitiriyorum deyip seni işinden eşinden arkadaşlarından hatta ailenden uzaklaştırıp intihara sürükleyebilir. Allah inancım olmasa böyle yaşanmaz derdim ama sabrediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 30 Nisan 2020; 0:40:31 >
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    Ben de diyorum ki bunu her ilaç yapabilir bak sana ben piyasadaki en güvenilir ilaçlardan bir tanesini gönderdim. Onda bile sen ölebilirsin, yan etki bu yani oladabilir hiç olmayadabilir. Alternatif varsa tabikide bu ilacı kullanmak doğru değil, ama belirli hastalıklarda bu ilaçtan üstünü yok, sen testis iltihabından çok daha kötü yerlere de gidebilirsin örnek olarak verecek olursak. Dediğim gibi fayda-zarar ilişkisini düşünür her zaman tıp, sonuçta aldığın kimyasal bir madde, antibiyotik biraz da kumar gibi açıkcası. Geçmiş olsun umarım kısa zamanda sağlığına kavuşursun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.