Şimdi Ara

Bekar Olduğum İçin Bugün Bir Kez Daha Şükrettim (Allah yardımcınız olsun) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
244
Cevap
5
Favori
21.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
263 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Size tavsiyem Youtube da ergenekon mahkeme dava görüntüleri var onları izleyin bu ülkenin nasıl bir yer olduğunu zaten anlıyorsunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • günümüz şartlarında kira derdi yoksa 5000 den aşşağı orta halli yaşamak biraz zor
  • Evliysen elindeki 100 liranın tamamını değil 50-60'ını harcayacaksın ki zor durumlar için her zaman tutunacak dalın olsun.
  • Bu ülke bugünlere 1 günde gelmedi ,insanları evlilikten soğutan yasaları ve ekonomiyi dizayn edip, toplumda böyle düşüncelere sebep olanlar ,yuva yıkanlar kadar suçludur Allah hesabını sorar ,olumsuz şeylere göz yumup görmezden gelenlere yuh olsun.
  • Günümüz evliliği ticaret haline getirildi. Damat/Gelin taraflarında hep bir para mevzusu hakim. Gençler evlenmiş mutlu olmuş, kimin umrunda.
    Evliliğe özel para kazanma sistemleri eskiden yoktu.Sonradan geliştirildi.
    - Düğün salonu ama fiyatı bu
    - Düğün pastası ama fiyatı bu
    - Damat traşı ama fiyatı bu
    - Gelin saçı ama fiyatı bu
    Damat bilmem neyi vs vs
    Gelin bilmem neyi vs vs

    İki gencin mutluluğundan ticaret zinciri oluşturdular.

    Allah'ın emri peygamberin kavliyleee...

    Hadi ordan be. Peygamberin kavli değil, millet ne der'in kavliyle hareket ediyorsunuz. Peygamber, gençlerin evliliğini zorlaştırmayın kolaylaştırın diyor. Maddi konuları külfetli hale getirmeyin diyor. Ama nerdeee.

    Erken evliliği destekleyenler acaba 17 yaşında evlenip yuva kuranların hapislerde tecavüzcülerle aynı koğuşlarda olmasına ne diyorlar? Sırf 17 yaşında ya 17 yaş. Birbirlerini sevmişler ve yuva kurmuşlar mutlular. Müslüman olarak gösterilen devletin müslüman yöneticileri ne yaptı? "Aile denen masalı" bitirmek için hapisi uygun gördüler. Çocuk çekip gitmemiş, eşini çocuklarını ortada bırakmamış.




  • Evliliğe dair fikri olmayanların genel konusu yine açılmış. Biri de aylık 10 bin maaş altı evlenilmez demiş. Kafalara gel, güzel kafa bunlar.

    Evimize giren para 10 bin altı, arabamızı aldık, arabanın taksiti bitince ev almayı düşünüyoruz, araba kredisini öderken biraz biraz birikim yapıyoruz. Oturduğumuz ev kira.

    Babam emekli memur, annem ev hanımı. Eşimin ailesinde de durum böyle. Aileden gelen bir para yok yani .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yorgun şair

    Yeme bizi konu sahibi parasızlıktan iyiki evlenmemişim bekarlık sultanlıktır bilmem ne diyorsun demiyorsun da iyi gelirim olsaydı evlenirdim yuva kurardım ailemin yanında yaşamak zorunda kalmazdım bu şuna benziyor iyi ki auid / bmw vesayre aracım yok, yoksa bu araçların bakımını / benzinini vesayre nasıl karşılardım Senin sorunun evlilik değil, parasızlık
    adam zaten bunu söylemiş iyi gelirim olmadığı için şuan rahatım evli olsaydım sıkıntı çekecektim diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • düzenli seks dışında evliliğin bir olayı yok. para verip cinsellik yaşayacak kadarda düşmemek lazım. evlilik desen bi masraf,ki artık öpülmemiş kız yok,az öpülmüşünü buldun mu yaşadın sadece maddi yönden bakmamak lazım olaya,parasız adama zaten kız vermezler sen istediğin kadar evlenicem de,durum böyle olunca herkes evlenmemeyi bi tercih olarak görüyor,halbuki olay öyle değil ben şahsen spermlerimin en sağlıklı olduğu yılları 20-25 kadınsız geçirmişsem sonrasıda zaten önemli değil,saçlar dökülüp göbekleniyorsunuz her şey yaşında güzel,30 yaşına kadar evlenmezsem bende bi daha evlenmem şahsen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extagon -- 16 Nisan 2020; 12:12:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: suicide sheep

    Çoğunlukla aile baskısı ve abazalıktan evlenmeler oluyor. Geriye kalan kesim üreme isteği, yuva kurma(?) yaşıtlarım evlendi bende evleniyim, yaş gidiyor gibisinden sebeplerle evleniyor. Cahil kesimin beynine "ŞÜKRET" lafı kazındığından yaşamanın ne demek olduğunu bilmiyor ve evleniyor.
    Ben evlenipte geçim sıkıntısı çekene ya da intahar edene acımam hiç bir zaman. Sadece ortada aç kalan bebeklere acırım. Bunlar başı boş kalıp kötü yollara düşebiliyorlar (hırsız, katil olma gibi)
    Bizim toplumda üreyen ve erken yuva kuran takdir edilir. Bakmayın burdakilerin şimdi destek mesajları attığına. Konuyu açan 30 yaşında ailemle yaşıyorum diye konu açsa çok daha farklı mesajlar gelirdi. Tabi yalnızlık bir süre sonra sıkar ama bunun çözümü evlilik olmamalı bence.




  • DelirteJackson kullanıcısına yanıt
    100 lira kazanıyorum ve harcama yapmıyorum ve ay sonu 110 tl gitmiş! Bunu nasıl çözeceğiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cinali1

    Bıraksak bizi kafir ilan edecen arkadaş biz size ne olursa olsun evlenin mi dedik.
    Konu sahibi maasinin yetmeyecegini düşündüğü icin evlenmeyecegini dile getirmiş. Halbuki Allahtan rızk, geniş gelir iyi huylu guzel yuzlu bir eş istese ve de iyi bir kul olmaya gayret etse isteği geri çevrilir mi? Allah'tan helal olanı istemek varken adam ben hayatim boyunca evlenmeyeceğim diyor. Ayrıca çocuk yapılmaz nasip olur. Allah nasip etmiştir.
    Ayetten dua edin rızkınızı genişleteyim anlamini çıkarmayıp, rızkınızı verene kadar sakın evlenmeyin emrini çıkaran akıl tehlikeli bir akıldır. Yazık etmeyin kendinize. Biraz siyer okuyun. Sahabe nasıl yaşamış, Peygamber nasıl yaşamış, zühdün üstünlüğü ne anlama gelirmiş bir bakın. Evlenmek için gereken tek maddi şart kadının koca adayından ıstediği mehirdir.

    Alıntıları Göster
    Tabii ki ben hiç evlenmeyecem demek yerine Allah a bunun için dua etmek doğru olandır.Örnek vererek anlatırsak daha açıklayıcı olur.Misal bir adam işsizse iş sahibi olana kadar evlenmesin.Gerçi bu devirde hangi kız işsiz adamla evlenir o ayrı mevzu ama.Başka bir örnek olarak ise asgari ücretli birinin durumunu ele alalım.Eğer evi yoksa ve gelin adayı da çalışmayacaksa bu kişinin evlenmesi düpedüz çılgınlıktır.Kadın da asgari ücretle çalışırsa 5 bin lira gelirleri olur.Çok bir para değil ama geçinmeye engel de değil.Bu durumda evlenilebilir fakat bu kişilerin yaptığı işler de önemli.Mesela bunlar vasıfsız dediğimiz işlerde çalışıyorlarsa işten çıkarılma riski baya yüksek.Fakat bir meslekleri varsa iş değişir.Ben çılgınlık yapmaya karşıyım.Evine 2500 lira gelir girenin evlenmesi ve çocuk yapması çılgınlıktır.Açıklayıcı olmuştur umarım.Çocuk kısmına gelirsek elbette insana tayin edilmiş bir kader var.Çok derin bir konu bu.Ona şimdi girmeyelim.Ben siyer okudum.O zamanlar ile bu zamanlar çok farklı.Ekonomik,sosyal,psikolojik bir çok farklılık var.Modern hayat düzeni insana yerine getirilmesi gereken bir çok sorumluluk yükledi.Eskiden 15-18 yaş arası evlenilirdi.Tarlan takımın vardı ekip biçip yiyordun.Şimdi okul oku, askere git, iş bul, ev al, araba al, düğünü, nişanı derken yaş oluyor 30.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 16 Nisan 2020; 12:35:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hayatım boyunca bir şeyi eleştirsem , şikayet etsem hemen fakirler, afrikalılar vb örnek verilir.Maaşıma zam istesem asgari ücretliler örnek gösterilir. Yahu ben fakirler, afrikalılar var diye hiç bir şeyden şikayet etmeyeyim mi? Ben asgari ücretle çalışacaksam veya onlara bakıp kendime ayar vereceksem yıllar boyunca neden okudum ve çuvalla para döktüm ortaya. Amerika, avrupadaki benzer şartlarda çalışan ama daha çok imkana sahip olan kişiler neden örnek verilmez. söylecek örnek tonlarca ama adamlar kendi ülkelerini gezdiği gibi dünyayı geziyorlar. Hatta ülkemizde bile bizim bilmediğimiz çoğu yerini onlar gezmiş oluyor.
  • Biz senin bu yaşadığını her ay yaşıyoruz. Aldığımız maaş harcamalarımıza yetecek mi diye düşünerek geçiyor günlerimiz.

    Allah kirada oturan ve çocuğuna bakmakla sorumlu kişilere yardım etsin inşallah.

    Bir de asgari ücret alıyorsa vay haline...
  • Konuyu açan arkadaşım, hayat yaşama stilimiz birebir aynı sayılır, çok şükür kira ödemiyoruz, dediğin gibi faturalar, arabanın kredisi, mtvsi, sigortalar, benzini, aidat, ev vergisi vs bende, mutfak babamda (emekli), 30 yaşındayım , evlenmek istiyordum ama gel gör ki mümkün değil şu şartlarda.

    2 de kardeşim var ama onlar evdeler, 1 tanede hayvanımız var muhabbet kuşu yemi, vitaminleri ilaçları bende.

    Abur cubur , ufak tefek şeyleri almaya çıkardım ama geçen cuma migrosa gitmiştim, dedim çıkmasın bizimkiler, makarna, patates, pirinç , nohut , domates , yeşillik , peynir , yoğurt , süt , göğüs-baget maget knor suyu gibi şeyler yani normal kırmızı et gibi ekstrası olmayan bir mutfak harcaması yaptım 650 tuttu, tereyağını, nescafe ve coffemate gibi 10 gün önce almışlar bu yüzden 1000 e yaklaşmadı ama yani et met biraz abur cubur eklesem 1000tl gidiyor.

    Kirada oturanlar, ev kredisi ödeyenler ne yapıyor, birde çocuğu olanlar vay ki servis parası , okul parası , bebeği olanın mama - bez - hastane giderleri vs saymıyorum. Üniversitede çocuk okutanlarında vay ki vay haline zaten..

    yakında vietnamlılar gibi bir ton para verip 1 ekmek alacağımız günler yakın gibi, kurlar aldı başını gidiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA876DFFE -- 16 Nisan 2020; 13:15:12 >




  • Şu Allah rızkını verir mantığını hiç anlamıyorum gerçekten.Ulan Allah vardır elbet olabilir fakat Dünyayı yôneten insanlar Tanrı doğrudan müdahale etmiyor.Sana işi veren parayı veren insanlar.Dolayısıla aklın yoksa beynin yoksa rızkını Tanrı vermez sana.Ticaretle uğraşıyosun para kazanman gerek parayı veren insan sana Çalışansın çalıştığın yerin para kazanması gerek ki sana maaş verebilsin.Bunlar olmasın evde otur ondan sonra Allah rızkını verir de!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nüfusun yüzde seksenini at çöpe. yaşama amacı sadece üremek ve karın doyurmak olan bir kitle bu. 1-2 tarih kitabı okuyunca anlıyorsunuz zaten ilk insanla şuan arasında hiç bir yaşam farkı yok sadece bir şeylerin adı değişmiş.


    Bu arada sanmayın ki sadece burası böyle emin olun şanslı ülkelerden biriyiz yine iyi kötü bir şeylere erişim şansımız var. Dünyanın her ülkesinde cahillik ne yazık ki en büyük problem.


    evliliğe gelirsek evlilik bir zorunluluk olmaktan çıkmalı ki çıkacaktır da önümüzde ki dönemde maddi sıkıntılardan dolayı bir çok kişi düğün yapmayacak nikah yapıp geçecek dahada ileri dönemde nikahında sadece bir formalite olduğunu anlayacağız.

    durumu kabullenin buna göre yaşayın arkadaşlar mızmızlanmanın kimseye faydası yok herkes geliri kadar yaşamayı öğrenmeli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5

    Tereyağı Canan Karatay yüzünden böyle oldu, önceden yıllarca 20 liradan aldık, kimse yüzüne bile bakmıyordu sonra her yıl 10 10 zam geldi çünkü yok millet deli gibi yiyor artık
    Canan Karatay'ı da dış mihrak ilan ettiniz ya helal olsun :D Devleti yönetenlerin hiç suçu yok, bütün suç onda bunda şunda.
  • Canan karatay ölümsüzdür

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykut291

    Şu Allah rızkını verir mantığını hiç anlamıyorum gerçekten.Ulan Allah vardır elbet olabilir fakat Dünyayı yôneten insanlar Tanrı doğrudan müdahale etmiyor.Sana işi veren parayı veren insanlar.Dolayısıla aklın yoksa beynin yoksa rızkını Tanrı vermez sana.Ticaretle uğraşıyosun para kazanman gerek parayı veren insan sana Çalışansın çalıştığın yerin para kazanması gerek ki sana maaş verebilsin.Bunlar olmasın evde otur ondan sonra Allah rızkını verir de!
    Doğru bir teşhis koymuşsunuz. Bahsettiğiniz rızıksızlık.

    Rızkı veren Allah'dır. Kimse rızkını yemeden ölmeyecek. Nasıl olsa rızkım gelicek diyede evde oturup yatmakta doğru değil. Tevekkül almadan yaşamak İslam değil bedevi kültürüdür.

    Uyuyarak rızık beklenmez zaten. İslam'da tevekkülsüz bir rızık anlayışı zaten yok. Rızık uğraş ve çabaların sonucunda dua ile yapılan tevekkülden sonra beklenir. Nasıl ki peygamber efendimizin kafir kılıcı ile ölmeyeceği kendisine bildirilmesine rağmen bütün savaşlarda zırh giydi ise veya zafer bildirilmesine rağmen bütün şehre hendek kazdı ise mantik ayni olmali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: suicide sheep

    Çoğunlukla aile baskısı ve abazalıktan evlenmeler oluyor. Geriye kalan kesim üreme isteği, yuva kurma(?) yaşıtlarım evlendi bende evleniyim, yaş gidiyor gibisinden sebeplerle evleniyor. Cahil kesimin beynine "ŞÜKRET" lafı kazındığından yaşamanın ne demek olduğunu bilmiyor ve evleniyor.
    Ben evlenipte geçim sıkıntısı çekene ya da intahar edene acımam hiç bir zaman. Sadece ortada aç kalan bebeklere acırım. Bunlar başı boş kalıp kötü yollara düşebiliyorlar (hırsız, katil olma gibi)
    Bence genellemeyin eşimle tıp fakültesinin ilk yıllarında tanıştık
    Ve evlendik okul bitince 8er yıllık hekimiz o dermatoloji ben nöroloji uzmanıyım 1 oğlum 1 de kızım var gayet de mutluyum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.