Şimdi Ara

Bekar Olduğum İçin Bugün Bir Kez Daha Şükrettim (Allah yardımcınız olsun) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
244
Cevap
5
Favori
21.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
263 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bekar olduğun için şükredilmez.bekar olmak iyi bir şey değil.sen hele bi gel 30 yaşını geç,evdeki duvarlar üstüne üstüne gelmeye başlasın yalnızlıktan,akranlarını çekirdek aileleriyle oraya buraya giderken gör,o zaman anlarsın bekarlığın ne demek olduğunu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantomm

Bekar olduğun için şükredilmez.bekar olmak iyi bir şey değil.sen hele bi gel 30 yaşını geç,evdeki duvarlar üstüne üstüne gelmeye başlasın yalnızlıktan,akranlarını çekirdek aileleriyle oraya buraya giderken gör,o zaman anlarsın bekarlığın ne demek olduğunu.
    30 yaşını geçtim evli akranlarımı çektikleri çileyi her gördüğümde şükrediyorum kardeşim evli olmak yalnızlığı öldürmüyor bekarlık iyi evlilikle kötü evliliğin ortasıdır yani kçtü değildir.

Ev geçindirmek için bile pazar günü çalışan ve buna rağmen karılarından hürmet görmüyenleri gördükçe şükrediyorum inan laf vurmak tartışmak içn yazmıyorum bunu

• e hayatta bir kere oluyo canım harcayıver demeleri yokmu ağzının ortasına ıslak terliği yapıştırcan. o parayı bir insan hayatı boyunca 1 kere harcayabilir zaten. hele bide evleneceğin kızın ailesi cahilse bittin hayat zindan prenses kızlarına kraliyet düğünü isterler . o evlilikten bi hayır gelmez.
  • ben istediğim yere istediğim ulaşım aracıyla daha rahat gidiyorum zaten. çekirdek aileyle hazırlanıp tatile gitmek zulüm. tatil yerleri bekar kaynıyo zaten hiç tanımadığım insanlarla muhabbeti koyuyorum rahat rahat. ben tatildeyken aile babasının gece gece mekanda koptuğunu görmedim. senin dediğin olay ailelerin ve çocuklarının köyde felen bayramlarda toplanması galiba.
  • Aynı kafadayız yaş 30' u geçti. Maddi olarak sıkıntım yok evim, arabam, kenarda param da var. Hatta anneme babasından miras kalan 2 ev, imarlı arsalar (ki birine 600 konutluk imar izni verildi) dükkanlar da 4' te 1 hak var şuan tümünü satıp faize yatırsam ömür boyu çalışmama gerek dahi yok yani maddi olarak şanslıyım ancak, evliliği yinede düşünmüyorum bir kez galiba doğru kişiyi buldum dedim o zamanda neler istendi neler kızın annesine, kızkardeşine bilezik abisine saat vb. alınırmışta, en iyi salonda yemekli düğün isterlermişte, buzdolabı gardırop tipinde olacakmışta bak bak daha neler neler :) Evlilik kutsal falan değil artık tamamen çıkar ve maddiyat üzerine kurulu.

• 10 günlük erzak 4 kişilik aile için 500 lira tutuyor et hariç et varsa. 150-200 tl daha ekleyin.
  • zaqwear Z kullanıcısına yanıt
    sosyal medya için yaşadıklarından dolayı, birde "elalem ne der" mantığı var. şu saydıklarından sonra annene şirin gözükmeye çalışan bi sürü kız çıkar. artı olarak felencenin kızı var çak namuslu diye annene bi sürü haber gelir. şuan sana yoluncak tavuk gözüyle bakıyordur kız tarafı. önemli olan bu kızların tam tersini bulmak. ben bulamadım saldım o yüzden. zamanında bulduğum kızda ben evlendikten sonra çalışmam evde yatarım dedi bunu söyleyen kız gıda mühendisi birde. rahatım mutluyum yazdan yaza 15 gün tatilimi yaparım hafta sonlarıda gezerim hesap vericek kimse yok kafa rahat
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cinali1

Müslüman biri evlenmeyi geçindiremem niyetiyle reddedemez. Rızka Allah kefildir. Evlilik müslümanın evini bereketlendirir. Ben evlenmeye niyet etmediğimde ek is yapmak istesem de gelmiyordu. Şimdi evliliğe 1 ay kaldı inşallah bir mani çıkmazsa evleneceğim hali hazırda gelen işler o kadar çok ki hepsini bu sene içinde bitirsem araba alacak para kazanıyorum. Hatta evleneceğimi duyan tanıdıklarım daha çok ikna oluyor işi bana vermeye. Güzel evlilik bereket getirir. Geçim derdini düsünmeyin. O kadar çok yardım geldi ki mesela şu anda elimde 40k para var ve son iki ay icinde geçti bu para. Hiçbiri borç değil. Bekarken bu kadar birikmiyordu. 6 ayda 8bin biriktirebilmiştim öyle düşünün. Evlenmek berekettir. Evlenene bizim halkimiz yardim eder.
    Dini bir argümanı somut bir tartışmada ortaya sunmak komikliktir. Bu herşey allahtan kafası zaten bizi böyle sefil bir hale getirdi.

• suicide sheep S kullanıcısına yanıt
    Ooo haber gelmez mi en son amcamın, arkadaşının kızının övgüsünü dinledim aile çok iyiymiş kız oturmasını kalkmasını biliyormuş gibi kalıp cümleler arada bir geliyor öyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

2 çocuğum var.Bu ay kredi kartına baktım neredeyse sırf 2000 lira mutfak masrafım var.Bu asgari ücretliler halen nasıl bu akp ye oy veriyor.
    Asgari ücretliler de farkında ne kadar kötü olduklarının ama amaçları daha iyi olmak değil, herkesi daha kötü yapmak. Yaşayan, gezen ve eğlenen insanlara kin besliyorlar.

• Beyfendi bu dediklerinizi yaparken nasıl bir yaşam sürüyorsunuz.Çünkü bazı şeylere para ayırmaya çalışarak kısarak yaşamakta bana göre sıkıntı.Ha eğer belli bir refah seviyesinde yaşayıp artı olarak da bu dediklerinizi yapıyorsanız saygı duyarım.
  • zaqwear Z kullanıcısına yanıt

çok namuslu, oturmasını kalkmasını biliyo, büyüklerine saygılı felen yav bu cümleler beni öldürüyo ya. bizim evede hala geliyo bu cümleler yaş 34 olmuş hala bana kız vermeye çalışan var. altı üstü 1 tane ayriyetten kendime ait evim var ona bile tav oluyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: EnergyHill

Bizim halki psikoanalistler ve sosyologlar araştirmasi lazim yani bu kadar sefaletin adaletsizligin içinde hala sabit fikrinden nasil vazgeçemezsin.Daha ne olmasi gerekiyor dur demek için.
    Araştırmışlar zaten Stockholm sendromu demişler. Tecavüzcüsüne aşık olan bir milletiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantomm

Bekar olduğun için şükredilmez.bekar olmak iyi bir şey değil.sen hele bi gel 30 yaşını geç,evdeki duvarlar üstüne üstüne gelmeye başlasın yalnızlıktan,akranlarını çekirdek aileleriyle oraya buraya giderken gör,o zaman anlarsın bekarlığın ne demek olduğunu.
    36 yaşımdayım. Bekarım. Evli arkadaşlar hep yanımıza geliyor. 2 leşimiz var. 2 Kişiyi boşadık. :D
  • o bizim ortamda da oluyor. eşinden bunalan geliyor toplanıyoruz bazen. 1 tanesi boşanmak istemişti zor ikna ettik salakmısın gerizekalı ortada çocuk var ne boşanması diye. az bişey ayrı takıldılar şuan mutlular beraberler boşanma yok. bazen bunalınca ayrı takılmak gerekiyor evlilikte. ani kararlar vermemeli.
  • son iki yıldır evlenecek bir ekonomik düzen yok. ve bundan sonra ilerisi çocuklu aileler için daha zor olacak bu adamların para mara verecekleri yok tam tersi faturalar abartı gelmeye başladı erteleme falan yok.

üç kuruş para verecekler onu da kredi olarak verecekler iki hafta oldu ses yok. ordan da birşey gelmeyecek. geçen dalga geçer gibi sms atmışlar 5 maske için kodunuz şudur diye. vergi yapılandırması yok (çıkmak zorunda Eylül gibi) işe gitmeyen nüfus sayısı %60 olmuş. kredi kartı oteleme işlemleri akdi faiz ile yapılıyor faizsiz birşey yok. geçen yapı kredi virus kredisine baktım 3 ay ötemeli. yıllık faizi %21. bu nasıl kredi arkadaş? beyler ben eylül ekim aylarında kusura bakmayın ama bir felaket bekliyorum yani müthiş bir enflasyon parasızlık ve inanılmaz bir talep, doların 8.5 - 9 olmasından bahsediyorum. insanlar işe giderken isteksiz. kişisel tasarruf verilerimiz 1.5 ay yetecek kadar ve bu süre mayısın ortasında doluyor. yayılım bu şekilde giderse, bu kafayla gidersek bunlar iyi günlerimiz çünkü yolun çok başındayız. bu benim kişisel analizlere dayalı fikrim. ona göre önlem alıyorum. dün çek satış ta bir kupon satayım dedim biri kupon istedi derin dondurucu alacağım diye. bende dün gece derin dondurucu fiyatlarına baktım.

süreçte bekar olanlar yine kazanacak Allah herkesin yardımcısı olsun.

• Ne sanıyordun bu millet boşamı 1 paket makarnaya mitinglere gidiyor oy veriyor.. Makarna bile 4.5 TL olmuş..ben bekarım aylık giderim 4000 tl. dışarı çıkmıyorum çıksam manita yapsam 10000 gider

• 5 yıllık evliyim
    Maddi bir sorunum olmamasına rağmen evliliğin en güzel yanı çocuktur .O da küçükken . Çünkü o duygu bambaşka birşey
    Haricinde evlilik kendi hayatının rutine binme sözleşmesidir.
    Kimlere tavsiye edilir:
    Rutin hayattan hoşlanan hayattan üstün şeyler beklemeyen inançlı insanlara tavsiye ederim
    Kimlere tavsiye edilmez:
    Dünyaya 1 defa geldim
    Özgürlük duskunuyum ,hayattan mümkün olduğunca çok zevk almalıyım diyenler için asla tavsiye etmem
    Ayrıca 10 yilin uzerinde evli kalan insanları yüzde yüzü mutsuzdur .Yuzde 99 bile demiyorum bakin

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide sheep

sosyal medya için yaşadıklarından dolayı, birde "elalem ne der" mantığı var. şu saydıklarından sonra annene şirin gözükmeye çalışan bi sürü kız çıkar. artı olarak felencenin kızı var çak namuslu diye annene bi sürü haber gelir. şuan sana yoluncak tavuk gözüyle bakıyordur kız tarafı. önemli olan bu kızların tam tersini bulmak. ben bulamadım saldım o yüzden. zamanında bulduğum kızda ben evlendikten sonra çalışmam evde yatarım dedi bunu söyleyen kız gıda mühendisi birde. rahatım mutluyum yazdan yaza 15 gün tatilimi yaparım hafta sonlarıda gezerim hesap vericek kimse yok kafa rahat
    Allah allah, lafa gelince kadın erkek eşitti, hani nerde? Ben seni besleyim diye mi alıyorum? Ben de çalışmak istemesem ne olacak? Akşama kadar birbirimize mi bakacağız? Seninki can benimki patlıcan mı? Hiç hazzetmem böyle tiplerden. Direk kapı önüne koyarım, nereye giderse gitsin.

Lafa gelince, kadın erkek eşit, ama erkek çalışır, düğünü erkek yapar, altını erkek alır, bir de kadından ev işi yapmıyor diye azar işitir. Kesinlikle tahammülüm yok. Kadın çalışmıyorsa o kadını eş olarak almam ben. Ben bilmiyor muyum yan gelip yatmayı? Ben çalışmak için can atıyorum sanki :)

Sözde okumuş bu. Okumuşu böyleyse cahilini düşünemiyorum.

Böyle olaylara hiç gelemem. Bir gün çektim hatunu kenara, bak dedim, öyle şu kadar altın istiyoruz, ev istiyoruz, şunu istiyoruz, bunu istiyoruz derseniz (kızın böyle ortamları hiç olmamış, hiç isteme merasiminde bulunmamış) direk çıkarım kapıdan, bu işte olmam, bilgin olsun. Hatun ne dese iyi, "Ben sadece seni istiyorum. Senin yanında olmak istiyorum" dedi :) "He, o zaman iyi" dedim :D Evlilik düşünmüyoruz şimdi, biraz daha free takılalım bakalım :D

Ekleme: Ben düğünün erkeğe yıkılmasına da karşıyım. İstesen konunun linkini atayım, kardeş konu yapalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 16 Nisan 2020; 19:9:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide sheep

Çoğunlukla aile baskısı ve abazalıktan evlenmeler oluyor. Geriye kalan kesim üreme isteği, yuva kurma(?) yaşıtlarım evlendi bende evleniyim, yaş gidiyor gibisinden sebeplerle evleniyor. Cahil kesimin beynine "ŞÜKRET" lafı kazındığından yaşamanın ne demek olduğunu bilmiyor ve evleniyor.
    Ben evlenipte geçim sıkıntısı çekene ya da intahar edene acımam hiç bir zaman. Sadece ortada aç kalan bebeklere acırım. Bunlar başı boş kalıp kötü yollara düşebiliyorlar (hırsız, katil olma gibi)
    Cahil kesimin beynine "ŞÜKRET" lafı kazındığından yaşamanın ne demek olduğunu bilmiyor ve evleniyor.

Evet yemin ediyorum sizi ayakta alkışlıyorum....

Bu konu ile ilgili başımdan bir nişan geçti ve ben her seferinde ''nasıl olacak , nasıl bunların üzerinden geleceğiz evde kavgalar çıkar sonuçta sadece ev geçimi ile olmaz kendi isteklerimiz olacak onları karşılayamadığımız zaman sorunlar bir bir ortaya çıkacak. '' dememe rağmen her seferinde '' elde olan ile yetineceğiz '' lafı duyuyordum en sonunda nişanı attım . Evet bana maddi ve manevi zararı oldu ama hayatımın içine edeceğime zarara gülüp geçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-Slim -- 17 Nisan 2020; 12:9:47 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.