Şimdi Ara

Bekar bir erkek neden dul bayanla evlenmek istediğinde sorun olur? (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
3
Favori
105.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • üstad bazı riskleri göze alacaksın.gülü seven dikenine katlanır demişler ki sen katlanıyorsun bu durumda da ailene düzgün bir dille anlatman gerek..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chewrim

    üstad bazı riskleri göze alacaksın.gülü seven dikenine katlanır demişler ki sen katlanıyorsun bu durumda da ailene düzgün bir dille anlatman gerek..
    boşluk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeLaNcHoLeY -- 9 Nisan 2020; 9:14:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MeLaNcHoLeY

    konunun tarihine bakıcak olursak en az 2 yıllık bi geçmişi var fakat hemen hemen herkesin başına gelebilecek bir durum,benim de başımda böyle bir durum var ve içimi dökücem izninle.
    2009 yılında online bi chat sitesinden polonyalı bir kızla tanıştım,o zaman 20 yaşındaydım ve özel bir şirkette çalışıyodum.profilinde türkçe de bildiği yazıyordu ve bu benim çok dikkatimi çekti.Bir an konusmaya başladık,o gün yaklasık 3 saat aralıksız konustuk ve ertesi gün msn de görüşmek için işten eve nerdeyse koşarak geldim,içimde değişik bi his vardı,aşk desen değil,saplantı desen değil ama birşey beni o kıza çekiyordu ve 3 ay sonra anladım ki karşılıksız değil hislerim.
    ilk başlarda gayet güzel anlaşıyoduk,evdeyken nette 4-5 saat geçirdiğimiz yetmiyormuş gibi bir de şirkette konusmaya devam ediyorduk.Ailemden uzaklaştıgımın farkında değildim,varsa yoksa bilgisayarım ve netim vardı o zamanlar.Yanılmıyorsam 4.ayın sonunda açılmaya karar verdim.Kız hem yabancıydı,hem de benden 5 yaş büyüktü ama inan ne dil ne ırk ne yaş problem oldu ki hala da problem değil taki bir sabahlama günün de bana acı gerceği söyledi ağlayarak evet,evet 'evliyim ben hem de 6 aylık dedi'.Başımdan aşagı kaynar sular döküldü,ne diyeceğimi bilemedim ama ağlamasına da gönlüm razı olmadı.'üzme canını,bi çare buluruz dedim,yeter ki sen o maviş gözlerine eziyet etme.'
    Bu olayı öğrendikten 2 ay sonra havalimanında bulustuk,istanbul aktarmalı yavru vatana gidicekti.Sırf yarım saat görüşebilme umudu bile beni heyecandan deliye döndürmeye yetmişti.Daha sonra ben onun yanına gittim,gizli saklı görüştük sonra o geldi,daha sonra gittim polonyaya vs 3-5 kere reel hayatta görüştük kısacası.
    Bu arada birşey farkettim,kocası onu bir mal olarak görüyordu,sanki sırf evlenmek için evlenmiş olmak gibi,kısacası kocalık vazifelerini yerine getiremiyordu ve beni en çok da üzen buydu.günler,aylar geçti ve bir gün bir daha yıkıldım,'Hamileyim,hem de 1 aylık dedi.' Artık nasıl bi saplantıya dönüştüyse yine üzülmesine kıyamadım ve teselli ettim hala su an ettiğim gibi.'Her zaman yanındayım,sen benim meleğimsin dedim.' O benim meleğimdi,beni su hayatta ilk defa dürüstce seven,hatta beni benden daha cok seven biriydi.'Sensiz yapamıyorum,eğer evet dersen,hemen valizimi alıp gelirim yanına dedi.' ve eminim gelirdi.

    Yine böyle aylar sonra ben kafaya koydum yanına gittim,bi otelde bulustuk ve yanında cocugu da vardı bu sefer(8 aylıktı o zaman) Nedendir bilmiyorum ama çocuguna kendi cocugum gibi davrandım,kucagım da uyuttum hatta.Kendisi bile şaşırmıştı bu hareketlerime,bir anda sahiplenme hissettim ona karşı,ufacık bi canlıydı,eli ayagı gözleri ve herseyden habersizdi.
    O gece birlikte olduk,ve ben istanbula döndüm.Hersey iyi gibi görünüyordu,ben onun sorunlarına elimden geldiğince yardımcı olmaya calısıyodum,bu da onun cok hosuna gidiyordu,'Biliyor musun,seni benim gibi kimse sevemeyecek,eğer olur da bir gün başka biriyle evlenmek istersen,bunu anlarım,Senden kopamam,bu benim canımı cok acıtsa da diyordu.' Beni böyle seven birini nasıl yalnız bırakilirdim o mutsuz evde??

    ve klişeleşmişcesine kader yine ağlarını ördü ve hamile oldugunu öğrendim son ziyaretimden 1.5 ay sonra ve ne tesadüftür ki ben o vakitler onla birlikte olmustum.ve 1 ay önce o cocuk dünyaya geldi,zor bir doğum olmustu ve haber alamayınca ölüyorum sandım.Allaha şükür ki aksiliklere rağmen su an 2 side sağlıklı ama evinde cok mutsuz,anne babası evi cehenneme ceviriyolar ve kızın tek umudu benim gibime geliyor,o bu hayattan kurtarıcak tek şövalye benim,benim olmam gerekiyor diye düşünüyorum hep.Tabi bu olaylardan ailemin haberi henüz yok,eski kafalı insanlar,duyduklarında he deyip gecemeyecekleri bi durum,onları da anlıyorum,ben de bi ebeveyn olsam aynı durum da boğazım düğümlenirdi,ne diyeceğimi bilemezdim.

    Su an polonyada yine cok sıkıntılı günler geçiriyor,her gün ağlayarak geçiriyor.Şimdi soruyorum ne yapmalıyım? Ailemi karşıma alıp sevdiğim ve 2 cocuklu biriyle birlikte mi olmalıyım yoksa onu sıkıntılarıyla bir başına bırakıp ailemin istediği bir hayatı mı yaşamalıyım? inanın cok kararsızım ve bu hem fizyolojik olarak,hem iş hayatım olarak cok etkiliyor.Su an türkiyenin en büyük havacılık şirketinde çok iyi bi işim var aylık gelirim tr standartlarına göre oldukca iyi,kendi apartmanımızda yaşıyorum ve askerliğimi henüz yapmadım,acıktan okuyorum.

    şimdiden cevaplar için teşekkürler!

    Güzelim hayatını mok etme evli bir kadınla konuşman hata en başta, polonyada töre gereği evlenmedi heralde bu kadın, insanın ulaşamadı yer hep daha güzel gelirmiş. Seninle evlenince ne olacak ? 1 ay 2 ay iyi güzel ilerde hiç kafana girmeyecekmi kocası ile neler yaşadığı, senden olmayan 2 çocuk kafanı tırmalar bırak evli kadınında aklını çelme ilişkilerinin çokmesine sebeb oluyorsun biraz empati yap sen o kadınla evledin sonra senin karınla internetten oyle boyle tanıştık senden daha güzel agzım laf yapsa karını tavlayacammı yani?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nuri Alço Gazoz A.Ş


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bfs

    Ne kadar zamandır birliktesiniz?


    1 aydır konuşuyoruz sevgilimle gerçek aşkı resmen ben onda yaşıyorum,bazen diyorum ki eğer bu sevgilimse diğerleri neydi

    işte burda durrrr !!! bir ayda bir insani ne kadar taniyabilirsinki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Layblood

    Ben cocuklu biriyle evlenemezdim sanirim, herseyi gectim bu cocuga senin de bakman gerekcek. Millet ekonomik krizden cocuk yapmak istemezken bu devirde, iyi dusunmen lazim bu cocuk meselesini.
    Yahu 1 ay gibi bir sürede nasıl böyle kör kütük aşık olup evlenme kararı alınabiliyor anlamadım.

    Yeni girdiğin bir işe bile deneme süren 2 ay.

    Ve annesinin sözlenin tarzında imaları insanın aklına kötü şeyler getiriyor kızı senin üstüne yıkmaya çalışıyormuş gibi bir intiba uyandırdı bende.

    En önemlisi 7 yaşındaki çocuk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chewrim

    üstad bazı riskleri göze alacaksın.gülü seven dikenine katlanır demişler ki sen katlanıyorsun bu durumda da ailene düzgün bir dille anlatman gerek..
    konun üzerinden baya geçmiş ama toplumumuzda bu gibi olaylar çok o yüzden yazma ihtiyacı hissettim. benimde başımdan böle bir olay geçti. gençliğimizde birbirimizi tanıyorduk bir şekilde evlenemedik. kız gitti evlendi, tabi bende evlendim. yıllar sonra beni bir paylaşım sitesinde bulmuş, boşanmış bir çocuğu varmış, benimde o sıra bir kızım dünyaya geldi. neyse biz aşkımıza yenildik görüştük 1 yıl kadar, sonra ben evimden ayrıldım aşık olduğum kadını yaşadığım şehre getirdim 2 ay kadar baş başa ele ele göz göze herşey iyiydi. 2 ayın sonunda çocuğunu getirdik ben hep kendi çocuğum gibi görmeye çalıştım ama bir yere kadar gidiyor bu, otururken bi anda çocuğun babası arıyor insanın canı sıkılıyor, akşam olur eşinizle bişeler yaşamak istersin çocuğun ne bilim öpmek istersin çocuğun uyumasını beklersin. çocuğu her gördüğünde eşinin eski eşi gelir aklına, o çocuğu nasıl yaptıklarını düşünürsün saatlerce. çocuk sizi annesinden kıskanır gelir direk aranıza oturur rahatsız olursunuz vs vs vs. tabi bu ilişkilerde en masum kişiler çocuklardır buda ayrı bi durum. ancak git gide çocuktan soğursunuz bi düşmanmış gibi bakarsınız. içinizden elalemin çocuğunumu gezdirecem ona mı bakacam dersiniz. çocuğun babası başkası ile evlenir " ulan adam oh gününü gün edecek ben burda onun çocuğunun keyfini bekleyecem dersin" bunu eşiniz farkeder sorar çocuğu diye bişey diyemezsiniz.

    en sonunda ben çok sevdiğim halada seviyorum hatta deli gibi aşık olduğum kadına çocuğunu istemiyorum dedim, ve aldığım cevap çocuğumu istemeyen benide istemez dedi ve ayrıldık. şu an telefonlarda falan görüşüyoruz, onunda psikolojisi bozuldu benimde. tedavi görüyoruz. bana söylediği eğer çocuğumun babası senin gibi baba olsa 1 dk düşünmem gönderirim. benim verdiğim cevap bundan banane çocuğu dünyaya getirirken düşünseydiniz.

    kısacası sorun kadının dul olması değil, çocuğu. annem duyunca ilk dediği "OLUM ALACAKSAN ÇÖPSÜZ ÜZÜM AL" olmuştu. kadın haklıymış. şimdi bende mutsuzum, oda mutsuz. bu gibi durumlarda iyi düşünmek gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo_pazarkaya -- 1 Şubat 2012; 14:03:32 >
  • ozellikle anadolu insani bu konularda cok tutucudur. cahil desen suclu olursun. dul biri ile evlenmenin kotu bir yani yok. esini kaybetmis olabilir veya aile zoruyla evlendigi icin bosanmis olabilir. belki de zina yaptigi icin kocasi bosanmak istemistir. bunlari iyi arastirmak lazim. zaten bahsettigine gore kiz cok erken evlenmis. eger aile baskisi degil de kendisi boyle istemisse iste o zaman durum anormaldir. bir omur paylasmayi dusundugun kisiyi bir ayda taniyamazsin. cinsel iliskiyi bu kadin ile hayatina soktuysan hele orada bir dur. cunku sehvet sen ne kadar oyle olmadigini dusunsende senin fikirlerini bicimlendirir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: narman

    olay ilgimi çekti bende maydanoz olayım 3 senedir her gün beraberim her istediği olmasada dediklerini yapmaya çalışıyorum ailem çok karşı çıkıyoru ilk başlarda ama ben çok sevdim çünkü çok kadınla beraber oldum ve onun beni sevip sevmediğini anlamak için çok dövdüm kırdım tabiri caizse parçaladım fakat gitmedi yani kaşarlaşmış dedim yok gitmedi kafasını kırdım parmaklarını kırdım gitmedi ailesine düştüm dedi merdivenlerden. olayı bu hale getiren şey boşanmasından ziyade daha 1 hafta benle beraber iken birinin beni arayıp benle görüşmek istediğini söylemesi çünkü ben onu sadece ailesi zoruyla yada (aile içi sorunlardan bıkıp çıkmak kendi yuvasını kurmak rahat etmek istediği)için evelendiğini ama gelen insan bana ben bu kadınla 1.5 yıldır beraberim ve bu kadın benim şehrime3-4 kez gelip bende kaldı 1500km dedi senin telefonunu babasının adına telefonuna kaydetmiş dedi şok oldum yıkıldım içtim hatta o akşam birini pis dövdüm olmadı yaşamışız ya! altında kalamazdık zoruma gitti yada ben bunu kaldıracaktım beraber olmaya başladım bensiz yemez bensiz içmez bensiz yatmaz bi kadın oldu inanmaya başladım tövbe ettim dedi alevi idi evlendiğim adam alevi idi dedi dini nikahımız olamdı ben onun karısı olmamışım çünkü imam nikahın bende öğrenmiş ve allahı bende tanıdığını söyledi ikinci adama ben onda hata yapmışım dedi pişmanlığın biri bin bildiğiniz gibi değil dedik bu bir sınav aşarız kadın ilk başlarda bana seni seviyorum dediğinde nasıl sevebilirsin dedim şevhettir sevmek bir anda olmaz dedim bir kaç ay sonra evlenmek istediğini ve beni bir tam evelenecek bir adam olarak görüyordu lan ne olursa olsun kadın hayatta adam rast gelmemiş dedim dikkat edin 2 kişi geçmiş benden önce iş yerleri açtım sırf başka yerde çalışmasın çünkü bakacak bir çocuk ve annesi var annesinin dilinden babası başka şehirde çalışıyor iş yerinde gelen erkekleri süzüyor lan yapma etme olmuyor söylersin allah şahit olur yapmadım der çocuğu ile zina eder yapmadım der abisi babası ile zina eder yapmadım der ama sen görüyorsun kırıtmaları. neyse iş yerini kapatıp kendi iş yerime aldım gelen biraz alımlı ise izlemek zorunda kalıyorsun lan bu ne atarmısın tutarmısın 2 yıl geçmiş o kadar zaman o kadar anne baba kardeş nasihatı kar etmemiş seviyormuyum yoksa korkuyormuyum bilemedim eskiden olmayan aşağılayıcı sözler başladı ikide bir iş yerinden gidiyor işide asmaya başladım bana başka iş yeri aç demeye başladı olmaz dedim nasıl açarım korkuyorum ya boynuzlarsa diyeceksinzki bırak gitsin olmuyor işte yapamıyorsun seviyormusun yoksa yanıyormusun bilmiyorsun belki başka seçeneğim olsa idi yada başka birini gözüme kestirse idim basit olabilirdi en son bu akşam sen benimle evlenemezsin (bu arada imam nikahımız var zina yok yani ama 2 gün önce nihat hatipoğlundan nikahın bozulduğunu öğrendik)niye diyorum çocuk yarın bize gelip giderse yada babasıyla konuşmam gerekirse kaldıramazsın [aynı kadın bana ilk aylarda ben olmaz dediğimde babasına yollarım diyordu) bunu biliyorum korkuyorum emin değilim diyor yani puşt mu dersin kaşarmı yoksa annemi yada gönlü geçmiş mi ayrılmak istiyor şimdi sen anlatamadığım okadar kalp kır o kadar dost kaybet o kadar para kaybet bu kalksın sana bunu desin şimdi ne yaparsın ilk başta hata yaptığına mı yoksa sevdiğine mi yanarsın...devam ediyoruz seviyorum ya ben arıyorum artık eskiden o ikna etmeye çalışırdı şimdi ise ben. dikkatli olun arkadaşlar bekın beim ilişkim daha bitmedi ama dul bir kadınla beraber olmak çok büyük bir iştir terk edersin olmaz evlensen olmaz evlensen bela evlenmesen zina. 3 yıl dille kolay 27 idim 30 oldum bu gece. uzak durun aman ha aman her şekli ile uzak durun mağdur olup olmadığını bile anlamak mümkün olmuyor çünkü tek taraflı dinliyorsun ...


    hocam noktalama işareti kullanmadığınızdan her şey birbirine girmiş.metni baştan bi okumayı deneyin anlarsınız.ayrıca kadının kafasını,elini kırmanızın sebebini merak ettim.yanlış anlamayın sözüm geneldir."kadını döven biri adam değildir.kadın dediğin nazik yapılıdır.eğer o kişi o kadar delikanlı lse ve sinirini bi yerden çıkarmak istiyorsa adam gibi biriyle kavga etsin görüm erkekliğini"
  • kadinlar erkekleri degil onlarin cuzdanlarini sever..sen onun icn bi kurtulussun hepsi bu kadar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: narman

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    konuyu açan arkadaşın durumu ne oldu baya bi sene olmuş ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Layblood

    Ben cocuklu biriyle evlenemezdim sanirim, herseyi gectim bu cocuga senin de bakman gerekcek. Millet ekonomik krizden cocuk yapmak istemezken bu devirde, iyi dusunmen lazim bu cocuk meselesini.
    benim bir arkadaşım böyle bir evlilik yapmak istediğini babasına söyledi.babasının cevabı şu olmuş: Oğlum eğer önceki adamın kadının üstündeyken ki inlemelerini hazmedebileceksen karar senin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tashunkee

    benim bir arkadaşım böyle bir evlilik yapmak istediğini babasına söyledi.babasının cevabı şu olmuş: Oğlum eğer önceki adamın kadının üstündeyken ki inlemelerini hazmedebileceksen karar senin.

    Alıntıları Göster
    Bende konuyu yeni fark ettim ve bende dul biriyle birlikteyim, kafamın içi çok dolu boşaltmam gerekiyor aileme söyliyemedim ama kız arkadaşım söyledi, annesi de bana onay vermedi dul kadını buldu kullanıp atacak diye düşünüyor bende karşısına çıkıp, ben kızınla zaten birlikte oldum atmak isteseydim çoktan atardım diyemiyorum ve anneside haklı tabiki. Daha önceki eşiyle mecbur kalarak evlenmiş 4 sene birlikte yaşamışlar kurtulmaya çalışmış, ailesi izin vermemiş evlencen bu adamla deyip zorla evlendirmişler ve 1 sene geçmeden ayrılıp kaçmış. Daha 21 yaşında bende 24 yaşındayım, bana ben senin için doğru kişi değilim önünde uzun bir yol var hiç evlenmemiş birini bul diyo bana, öyle birini bulup evlenmek sorun değil asıl sorun mutlu olup evli kalabilmek ve ondan başkasıyla mutlu olabileceğime inanmıyorum, ailemi de karşıma almak istemiyorum onların da isteği olsun kızı evinden telli duaklı çıkartıyım istiyorum, ne yapacağımı da bilemiyorum.
  • dulluğundan önce başka önyargıları olabiliyor. 24 yaşında 7 yaşında çocuk. annesi evlen baskısı yapıyor. niye boşandı? malatyalıları doğuluları hemen geri kafalı sınıfına koymuşsun ama annenin penceresinden bakmıyorsun.. anne isterki oğlu da kendi gibi emin olduğu biriyle evlensin. 24 yaşında kız 7 yaşında çocuğu var ne yaptığı ne yaşadığı belli değil insanın aklına bir sürü şey gelir.annene haksızlık etme.
  • Ayni senin gibi bi yeni tanistigim sevgilim vardi 2 haftalik filandik dul cocuklu evlilik muhabbeti yapiyorduk guzelde biseydi bi gun buna ikinci hattimdan mesaj attim bilsin amac kim oldugumu soylemedim ama nasilsin canim gibi sonra bu aradi kimsin diye dedim beni tanimadinmi bu basladi sen aylardir nerdesin ozledim bi basladi dedim ben kimin ya eski sevgilisinin adini soyledi bitti ogun utandi nasil
  • şimdiki düşünce yapin ile normal gelebilir normaldir de zaten önemli olan sonrasında kafanda şüpheler kıyaslamalar oluşmaması.
    Evlendikten sonra sizinde çocuğunuz olursa evlendiğinin kişinin çocuğunla aynı ayarda ilgi sevgi gösterebilirmisin. Ayrımcılık yapacaksan hiç uğraşma iş sakat,
    Evlendikten sonra kendini ilk kocası ile kıyaslayacakmisin. En ufak tartışmada geçmişler açılırsa o iş yürüyecek mi.
    Çok derin konular hazmetme meselesi.
    Karşılıklı anlayış görüş hatta cinsellik bile bu durumda çok etken oluyor. Ansızın çok büyük tartışmalar ruhsal yıkımlar olabilir.

    Ama dersen ki beni öncesi ilgilendirmez aklıma bile gelmez şimdiden hayırlısı olsun demek düşer.
    Edit. Bir de su var evlendin aradan belli yıl geçti keşke bende hiç evlenmemiş kız alsaydım o duyguyu hiç yaşamadım dersen ve gözün hep dışarda olursa bunuda aklından çıkartma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 28 Haziran 2013; 9:32:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gogoesteban

    Bende konuyu yeni fark ettim ve bende dul biriyle birlikteyim, kafamın içi çok dolu boşaltmam gerekiyor aileme söyliyemedim ama kız arkadaşım söyledi, annesi de bana onay vermedi dul kadını buldu kullanıp atacak diye düşünüyor bende karşısına çıkıp, ben kızınla zaten birlikte oldum atmak isteseydim çoktan atardım diyemiyorum ve anneside haklı tabiki. Daha önceki eşiyle mecbur kalarak evlenmiş 4 sene birlikte yaşamışlar kurtulmaya çalışmış, ailesi izin vermemiş evlencen bu adamla deyip zorla evlendirmişler ve 1 sene geçmeden ayrılıp kaçmış. Daha 21 yaşında bende 24 yaşındayım, bana ben senin için doğru kişi değilim önünde uzun bir yol var hiç evlenmemiş birini bul diyo bana, öyle birini bulup evlenmek sorun değil asıl sorun mutlu olup evli kalabilmek ve ondan başkasıyla mutlu olabileceğime inanmıyorum, ailemi de karşıma almak istemiyorum onların da isteği olsun kızı evinden telli duaklı çıkartıyım istiyorum, ne yapacağımı da bilemiyorum.

    Alıntıları Göster
    Yaş itibarı ile gayet uygunsunüz bence. Önemli olan sen onu geçmişini hazmedip iki de bir karşısına çıkartmaman ve ileride ondan sıkılıp genç kızlar peşinde koşmaman. Eğer sevginiz daim ve gerçek ise ki onunla birşeyler yaşamışsin bundan sonra dönersen hem kendine vicdanına yazık hem ona yazık etmiş olursun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

    Yaş itibarı ile gayet uygunsunüz bence. Önemli olan sen onu geçmişini hazmedip iki de bir karşısına çıkartmaman ve ileride ondan sıkılıp genç kızlar peşinde koşmaman. Eğer sevginiz daim ve gerçek ise ki onunla birşeyler yaşamışsin bundan sonra dönersen hem kendine vicdanına yazık hem ona yazık etmiş olursun.
    Bu nasıl bir hortkuluktur yarabbi sen bize yardım et.
    DH bunlara paramı veriyor ya?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pr0gedys

    Bu nasıl bir hortkuluktur yarabbi sen bize yardım et.
    DH bunlara paramı veriyor ya?

    He şimdiye evlenmislerdir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Deltoid-


    quote:

    Orijinalden alıntı: pr0gedys

    Bu nasıl bir hortkuluktur yarabbi sen bize yardım et.
    DH bunlara paramı veriyor ya?

    He şimdiye evlenmislerdir

    Hadi bir kaçı hort olduğunu anlamış hiç anlamayıp yorum yapan var onu aklım almıyor.
  • Evlendi mi ne oldu merak ettim.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.