Şimdi Ara

Bej deri koltuktan tükenmez kalem lekesi çıkartmak (YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, başlıkda da belirttiğim gibi aracımızın bej deri koltuğu nasıl olduğunu anlamadığım şekilde tükenmez kalemle çizilmiş (şuan bunu yazarken lekeyi bu sabah gördüğüm ve aracı dün akşam valeye verdiğim geldi, alakası var mı yok mu bilinmez).

Araç 2014 Volvo s60, derisi orjinal mi, değil mi tam hatırlayamadım.

Meguiars'ın bir ürününü kullandım ama fayda etmedi.

Bu lekeyle birlikte bir de kot lekesi var.

Bu iki lekeyi çıkarabileceğim veya sadece tükenmez kalem lekesini çıkarabileceğim bir öneride bulunabilecek olan var mı?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcusFrex -- 9 Mart 2016; 18:46:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Deri Koltuktaki Tükenmez Kalem Lekesini Nasıl Çıkarırsınız?

Tükenmez kalem lekeleri deri koltuklarınız için can sıkıcı olabilir, ancak bunları kolaylıkla giderebilirsiniz. İşte adımlar:

• Hemen harekete geçin: Leke oluştuğu anda müdahale etmek çok önemlidir.

• Lekeyi silin: Lekeyi temiz, kuru bir bezle yavaşça silin. Lekeyi ovalamayın veya bastırmayın, aksi takdirde leke daha derine nüfuz edebilir.

• İzopropil alkol kullanın: Bir pamuğu izopropil alkole batırın ve lekeyi hafifçe silin. İzopropil alkol çoğu tükenmez kalem mürekkebini çözebilmelidir.

• Sitrik asit deneyin: Eğer izopropil alkol işe yaramazsa, limon suyu veya sirke gibi sitrik asit içeren bir solüsyon kullanmayı deneyebilirsiniz. Solüsyonu lekeyi kapatacak şekilde uygulayın ve birkaç dakika bekletin.

• Bulaşık deterjanı kullanın: Küçük bir kaseye ılık su ve birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyin. Bir süngeri solüsyonda nemlendirin ve lekeyi silin.

• Lekeyi durulayın: Lekeyi giderdikten sonra, temiz, nemli bir bezle alanı durulayın.

• Deriyi nemlendirin: Leke çıkarıldıktan sonra, deriyi korumak için deri kremi veya kondisyoneri kullanın.

Önemli İpuçları:

• Daima görünmeyen bir alanda testi yaparak kullandığınız solüsyonların deriye zarar vermediğinden emin olun.
    • Lekeyi ovalamayın veya bastırmayın, aksi takdirde zarar verebilirsiniz.
    • Leke inatçıysa, profesyonel bir temizlikçiye başvurun.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bana daha önce bi isportaci sattı, yüzde 80 oranında geçirmişti. Adını da bilmiyorum. Ama tamamen geçmesi zor. Eski aracımda çok uğraşmıştim. Geçmiş olsun.

• http://www.hepsiburada.com/local-cleaner-e-266-agir-kir-yag-ve-leke-sokucu-200-ml-p-OTYAGLCL0008

yorumları oku tükenmez kalemi bile çıkarıyormuş.

ben de aldım 6 ay falan oldu ama daha kullanmam gereken bi durum olmadı bagajda duruyor
  • Açık renk deri bul bir yerden, üzerini tükenmez kalemle çiz sonra piyasada satılan kaliteli ürünleri dene, hangi ürün lekeyi götürüyorsa onu kullan, illaki biraz iz kalacaktır onu da kaliteli bej bir boya ile üzerini boyayıp kapat bir süre geçtikten sonra tavsiyem sonaxın deri bakım sütü ile genel bir bakım yap. Eğer elinden gelmiyorsa profesyonel birilerinden yardım iste, koltuğun üstünü deneme tahtasına çevirmekten uzak dur. Kaş yapayım derken göz çıkarırsın.

• Emin olmamakla beraber wd40in bu ise yarayabilecegini soyleyebilirim. Baska biryerde dene usta. Sonra koltuga dal.

• http://www.hepsiburada.com/forbix-gts-35-oto-arac-forbix-genel-amacli-sprey-p-OTWEB20630433?magaza=Webyeni

Kendim bizzat kullanmadim ama kullanlar cok etkili oldugu soyluyor. Internette de videolari var.

• Bunlarin hepsi boş. Matbaci oldugum icin tavsiyede bulunayim, boşuna para vermeyin bu urunlere .. En yakin matbaya arabanizla gidin, elinize bezi alın

- Selamunaleykum
    - aleykum selam
    - Abi şu beze SPERAGUM sıksana.
    - tabi abi.

O bezle koltugu deri dosemeyi neyi siliyorsaniz silin. 5 para da vermezseniz.

Bej deri koltuktan tükenmez kalem lekesi çıkartmak (YARDIM)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • erkmenson kullanıcısına yanıt
    Bundan daha rafine bir çözüm olamazdı. Sonuç odaklı anında çözüm. (Deterjan reklamı gibi oldu yazdıklarım 😄)

• quote:

Orijinalden alıntı: zx6r

Bundan daha rafine bir çözüm olamazdı. Sonuç odaklı anında çözüm. (Deterjan reklamı gibi oldu yazdıklarım 😄)

Biz de boyle

Yengemin halisina vişne marmelati dökmus yegen, o da orda kurumus. Hali bej rengi 6 bin lirak felan kaliteli bi hali. Ne kadar hali temizlemeciye gonderse boş geçmedi leke. Bi tanesi Almanyadan bi urun var onla gecirecem deyip 100 tl alip gene geciremedi..

Yengem de sinirlendi atacam bu haliyi bilmem ne.

Dedim ki madem atacaksin, nasil bi sonuc alacagimi bilmiyorum ama ben gecirmeyi deneyim. Hali yanarsa ( renk atarsa kimyasal deforme olursa ) karismam dedim. Zaten gozden cikardim dedi.

Gittim matbaya, solvent + sparegum+ pevalinle bi karisim yaptim. Geldim sogan filesine döktum silmeye basladim.

Sonuc : lekeden eser yok . en ufak deforme bile olmadi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.