arkadaşlar elinize bir kulanmadığınız cdromu alın onun dönen kısmındaki yatakları sökün ayırın sonra bu sistem üstüne bir cd yapıştırın.. şimdi dikat nokta. bu işi yapmanız için sıradan mıknatıslar işe yaramıyor. kulanmanız gereken mıknatıslar harsdisklerin içinde bulunan mıknatıslar. izmir temkon bilgisayarın deposundan çıkardığımız onlarca hardiskin mıknatıslarından bunu yaptık mükemmel şekilde dönüp duruyor. hiç bir sorun ve aksilik yok bizat 2 arkadaş kendi ellerimizle yaptık. bu ilk başarılı çalışmamızdı. mıknatıslar korkunç derecede kuvetli
ikinci çalışmamızıda yina başka bir cdrom yatağında bu sefer mıknatıslar için hdd mıknatısları değilde şu sahte küpe diye adlandırılan minik mıknatıslı küpelerle yaptık bu mıknatıslar çok minik ve tahmininzden çok daha kuvetli ve ufak hafif olmaları yapım aşamasında kolaylık sağlıyor. biz bu sistemde 62 tane küpe kulandık. birkaç denememizde mıknatısların konumlarını ve açılarını hesaplayıp tekrar derlememiz gerekti sonuç itibariyle kesintisiz sorunsuz çalışan bir sistem oldu.
arkadaşlar artık bu forumda bu konularla ilgili birşeyler yazmıyorum. sebebi ise forum hatta bu topic te de çok bilmiş arkadaşlar konuyu yine sabote etmeyi başarmışlar bu erke konusu daha oncede tartışılıyordu ve yine aynı şekilde sabote edilmişti gördümki yine aynısı olmuş.
size tavsiyem youtube u ve yabancı forumları kesinlikle araştırmanız aradığınız cevaplar orda arkadaşlar.
herkese iyi forumlar
selam arkadaşlar ben 12 voltu inverterle 220 v 1000 watt a çevirip kullanıyorum. ama akü 2 saat gibi idare ediyor. 12 voltu inverterle 220 volta çevirip 220 volttanda akü şarj etsem nasıl olur . bana 2veya 3 gün yetmesi lazım. sonra aküyü full doldurup yine aynı işlemle 2 gün yettirebilirmiyim. yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Şu adreste konuyla ilgili enteresan bir yaklaşım var....
Konu gerçekten çok ilgimi çekti. Üstteki linkte yoktan enerji elde edildiği iddia ediliyor. Veya bana öyle geldi. Cihazın içinde kullanılan malzeme yakıt olarak kullanılıyor olabilir diye düşünüyorum. Çünkü magnetlerin sonsuza dek yaşamadığı 200 yıl dayandığı söylenmiş.
Bana saçma gelen şey ilk başta şu. Deniliyorki 4 watt enerj veriyorsun işte çıkışında 20 watt güç çekebiliyorsun. O zaman Çıkıştaki 20 watt ın 4 watt ını tekrar besleme olarak girişine versek hiç harici bir aküye falan da gerek kalmaz sonsuza dek kendi kendini çalıştırıp bedava enerji üretebilir. Böyle bir aleti üretenler bu düşündüğümü düşünememişlerse o zaman bu makina tümüyle saçmalıktan ibaret demektir.
Alet girişine verdiğiniz elektriksel gücü kuvvetlendirip yükselten bir makina olarak tanıtılmış. Yanlış anlaşılmasın akım yada gerilimi yükseltiyor demiyor elektriksel gücü yükseltiyormuş.
Bir mail attım bakalım cevap gelecekmi?
bi ara erke çıkmıştı ne oldu o projeye hiç medyada açıklama duyan varmı acaba
quote:
kzengin ; Üstteki linkte yoktan enerji elde edildiği iddia ediliyor.
herkes yoktan var ediliyor diyor.. fakat nedense şunu unutuyorsunuz........ Mıknatısların manyetik kuvettleri var. ve burda bahsedilen sistem miknatısların kuvetiyle dönen bir sistem. bu durumda şöyle diyebiliriz bir enerjinin başka bir enerjiye dönüştürlmesi.
quote:
mntnr ; bi ara erke çıkmıştı ne oldu o projeye hiç medyada açıklama duyan varmı acaba
erke projesinin (erke dönergeci) ,burda bahsedilen sistem olduğu tahmin ediliyor fakar erketürk tarafından yapılan bir açıklama olmadığı için kesin bir şey söylemek imkansızlaşıyor.. fakat vestelin açıklamalarında da olduğu gibi erke dönergeci quantum fizik kurallarına dayanıyor deniliyor. fizik kurallarında yeni keşifler sağlayan bir proje olduğu söylenmişti. ve vestel' de bunu onaylamıştı...
arkadaşlar bu yorumlarla uğraşcağınıza elinizde küçük bir deney yapmaya kara versenizmeseleyi çok daha çabuk farkedeceksiniz.
bu arada not olarak eklemek gerekir: mıknatıslar belirli zaman sonra ilk günkü kuvetlerini kaybediyorlar. fakat bu uzun bir süre... ve kulanılan mıknatıs çeşidine göre değişiyor.
Tamam işte tam bu noktada tıkanmış. Magnetlerin belli bir ömrü var.
Diyelim ki magnetlerden faydalanarak enerji üreten bir cihaz yapıldığı doğru. O zaman bu makinalar yakıt olarak magnet kullanıyor demektir. Çünkü 200 yıl sonra magnet bitecek ve değiştirilmesi gerekecek. Dünyadaki petrol bittiği gibi magnetlerde bitecektir tabiki. O zaman magnetlerin fiyatı uranyum kadar pahalanır değil mi? Neyse ben gelecek mail i bekleyeyim.
yanıldığın birşey war güzel alaşımdan yapılmış bir mıknatıs özeliği kazandırılacak parça güçlü elektron mıknatısıyla ( eskiden yapardıkya çiviye kablo sarardık pille bağlayıp mıknatıs yapardık ) mıknatıs özeliği kazandırılıp piyassaya dağıtılıyor ( tam dnlatamadım demek istediğimi ama .. anlayın arkadaşlar)
mıknatıslanmada şu şekilde yapılıyor arkadaşlar amatör olarak
mıknatıs özeliği kazandırılmak istenen levhaya bobin sarılır elektirik verilir. bir ucundan esneyecek şekilde sabitlenir. boşta kalan kısımdan elimizle ve ya çekiçle sağlam bir şekilde vurarak titremesini sağlarız. ve tam hatırlayamadım. kuzeye çevirilerek yapılıyordu..
neyse konuya geri dönersek biten tükenen mıknatıslarımızı tekrar mıknatıslanma özeliği kazandıra biliriz..
ve birde düşünürseniz hardsisklerin içindeki mıknatısları bende 10 senelik hayla çalışan hardiskler var demekki bir 10 sene rahat çalışıyorum bu mıknatıslar
quote:
Diyelim ki magnetlerden faydalanarak enerji üreten bir cihaz yapıldığı doğru. O zaman bu makinalar yakıt olarak magnet kullanıyor demektir. Çünkü 200 yıl sonra magnet bitecek ve değiştirilmesi gerekecek. Dünyadaki petrol bittiği gibi magnetlerde bitecektir tabiki. O zaman magnetlerin fiyatı uranyum kadar pahalanır değil mi? Neyse ben gelecek mail i bekleyeyim.
mıknatısın bitmesi gibi bir şey söz konusu değil arkadaşlar. sadece mıknatıs kullanıldıkça, mıknatısın çekim veya itim kuvveti sağlamasını gerçekleştiren elektronlar düzenli hareket etmekten çıkıp rastgele hareket etmeye başlarlar. bu giibi durumlarda mıknatıslar şarj etmek diye bilinen bir işlem ile tekrar eski haline dönüştürülebilirler.
quote:
erke projesinin (erke dönergeci)
konuyu takip ediyorum...
açıklandığı günden beri merakla bekliyorum..
quote:
Orjinalden alıntı: express
quote:
erke projesinin (erke dönergeci)
konuyu takip ediyorum...
Erkenin açıklandığı gün Denizlide bir fırıncı genci haber Türkte izledim bedava elektrik üreten bir makinayı piyasadan satın aldığı parçalarla imal ettiğini ve bu elektrik üretecinin Denizli tv de kullanıldığını anlattı telefon bağlantısıyla ayrıca makinenin videosunuda verdiler haberde sizin formu rastgele buldum çok teknik yazıyorsunuz anlayamadığım için tam inceleyemedim belki işlemişsinizdir ama tekrar ele alabilirmisiniz o akşamki bağlantı 5 - 6 dk sürdü ve defalarca güç harcanmadan elektrik üretildiğini söyledi O genç Yanılmıyorsam ismi Ramazan dı bu formda güç harcanmadan elektrik üretmek olmaz deniyor genelde fakat bu makineyi anlayamadım sonuçta gençlerin geliştirmek bizlerse artık hazır yiyici olduk malesef
mayis12 kardes su youtube deki bakinca olayı anlayacagimizi soyledigin videoları link olark verebilir misin simdiden tesekkuler deney yapmak isterim dogrusu birde kupe mıknatis dedigin seyin resmi hani heryerde farkli isim veriliyoyur ya o acidan
Yaw bu insanoğlunun aklı da hep böle cinliklere çalışıyo. Hiç enerji vermeyecen ama enerji alacan öyle mi. Yaw kardeşim aç ayı bile oynamıyo. Hikaye bunlar. Hepsi hikaye, hepsi. Kusura bakmayın böyle direkt önyargılı davranıyorum ama gerçek bu. Siz böle bişi yapıp da evindeki elektriği böyle birşeyle karşılayan reel tek bir kişi gördünüz mü?
Göremezsiniz, Erke vardı bi zamanlar yapmışlardı hani nerede???
quote:
su youtube deki bakinca olayı anlayacagimizi soyledigin videoları link olark verebilir misin simdiden tesekkuler deney yapmak isterim dogrusu birde kupe mıknatis dedigin seyin resmi hani heryerde farkli isim veriliyoyur ya o acidan
evet youtube da acayip manyak şeyler gördüm adam kocaman bişiy yapmış ve kayışla dev bir dinamoya bağlamışlar elleriyle ilk önce bir kez itiyorlar sonra ortalık inliyor. fırıl fırıl dönüyor.
"birde kupe mıknatis dedigin seyin resmi"
şu bujitericilerde satılan mıknatıslı küpeler olmasın bu küpe mıknatıs bende de vardı bikaçtane minik saat pili buyukluğunde ve çok kuvetli takınca kulağımı delecek gibi oluyor.. güzel fikir
yaw link versenize bana niye denk gelmiyour bu video lar yaw
aslında yoktan enetji var etmiyorsunuz burada fizik kuralları çiğneniyor diyebirşey yok.enerji var.oda kullandığınız mıknatıslar.enerjiyi her zaman gerilim akım olarak düşünmeyin
katılıyorum elektrikten mıknatis yaparken sorunyok ta mıknatistan elektrik uretirken niye takiliyorsunuz anlamıyourm baklim yetmiyor tasarliyamiyomü, ben ancak kopyalayabiliyom deseniz daha samimi olusunuzxz
arkadaşlar youtube da bu konu üzerine videolara bakarsanız adamın birinin paten tekerinin üzerine sapladığı farklı dizilimdeki mıknatıslarla da bu dairesel hareketi elde ettiği gözüküyo demekki bu dairesel hariketi bukadar büyütecek bişey yok bu arada bi arkadaş discovery deki mytbuster programnında bu teori avlanmıştır dedi onlara göre cd romun cd yi patlatacağı da şehir efsanesiydi madem inanmıyolar benim bilgisayarım neden her hafta enaz 1 cd patlatıyo yoksa bende mi şehir efsanesiyim
eee nerdesiniz millet uğraşan yokmu o disk men ile yapdım diyen arkadaş resmleri felan yüklesede görsek