Şimdi Ara

BEDAVA ELEKTRİK (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
0
Favori
38.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amerika da bulunan arkadaşlarımız var videoyu izleyip Türkçe ye çevirirlerse bi fikir yürütülebilir..
  • adamın patentinde neodium mıknatıs kullandıgı capı 37mm yukseklgi 75mm oldugu 360000gauss luk oldugu yazıyor
    bunlardan bol mıktarda kullnaduıgını dusununce
    bunlarla sagladıgı kuvveti carkın yarı capı il carp cıkanıda reduktorun kat sayısı ile carp cıkanı buldugun degeride alternatorun yarıcapına bol herhalde yeterli bir kuvvet olusur.ki alternator donsun.

elinde pot mıknatısı olan var mı
    varsa bir iki deney yapalım karsılıklı.o zaman adamlara hak vereceksiniz.yani tek taraflı anlatmamdansa aranızdan birini deney arkadası olarak yanıma almam daha ikna edici olacaktır.
    kimde pot mıknatıs var simdi.

birde 300kw lik cihzin video goruntusu yok ki. gordugunuz alet sadece adamın kendine sponsor bulmakicin kullandigi bir prototip.amaci aletin donecegini ispatlamak.bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: okantex

adamın patentinde neodium mıknatıs kullandıgı capı 37mm yukseklgi 75mm oldugu 360000gauss luk oldugu yazıyor
    bunlarla sagladıgı kuvveti carkın yarı capı il carp cıkanıda reduktorun kat sayısı ile carp cıkanı buldugun degeride alternatorun yarıcapına bol herhalde yeterli bir kuvvet olusur.ki alternator donsun.

varsa bir iki deney yapalım karsılıklı.o zaman adamlara hak vereceksiniz.yani tek taraflı anlatmamdansa aranızdan birini deney arkadası olarak yanıma almam daha ikna edici olacaktır.

birde 300kw lik cihzin video goruntusu yok ki. gordugunuz alet sadece adamın kendine sponsor bulmakicin kullandigi bir prototip.amaci aletin donecegini ispatlamak.bence.

galiba önce bir kişinin ,

"
    Perendev Energy Power GmbH
    Bomhard strasse 14
    Grünwald
    82031
    Munich

Germany
    "
    adresine gidip aleti yerinde görmesi gerekecek...

ALMANYADAN PARA KAZANMAK İSTEYEN KİMSE YOK MU?
    eğer alet çalışmıyorsa mahkeme yoluyla para kazanın.

• quote:

Orjinalden alıntı: okantex

adamın patentinde neodium mıknatıs kullandıgı capı 37mm yukseklgi 75mm oldugu 360000gauss luk oldugu yazıyor

Pot mıknatıstan kastınız, istendiğinde bir kol yardımıyla çekimi sağlanabilen aletlerse, bizim işyerinde var. Kapasitesi lama malzemelerde 1 000 kg.

• hayır
    kastım yan yuzeyleri ve bir kutbu metalle kaplanmıs mıknatıs.
    kerhangi bir mıknatısı ince bir dmirle cevreliyerekte yapabilirsiniz.goreceksinizki mıknatısı demirle cevrelediginiz bolgeye yani demiere baska bir demir yaklastıgıında mıknatıs yeni gelen demiri cekmeyecektir.yani manyetik alnada bir perdelenme olusmakta.

bunu perendevde bir mıknatısın diger mıknatısa yaklasabilmesi icin kullanmaktalar.
    iki tane mıknatısı birbirinin yanından gecirmeyi deneyin.kutuplar birbirini itecektir.
    ama kutupların birbirini ilk gorecegi yuzeylerini kaplamıs iseniz tam karsı karsıya gelene kadar itme ve cekme olmaz.bunu tam ayarlayabilirseniz yarıdan sonraki itmeye goreceksiniz.
    iyi deneyler
  • walla arkadaşlar ben bir deri fabrikasında elektrik teknisyeniyim. Bu fabrika tek bahçe içerisinde halı saha boyutlarında 4er tane katı olan 3 binadan oluşuyor ve full tıme çalışan makineler var.

Fatura ise aylık 12.000-15.000 YTL arası değişiyor...
  • http://www.perendev-power.com/index_files/Page696.htm
    bakın avrupada nerdeyse türkiyeyle lisans anlaşmaları yok başvurun belki kabul edip size bi tane örnek gönderirler çekip koyarsınız buraya :)
    hem böylece sitedeki ucuz fotomontajlı videoda yenilenmiş olur
    bi tavsiye de kafanızı bedava elektrik üretmeye yoracağınıza hazır parasını ödeyerek tükettiğimiz elektrikle birşeyler yapmaya yorsanız daha mantıklı olmaz mı acaba :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenitis -- 29 Aralık 2006; 2:17:38 >
  • turkiyenin ayrupa patent yasasının kabul ettigini boylece ogrenmis ol kardes.
    adamlar kendi ulkesinde basvurunca 20 kadar ulkede birden gecerlilik kazaniyor.
    yani o onceden dusunulmustur.malesef tek yapılabilecek farkli bir eklenti ile faydali model izni almak .bunun icinde saksıyı calısstırmak gerekiyor.

bu da 20 kw lik makinaları
    3 tane itici mıknatıs var .merak edenlere
  • yaws arkadaşlar burda tartışıp duruyonuzda bişey elde ettiniz varmı.ben yapmaya başladım perendev motorunu.küçük bi step motoru buldum ona bağlicam yapıcam pek büyük bişi olmicak ama bakalım verim alınabiliyomu.osuruktan bi iş ama yinede denemeye değer.

• arkadaş son 300wat ile 300 kw kariştiriyon
  • arkadaşlar prendev motorunu yaptım çalışıyor fakat motorda bir sıkıntı var deviri güzel hızlı dönüyor fakat motorda güç yok yani elinizle bile durdurabiliyorsunuz...
    değişik dizilim şekillerini dahi denedim kullandığım mıknatısların güçleride güzel(55000 gaus) ama hala aklım almıyor neden ???
    neden bu motora güç veremiyorum ...

fakat bunu yapan prendevin planlarının aynını kullandım adam kocaman bir jenaratörü ve bir çok şeyi bu makine ile çalıştırıyor benim yaptığımda ise güç yok...

• manyetik alanlardan faydalanarak bir nesneyi kendi etrafında döndürmek ve bu dönüşten de elektrik üretme konusunda zamanında epey araştırmalar yapmıştım. sonuçta olabilirliğine kanaat getirdim ancak pahalı denemeler le bunu gerçekleştirme veya iptal etme durumu söz konusu olunca da mecburen o mali yükü kaldırmayınca ileri bir tarihe erteledim.

bu konuyla ilgili bazı düşüncelerimi burdan ilgilenenlerle paylaşmak istiyorum.

1- elektrik üretim konusunda;
    dönen bir sistem den elektrik üretmek için ya bakır kabloları mıknatıslar içinde döndürmek, yada mıknatısları bakır kabolar içnde döndürmek gerekiyor. kabaca teori bu. verimlilik olarakta mıknatısların dönmesinin daha iyi olduğu söyleniyor. şimdi sorum şu.mıknatıslar neden metal bir levha üzerine sarılıyor. halbuki dönme kuıvvetini engelleyen en büyük belkide en etkili özellik burda yatıyor. bakırlar metal levhalar yerine (silisli sac) mesela alüğmünyumdan yapılsa ne olur. diyeceksini ki metaldeki amaç, manyetik çizgilri uzatmak. uzamasın yahu ne olur. illada uzatmak gerekiyorsa mıknatısa paralel dönen başka mıknatıs koy yine uzatırsın. veya bakırların sarım yerleini oyuklu değilde düz yapın. bakırlar alüminyuma mesela her 5 cm de bir sarılsın. kalan taraflara da tam halka şeklinde sac lar koy. dönmenni gücü daha az kesilir. bilsewm de şuraya bi resim koysam daha iyi olur.

2- mıktatısların itme ve çekmesini tes etme.

elimize 10 tane mıknatıs alalım. bu mıknatısları sık aralıklarla mesela N kutupları üstte olacak biçimde düz bir şekilde tek bir eksende çalışan arabaya veya tren raylı gibi bir sisteme sıralıyalım. üzerlerine 2 mıktatıs arasındaki mesafenin 1,5 kayı kadar uzunlukta bir başka n kutu yönjünde mıktasıı 15 derecelik açıyla tutarsak ileri doğru bir hareket yapacak. mıknatıslar zıt kutupların çok olduğu yerden az olduğu yöne hareket ededecekler. bunu birdaire içinde neden yapamıyoruz.

3- son olarak perendev in motorunun yaptığının ama güç elde edemediğini yazan arkadaş. bu konuda teknik detaylar verrisen sanırım yanlış olabilecek noktalar konusunda kendi görüşlerimi de yazarım. PM ile bana ulaş.

• firkete arkadaşım, senin maddelerden gidersek:

1. Mıknatısların dönmesi, sarımlı rotordan fırçayla elektrik iletimini ortadan kaldırdığı için tercih edilir. (Sanırım metal etrafına sarılan bakırlar demek istedin.) : Ironless motorları incelemeni öneririm.

2. Rotor ve statorda farklı sayıda mıknatıs kullanmak aynı şey. Düşündüm ama maalesef gerçekleyemedim henüz. Mıknatısların pahalı ve zor bulunur olmasına bir de zaman yokluğu eklendi.

Kolay gelsin..
  • delinin biri kuyuya bi tas atmıs cıkar cıkarabilirsen eger dunyada bedava elektirik olsa ABD bırakırmı??? niye ırak ı feth etsinki
  • geçmişte yoktan enerji elde edeceğiz diye başta peron olmak üzere pek çok ülke liderlerini dolandırdılar. internet'teki bu tür projelerin çoğu para tuzağıdır ve etkisiz oldukları mythbusters programında kanıtlanmıştır. eğer ellerinde böyle bir şey olsa hemen büyük şirketlere giderlerdi. hemen "yok petrol şirketleri buna izin vermez karlarını düşürür" diye atılacaksınız, ama kazın ayağı öyle değil. kar etmeniz için maliyeti düşürmeniz gerekir ki nakliye, ülke dışında çalışma zorunluluğu gibi maliyetleri olmadığı için bu sistem petrolden daha karlıdır. bir sonraki savunmanız, herkesin sürekli kullanacağı için şirketler satış yapamaz olacaktır. ama bunuda çürütecek olanda mıklatısların ömürlerinin sürekli olmadığı ve bir süre sonra tekrar mıklatıslanma işleminden geçmeleri gerekliliğidir.

yukarıdada bahsettiğim gibi mıklatıslar sonsuz enerji verecek maddeler değildir. mıklatıslarında limitleri ve ömürleri vardır. basit sistemlerde çalışabileceklerken, daha fazla güç elde etmek istediğinizde sandığınız kadar verimli olmadıklarını görebilirsiniz. zaten enerji yoktan var olmaz, sürekli başka formlara dönüşür. burada önemli olan enerji dönüşümün verimliliğidir.

• Selamlar
    uzun sure ayri kalmak zorunda kaldim .kusuruma bakmayin.goruyorumki bir arkadasimiz MITMEN prendevi yapmis ve calisiyor diyor.

MITMEN
    munkunse yaptigin cihazi calisirken videoya kaydedip sitedeki arkadaslarla paylasirmisin.
    cekimin prendevinkinden farkli olsun lutfen.yani aleti donmeye baslamadan once ve donerken her yonden goruntule ki baska bir cihazzla hizlandiriliyor ve baska bir cihaz sayesinde donuyor polemigi ortadan kalksin.
    sen bunu ispatla sana elektrik konusunda yardimci olururz.
    mumkunse dengeyi bozmayacak sekilde mile 10kg lik bir disk baglayipta aletin calisip calismadiigin kontrol edebilirmisin.baslangictaki devri sen verebilirsin.muhim olan aletin donmesinin surekliligi.
    saygilar.
  • Selam arkadaşlar belki konu eskimiş ama canlanır umudu ile, bu konuda bir çok çalışma yaptım mıknasları plastiğe tahtaya ve metallere montajlayıp zıt kutupların itmesi ile dönen bir cihaz yapmayı başaramadım. her koşulu defalarca denedim sadece sallanma ve bir süre sonra durma oluyor veya yarım tur dönüp takılıyor. mıknatızlar birbiri ile etkileşime giriyor olmuyor ama bu mıknatız çemberinin ucuna elektro manyetik bobin koyunca dönüyor hızlı ve güçlü bundan oluşan enerji ile bir dinanoyu çevirip başka bir motoru hareket ettiriyorum. bu motorda mıknatısın diğer ucuna bağlı bir bobini elektro mıknatıs yapıyor ama hem bir yavaşlamaya neden oluyor hemde akımı vermeyi kesince alet duruyor. ayrıca bobini dinamoya takınca dinamonun dönmesi zorlanıyor içindeki bobin elektrik üretiyorda kullanıma başlayınca dinamo içindeki manyetikleşme dinamonun hareketini zorlaştırıyor. bunu şöylede deneyebilirsiniz ; bir dinamonuzu bir motorla çevirin dinamodan çıkan uçları lambaya bağladığınızda motor zorlanıyor ikinci bir lambada ise dinamo iyice zorluyor ve motorda yavaşlıyor lambalar yanmıyor. kısacası mıknatıslar sürekli bir çevrim yapsa bile çok güçlü olması gerekiyor çok.

• up
  • sonuç yok mu? ne zaman kullanacağız bunu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: msurucu

Adamlar ERKE ile dalga geçmek için GECU diye birşey uydurmuş ve video çekmişler, ciddiye alınacak bir durum yok yani

aynen arkadaş bu videoda erkeyle dalga geçilmiş hesapta sipiker soruyor. insanlar buna inanacakmı diye arkadaş elinde sigara cevap eriyor kendi bilecekleri iş bilmemne
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.