Şimdi Ara

BEDAVA ELEKTRİK (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
0
Favori
38.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ola bilir adam tv de söylüyordu yalan diye
  • quote:

Orjinalden alıntı: boşyok

Uranium kardeş saatte 300 kw günde 7200 kw yapar iyi bir güç T.E.K. bunlardan kullanmazmıydı. Tertemiz enerji.
    Burda bildirilmeyen karanlık noktalar var. 300 Kwsaat için o ücretler devede kulaktır. Düşünün otomobil, kamyon, otobüslere konulsa yaklaşık 400 Hp güç bedava. Öyle olmasını temenni ederim ama olursa yukarıda yazdıklarınızdan birisi olmayada razıyım.
    Nükleer enerjide var ama daha tehlikeli ve kirli değilmi.
    Selamlar.

evet söylediğin doğru
    ideal olarak hiç kesintisiz elektrik kullanırsan daha karlı..
    büyük işletmelere uygun bencede..
    ama bu 80.000 ytl değerinde ki makina maliyeti 1.000 ytl yi geçer mi?
    geçmezse ..buyrun bi tanede biz yapalım..
    ticari amaçlı değil,sadece deneme amaçlı..gerisini anlarsınız artıkım

• "Halbach Magnet Array"
    diye ilginç bir mıknatıs dizilimi var..
    mıknatıs kutuplarından birinin sönümlenebilirliği hakkında
    belki birilerine çağrışım yaptırabilir

http://wondermagnet.com/halbach.html

tahmin ederim,
    prendev makinası bunun yerine daha farklı yöntem kullanmış..
    manyetik alanlar havada kırılmadan dağılıyorken..metallerde daha rahat bir ortam bulabildiği için daha dar alana hapsedilmiş..sonuçta çevrimde bir sonra gelecek olan mıknatısın direnci azaltılmış..
    bunu düşünmek için,, bir 8"köşeli içine bir 7"gen çizin..(veya 20"genin içine 19"gen) arada her bir mıknatısın sırayla bir sonrakine daha yakın olduğunu göreceksiniz..sırası gelen sınır değeri aşmış mıknatıs asıl tetiklemeyi yapıyor...
    dıştaki köşe sayısı içtekinin bir fazlası olan iç içe bir eşkenar geometrik şekil çizin ve bakın..ne ifade etmek istediğimi daha iyi anlarsınız.. benden bu kadar..dahaiyi bir fikri olan bu aletin nasıl çalıştığını açıklarsa sevinirim..

http://peswiki.com/index.php/Directory:Perendev_Power_Developments_Pty_(Ltd)

http://www.fdp.nu/perendev/simreplication.asp

bir de internette "torbay" kimdir araştırdınız mı bilmiyorum?

http://peswiki.com/index.php/Directory:Walter_Torbay's_Magnetic_Transgenerator

http://www.fdp.nu/torbay/

ana sayfayıda bi çek edin isterseniz..

videoları var ,şimdilik yazmayayım , konu dağılmasın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uranium -- 21 Aralık 2006; 2:47:09 >

• kardes
    dedigin gibi işcilikleri saymazsan torna işi se iscilige dhil.bu alet 1000 ytl civarina bitebilir.
    denemeden kimse bisey diyemez.
  • quote:

Uranium kardeş saatte 300 kw günde 7200 kw yapar iyi bir güç T.E.K. bunlardan kullanmazmıydı. Tertemiz enerji.
    Burda bildirilmeyen karanlık noktalar var. 300 Kwsaat için o ücretler devede kulaktır. Düşünün otomobil, kamyon, otobüslere konulsa yaklaşık 400 Hp güç bedava. Öyle olmasını temenni ederim ama olursa yukarıda yazdıklarınızdan birisi olmayada razıyım.
    Nükleer enerjide var ama daha tehlikeli ve kirli değilmi.
    Selamlar.

Bi dakika ya, burada enerji ve güç terimleri birbirine girmiş.

Bir kere bu aletin ürettiğini iddia ettiği şey 300 kW, yani güçtür. Saatte 300 kW diye birşey yoktur, çünkü güç zaten birim zaman için ölçülür.

300 kWh enerji üretmek hiç de zor değildir. Bisiklet dinamosuyla bile üretilebilir, ama çok uzun zaman alır. Dolayısıyla önemli olan şey, birim zamanda üretilen enerji, yani güç, yani kW'tır. Önce bunu açıklığa kavuşturalım.

Bir evin ihtiyacı olan güç, tahminimce 10 kW'ı geçmez. Ütü, çamaşır makinası, bilgisayar, vs. hepsi aynı anda çalışsa, ancak bu kadar güç çekerler. Dolayısıyla 300 kW'lık bir ünite yaklaşık 30 daireyi besleyebilir.

38000 € / 30 = yaklaşık olarak daire başına 2300 YTL gibi bir para eder.

Bir dairenin ortalama elektrik faturasını 60 YTL olarak alırsak, senede 60*12 = 720 YTL Yani bu makina kendini 3 senede amorti eder. Bence hiç de fena değil Bu durumda alınmaması için hiçbir sebep göremiyorum.

Ek: şimdi perendev'in sitesine tekrar girip baktım da, adamlar saatte 300 kW diye bir ibare kullanmış. Böyle saçma bir şeyi yazan adamlar mı sonsuz (pardon 12000 sene ömrü var ) enerji üretmeyi başardı? Of ya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasbi 81 -- 21 Aralık 2006; 10:08:40 >

• Hasbi81

Halbach Magnet Array trenin sadece havada durmasını sağlar.Yani sabit bir aralıkta itme kuvveti uygular (Hareket yok sabit duruyor).Ayrıca bu dizilim kutuplardan birini sönümlendirmez sadece manyetik alanın şeklini değiştirir.Manyetik alanın yatay itme kuvveti 0 dır.Zaten böyle olmasa treni hareket ettirmek için elektrik kullanmak gerekmezdi.

BEDAVA ELEKTRİK

Eğer bedava hareket elde etmek istiyorsan kuvvet çizgilerini sekildeki gibi yönlendirmelisin.Biraz kafa yorunca imkansız olduğu anlaşılır..

• quote:

Orjinalden alıntı: happy2

International Patent, PCT, application number WO2006045333A1.

Not: hemen uygulamayın.biraz daha detaylı inceleyin.

Bu patentin resmi bir patent sitesinden linkini verebilir misin? Ben iki tane daha patent arama sitesi daha buldum. İlki bütün EP (neyin kısaltması olduğunu bilmiyorum) patentleri kapsıyormuş. İkincisi dünya çapında 50 milyon kadar patent içeren bir arama motoru. Daha önce verdiğim de Amerika patent enstitüsünün arama motoruydu. Ama bunların hiçbirinde Perendev'in adı geçmiyor. Neden acaba?

https://publications.european-patent-office.org/PublicationServer/main.jsp
    http://ep.espacenet.com/quickSearch?locale=en_EP

• quote:

Bu patentin resmi bir patent sitesinden linkini verebilir misin? Ben iki tane daha patent arama sitesi daha buldum. İlki bütün EP (neyin kısaltması olduğunu bilmiyorum) patentleri kapsıyormuş. İkincisi dünya çapında 50 milyon kadar patent içeren bir arama motoru. Daha önce verdiğim de Amerika patent enstitüsünün arama motoruydu. Ama bunların hiçbirinde Perendev'in adı geçmiyor. Neden acaba?

https://publications.european-patent-office.org/PublicationServer/main.jsp
    http://ep.espacenet.com/quickSearch?locale=en_EP

European Patent

http://v3.espacenet.com/origdoc?DB=EPODOC&IDX=WO2006045333&F=0&QPN=WO2006045333

• Hmm... İsim olarak Perendev'i kullanmamışlar demek. Arama yaparken daha önceki mesajında verdiğin application number'ı da kullanmayı denemiştim ama o numarada hata varmış sanırım. Burda yazığı kadarıyla

App. No: WO2004EP12159

İlginç...
  • quote:

Orjinalden alıntı: OzanGazi

Hasbi81

Halbach Magnet Array trenin sadece havada durmasını sağlar.Yani sabit bir aralıkta itme kuvveti uygular (Hareket yok sabit duruyor).Ayrıca bu dizilim kutuplardan birini sönümlendirmez sadece manyetik alanın şeklini değiştirir.Manyetik alanın yatay itme kuvveti 0 dır.Zaten böyle olmasa treni hareket ettirmek için elektrik kullanmak gerekmezdi.

BEDAVA ELEKTRİK

Eğer bedava hareket elde etmek istiyorsan kuvvet çizgilerini sekildeki gibi yönlendirmelisin.Biraz kafa yorunca imkansız olduğu anlaşılır..

Halbach ı sadece örnek osun diye verdim..
    "sadece trenin havada durmasını sağlar" dediğin kısma katılmıyorum..herhangibir mıknatıs zıt kutuplarda bunu yapar..amaç treni ilerletmek ise bunun için farklı çözümlerde vardır..
    Halbach dizimini tek başına düşünme bunu prendev makinasındaki durdurucu zıt kuvvetleri yenmekte kullanmayı deneyebilirsin..o zaman rahat anlıyacaksın, beni..
    yada ,prendev deki gibi karşı koyan mıknatısları o yöne doğru metal kapla böylece o yönde durdurucu manyetik alan kuvveti daralsın...pratik yaparak çözerseniz bu olayı..bunu yazıyla anlatamamak işte benim sorunum bu zannederim..

• ya yalanmı gecekmi tam dogru olani ne
  • Arkadaşlar yeryüzünde 100 verip 101 alınacak bir enerji üretim metodu,kaynağı yoktur.
    Uzayda ya da başka gezegende vardır belki.

100 verip 100 bile alamazsınız.Bunun nedeni ise SÜRTÜNME KUVVETİDİR.

Birkaç örnek.

-Araçlarda yakılan benzinin büyük bir kısmı sürtünme kuvvetini yenmek için kullanılır.
    -Flamanlı ampüle giden elektriğin büyük bir kısmı sürtünme kuvvetinedir.
    -Tonlarca ağırlıkta demir ve taş karışımı olan meteorlar atmosferde kibrit çöpü gibi yanarlar.Niye ?
    Çünkü havaya sürtüp ısınırlar.Yine sürtünme kuvveti.
    -Devrelerdeki transistörler,Audio Ampli IC'lar niye soğutucuya takılır ?Tabi ki sürtünme kuvvetinden dolayı.

Yani bu dünyanın kuralıdır.
    Öyle bedavaya elektrik olmaz.Kabak tadı verdi bu konu artık.

• Konu başlığından olayın yanlış yorumlamakta haklısınız .

Ancak teşbihde hata olmaz derler sanırım uranium "arkadaşlar yüksek ücret ödeyip telefonla görüşmek yerine msn gibi farklı bir sistem kullanıp hem sesli hem görüntülü görüşebilirsiniz.Böylece görüşmeleriniz bedavaya gelir " demek istediğine eminim.

Bu foruma kadar gelen insanlar her halde bedavadan hiç bir şey yapmadan enerji üretmeye kalkacak kadar boş değillerdir sanırım. Ancak demek istediğiniz bahsi geçen sistemlerle elektrik üretilmez demekse bu sistemlerde tabiri caiz ise bedavadan yapılan veya yapılmaya kalkışılan bir şey yok.

Sadece konu tartışılmaya anlanmaya çalışılıyor.

Elektrik üretim çeşitleri
    -Dizel ,benzinli yakıtlar kullanarak
    -Nükleer yakıt kullanarak
    -Kömür kullanarak
    -Su kullanarak
    -Hava kullanarak
    -isterseniz insan enerjisi kullanarak

Eğer manyetik alanın gücü yok onla olmaz derseniz ozaman tüm yollarla olmaması gerekir. Nedenmi?
    onun gücü olmadan elektrik üretmek mümkünmü diye ? sormak isterim

Saygılarımla

• quote:

Evlerde kullandığımız akkor flamanlı ampullerde örneğin 100w yazar bu lamba bir saatte 100wsaat elektrik harcar ama gücü 100 wattır

Bu cümlenden sonra yazdığın herşey yanlış. Biraz çalış
  • Çok kolay 300kW deyip geçiyoruz.Acaba perendev in videodaki (sözde) motoru bu gücü üretebilecekmi?? Bir de bu yönü var bu olayın.O cihazın kasasına 300kw lık alternatörü sığdırabilirmisiniz Allah aşkına..

İşin içinde her yönüyle tutarsızlık var.Kendi ağırlığını bile çok üyük bir ivmeyle hızlandıramayan bir motor 300KW alternatörü tam yük altında nasıl çevirebilir...300kw enerjiyi üretecek manyetik alanın şiddetini bir hayal edin.Bu boyuttaki mıknatıs parçalarının manyetik alanı bu kadar güçlü olabilir mi??

Bu kadar da palavra olmaz ama...Bi durup düşünmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanGazi -- 22 Aralık 2006; 10:16:01 >
  • 1. kasa dedigin adamın sitesinde ki olmalı.video daki degil.
    2.300kw lık cihazi baska cihazla ivmelendiriyon o sadece sabit devirde devaminin saglıyor.

3.elektrigi ureten senin videoda gordugun mıknatıslar degil alternatordeki mıknatıslar olacaktır.
    4.300kw lık motorun video goruntusu yok.senin gordugun prototip sadece sistemin calıstıgını gosrtermek icin yapılmıs.
  • 1. kasa dedigin adamın sitesinde ki olmalı.video daki degil.
    2.300kw lık cihazi baska cihazla ivmelendiriyon o sadece sabit devirde devaminin saglıyor.

3.elektrigi ureten senin videoda gordugun mıknatıslar degil alternatordeki mıknatıslar olacaktır.
    4.300kw lık motorun video goruntusu yok.senin gordugun prototip sadece sistemin calıstıgını gosrtermek icin yapılmıs.
  • quote:

Orjinalden alıntı: okantex

1. kasa dedigin adamın sitesinde ki olmalı.video daki degil.

1- Olabilir
    2- Eğer o alet arkasında bir alternatör yokken ivmelenemiyorsa enerji üretemiyor demektir. Ama bu makina çok yavaş ivmeleniyor, o yüzden 300 kW olamaz demek de pek mantıklı değil. Sonuçta aletin kütlesini, sürütnmesini vs. bilmiyoruz.
    3- Yanlış düşünüyorsun. Enerjinin ilk kaynağı videoda görünen mıknatıslar. Alternatörün mıknatısları sadece videoda görünen mıknatısların oluşturduğu mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çevirmeye yarıyor.
    4- Doğru. Ama sitede fotoğrafı verilen kasa da 300 kW için çok büyük bir laet değil gibi duruyor.

Ya, ben geçtim hepsini... Güç ve enerjinin anlamını bilmeyen insanların sonsuz enerji kaynağı bulduklarına inanmıyorum. Ama biri şu patent mevzunu açıklığa kavuşturabilir mi? Çalışmayan bir alete patent verilebilir mi? Sanırım verilmiş ama nasıl oldu, onu anlayamadım

• quote:

Orjinalden alıntı: okantex

Benim anlatmaya çalıştığım şey şu:

Alternatörün devrini 300kw çekerken sabit tutmak istiyosan o alternatörü 300 kw güç ile döndürebilmen gerekir.Bu dönme kuvvetini sağlayacak olan perendev motorundaki mıknatısların bu gücü sağlayabilmesi gerekiyor.ve o mıknatıslar bu gücü sağlayamaz....
  • bu adamın ne yaptığını anlayabilen var mı ?

http://www.youtube.com/watch?v=T5DROp3F3fA

ilginç

http://video.google.com/videoplay?docid=-635987818295327978

73 ve 74 farklı elementten oluşan iki çubukla elektrik üretiyor..notrinolardan bahsediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uranium -- 24 Aralık 2006; 13:23:34 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.