Şimdi Ara

Bebekler Gibi İngilizce Öğrenilir mı? Hiç gramer çalışmadan.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İngilizce öğrenmek istiyorum ama şu adamın anlattığı gibi.

https://youtu.be/kHHQO-TT-DQ

Sadece birşeyler yapmaya uğraşarak İngilizce öğrenmek istiyorum. Sadece ihtiyaç duyarsam bakarım gramer ve kelimelere.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öğrenemezsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ana dili İngilizce olanların öğrenme sıralaması > Duymak, Konuşmak, Okumak, Yazmak, Kural öğrenmek
    Biz hangi sıralama ile İngilizce öğrenmeye çalışıyoruz > Okumak, Yazmak, Kural Öğrenmek, Konuşmak, Duymak

Yani bebekler gibi dil öğrenmek zaten asıl dil öğrenmek şeklidir. Ana dili İngilizce olan bir ülkede 0 İngilizce ile 1 sene yaşayan birisi tonla kurslara gitmiş hazırlık okumuş birisinine göre daha kolay ve iyi İngilizce öğrenir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eski Açık Sarı Desene

Ana dili İngilizce olanların öğrenme sıralaması > Duymak, Konuşmak, Okumak, Yazmak, Kural öğrenmek
    Biz hangi sıralama ile İngilizce öğrenmeye çalışıyoruz > Okumak, Yazmak, Kural Öğrenmek, Konuşmak, Duymak

Yani bebekler gibi dil öğrenmek zaten asıl dil öğrenmek şeklidir. Ana dili İngilizce olan bir ülkede 0 İngilizce ile 1 sene yaşayan birisi tonla kurslara gitmiş hazırlık okumuş birisinine göre daha kolay ve iyi İngilizce öğrenir.

Türkiye'de nasıl duyup konuşacağız, bir tavsiyen var mı?

• Grammar olmadan dil öğrenilmez.

Yabancı dil forumunda rat.planet hocanın "İngilizce öğrenme rehberi " adlı çalışması var eğer dil öğrenme niyetin varsa incelemeni öneririm..

• quote:

Ana dili İngilizce olanların öğrenme sıralaması > Duymak, Konuşmak, Okumak, Yazmak, Kural öğrenmek

Bu aşamaları türkçe için zaten yaşadın yine dil öğrenmek için bunu kullanman işe yaramayabilir.Bebekken beyninin dolmaya ne kadar uygun olduğunu söylemiyorum bile zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

quote:

Türkiye'de nasıl duyup konuşacağız, bir tavsiyen var mı?

Duyma için internetten hikaye şeklinde listening mp3'ler indirip telefona atabilirsin, müzik dinler gibi sürekli listening yaparsın. Hikayeleri anladıkça hızı arttırarak konuşma hızını yakın hızlarda dinleyebilirsin.

Konuşma kısmı da sana kalmış ister evde kendi kendine konuş istersen skype'den, chatroluette'den falan yabancılarla konuş istersen turistlerle konuş. Nasıl işine geliyorsa.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Önce kafana format at kurulum yaparken ingilizce olarak temiz kurulum yap

• quote:

Orijinalden alıntı: Krious

quote:

Bu aşamaları türkçe için zaten yaşadın yine dil öğrenmek için bunu kullanman işe yaramayabilir.Bebekken beyninin dolmaya ne kadar uygun olduğunu söylemiyorum bile zaten.

Kardeşim dil öğrenmenin de metodları var, ilkokulda lisede üniversitede bana öğretilen İngilizce hiçbir işime yaramadı hiçbir şekilde de öğrenemedim zaten. Son 1.5 yıldır internetten okuduğum bir yazıyla listenig ve speaking yapmaya başladım ve şuan çok ilerleme kaydettim. İngilizce haber bültenlerini %75-80 anlayarak dinleyebiliyorum mesela artık.

Beynin zaten dil öğrenmeye çok açık bir yapıda, 40 yaşında olsan bile öğrenirsin dolmayla boşalmayla alakası yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: All Nightmare

Grammar olmadan dil öğrenilmez.

Yabancı dil forumunda rat.planet hocanın "İngilizce öğrenme rehberi " adlı çalışması var eğer dil öğrenme niyetin varsa incelemeni öneririm..

Konuşmaya bağlaç olan de ayrı yazılır diyerek mi başladınız hocam ?

• Ben hayatımda 1 kere bile açıpta gramer çalışmadım tamamen pratik yaparak, diğer cümlelere bakıp onlara benzetmeye çalışarak öğrendim. Tabi aileminde etkisi büyük ben küçükken evde sürekli alt yazılı yabancı diziler, filmler izlenirdi doğal olarak insan merak ediyor.
  • O dile çok uzun süre ve yoğun şekilde maruz kalman gerekiyor. Başka türlü dediğin şekilde öğrenemezsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.