Şimdi Ara

Sıfırdan Almanca öğrenmek ne kadar sürer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
14.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sıfırdan B2 seviyesine gelmek için nasıl çalışmalıyım? Ne kadar sürer ortalama?




  • 5-6ay senin ilgine, alakana, çalışmana bağlı

  • İngilizce varsa 6 ay, yoksa 1 senede yalar yutarsan.
  • Hemşirelikten yeni mezun oldum. Almanca öğrenmek istiyorum ama a1'i evde kendim çalışsam yapabilir miyim sizce?
  • Dil öğrenmek isteyen herkese busuuyu öneriyorum cidden iyi bir site,uygulamadır. Almanca içince olduğunu düşündüğüm serfitika-değerlendirme sınavı var ve her seviye için hazırlanmış. A1-A2vs vs diye, isterseniz bakın.
  • Bu tamamen sana bağlı bir şey, 1 yılda da çok iyi seviyeye gelebilirsin ya da 10 yılda hala tarzanca seviyesinde de kalabilirsin... Öncelikle disiplinli olarak her gün çalışacaksın, maddi durumun iyiyse iyi bir kurs araştırıp kursa gidersen sadece okuma yazma değil güzel şekilde konuşma da öğrenirsin, kursu karşılayacak para durumun yoksa youtube'da bir sürü ücretsiz dersler var ama bir gün ahmetin bir gün mehmetin derslerini değil, istikrarlı ve sıralı şekilde aynı kişinin derslerini takip edersen ilerleme kaydedersin, Udemy'de birçok kurs için ara ara ücretsiz kodları oluyor onları takip edip oradan da ders alabilirsin fakat en önemlisi pratik yapmak, Türkiye'de kimse pratik yapamadığı için ne kadar öğrenirse öğrensin 3 gün sonra unutuyor, PenPal siteleri, chat siteleri gerekirse dating siteleri vasıtasıyla Almanya'da yaşayan insanlarla iletişime geçip her gün yazışmaya çalış, bir süre sonra bu konuşmaya döner ve de çok güzel pratik yaparsın.





  • 6 ay 1 yıl felan diyen tipler halis mi ? :d Almanca aşırı zor bi dil İngilizce felan yanında çocuk oyuncağı kalır ayrıca dil öğrenme zekan iyi değilse 3-4 yıl sürer en az
  • 6-8 ayda a2 b1 yapılır diye düşünüyorum.Tabi hafta sonu günde 2 saatlik eğitimle değil.Hafta içi kursuyla ancak.

  • Orta 1' de Almanca' yı 2 ayda öğrendim.
    Gurbetçi çocukları benden kopya çekerdi...
  • Ne dicem kursla dil öğrenmek mümkün mü kim yurtdışına çıksa imkansız diyor.

    Pazartesi İsmail Küçükkayanın programına bi siyasetçi çıktı Ankarada Almanca kurslarında yer kalmamış diyor sağlıkçılar yurtdışına başvuru yapıyormuş.

    Abi varya rezil durumdayız yeminle.
  • Herkesin dil yatkınlığı ve öğrenme yetisi farklıdır.

  • Zekana çok bağlı çalışma azmi disiplin motivasyon eğitim gibi faktörlerde çok önemli zeka kadar olmasa da
  • B2 seviyesi konuşmak için özel dersler ile 8 ay ile 16 ay arasında (ne kadar ders, ne kadar sıklıkla alacağınıza bağlı) değişir.

    Örneğin B2 seviyesi konuşan bir mühendis çalıştığı firmada Almanlardan oluşan proje ekibine liderlik eder, bir toplantıyı Almanca yönetir, kendisine gelen soruları hiç takılmadan cevaplar. B2 seviyesi Almanca konuşan bir doktor, Almanya'da Alman doktorların olduğu bir hastaneyi yönetir.

    Hepimiz ana dilimiz Türkçe olduğu için C seviyesi Türkçe konuşuyoruz, bir Alman C seviyesi Almanca konuşur, B2 seviyesini bu seviyenin bir tık altı olarak düşünebilirsiniz.
  • wolverine738 kullanıcısına yanıt

    A1 hallolur hocam rahat

  • Ben C1 seviyesinde İngilizce bildiğim halde bu yaştan sonra sıfırdan B2 seviyesine kadar Almanca öğrenebileceğimi sanmıyorum açıkcası. Çünkü sırasıyla zordan kolaya doğru şu üç başlık 1) artikeller, 2) plural yapma ve 3) akkusativ-dativ-genetiv (ya da ismin halleri) Almanca'yı öğrenmesi çok zor bir hale getiriyor. Her ismin artikeli ve pluralı ile öğrenilmesi benim anadilim olan Türkçe ve ilkokul sonrasından (10 yaşımdan beri) bu yana İngilizce geçmişimde hiç yapmadığım çok zor bir süreç belki okulda İngilizce yerine Almanca okusaydım bir nebze öğrenebilirdim ama ondan da emin değilim zira İngilizce'yi de tam anlamıyla okulda öğrenmedim kendi kendime üzerine koydum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekonomist999 -- 16 Mayıs 2022; 22:53:18 >
  • Şu aşağıdaki sitede yeni başlayanlar ve dışardan kendi kendine almanca öğrenmek isteyenler için almanca dersleri sırasına göre listelenmiş. Gayet güzel konu anlatımları açık ve çok ayrıntılı avsiye ederim

    almanca dersleri ile almanca öğrenme sitesi
    Yeni Başlayanlar İçin Almanca Dersleri
    https://www.almancax.com/yeni-baslayanlar-icin-almanca-dersleri.html
  • Açıkçası bu konuda ay, yıl bazında süre vermek çok doğru olmayacaktır. Zira bu süreç eğitmenin tecrübe ve kalitesi ile öğrencinin seviyesi ve dil öğrenme kabiliyeti ile doğrudan ilgilidir ve kişiden kişiye çok değişiklik gösterir. Ancak soruya yanıt olması bakımından tüm şartların olumlu ve normal olduğu kabul edilirse A1-A2-B1-B2 kurları için kabaca üçer aylık bir eğitim sürecinin yeterli olacağı kabul edilebilir. Bu da 1 yıla karşılık gelir. Ancak dediğim üzere bu süre nadiren daha az olabileceği gibi genellikle daha uzun zaman almaktadır. İyi çalışmalar dilerim.

  • Lingua Learn

    lingua learn türkiye
    Online Dil Eğitimi - Lingua Learn Türkiye -
    https://lingua-learn.com.tr

    kursları ile A1.1, A1.2, A2.1, A2.2, B1.1, B1.2, B1.3, B1.4 kursları ile B1 seviyesini bitirebilirsiniz. Grup kursları 30 saat toplam ve haftada 3 saat olduğu için her kurs 10 hafta sürer ama daha hızlı ilerlemek için özel kursları da var.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.