Şimdi Ara

İngiliz Dili ve Edebiyatı Okuyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
4.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okullarında dil bölümünde olan arkadaşlara ve ingilizceyi merak edenlere yardımcı olabilirim

• Mezun olduktan sonra ne olmak istiyorsun? Ha bide çok fazla ingilizce bilen var artık bu bölümü okumak ne kadar mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alex Higgins -- 9 Ocak 2015; 21:08:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kutuphanede programlama calisirken yanima gelip 5 6 sayfa yazi ezberleyip giden adamlar siz misiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Aurorax

kutuphanede programlama calisirken yanima gelip 5 6 sayfa yazi ezberleyip giden adamlar siz misiniz
    ingilizler emergency diye yazıp neden ömercinsı diye okuyor
  • Vasıfın ne olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lester Nygaard

Mezun olduktan sonra ne olmak istiyorsun? Ha bide çok fazla ingilizce bilen var artık bu bölümü okumak ne kadar mantıklı

pedagojik formasyon alıp öğretmenlik yapmak mümkündür Tercümanlık yapabilirim, kitap çevirebilirebilirim. Özel şirketlerin uluslararası departmanlarında çalışabilirim. İthalat-ihracatla uğraşan şirketlerle çalışabilirim .Kısacası yabancı dil gerektiren her alanda iş imkanı mevcuttur yani şuan ne olacağıma karar vermiş değilim

bu bölümü okumak ne kadar mantıklı dersen bu bölümü hakkını veren yerlerde okursan kesinlikle yapabileceğin en mantıklı şeylerden biri olur

ama elbette bölümü okurken üstüne ikinci bir yabancı dilde koymalısın hatta 3. ve ingilizce bilen çok fazla olgusundan kurtul çünkü öyle bişey yok emin ol akıcı bir şekilde konuşan yüzde 5 bile yoktur bu durum avrupada dahada berbat daha geçen gün kapadokyadaydım ve fransızlar italyanlar almanların nerdeyse hiçbiri ingilizce bilmiyor bazıları anlıyosada konuşamıyor

• quote:

kutuphanede programlama calisirken yanima gelip 5 6 sayfa yazi ezberleyip giden adamlar siz misiniz

HAYIR

@Magoalene

İngilizler alfabeyi bizden farklı telafuz ettiği için okurken değişiyor

NOT-İmörcinsiy
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rus dili ve edebiyatı
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam konu disi soru olabilir ama sistemi bilmiyorum tam
    ben tm deyim aslinda dil istiyodum sonradan gectim tmye
    simdi ben bu esit agirliktan ingiliz dili ve edebiyatini okuyabilir miyim?
    O olmazaa uluslararasi iliskiler var kafamda

• J.r.r Tolkien üstadı nasıl bilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-13257361D

Hocam konu disi soru olabilir ama sistemi bilmiyorum tam
    ben tm deyim aslinda dil istiyodum sonradan gectim tmye
    simdi ben bu esit agirliktan ingiliz dili ve edebiyatini okuyabilir miyim?
    O olmazaa uluslararasi iliskiler var kafamda
    İngiliz dili ve Edebiyatı okumak hatadır. Y.Lisans (+doktora) yapılmadığı sürece anlamı kalmamış bir bölüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maketle

İngiliz dili ve Edebiyatı okumak hatadır. Y.Lisans (+doktora) yapılmadığı sürece anlamı kalmamış bir bölüm

Alıntıları Göster
    Hangi üniversitedesin hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaptany0sun

quote:

HAYIR

@Magoalene

İngilizler alfabeyi bizden farklı telafuz ettiği için okurken değişiyor

NOT-İmörcinsiy
    12. sınıf dil öğrencisiyim,ne yapmak istediğime hala karar veremedim ama akranlarım tarafından tartışılan bi bölüm gittiğiniz bölüm bana kalırsa şekspir falan filan bunları okumak angarya geliyor,ki türk edebiyatının da pek takipçisi/fanı değilimdir zaten bide gavurun işlerini mi kovalıycam diye düşünüyorum bi tolkien bilirim,bi de jk rowling bilirim o kadar ne tür dersler görüyosunuz onu merak ettim,bahsettiğim gibiyse işiniz zor gibi hele ilgi alanınıza girmiyorsa.. bana kalırsa başka bi dil okumak daha mantıklı üniversitede ingilizceden ziyade,hem yeni bi dil öğrenmiş oluyorsunuz hem de 10. sınıftan 12. sınıfa kadar sağlam bi grammar ve speaking eğitimiyle elle tutulur bi seviyeye geliyosunuz/geldik en azından ingilizcede ben öyle düşünüyorum hatam varsa düzeltin lütfen

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rust Cohle. -- 9 Ocak 2015; 21:39:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rust Cohle.

12. sınıf dil öğrencisiyim,ne yapmak istediğime hala karar veremedim ama akranlarım tarafından tartışılan bi bölüm gittiğiniz bölüm bana kalırsa şekspir falan filan bunları okumak angarya geliyor,ki türk edebiyatının da pek takipçisi/fanı değilimdir zaten bide gavurun işlerini mi kovalıycam diye düşünüyorum bi tolkien bilirim,bi de jk rowling bilirim o kadar ne tür dersler görüyosunuz onu merak ettim,bahsettiğim gibiyse işiniz zor gibi hele ilgi alanınıza girmiyorsa.. bana kalırsa başka bi dil okumak daha mantıklı üniversitede ingilizceden ziyade,hem yeni bi dil öğrenmiş oluyorsunuz hem de 10. sınıftan 12. sınıfa kadar sağlam bi grammar ve speaking eğitimiyle elle tutulur bi seviyeye geliyosunuz/geldik en azından ingilizcede ben öyle düşünüyorum hatam varsa düzeltin lütfen

edit:imla

Alıntıları Göster
    Kaçıncı sınıftasın?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaptany0sun

quote:

Orijinalden alıntı: Lester Nygaard

Mezun olduktan sonra ne olmak istiyorsun? Ha bide çok fazla ingilizce bilen var artık bu bölümü okumak ne kadar mantıklı

pedagojik formasyon alıp öğretmenlik yapmak mümkündür Tercümanlık yapabilirim, kitap çevirebilirebilirim. Özel şirketlerin uluslararası departmanlarında çalışabilirim. İthalat-ihracatla uğraşan şirketlerle çalışabilirim .Kısacası yabancı dil gerektiren her alanda iş imkanı mevcuttur yani şuan ne olacağıma karar vermiş değilim

bu bölümü okumak ne kadar mantıklı dersen bu bölümü hakkını veren yerlerde okursan kesinlikle yapabileceğin en mantıklı şeylerden biri olur

ama elbette bölümü okurken üstüne ikinci bir yabancı dilde koymalısın hatta 3. ve ingilizce bilen çok fazla olgusundan kurtul çünkü öyle bişey yok emin ol akıcı bir şekilde konuşan yüzde 5 bile yoktur bu durum avrupada dahada berbat daha geçen gün kapadokyadaydım ve fransızlar italyanlar almanların nerdeyse hiçbiri ingilizce bilmiyor bazıları anlıyosada konuşamıyor

Sadece ingilizceyi çok bilen kişi yok kısmına katılıyorum.

1 - Formasyon eskisi kadar kolay değil öncelik öğretmenlik okuyanlara veriliyor.

2- İngilizce - Türkçe tercümana pek ihtiyaç duyulmuyor, ihtiyaçlarıda torpille karşılıyorlar.

3- Uluslarası departman dediklerine ingilizce iibf elemanlarını alıyorlar.

4- Kitap çeviren çok fazla var ve zahmetli iş. Bu çevirme programları teknoloji gelişme hızını düşünürsek maksimum 30 yıl sonra tercümanlık kalmayacak.

Yani iş kısmında kendini avutmuşsun.

• Maaş beklentin ne yönde, gelecek planların ne, yurttaşında çalışma şansın var mı?
    Zaman ayırdığın için sağol :)

• Anglais görüyonuz mu kanka

• quote:

Orijinalden alıntı: foleyisgod

Anglais görüyonuz mu kanka
    Mütercim tercümanlık ya da öğretmenlik tutturamayanların tercih ettiği bölüm.
    Nitekim puanı öğretmenlikten daha düşük olmasına rağmen; ders içeriği ve iş olanağı öğretmenlikten daha zor. Kolay gelsin şimdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: foleyisgod

Anglais görüyonuz mu kanka
    Hocam ingiliz ve amerikan kültürü bölümünüde okumak aynı kapıya mı çıkıyor meslek olarak ? Bu her iki bölümde de dersler aynı mıdır ve sen hangi dersleri görüyorsun ? Ortalama bir Üni. ye yerleşmek için min. kaç puan almamız gerekiyor ? İngiliz edebiyatı bölümünde okuamak sıkıcı mıdır yani yer yer çok aşırı sıkıldığın oluyor mu ? Bende liseden yabancı dil bölümüyle çıkışlı olacağım turist rehberi, ingiliz-amerikan kültürü bölümlerinden düşünüyorum.

şimdiden teşekkürler hayatta başarılar.
  • Ben nedense ingilizce Konuşamıyorum. Aklımda hep film replikleri kalmış rol yaparmış gibi Bi havada konuşuyorum. Çok garip bir şey.

• Hangi üni?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.