Şimdi Ara

BC2 de donma problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.xfire.com/video/418182/

    xfiredan videosunu çekip sizlerinde görmesini istedim. 50. saniyeden sonra daha fazla donma yaşanıyor.

    sistem bilgisi
    intel q9400 işlemci
    hd 4890 ekran kartı
    4 gb ram (2x2)
    750watt thermaltake
    win 7 pro 32bit

    oyunu en düşük ayarlarında açsamda en yüksek ayarlarında açsamda aynı sorun var. ekran kartı driverı güncel sürüm 11.1 yüklü.
    sorun ilk defa 2 hafta önce başladı. virüs taraması avg ve ayretten mcafe antivirüslerle tarandı ve temiz çıktı.
    başka bir hdd üzerine win 7 ultimate 32bit kurulup tekrar denendi yine aynı sorun devam etti. yeni formatlanmış hdd üzerine oyunu steamdan tekrar indirmiştim temiz bir şekilde olsun diye.
    diğer oyunlarda bu sorunla karşılaşmıyorum, şu anda yüklü olan oyunlar; bc2, dead space 2, silent hill homecomming, motorm4x, f1 2010, battlefield 2, trackmania nations forever... bunlarda hiç bir sorun yok...

    sorun nedir acaba_?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SchowaLie -- 21 Şubat 2011; 19:06:43 >







  • Ekran kartı fanı düzgün çalışıyor mu?
  • fan gayet düzgün çalışıyor. biraz daha bilgi vereyim...

    yeni hdd format atmadan önce tüm sistemi çıkardım, bios pilinide çıkarıp bu arada temizlik yaptım kasa içinde. küçük bir fırça yardımıyla alkolle birlikte ram ve pci slotlarını temizledim. işlemciye yeni macun sürdüm, bütün fanların paletlerini bu fırçayla temizledim ve herşey tertemiz oldu.

    ekran kartı ısı kontrollerimde gördüğüm max ısı oyun içersinde 69 derece. oyun dışında ve sistem boştayken 52 derece. ekran kartı fanı vapor-x.
  • Ekran kartı ve windows performans ayarlarını kalite yerine performansa getir. Windows 7 32 Bit 4GB Ram'i görmez, sadece 3GB'ını kullanır. Windows 7 64 Bit kur.
  • eger oyun dondugunda ses takili kaliyorsa onun sebebi Realtek HD audio yongasiyla ilgili. Ve malesef yapacak bir sey yok. Ya ses karti almaniz gerekir ya da farkli bir yonga kullanan anakart almaniz gerekir. Asagidaki linkte de probleme deginilmis;

    http://forum.donanimhaber.com/m_43413502/mpage_1/f_/key_//tm.htm#43486558

    Dedigim gibi eger donma oldugunda ses de takiliyorsa bu sorun cok yaygin bir sorun
  • @GARYOSAVAN oyun son 2 haftadır bunu yapıyor. çıktığı ilk günden bu yana aynı sistemle oynuyorum yani bu zamana kadar böyle bir sorunum yoktu.

    @deoden ses takılmıyor, cızırtıda yapmıyor. bahsettiğin konuya bende birkaç yerde denk gelmiştim. bazıları onboard sesi biostan kapatıp engelleyebilmişler donma sorununu.

    1 ay sonra yeni bir sistem topluyorum o zaman sanırım sorun kalmıcak. bu arada ekran kartının hızlarında biraz azaltma yaptım ve takılmalar biraz daha aza indi. tam olarak sebebini halen bulabilmiş değilim. sizlerden gelen fikirlerle bulabileceğim sanırım.
  • Videoyu izledim bu o bilindik hard crash sorunu değil Siz oyunu dx9 moduna alıp bi deneyin bende de benzer takılma vardı

    Bide belgelerimdeki save i yedekleyip silin oyuna girin öyle deneyin tabi ayarlarınızı baştan yapmanız gerekir olmazsa yedeği atarsınız geri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SchowaLie

    @GARYOSAVAN oyun son 2 haftadır bunu yapıyor. çıktığı ilk günden bu yana aynı sistemle oynuyorum yani bu zamana kadar böyle bir sorunum yoktu.

    @deoden ses takılmıyor, cızırtıda yapmıyor. bahsettiğin konuya bende birkaç yerde denk gelmiştim. bazıları onboard sesi biostan kapatıp engelleyebilmişler donma sorununu.

    1 ay sonra yeni bir sistem topluyorum o zaman sanırım sorun kalmıcak. bu arada ekran kartının hızlarında biraz azaltma yaptım ve takılmalar biraz daha aza indi. tam olarak sebebini halen bulabilmiş değilim. sizlerden gelen fikirlerle bulabileceğim sanırım.

    Arkadaşın yayınladığı videoyu izlememişsin. Ezbere cevap yazmışsın.

    Senin bahsettiğin nette "Badcompany 2 Brrrr Lag Problem" olarak bilinen ses sürücüsü uyumsuzluğu sorunun nedeni Realtek Hi Definition Ses Kartlarının oyun içinde Voice Over IP özelliği ve Punkbuster sunucuları ile çakışmaya sebep olması. Oyun sırasında "Bırrrrr" şeklinde ses çıkararak bir kilitlenme söz konusu.

    Sorunun çözümü:
    - Ses kartı sürülerini güncelle. (Güncelleme yapmana rağmen sorun devam edebilir)
    - Oyun içinde "Settings" kısmında VOIP özelliğini kapat.
    - İmkanın varsa başka bir marka harici ses kartı al.
    - VOIP kullanmak istiyorsan Punkbuster sunucularında oynama.




  • Ezber bir cevap değildi, yaptığım araştırmalarda genelde yaşayanların sorunlarına denk geldiklerim bu şekildeydi. "cızırtı ve seslerde takılma" yaşayanlar için özet bir cevaptı.
    O videoyu izledim daha önce, ordaki sorun başka bir mevzu.
    O arkadaşın yazdıklarını okuyup anlayıp benim yazdıklarımı da anlayabilseydin; "Arkadaşın yayınladığı videoyu izlememişsin. Ezbere cevap yazmışsın." cümlesini kurmazdın.

    Sorunun çözümü dediğin şeyler zaten daha önce uyguladığım şeylerdi, sorun çözülmedi dostum. yardımcı olmaya çalıştığın için teşekkür ederim.
  • aynı sorunu yaşıyorum
  • aynı sorun bende de var. Şu an tam bir çözüm yolu var mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheFatal

    aynı sorun bende de var. Şu an tam bir çözüm yolu var mı


    oc yapıyor musun?
  • hayır yapmıyorum
  • sistem özelliklerini yazar mısın?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keskinbalta

    sistem özelliklerini yazar mısın?



    http://www.turkeyarena.net/turkeyarena/notebook-netbook/22905-acer-aspire-6930-notebook.html
  • Aynı sorun bendede var , son 2 haftadir browserdaki en düşük ping 75 80 , 2 hafta oncesine kadar en düşük ping 45-50 arasında görüyordum şuanda oyun içinde 250 300 ping'i bulmaktayim bazen 180 190 oluyor ama dona dona oynuorum bende çözüm ariyorum formatladim kaç kere ama yine ayni sorun int'te problem war desem oda yok hızım gayet güzel diğer hiçbir şeyde problem yok oyun olsun vs vs tek sorun bc2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revalation -- 17 Mayıs 2011; 4:16:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.