Şimdi Ara

Bazı Yazılım Geliştiriciler Doktorlardan Daha Ukala

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu ana kadar sorsanız en burnu havada meslek grupları hangisi diye doktor ve avukat derdim ancak son zamanlarda kendi ilah sanan ve özellikle meslektaşlarıyla kavga eden yazılım geliştiriciler görmeye başladım. Az önce React mi Angular mı diye iki kişinin tartışması neredeyse kavgaya dönüşüyordu. İkisini de tanırım. Ortak özellikleri çok ukala olmaları. Her şeyi en dip noktasını biliyorlarmış gibi davranıyorlar ve bu gibi kişilerin sayısı oldukça fazla. Çok garip değil mi? Oysa open source kültürünü yaratan meslek grubundan bahsediyoruz.

• Mühendisler yazılımcılar olmasa doktorlar çiçeğin böceğin suyunu içiriyorlardı hala

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • doktorlardaki hava kimse de yok ya
    forumda bile beli oluyorlar imzalara nicke avatara ona buna tıpçıyım yazıyorlar
    o da yetmiyor her bir konuda tıpçı olduklarını belirtiyorlar
  • T-E-K- kullanıcısına yanıt
    hocam sizce tıpa geçeyim mi bölümü bırakıp? Puanım yetiyor ama sosyolojiye geçmeyi düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meslekten bagimsiz olarak bazi insanlar ukala, ama insanimiza maaslari yuksek olunca daha cok batiyor. Kasiyer terbiyesizlik yapsa zaten uc kurusa tum gun fiziksel is yapiyor deyip gecistiriyorlar, aynisini gunde 200 hasta bakan doktor yapsa o kadar para aliyorlar tavirlara bak diyorlar. Meslekleri karsilastirmayi gecelim artik, cok anlamsiz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav he hw

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de yazılımcıyım da dediğin doğru, yazılım biliyorum demek bile kavga sebebi oluyor başka bir yazılımcı hemen gelip hava attığımı zannedip sidik yarışına giriyor. dilleri ya da teknolojileri yarıştırıyor, sen x diliyle çalıştığın için onun gözünde yazılımcı bile sayılmıyorsun salak salak fan boyluklar. ya da iki crud işlemleri yapıyor diye kendini bok sanan ergenler tanıdım, halbuki türkiyede yaşıyoruz. adam en fazla ne yazabilir ki? bu hırbolar insanı meslekten soğutuyor. ama sonra bakıyorsun her yerde egolu tuhaf tipler var işte. o yüzden etkilemesine izin vermeyeceksin seni.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: PacTyson

ben de yazılımcıyım da dediğin doğru, yazılım biliyorum demek bile kavga sebebi oluyor başka bir yazılımcı hemen gelip hava attığımı zannedip sidik yarışına giriyor. dilleri ya da teknolojileri yarıştırıyor, sen x diliyle çalıştığın için onun gözünde yazılımcı bile sayılmıyorsun salak salak fan boyluklar. ya da iki crud işlemleri yapıyor diye kendini bok sanan ergenler tanıdım, halbuki türkiyede yaşıyoruz. adam en fazla ne yazabilir ki? bu hırbolar insanı meslekten soğutuyor. ama sonra bakıyorsun her yerde egolu tuhaf tipler var işte. o yüzden etkilemesine izin vermeyeceksin seni.
    Hocam sana göre atıyorum adı david olan bir yazılımcı herhangi bir türk yazılımcıdan yazılım konusunda daha iyidir ve bilgilidir değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: izayoi

Hocam sana göre atıyorum adı david olan bir yazılımcı herhangi bir türk yazılımcıdan yazılım konusunda daha iyidir ve bilgilidir değil mi?

Alıntıları Göster
    mesele o değil işte dostum. piyasada aşağı yukarı yapılan işler belli, türkler şu yazılımı yapmış şu şirketi kurmuş dünyada adını şu şu konuda duyurmuş dediğimiz kaç tane mesele var? çocuğun yaptığı işe bakıyorum bir de tavırlarına bakıyorum sanarsın atomu parçalamış. yapabildiği şeyleri sıfırdan başlayan biri mesela 2-3 senelik bir birikimle yapabilir. yoksa bireysel çapta iyi gelişmiş gidip de büyük şirketlerde çalışan türkler de var asyalı da var hindistanlı da bol ona kalırsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: PacTyson

mesele o değil işte dostum. piyasada aşağı yukarı yapılan işler belli, türkler şu yazılımı yapmış şu şirketi kurmuş dünyada adını şu şu konuda duyurmuş dediğimiz kaç tane mesele var? çocuğun yaptığı işe bakıyorum bir de tavırlarına bakıyorum sanarsın atomu parçalamış. yapabildiği şeyleri sıfırdan başlayan biri mesela 2-3 senelik bir birikimle yapabilir. yoksa bireysel çapta iyi gelişmiş gidip de büyük şirketlerde çalışan türkler de var asyalı da var hindistanlı da bol ona kalırsa.

Alıntıları Göster
    aynen hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: youniverze

Mühendisler yazılımcılar olmasa doktorlar çiçeğin böceğin suyunu içiriyorlardı hala
    ilacı yazılımcılar mı icat etti.
  • Polis, astsubay ve uzman (Bi baltaya sap olamayıp, silahı ile millete hükmedeceğini zanneden tiplerdir. Ukalalık ve egoistlik anlamında diğerlerine göre daha aciz durumdalar.)
    Mühendis (Her cümlenin başında mühendis olduğunu belirtme ihtiyacı duymaları ve hayatlarının okul anıları ile içmekten ibaret olduğu açıktır.)
    Doktor (Ülkeye en faydalı kesim bunlardır fakat egoları yüzünden zararları daha fazla olabiliyor.)
    Yazılımcı (Onlara göre dünyayı onlar yaratmış olabilir)
  • En ukala mühendis yazılımcı, en mazlumu makinecidir. Hayatın her noktasında makinecinin emeği vardır ve en çok ezilen de odur, maaşı da azdır. Saygılar
  • Biyo Mühendisleri veya kimya mühendisleri üretir ilaçları ayrıca mühendisler xray vb tasarlamasa şuan dediğim gibi ot içiyodun
  • quote:

Orijinalden alıntı: youniverze

Biyo Mühendisleri veya kimya mühendisleri üretir ilaçları ayrıca mühendisler xray vb tasarlamasa şuan dediğim gibi ot içiyodun
    dostum tarihte ilaclari kesveden doktorlardir. kimya muhendisleri sadece seri uretimini yapar. dener bile yapmaya haklari yok

• En saygı duyulması gereken bilim , bölüm iktisat . Saydığınızı bütün mesleklerin ortaya çıkmasının baş sebebidir iktisat . İktisat olmasa ne mühendis olurdu ne doktor nede yazılımcımı ney her neyse .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack_fear -- 6 Şubat 2019; 21:34:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.