Şimdi Ara

Bazı tasarımcılar neden Mac kullanır. (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
2
Favori
27.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bır 2 bsyde ben soyleyeyım.mac dekı su donanım olayına gelınce arkadaslar mac dekı 2600 pro ekran kartı veya 8800 gts ekran kartını kesınlıkle pc lerdekı ıle karıstırmayınn cunku apple onları kendıne ozgu urettırıyor (normal pc ye mac yukleme maceralarımda baya bı ılerledımbu konuda).

windows cun eleştırılıyor cunku cok kısı kullanıyor o nedenle sorunları daha cok goze batıyor.grafıkerler mac kullanıyor cunku bana gore daha dandık donanımla daha ust duzey performans werıyor onemlı olanda bu ,artık mac ı sadece apple satmıyorkı

http://www.chip.com.tr/konu/Alman-firma-Mac-OS-X-yuklu-PC-satiyor_10880.html
    sımgesıde ısırılmıs armut:D

mac ın son zamanlarda yaygınlasmasının sebebıde pc ye yuklenebılır maclerın cıkması bır nevı ınsanlar denıo bazıları sewıo yada bunu ogrencem dıo sonra gıdıor alıor adamlar 2008 de 10 mılyon mac satmıs apple cok paravancı 3 kagıcı bı sırket ıstedıgınız kadar savunun.son 1 ayda 4 kere mac lerın guvensızlıgı hakkında yazı kodum ama nedense sadece korsanlarda war bu olay kım yayıyor acaba bu virusu maclare.madem o kadar guvelı ısletım sıstemın neden o zamn cokuyor . dunyadakı hacklerın kac tanesı mac kullanıyor.normal mac lerın de virus olmamasının en onemlı nedenı emınım kı az kullanılmasıdır.windows un sahip oldugu pazar payına 1 yıl sahip olsa 2. yl emınım batar.
    Apple insanların gozlerını boyuyor sonrada mılletı kazıklıyor

hea mac ıle pc aynı fiyat olrsa bende gıder mac alırım ama herseyı cok pahalıyken ve ınsanları somuren bır zıhnıyet ortadayken ben o sırkete para yerdırmem.

windows uda savunmuyorum onlardada aynı zıhnıyet bill gates bilgisayar asla 64kb ram ı gecmıyecek dedıgı bır roportajı okudum ama oylemı oldu para tatlı geldı onlara yazılımdan kısıtlıyolarkı donanım sattırsınlar kısır dongu olayı vista neden cok hantal acaba?ınsan kendı malını kotu yapar mı ?

ayrıca ps3 olsun xbox 360 olsun kulalndıkları ekran kartları 2 sene oncesının pc mımarısıyle es deger ama neden o kadar guzel calısıyor acaba kım ne derse desın en guzeli bana linux gorsellıkte olsun stablıty olsun.ama gunumuzun acı gerçegi yaygın degıl yaygınlaşsa ozamn guzel olacak.

• quote:

Orjinalden alıntı: cahoo

sölediğimi amma uzatmışsın ha. ben gidiom mersine sen gidion tersine olmuş zaymins. ben orada performans açısından söledim, kullanım açısından değil! umarım lafları bi daha oraya buraya çekmessin...

Aklı başında tasarımcılar senin gibi cümleler kurmadıkları için Macintosh kullanır..
    Konu başlığı buydu.
    Japan : "let's think of a new way to make engine more efficient and eco-friendly"
    Europe : "ugh, let's lose one more cylinder and add another turbocharger"
  • nvidia ve amd ati apple a özel ekran kartı falan üretmiyor. ekran kartı boyutlarını yeniden yapılandırıyor apple mac lere uyması için. aynı hp,dell,lenovo gibi kurumsal pc ler gibi apple içinde farklı boyutlarda üretim yapılıyor. apple farklı boyutlarda ekran kartı aldığı için devre kartları yeniden dizayn ediliyor yeniden soğutulma sistemi tasarlanıyor. ancak küçük alan kaplaması nedeniyle soğutma sistemi başarılı olamıyor. mac sistemlerde küçük alan olduğu için hava sirkülasyonu standart düzeylerde gerçekleşemiyor. bu sebeple donanımların soğutulması için gerekli olan soğuk havayı kasanın içerisine basamıyor(iMac). PC kasalarındaki "önden temiz ve soğuk hava alıp arkadan sıcak havayı atmaya" yönelik sistem donanımlar için hayati önem taşıyor. mac sistemler bunu sağlayamadığı için sıcaklıktan dolayı zaten uzun süreli çalışmalarda çakılma olmama gibi bir ihtimal söz konusu bile olamaz. tabi farklı mantıkla çalışan beyinler için buda sorun olmayacaktır...

• Pc'de varmış Mac'de yokmuş... o delikli kasanın asıl amacı sirkülasyonu sağlamak...! ayrıca grafik işi ile ileri derecede ilgilenenler imac'i bir noktaya kadar kullanıyor benim gözlemlediğim. daha ağır işler için g5 sistemler tercih ediliyor. bir masaüstü bilgisayarı kıyaslıyacaksanız g5 ile kıyaslayın.

Bazı tasarımcılar neden Mac kullanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurozane -- 3 Mart 2009; 17:07:02 >

-Albert Einstein

• quote:

Orjinalden alıntı: ozgurozane

Pc'de varmış Mac'de yokmuş... o delikli kasanın asıl amacı sirkülasyonu sağlamak...! ayrıca grafik işi ile ileri derecede ilgilenenler imac'i bir noktaya kadar kullanıyor benim gözlemlediğim. daha ağır işler için g5 sistemler tercih ediliyor. bir masaüstü bilgisayarı kıyaslıyacaksanız g5 ile kıyaslayın.

yazmasam özellikle imac diye tamam nerden bilecek neyi kastettiğimi diyecem. ama yazıyorum imac diyorum yine yok. yok abicim bizim ahırdaki inek süt vermeyecek.

• Burada çok ateşli olarak tartıştım hatta Mac i belkide gereğinden fazla savundum.

Tartışma konusuna nedense bağlı kalmıyor ve tartışmayı farklı platformlara çekiyorsunuz. Yok PC hava yok Mac Bilmem ne...

Aşağıdaki resimi az önce çektim. Şu anda kullandığım yani bu konuya cevap yazdığım bilgisayarım.

Kasa çift tarafa yanlara doğru açılabilen içinde hava sirkilasyonu gayet iyi olan bir kasa diyebiliriz. İşlemci E8400 ve yarın Q9300 ile takas ediyorum. 4gb ram var görülüyor sanırım. Gigabyte ın G33 chipsetli bir onboard vga sı olan anakartım var ve pci exp slotu boş. Daha önce orda Msi 8800 GTX duruyordu. sistemi Silverstone 750 watt psu besliyor.

Şimdi bu sistem ile ne yapabilirsin ? Bir çok şey ama oyun oynayamazsın çünkü Ekran kartım yok. Neden yok ? Çünkü oyun oynamıyorum.

Amacınız ne ise ona yönelik doğru cihazları seçmeniz gerekiyor. Çim sahada krampon hatta çivili olanını giymek gerekir, halı saha ayakkabısı giyersen kayarsın. Giyilmez mi giyilir... Ama halı sahada çivili krampon giyilmez neden ? Çünkü kayarsın ...

Peki hangisi daha iyi ? Çivili krampon mu, halı saha ayakkabısı mı ? Peki karlı havada hangisi giyilir ? Hangi ayakkabı en iyi ?

PC nerde kullanılır ? Mac nerde ? Peki workstation nerde ? Quardro Fx5600 ile hiç bir zaman oyun oynama performansı beklemeyin. Ama çok pahalı yahu bu tüm oyunları oynatması lazım...

Workstation da Quardro, Oyunlarda GTX serisi, peki Cuda için ? Tesla serisi...

O zaman Mac ve Pc de kullanım alanlarına göre birbirinden daha iyi olduğu yerler vardır.

Grafik denilince akla dünyada Adobe ve ( eskiden satın alınmadan önce Macromedia ) geliyor. Apple Mac OS, Adobe yazılımları ile kernel yapısının verdiği avantajlar sayesinde tasarım dünyasında veya Grafik dünyasında zaten daha avantajlı.

Ayrıca üretilen tork un Yüksek Tork = Yüksek Hız anlamına gelmiyor. Yani Pc veya Mac bileşenlerinin sayısal üstünlükleri yani biri 4 ghz biri 3 ghz yakıştırması ve kıyaslanması çok yanlış bir tutum.

Bir çekicinin 500 beygir gücündeki motoru arkasında 60 ton ile 140 150 km/s hız yapmasına yetiyor. ( Renault Magnum - Daf XF serileri vs ) Peki 900 beygir gücündeki Ferrari F1 motoru sizce arkasında 60 ton yük ile bu hıza çıkabilirmi sizce ?

Yani dedim ama tekrar diyorum.

Ya cihazları veya yazılımları iyi tanımadan yorum yapıyorsunuz. Benim işime gelmiyor Mac pis kaka... Bu olmaz...

Konu başlığı "Bazı tasarımcılar neden Mac kullanıyor" Mac tasarım dünyası için standart bilinen PC lere göre avantajlıdır.

• uzun zamandır bu başlığa yazmıyordum, çünkü moralim bozuluyor yazdıkça. Apple'a karşı RockMyC'nin bu kadar karşı çıkması, deyim yerindeyse apple'ı itin bir tarafına sokup çıkarması beni bir yandan güldürürken bir yandan da sinirlendiriyor. aynı işi daha ucuzu görüyor diyip pc'yi öylesine savunuyor ki yazdıkları ile apple'ı acınacak halde gösteriyor. Aynı mantıkla gidersek kullandığım tablet Wacom intous A3, piyasa fiyatı 1300 ytl civarında, ama Trust, Uc-Logic'in de hemen hemen aynı özelliklere sahip tabletleri piyasada 250 ytl civarında. git bir grafikere "neden wacom kullanıyorsun, wacom kullanan bilgisizdir, wacomun yaptığı işi o da yapıyor, değmez, diğeri daha ucuz aynı işi yapıyo" de bakalım sana ne cevap verecek, yada daha önemlisi bu bilgisizliğin karşısında sana cevap vermeye tenezzül edecek mi ?

Üstüne üstlük yazdıklarındaki tutarsızlık da tuzu biberi bu tartışmanın.

3d tasarım başlığı altındaki "tasarım için laptop mu masaüstü mü" tartışmasında, grafik ve tasarım işi için nasıl bir makine alması gereken arkadaşa, Burada apple'ı rezalet bir cihaz gibi gösteren RockMyC arkadaşımız aşağıdaki cevabı veriyor.

quote:

Orjinalden alıntı: RocKMyC

macbook

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, bu kadar nefret ediyorsun apple'dan ve mac'den o zaman neden gidip de high-end serisi bir laptop PC önermiyorsun..? bu adam gidip senin önerine göre makina alacak belki de... Biz bu başıkta "tasarım" için Apple ve Mac'i savunuyoruz, diğer konular, oyun, hava sirkülasyonu, soğutma bizim tartışmamız değil. Oyun krizine girdiğimde yada ara yazılımlar kullanmam gerektiğinde bende PC'min tuşuna basıyorum.

Velhasıl kelam yukarıdaki alıntıda da belli olduğu üzere burada bize PC diye ahkam kesen arkadaş kendisiyle çelişiyor. bu yazı ve alıntı ile kişinin ne kadar tutarlı ve bilgili olduğunun tartışılabilir olduğunu savunuyorum.

Saygılar...
    Özgür

-Albert Einstein

• Yahuuu Alın bir DELL XPS M1530 sizde rahatlayın bizde rahatlayalım. Basın media direct tusuna macos ocılsın basın powera vista açılsın :D
  • hocam 11 senelik ms kullanıcısı olarak pc'yi açtığım hergün billgates ve takımına lanet okuyorum
    hiç mavi ekran gelmeyen işletim sistemi vista daha 2. haftada mavi ekran verdi
    özellikler mi?
    4gb ram 2.8 GHz amd turion 64 , 256 mb paylaşımlı 1 gb ati ekran kartı
    eee neyine yetmiyo??
    xp'nin tek iyi yanı vistanın 1 saatte yaptığını 59 dakikada yapıyor!
    photoshop aç, google chromela biyerde gezin ve illustratör bu pcde mavi ekrana sebep oluyor!!:(
    valla hiç mac kullanmadım ama ms çok dandik kimse savunmasın!!

macbook yorumunu yaptım evet yine sorsalar yine yaparım. eğer bütçe sorununuz yoksa verecek paranız çoksa neden pc alayım? ben PC yi fiyat performans oranını koruduğu için her bütçeye uyduğu için savunuyorum. MAC OS X denen işletim sisteminin bi b.ka yaramadığını bildiğim için savunuyorum. Şuana kadar hiçbir işletim sistemi MS in ürettikleri kadar kaliteli değil. Bu güne kadar bizi MAC OS X mi getirdi? tüm bankacılık işlemleriniz kurumsal işlemleriniz hepsi PC tabanlı sistemlerde tasarlandı kullanıldı ve kullanılmaya devam ediyor. neden bunları düşünmüyorsunuz?

siz PC yi allak bullak edip içine bilmem ne crackleri kurup çökertiyorsanız MS in suçu ne? alsanıza lisanslı ürünü. Niye almıyorsunuz? neden MS lisansı almayıp Apple lisansı alıyorsunu? çünkü MS lisans parası vermek istemeyen kullanıcılarıda kendine katmak istiyor bu yüzden cracklere göz yumuyor. benim ürünümü kullansın para vermesin yine bana yarar diyor. işletim sistemini yazan adam onu koruyamayacak kadar acizmi? ama siz size sunulan ayrıcalıkları hiçbir zaman görmek istemiyorsunuz. Apple gibi kullanıcı düşmanı olmak gerekiyor demekki. MS ne zaman size fahiş fiyatlara program sattı? o programı almak zorunda bıraktı? apple ın her ürününde tonlarca program var hiçbiri bi işe yaramaz. ama gün gelir bi işiniz düşer bi seferlik bilmem kaç dolar para ister.

MS lisansı almıyorsunuz para vermiyorsunuz bide ne biçim sistem yapıyorlar diyorsunuz. nedir sizin derdiniz? para vermeden destek istiyorsun ama gidip apple a binlerce dolar harcıyorsun. kim apple dan türkçe destek almış? bi bana bunu açıklayın.

MS düşmanlığını bitirin artık adamlar işini iyi yapıyor.

macbook tasarımcı için uygun bi bilgisayar. bi görüşmeye gidiyorsun çantadan kocaman sony yazılı bi alet çıkartıyosun cart curt. ama bi macbook çıkar ne kadar kibar dimi? niye? çünkü PC üreten firmalar gerizekalıda ondan. adam gibi bir tasarım çıkartıp uygulayamıyorlar. yada işlerine gelmiyor. MS PC üretmeye başlamadığı sürece piyasadaki PC lerin hatalarını MS e yükleyemezsiniz.

• quote:

hala boş boş yorumlar yapıyorsunuz. ben microsoft ve microsoft ürünlerini savunmuyorum daha bunu anlayamamışsınız. windows mükemmel bir işletim sistemi mi? hayır. mac os x mükemmel mi? hayır. peki neden donanımları düşük sistemi neredeyse aynı olan sözde pc den farklı olan sisteme binlerce dolar vereyim?

mac ve pc ayrı platformmuş. bilgisayar bilginiz bukadar işte sizin. ikiside intel işlemci kullanmıyormu? intel mac e özel işlemcimi çıkartıyor? nvidia yada ati mac e özel grafik kartımı yapıyor? basbayada aynı platform işte.

türkiyede fahiş fiyatlara satılan bu ürünün karşısında her bütçeye uyum sağlayan PC olduğu sürece mac denen sözde sistemin hiçbir avantajı yoktur kıytırık prestijinden başka.

köşe başındaki matbaa da türkiyenin en iyi matbaasıda beni ilgilendirmiyor. o afilli isimlerin stüdyoları beni bağlamıyor. kim ne kullanırsa kullanır. ama mac pc den iyi ve avantajlı diyemezsiniz. mantığınız alıyormu ya nasıl bir mantığa sahipsiniz anlamış değilim. fiziksel olarak kat kat fark olan iki cihaz ters orantılı bir fiyat stratejisiyle satılıyor. ve birileri çıkıp bu fiyat ve performans farkını hiçe sayarak sözde farklı olan bir platformu savunuyor.

hergün mac kullanıyorum hergün o mac de sıkıntı çekiyorum pc ye oranla kat kat performans farkı yaşıyorum ama bu mac herşeyden üstün dimi? Sony,Ubisoft,EA,Rockstar,Crytek,Warner,Disney,CNN,MTV,ABC,Doğan Medya,CineR ve daha saymadığım yüzlerce dev firma PC kullanıyor sözde farklı platform MAC değil. madem bu kadar performanslı bu meret neden dünya devleri bunu kullanmıyor? neden hala IBM PC platformunu yaymaya kullanmaya geliştirmeye devam ediyor? neden apple ürettiği cihazlarda görünümü üst düzeyde tutuyor? DELL ve HP dünyadaki en büyük 2 pc üreticisidir ve bu studyoların %80 inde bu cihazlar kullanılır. Render amaçlı kullanılan pclerden tutun tasarım yapılan pc lere kadar hepsi DELL ve HP dir. ve bunların görünümleri render amaçlı pclerde kutudan farksızdır. tasarım aşamasında gündelik kullandığımız cihazların bir üst versiyonu kullanılmaktadır. peki neden apple tüm departmanlarda aynı tasarımı sunuyor?

ÇÜNKÜ SUNABİLDİĞİ TEK ŞEY TASARIM....

kendinde boş konusuyorsun herkesin söylemye calıstıgı sey bu 10000$ veriyorsun tasarım ve multimedia icin ki onu yapma amacı bu apple tarasarım ve multimedia bilgisayarıdır.
    Bu arada hobi olarak after effects ile ugrasıp kendi capımda her programdan ögrenmeye calısıyorum pc renderde cidden yavaş sonucunda 5dk'lık 1024 * 768 bi video cıkaracak 15dk sürüyor ki bide kullanırken nasıl bişey oldugunu görmek icin ram prewiev var ki asıl perf. burda cıkıyor abimin arkadasından heves etmişdim after effects'i adam kare atlatmadan sorunsuz gercek zamanlı oynatıyor fakat benim imzamdaki sistem saniyede 1 kare atla dememe rağmen gerçek zamanlı oynatamıyor neden ben alırken nfs oynayacam solidworks kullanacam crysis oynayacam film izleyeem müzik vs. diye aldım o adam niye almış benim iş ihtiyacım ben işimde after effects kullanıyorum bana beni sinirlendirmeyecek salak salak renderde donmayacak after effects performans pc 'si lazım diye almış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ecstacy of Gold -- 21 Haziran 2009; 23:43:18 >

• her adobe programı öğrenen buraya geliyor yorum yapıyor zaten. birinde mac görüyosunuz sonra o iyi o süper diye buraya yorum yazıyorsunuz. kullandınızmı? arızalarını gördünüzmü? daha 1 hafta önce amerikadan aldığımız macbookpro yu bilkoma götürdük bu çok yeni bizim personelimiz bunu yapamaz dediler amerikaya götürün dediler.

neee? pc bozulunca amerikayamı götürcez? bumu yani apple ın prestiji? yerinde teknik servis diye buna denir. direk fabrikaya götür daha iyi. süper hizmet veriyormuş bumu süper hizmet? ben böyle prestijin içine edeyim. hamallıktan başka birşey değil

• bir pc kullanıcısı olarak mac diyorum başka bir şey demiyorum.

her adobe programı öğrenen buraya geliyor yorum yapıyor zaten. birinde mac görüyosunuz sonra o iyi o süper diye buraya yorum yazıyorsunuz. kullandınızmı? arızalarını gördünüzmü? daha 1 hafta önce amerikadan aldığımız macbookpro yu bilkoma götürdük bu çok yeni bizim personelimiz bunu yapamaz dediler amerikaya götürün dediler.

neee? pc bozulunca amerikayamı götürcez? bumu yani apple ın prestiji? yerinde teknik servis diye buna denir. direk fabrikaya götür daha iyi. süper hizmet veriyormuş bumu süper hizmet? ben böyle prestijin içine edeyim. hamallıktan başka birşey değil

Demek ki adam o kadar prestijli ki Türkiyeyi senin gibilerle dolu oldugunu tahmin edip kaale bile alımıyor.

• quote:

her adobe programı öğrenen buraya geliyor yorum yapıyor zaten. birinde mac görüyosunuz sonra o iyi o süper diye buraya yorum yazıyorsunuz. kullandınızmı? arızalarını gördünüzmü? daha 1 hafta önce amerikadan aldığımız macbookpro yu bilkoma götürdük bu çok yeni bizim personelimiz bunu yapamaz dediler amerikaya götürün dediler.

bu apple ın eksikliği değilde teknik servisin yetersizliği ve kendine olan güvensizliği olmasın. Bu eksikliği apple'a yüklememen lazım.

Şuan evde pc kullanıyorum. Eğer param olsa eve Mac alırım ve oyun oynamak dışında PC nin power tuşuna asla basmazdım.

• quote:

Orjinalden alıntı: asker3457

quote:

bu apple ın eksikliği değilde teknik servisin yetersizliği ve kendine olan güvensizliği olmasın. Bu eksikliği apple'a yüklememen lazım.

Şuan evde pc kullanıyorum. Eğer param olsa eve Mac alırım ve oyun oynamak dışında PC nin power tuşuna asla basmazdım.

neden apple ın eksikliği değil? apple neden hala Türkiye ofisini açmadı?

• Bende görsel tasarım son sınıf öğrencisiyim.. tartışmanın dozajı arttıkça iki tarafta gereksiz savunmalara girmiş..
    Her iki işletim sistemininde iyi ve kötü yönleri var.. bu nedenle çözüm basit..

para benim için önemli değil diyenler yeni çıkan macbook pro yu alsın .. macosx yanına vista da kursun..

Çünkü...

Apple ın malzeme kalitesi gerçekten çok iyi.. ekranı olsun.. tek parça aluminyum gövdesi olsun.. pil kalitesi olsun.. tasarım şıklığı olsun.. hemen hemen herşeyiyle 10 numara.. Windows da benim gibi alışkanlığınızsa.. bu şekilde yapın 3dmax inizide kullanın.. oyununuzuda oynayın.. adobe ürünlerinide performanslı kullanın vs..

para benim için önemli diyenler ise toplama bir masaüstü pc yapsın .. vista yanına macosx kursun..

Çünkü ucuza, upgrade edilebilir bir sistem kurmuş olursunuz.. macosx da kullanmış olursunuz.. apple ürünleri kadar compakt ve şık olmayabilir ama hemen hemen aynı performansı daha düşük meblaya elde ederseniz..

olay bu kadar basit.. dağılın..

• mac itel işlemciye geçtikten sonra cazibesini ve gizemini yitirmiştir..şu anda ibm işlemcileri xbox laarda da kullnıldı..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.