Şimdi Ara

Bazı tasarımcılar neden Mac kullanır. (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
2
Favori
27.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben tartışmayı anlamsız bulduğumu söylemek isterim,

Çünkü şu anda kıyasladığınız olay PS3 ile PC'yi kıyaslamak gibi bir şey. Mac grafik tasarımcılar için hazırlanmış özel bir programdır. Maclerden PC'den beklediğiniz performansı bekleyemezsiniz.

Pc programlar ve oyunlar için idealdir fakat grafik tasarım için macleri tercih edin. İşinin ehli olan reklam ajanslarına uğrarsanız mac kullandıklarını göreceksiniz.
    2015 Macbook Pro Retina 13" || iPad Mini Retina || iPad Pro || iPhone 7 Plus 128GB || iPhone 6s Plus 16GB
    PlayStation 4 Black Ops 3 Limited Edition || GAEMS G155 Sentry Taşınabilir PS4 Sistemi

• Bir sürü şey yazıp sildim... nasıl olsa anlamayacak yine kendi zihninde oluşturduğu dünyaya göre tuhaf cevaplar yazacak..

Fıkra tadında okunacak mesajlar yazmaktan öteye gidemiyor..
    Birde bu fıkraları yazarken hakaret etmese iyi olacak ama neyse.. onuda zamanla öğrenir.

bu üstünlük nerden doğar, onu da söyleyeyim.

PC mac in yapabildiği her şeyi yapar ama mac PC nin yaptığı işlerin %50 sini bile zor yapar.

Bunu yaparken PC ler mac lerin yarı fiyatına yapar.

bu işin kısası budur.
  • hocam boşver ne söylesen boş, mac ayrı platform ya ondan daha iyi çalışıyor. bazı kafalar vardır mac denen aletin içerisinde pc olduğunu unuturlar. bazı kafalar vardır unutmakla kalmaz üstüne ekler ekler konuşur. maşallah hepsinden tecrübe fışkırıyor.

• Evet ikiside arabadır..
    PC tofaştır.. ama fabrikasyon değil toplama tofaş..
    Mac ise Mercedestir...

sözün özü budur..
  • Sıkı bir mac kullanıcısı bir grafiker olarak söylüyorum, evet, pc gunumuzde mac'in yaptiklarini en az onun kadar iyi yapıyor. Ama yinede grafik işinde pc kullananlar (az sayıda var) dezavantajlı durumdadır. Dizgide ve matbaada çeşitli uyumsuzluklar olabilir. Herneyse, ben bu işe mac'le başladım, çünkü çevremdeki tüm grafikerler mac kullanıyordu. Yıllardır mac kullanıyorum, yalnız çizim için değil, gündelik kullanımda da... İşini hep iyi yaptı, hiç saç baş yoldurmadı. İBook'um artık eskidi, ama pc almayacağım, macbook alacağım. Klavyesinde elma tuşu olmayan bi aletle çizim yapamam. Sol elimde tabletin kalemi, sağ elimin başparmağı elma tuşunun üzerinde. (evet solağım) Yıllardır böyle çiziyorum. Daha önce bu forumda yazdım, mac grafikerler için bir alışkanlıktır. Bizim işimizde çok hızlı işlemciler ekran kartları gerekmez. RAM'i iyi olan bir mac gayet iyi iş görür. Evet, pahalı ama bu aleti kullanarak para kazanıyorum :) Kendi fiyatıyla kıyaslanamayacak kadar çok para :) Herkese sevgiler.

• işte burdaki mac mania ların analyamadığı bu. tasarımcılar mac i performansı için kullanmazlar. zaten aman aman bir performansı yok pc karşısında. alışkanlıktan kullanılıyor. dediğiniz uyumsuzluklar artık olmuyor çünkü matbaalar sistemlerini yenilediler. baskı makineleri her formata uyumlu hale geldi. ama kimse uyumlu oldu diye sistemini değiştirmez. mac e alıştıysa mac devam eder.

pc kullanan birisi mac e adapte olmakta zorlanmaz çünkü mac pc den daha küçük bir dünya. ama mac kullananlar pc ye alışmak için çok uğraşırlar. mac de3 yaptığın işler pc de yapılamayacak kadar küçüktür. bu küçük alanda yapılan işlerde küçük demek değil. piyasadaki birçok tasarımcı alışkanlık yada göze güzel gözüksün diye mac kullanır. ama %90 ı mac in ne avanyajı var pc den ne varkı var neden bunu kullanıyorum sorularına cevap veremez. çünkü o sadece adobe yazılımlarıyla ilgilenir. mac onun için sadece görünüştür. işini mac değil adobe ürünleri yapıyor.

pc ye tofaş diyen zihniyet... mac e mercedes diyor... sadece markaları bilerek yorum yaptımı işte böyle küçük duruma düşersin.

maci fabrika çıkışı hariç hiç bir sürümde alamazsın. pc senindir sana özeldir sen kurarsın sen tasarlarsın sen uygularsın. modifikasyon bölümüne bir göz atta ne tofaşlar var orda bak. beyaz ve sade görünüşü var diye mac i teknoloji harikası yaptınız ya. bu kadar dar görüşede yuh artık.

• Baba parasıyla PC de oyun oynayanlar Mac konusunda atıp tutar olduya.. Bakalım sonu nereye varacak...

Macintosh fobisinin ne olduğunu sorana bu konuyu okutmak lazım :)

Atıp tutacağına şu VW nun senin peşinden koştuğu afişi paylaşta görelim. Bakalım kaç layer dpi kaç ? Kaça kaç çalışmışsın ? Umarım PSD si veya vektör tabanlı bir şeyde çalıştıysan da ham dosyası umarım sendedir.

Birde umarım bu çalışmayı Mac te yapmnamışsındır çok gülerim. Veya workstation bir HP de veya Dell de...

3700 usd olan Mac in üzerindeki işlemci ve anakartı OEM olarak almaya kalksan 2000 USD nin üzerinde oluyor ( NewEgg fiyatları baz alındığında )

Pc dünyası o kadar iyi ki; Savunduğun dünya;

GTX260 AMP2 ler 650 YTL idi 2 - 3 ay önce şimdi 400 YTL. 3 Ayda % 30 fiyat farkı olan bir dünya, Ha birde o kadar özgür ve iyi ki, adam gibi bir psu 250 usd, adam gibi bir kasa 200 usd topladığında astarı yüzünü geçiyor.

Birde Eşdeğer cihazları alıyorsun 3 gün sonra makina elinde patlıyor.

Bana 3 gb lık bir Psd dosyasını açıp Adobe PhotoShop ta üzerinde ciddi işlemler yapıp birde bunun ekran görüntülerini kaydet. Bakalım çok övdüğün Pc ler bu işi ne kadar zamanda nasıl yapacaklar... İşlemleri yaptığın Pc nin tam konfirigasyonunu da yaz. Bakalım parçalar ne kadar tutacak ...

Ondan sonra karşıma gel de konuş. Yoksa çok bilmişlik yapma... Senin değil ama seni Bilgi İşlemci diye şirketinde çalıştıranların aklından şüphe etmeye başladım doğrusu. Mutlaka baba torpili ile bulduğun bir iş olmalı.

Yoksa gelebileceğin en yüksek nokta eline bir cd alıp mahalle aralarında format atmaktan öteye geçebilecek bir kapasiten yok...

Yazmadan geçemeyeceğim

Creative Resource
    http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=creative+resource&meta=

Çıkan sonuçta neden Rock demiyor ya acaba da benim blog sitem 1. sırada çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X Files -- 22 Şubat 2009; 19:49:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: SiR MaNiaC

konuya fazla karışmak istemiyorum ama öyle MAC in PC ye karşı bariz üstünlüğü gibi cümleler kurmayın sayın arkadaşlar.
    Bariz bir üstünlük varsa bu şu anda PC den yanadır.

bu üstünlük nerden doğar, onu da söyleyeyim.

PC mac in yapabildiği her şeyi yapar ama mac PC nin yaptığı işlerin %50 sini bile zor yapar.

Bunu yaparken PC ler mac lerin yarı fiyatına yapar.

bu işin kısası budur.

+1
    Katılıyorum!
    MAC daha üstün olsaydı, şu anda evimde MAC dururdu. Ama PC var, hem de çok memnunum. Ayrıca son zamanlarda MAC da kurdum, daha da soğudum. Nedir bu tasarım filan hikayeleri. Alakası yok! Vista x64'te Photoshop CS4 64-bit kullanan var mı arkadaşlar? Ha elma bir az ilham filan veriyorsa tamam ne diyebilirim.
    Seçimim her zaman VISTA olacak, çünkü:
    1: AYARLANABİLİRLİK! Arkadaşlar, MAC bir cep telefonu yazılımı gibi. Hiç bir şey değiştiremezsiniz. VISTA'yı her türlü değiştirebilirsiniz. Hiç düşünmediğiniz kadar ayar var.
    2: YAZILIM! Adam gibi yazılım bulamadım MAC'im için, seçenek YOK! VISTA'nız her türlü programı çalıştırır, her türlü işinizi yapar. Düşünemediğiniz kadar fazla yazılım mevcut.
    3: GÜVENLİK! Arkadaşlar, VISTA her açıdan MAC'tan daha güvenlidir. XP ile kıyaslamayın. Dahili antispyware, antiphishing ve firewall sizi çok yüksek düzeyde korur. Ayrıca da ayar bolluğu sizi sevindirecek. MAC firewallda neler var bakalım? 3, pardon 5 ayar. Sistemin tehlikede olduğunu nasıl anlarız? MAC bize bunu söylemez. Ha, şimdi windows uyardığı için güvenli değildir tabi, yok, MAC kullanırken güvenlikle uğraşmazsınız, bir sürü virüs ve gereksiz yazılım girdiği halde MAC'iniz size antivirüz filan kurdurmaz, sizi hiç bir şekilde uyarmaz...
    4: FİYAT! iLİfe, iMac, i....ii.....i...$$$$$$$$$$$$$$$$$ iHARCA, iÇOKPARA
    5: UPGRADE! MAC'inizin 2400 ekran kartını 8800 değiştirmeniz mümkün mü acaba? 1 parça arıza verdiğinde , onu söküp yinisi gelene kadar idarelik bir şey alayım der misiniz? Ancal TV kullanırsınız.

Şimdi asıl konuya dönelim. Bazı tasarımcılar neden MAC kullanır?
    1: ALIŞKANLIK: MAC, Windows'tan daha yaşlı bir sistem. Tabi ki de eskiden tasarımcılar MAC kullanırdı, başka seçenek yoktu. PS ve diğer programlar MAC'ten PC'ye taşındıktan sonra alışkanlık kaldı. "Ya kardeşim, ekiden beri MAC kullanılır"
    2: FİYAT: Bir prestij söz konusu. Ofisime 5000TL'lik makine kurdum, çok şık filan, sadece monitörden ibaret demek nasıl? Bir de ofisime güzel bir PC kurdum, 1200 tuttu. 4 çekirdekli, bilmem ne. Kasası siyah, masanın altında. Fark var mı? İnsan psikolojisi bu, daha pahalı olan şeylerin hep daha iyi olduğunu sanırlar. Ki yan mağazada aynısını daha ucuza bulabilirsiniz.

Saygılar...

• noluyor? yazdığım yorumlar sebep belirtmeksizin siliniyor? illa yarbaymı olmak gerekiyor. herşeyde de böyle yapılmazki. yazıklar olsun bugüne kadar bu forumu yazdığım yorumlara. şikayet ediyorsun görmezden gelinir. yuhh artık

• quote:

Bir prestij söz konusu. Ofisime 5000TL'lik makine kurdum, çok şık filan, sadece monitörden ibaret demek nasıl? Bir de ofisime güzel bir PC kurdum, 1200 tuttu. 4 çekirdekli, bilmem ne. Kasası siyah, masanın altında. Fark var mı? İnsan psikolojisi bu, daha pahalı olan şeylerin hep daha iyi olduğunu sanırlar. Ki yan mağazada aynısını daha ucuza bulabilirsiniz.

Hocam naptın :) Fark olmaz mı? Profesyonel is ortamı... Ofisinin güzelliğine önem vermez misin? PC'nin de güzel olanını alırsın. (Bir de flash belleği takmak için masanın altına eğilmen gerekmeyen bir pc seçersin) Hele hele isyerin bir tasarım stüdyosuysa...

İnanın Mac'in ve elma logosunun bize bir prestij kattığı filan yok :) İlham verme olayı da herhalde işin şakasıdır. Sadece alışkanlık var. Öyle dizgiciler var ki çizimini tiff'den başka bir formatta verirsen gözünün içine tuhaf tuhaf bakıyorlar. (Tiff'in eski mac'lerden gelen bir alışkanlık olduğunu hatırlatırım) Yoksa Quark pek çok resim formatını destekliyor ama tiff'e alışılmış bir kere.

Özetle:
    Mac'in pc'den daha iyi olduğu dönemler geride kaldı. Şimdi ibre pc tarafında artık. Ama biz grafik sanatçıları alışkanlıktan dolayı mac kullanmaya devam ediyoruz. Yoksa, mac kullanıyoruz ne cool insanlarız demiyoruz :)

Mac'ime yazılım ararken tesadüfen bulduğum bu tartışma ortamında şunu anladım: Bilgisayarcılarla tasarımcıların çok farklı dünyaları var. Bilgisayarcılar tasarımcıların dış görünüşe bu kadar önem vermelerini bir türlü anlayamıyorlar. Anlamaya çalışın lütfen, biz dünyaya farklı gözle bakıyoruz. Ben gördüğüm her eşyanın tasarımını incelerim. Refleks gibi bir şey bu :) Bizim işimiz dış görünüştür. İçindeki megabaytlardan megahertzlerden bana ne, anlamıyorum zaten :)

Yine de bu forumdan çok şey öğrendim. Herkese teşekkürler. Sevgiler.

• RocKMyC;

Öncelikle verdiğin şirketlerin birkaçından ( resmi yollar ile ) araştırma yaptırdım. Ne yazık ki birbirini teyid edici cevaplar gelmemiş ve adli olarak bir vaka olmadığı için de çok derinlemesine bilgi alamadım. Şahsen de olayı fazla zorlamadım.

"Bilgisayarcı" ların işi eline format cd si alıp veya teknik alet çantasını alıp gidip söylenen işi yapmaktır. Misal 10 numaranın kamerası bozulmuş derler gider bakar yaparsın olur biter. Yapıyormuyum ben bu tarz şeyleri evet yapıyorum çünkü hala geldiğim yeri unutmuyorum ve bu işi seviyorum. Hala Cat5 ( veya 6 ) kablo çekmeyi seviyorum. Hala kroşe çakarken çekici elime vurmayı ve parmağımın acımasını seviyorum. Çünkü onlar bana hala birşeyler öğretiyor.

Ama bizim işimiz bu değil. Sadece olaylara kendi açımızdan değerlendirmek bize fayda sağlamaz. Benim tercihim bana doğru olabilir ama benim tercih ettiğim yöntem destek verdiğim kişi/kuruluş için uygun olmayabilir. ISO 20000 ve ISO 27000 Eğitimlerim var. Kaç tane firmanın 9001 sürecinde bulundum bunu bile hatırlamıyorum. Uludağ Universitesi ile bazı çalışmalarım bile oldu bireysel manada.

Mac i yeteri kadar tanıdığını zannetmiyorum kaldı ki PC leri bile yeteri kadar tanımıyorsun. Sadece bunları değil aynı zamanda kullanılan yazılımları bile yeteri kadar tanımıyorsun. Üstelik bu yazılımları kullanabiliyor olabilirsin.
    Tam zamanlı çalıştığım iş yerimde bile 2 farklı ulusal otomotiv firmasının standartlarını uyguluyoruz ( Bilgi İşlem standartları ) Avrupa 2. siyiz. Dünyada ilk 5 arasındayız. Türkiye de zaten 1. yiz.

Bunun yanında 6 Sigma gibi çalışmalarda bulundum, Kalder in düzenlediği sempozyumlarda bulundum. ( CordSA - Ford - Toyota gibi devlerin arasında sahne alıp konuştuğum oldu )

Öğrendiğim 2 önemli şey var bu sektörde.

- Asla ve asla herşeyi bilmiyorum, güncel olarak araştırmam lazım.
    - Her çözüm her yerde uygulanamaz. Mutlak alternatifler değerlendirilip şirketlerin yapısına uygun çözümler bulunmalı.

Bu iki şeyi aklından çıkartma bence. Varsın senin dediğin olsun 19 yaşında bir çocuğun hevesini kırıp işten veya sektörden soğutacağıma varsın "senin eşeğin kancık olsun" ( Bu bir deyimdir )

Ayrıca da bölümden ve forumdan gereksiz şekilde tartışmaya girdiğim için özür dilerim.

İyi forumlar [ bu arada belkide İyi Forumlar lafını Türk Forum tarihine ben armağan ettim düşün bu sektörde bu kadar eskiyim . :)))

• yorumsuz... çünkü bu yönetim taraf tutuyor. yorum yapmaya gerek yok....

• tekrarlamış olayım..

quote:

Orjinalden alıntı: zaymins

nush ile uslanmayanın hakkı tekrir, tekrir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

quote:

Yazan arkadaşın nicki:Vega_dj
    Bu bölümde olduğunuza göre Windowstan bier şekilde uzaklaşmak istiyen alternatiflerini arayan insanlarsınız. Geyik muhabbeti şeklinde bir şey aklıma geldi sizlerle onu paylaşmak istedim.

Bildiğimiz gibi 64 bit işlemcilar çıkalı uzun zaman oldu. Ve artık yeni yeni 64bit tabanına geçebildik (şükürler olsun ki). İlk göze batan değişiklikten bahsetmek istiyorum. RAM RAM RAM
    32bit işlemciler maksimum 4gb ram destekler. 64bit te bu teorik olarak 16Tb oldu. Yani yani tam 16000 katı.
    Tamam buraya kadar bir çoğumuzun bildiği şeyler, şimdi ben dikkati çekmes isteğim bir noktaya geliyorum.

Windowsun bir önceki sürümü olan Xp 32 bit işletim sistemi teorik olrak 4gb destekleyen 32 bitin anca 3Gb ını kullana bilir (4gb görüyor diyenler gerçekten kullana bildiğinden emein olsun :) )
    32bit yine win 98 ler ramlerin sadece 512mb nın görüp kullana biliyorlardı. Aradaki versioyunların üst sınırlarını açıkçası bilmiyorum zaten win 2000 hariç hiç biri tutulmadı.
    Kısace demek istediğim Acaba windowsun yeni kotası ne olucak merak ediyorum. 16tb lık 64 bit kotası bence windowsta 1 byte a kadar düşürür. Daha doğrsusu adam akıllı bir destek sunamaz.

Gelelim diğer marka ürün ve sistemlere. Apple'ın mac pro su. Hatırladığım kadarı ile 1.5 yıldan beri ( hatta muhtemelen daha eski zamandan beri ) 32Gb ram destekliyor. Pardon bu destek değil direk 32Gb ram alıp tka biliyorsunuz. Üst destek sınırını bilmiyorum. Tabi 32gb (8 adet 4gb ) Ram fiyatı apple ın official sitesinde 9100$ (amerika fiyatı )

32gb ramı ne yapıcam diyenlere yanıtımı şimdiden vereyim= Ne yapamıyacaksın? :)

Bol mavi ekranlı günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 3 Mart 2009; 13:31:41 >

• RocKMyC kesinlikle sana katılıyorum hem pc, hem macbook prom var, ayrıca serverlarım var... içlerinde en iyi çalışan serverlar :D sora windows ve sonra da tabi ki macbook, ben bu kadar sıkıntılı bir işletim sistemi görmedim. elini kolunu bağlıo resmen... bundan daha fazla konuşmam, ama RocKMyC in her dediğinin yanındaym... (gençler grafikerim, yaş 33, 91 yılından beri internet, reklam ve bilgisayar üçgeninin içindeyim, saygılarımı sunarım) ama bu kadar insanı nasıl bir apple sevdası büyülemiş anlamıyorum... gerçekten alice harikalar diyarı felsefesi apple kullananlar için geçerli... görünüş mükemmel, ama içinde hiçbişi yok!!!

Orjinalden alıntı: cahoo

RocKMyC kesinlikle sana katılıyorum hem pc, hem macbook prom var, ayrıca serverlarım var... içlerinde en iyi çalışan serverlar :D sora windows ve sonra da tabi ki macbook, ben bu kadar sıkıntılı bir işletim sistemi görmedim. elini kolunu bağlıo resmen... bundan daha fazla konuşmam, ama RocKMyC in her dediğinin yanındaym... (gençler grafikerim, yaş 33, 91 yılından beri internet, reklam ve bilgisayar üçgeninin içindeyim, saygılarımı sunarım) ama bu kadar insanı nasıl bir apple sevdası büyülemiş anlamıyorum... gerçekten alice harikalar diyarı felsefesi apple kullananlar için geçerli... görünüş mükemmel, ama içinde hiçbişi yok!!!

kesinlikle katılıyorum.. Server olarak macbook pro çok booktan bir alet.. Bende bahçemde çiçek ekerken ipod nano kullanıyorum, inanırmısın elim kolum bağlı, cık kadar toprağı eşelemek için ipod nanoyla saatlerce uğraşıyorum.. çok kullanışsız.. millet ne buluyor bu ıssırık elmada anlamıyorum..

• sölediğimi amma uzatmışsın ha. ben gidiom mersine sen gidion tersine olmuş zaymins. ben orada performans açısından söledim, kullanım açısından değil! umarım lafları bi daha oraya buraya çekmessin...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.