Şimdi Ara

Bazı tasarımcılar neden Mac kullanır. (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
2
Favori
27.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sonneillon

Arkadaşlar ben makine mühendisiyim. Grafikerler sanki çok ağır bir iş yapıyorlarmış gibi anlatıyorlar ama tamamen hikaye. 3d tasarım yazılımları kullanıyorum ki 3D max gibi hikayeden çizim yapan değil; siemens nx, catia kullanıyorum. Detaylı simülasyonlar yapıyorum. Bu simülasyonlar içinde akış analizleri, mukavemet analizleri var. Hatta bazen ürünler için render'lar alıyorum. Bugüne kadar Pc ile Windows kullandım bir gün bile beni yarı yolda bırakmadı veya mavi ekran, çökme problemi olmadı.

Apple'ın donanımı A kalitedir bunu kimse inkar edemez. Bir pc toplamaya kalkarsanız 1. sınıf donanım da var 3. sınıf sorunlu donanım da var yani pc her haltta çöker derseniz haksızlık yaparsınız. Yani iş donanımda bitiyor. Gerçek mühendisler Pc'den şaşmaz

bende pc ciyim ama yanıldığın bir konu var kerdeşim..kimse pc ler yarı yolda bırakır demiyor ki..mac ler grafik işlerini daha kısa zamanda yapıyordu ki ben intel platformna geçmeden önceki mac leri kastediyorum..düşünün benim akdaşım çalıştığı yerde grafik işlerini mac ve pc de test etmişlerdi..pc 2 gündü işi biritirken mac aynı gün içinde bitiriyordu 2000 lerde..bu yuzden grafik işi ile uğraşanlar mac tercih ediyordu şimdi ki durum nedir bilmiyortum çünkü apple 2008 de intel platformuna geçti ve kendisi donanım üretmiyor ne yazık ki..intelde şu anda hemen hemen kalite hız olaraqk eşittir büyük ihtimalle..belki mac biraz önde olabilri bu da işletim sisteminden kaynaklanıyor olabilir..

• kim ne derse desin macbookpro'mda var asus laptop'umda var bence grafik işlerinde her türlü mac alır ps windowsda çöküp duruyo arkadaş macde hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım ayrıca mac sabah kalktığımda buz gibi asus değil plastik çünkü. Asus geç açılıyo baya mac biraz daha hızlı açılıyo.Asusta fan sesi vs. baya var macde böyle bişey daha olmadı macde klavya altı ışıklandırma çok güzel ve hoş bir çok pcde böyle bir şey yok. Cd fonk. çok güzel klavyede tuşa bas çıksın ayrıca bir disket gibide çıkmıyor on numara. ekranları daha ince. fonk. tuşları çok güzel bir program yüklemek istediğinizde win. den daha hızlı yükleniyor. Birde ne güzel store'u var içi dop dolu.
    Mac bence on numara.
  • bu konuyu sevdim :) bilgisayarın içine güçsüz işlemciyi ve güçsüz ekran kartını (sinek siklet) koyarsan fan sesi duymazsın tabi... fan sesi istemiyorsan (ben de hiç sevmem fan sesini) al celeron işlemcili bir laptop yada desktop mis gibi kullan çıt yok. 3d modelleme işin içine girince nerdeyse monitörden bile ses çıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: starcool

bu konuyu sevdim :) bilgisayarın içine güçsüz işlemciyi ve güçsüz ekran kartını (sinek siklet) koyarsan fan sesi duymazsın tabi... fan sesi istemiyorsan (ben de hiç sevmem fan sesini) al celeron işlemcili bir laptop yada desktop mis gibi kullan çıt yok. 3d modelleme işin içine girince nerdeyse monitörden bile ses çıkıyor

atma niyazi.. mac te intel platformu kullanıyor ne ayak..dizüstüleri i5 i7 işlemcili aekran kartlarıda ati nvidia..

• biraz saygılı olsak? gecenin bir yarısı üsenmedim senin için araştırdım..

Apple 15" MacBook Pro Intel Core i7 2.6GHz quad-core 8GB DDR3 750GB Sabit Disk Q Türkçe" ekran kartı gt650M ..(bilkomun sitesindeki en pahalı ve en güçlü macbook bu)
    KDV Dahil Havale Fiyatı 5,426.82 TL
    5500 liralık makinada gt650m? bu mudur?.. gt650M şu gün itibariyle çok güçlü bir ekran kartı mıdır? ayrıca gerçek bir iş yüküne binince bunun da ısındığına eminim.....

ayrıca zaten o elma logosu için alan insanlar performansı fazla umursamadıkları için hd4000 li olan (isinmayan ve muhtemelen en çok satılan mac modelleridir) 3bin küsür liralık olani aliyorlar..

yani bunu->>>>"Apple 13" MacBook Pro Intel Core i7 2.9GHz dual-core 8GB DDR3 750GB Sabit Disk F Türkçe"-ekran kartı hd 4000...

KDV Dahil Havale Fiyatı 3,835.96 TL
    ama ne yalan söyleyim 5500liraya gt650m bile olsa da gt650m gibi bir ekran kartını mac de görmek şaşırttı beni :) siteye son baktığımda ati 2600 ekran kartları falan görmüştüm.. apple epey ilerleme kaydetmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: starcool

biraz saygılı olsak? gecenin bir yarısı üsenmedim senin için araştırdım..

Apple 15" MacBook Pro Intel Core i7 2.6GHz quad-core 8GB DDR3 750GB Sabit Disk Q Türkçe" ekran kartı gt650M ..(bilkomun sitesindeki en pahalı ve en güçlü macbook bu)
    KDV Dahil Havale Fiyatı 5,426.82 TL
    5500 liralık makinada gt650m? bu mudur?.. gt650M şu gün itibariyle çok güçlü bir ekran kartı mıdır? ayrıca gerçek bir iş yüküne binince bunun da ısındığına eminim.....

ayrıca zaten o elma logosu için alan insanlar performansı fazla umursamadıkları için hd4000 li olan (isinmayan ve muhtemelen en çok satılan mac modelleridir) 3bin küsür liralık olani aliyorlar..

yani bunu->>>>"Apple 13" MacBook Pro Intel Core i7 2.9GHz dual-core 8GB DDR3 750GB Sabit Disk F Türkçe"-ekran kartı hd 4000...

KDV Dahil Havale Fiyatı 3,835.96 TL
    ama ne yalan söyleyim 5500liraya gt650m bile olsa da gt650m gibi bir ekran kartını mac de görmek şaşırttı beni :) siteye son baktığımda ati 2600 ekran kartları falan görmüştüm.. apple epey ilerleme kaydetmiş

araştırman güzel kendinde görmüşsün adamların i7 işlemci kullandığını sen hala güçsüz işlemcilerden bahsediyorsun..ekran kartıda 650 laptoplarda orta sınıf bir kart kaldıki arkdaşa asus dizüsü bilgisayarı ile karşılaştırmış iki bilgisaayarı var ve mac daha sesiz çalışıyor demiş..ve sanmıyorum arkdaşın asus pc 680 ekran kartlı..mac istese 680 ekran kartıda kullanır ama adam benim işletim sistemimde bu donanım yetiyor diyor..adamlar işletim sitemlerini yapmışlar winodws gibi devamlı sorunlu değil..her ne kadar donanım platformunu değiştirsede mac ler grafik işlerinde hala başarılı kanımca..para konusuna gelince tabiki sana hak veriyorum ama adamlar benim donanımım bu yaptığım iş bu ve fiyatımda bu diyor kimse zorlamıyor alması için..ben bu yuzden pc kullanıcısıyım..

• konu hakkında çok güzel şeyler yazıyordum ki pc dondu ve gitti. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ben sizin kadar bilgisayar uzmanı biri değilim. Bazılarınız diyebilir ki dünyadan haberin yok gelmiş konuşuyorsun. Tabi ki ne haddime sadece ben görüşümü bildirmek ve konuda söz sahibi olmak için yorum yazıyorum. Sizden çok şeyler öğrendim diyebilirim. Apple "Mac - OS X" vs. Microsoft "Pc - Windows" kıyaslaması var. Şöylede bir durum söz konusu yüksek performans ve düşük fiyatı pc'de siz kendiniz elde ediyorsunuz. Apple'da oem ürünleri size düşük model ve performansta gelse bile adamlar stabiliteyi korumaya çalışıp size sorunsuz bir bir teknolojiyi sunmak için çabalıyorlar. Elbette bunun bir karşılığı olacaktır. Tamam fiyatlar yüksek olabilir fakat parçalar arası uyum ve stabiliteyi sağlaması, OS X işletim sistemi ve tasarımıyla bence hakkediyor. Bunu ısırılmış elmasına ve beyaz boyasına bakarak söylemiyorum. Bende pc kullanıcısıyım Apple hayranı veya çılgını değilim. Toplama bilgisayarımla gül gibi geçiniyorum. Ama Apple kullanmayı da istemişimdir. (söyle bir benzetme vermek istiyorum ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum vede çok saçma olabilir sizin için, fakat mercedes porsche gibi benzetmeler görünce söylemek istedim. eleştiredebilirsiniz beni. Le-cola vs Coca Cola. Cocacola-apple'ı Le-cola-Microsoft'u temsil etsin. Çok basit olması için böyle bir şey geldi aklıma. İkisininde kullandığı maddeler aynı. Tek farkı cocacola özütü olsun oda Mac OS X işletim sistemi. Kullandığı maddeler aydı dedim fakat oranları farklı ki aynı tadı vermiyor ve ayrıca fiyatları da farklı Cocacola yani apple oranı öyle bir tutturmuş ki hem alıcısını mutlu ediyor hemde kendisi kazanıyor ve satıyor. Le-cola yani Pc kullananlar ise kendilerine ucuza yüksek performans ve uyum sağladığını düşünüyor.) Microsoft ve Apple kıyaslama konusu hiç bitmez, kimse dediğinden de şaşmaz bence her şeyi olduğu gibi kabullenmek lazım.

• gençler bakın şu iyi bu iyi demek mantıksız neden mi ? her şeyi aynı anda veremiyor hiç bir os. Belki windows bu konuda biraz iyi zira oyunların en kaliteli olanları ilk windows için çıkıyor biz de internette vakit geçirip arada oyun kastığımız için kafi geliyor. konunun üstünden 5 sene geçmiş gerçi ama yakında oyunun da performansında en kralını çok yakın bir gelecekte cepimize girecek kadar boyutlarda cihazlar verecek buna hazır olun bu arada can atarcasına pc savunup sonra macbook yorumu bir yerlerden çıkınca mac diyen arkdaş saolasın gece gece güldürdün beni ya

edit :http://www.chip.com.tr/makale/yeni-pc-de-hangi-isletim-sistemini-secmeli_45116.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naci_Balkavan -- 8 Mayıs 2014; 4:36:46 >

• kaç yıl öncenin konusuna girip benim mesajımı okuyarak çıldırman beni gururlandırdı :) benim bile unuttuğum bi konu bu.

macbook pro 13" retina'dan yazıyorum şuan :) apple türkiyeye geldi hayat çok güzel oldu

• (U donüşü böyle olsa gerek)
    Peki şuan PC hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu arada Apple mağazasını bilmem ama Apple bilgisayarları Media Markt'ın olduğu zamandan beri var :)

mac'in en büyük avantajı OS X ve tasarım. işletim sistemini donanıma göre yapılandırılıyor ve performans artıyor. (windows universal olduğu için bu konuda eksik kalıyor.) apple tüm ürünlerinde diğer firmalardan düşük donanım kullanıyor ama hala yüksek fiyatlarda satılıyor. Optimizasyon ile bunu bi nebze kapatıyor ama render alırken gerçekten hissediyorsunuz. Mac kısmında da durum böyle; CPU, RAM, HDD gibi konularda windows platformu yüksek olsa da, Microsoft'un işletim sistemi sürekli kötüleştirmesi yüzünden donanım farkı kullanıma yansımıyor çoğu kullanımda (render alırken aynı fiyat aralığındaki apple'ı tokatlıyor o ayrı).

Hayvan gibi ekran kartım ve yüksek CPU-RAM ile kasmalar/geç açılmalar yaşayabiliyordum. Yaşamadığın sistemlerde de bi süre sonra yaşamaya başlıyorsun.OS X ile özellikle yosemite den sonra açılış hızı SSD ile çok iyi bi seviyede şu an.

Taşınabilirlik konusu ise gerçekten çok iyi(retina 13" için konuşuyorum, eskiler pek iyi değildi bu konuda), avucuma koyup yürürken bile çalışabiliyorum kapalı mekanlarda. Toplantıya giderken bile çalışmaya devam edebiliyorum.

Şu an benim için tek eksi yönü şarj adaptörünün boyutu ve ağırlığı. Daha kompakt bişey olsa fena olmazdı.

not: yarı fiyatına daha iyi donanımla alabileceğin yüzlerce seçenek var. alırken acı çekiyorsun ama bi süre sonra geçiyor :) özellikle bi mouse 249 lira olunca :)

not 2:bu yorumlarım retina 13" macbook pro 256GB olan model içindir. eski seri macbook pro ile arasında uçurumlar var. (SSD yaramış)

son not : 6 sene önce kullandığım dil nedeniyle hepinizden özür dilerim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustafaYC -- 12 Ekim 2015; 12:25:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MustafaYılmazcan

bilkom ile olacak iş değildi. şimdi beklemeden aynı gün çözüme ulaşıyorsun problemlerde.

mac'in en büyük avantajı OS X ve tasarım. işletim sistemini donanıma göre yapılandırılıyor ve performans artıyor. (windows universal olduğu için bu konuda eksik kalıyor.) apple tüm ürünlerinde diğer firmalardan düşük donanım kullanıyor ama hala yüksek fiyatlarda satılıyor. Optimizasyon ile bunu bi nebze kapatıyor ama render alırken gerçekten hissediyorsunuz. Mac kısmında da durum böyle; CPU, RAM, HDD gibi konularda windows platformu yüksek olsa da, Microsoft'un işletim sistemi sürekli kötüleştirmesi yüzünden donanım farkı kullanıma yansımıyor çoğu kullanımda (render alırken aynı fiyat aralığındaki apple'ı tokatlıyor o ayrı).

Hayvan gibi ekran kartım ve yüksek CPU-RAM ile kasmalar/geç açılmalar yaşayabiliyordum. Yaşamadığın sistemlerde de bi süre sonra yaşamaya başlıyorsun.OS X ile özellikle yosemite den sonra açılış hızı SSD ile çok iyi bi seviyede şu an.

Taşınabilirlik konusu ise gerçekten çok iyi(retina 13" için konuşuyorum, eskiler pek iyi değildi bu konuda), avucuma koyup yürürken bile çalışabiliyorum kapalı mekanlarda. Toplantıya giderken bile çalışmaya devam edebiliyorum.

Şu an benim için tek eksi yönü şarj adaptörünün boyutu ve ağırlığı. Daha kompakt bişey olsa fena olmazdı.

not: yarı fiyatına daha iyi donanımla alabileceğin yüzlerce seçenek var. alırken acı çekiyorsun ama bi süre sonra geçiyor :) özellikle bi mouse 249 lira olunca :)

not 2:bu yorumlarım retina 13" macbook pro 256GB olan model içindir. eski seri macbook pro ile arasında uçurumlar var. (SSD yaramış)

son not : 6 sene önce kullandığım dil nedeniyle hepinizden özür dilerim:)

hımmm mac e yaklaşmış gördüm sizi 6 sene öncesi ve şimdi arasında ne değişti bilemiyorum ama windowsun kalem ve dokunmatik alanında yaptığı ataklar mac sistemleri tarihe gömmeye hazırlanıyor. İnsanlar gün geçtikce uyanıyor reklama değil donanıma para vermek istiyor artık.

• Olm şu konuyu arada bir hortlatıp durmayın lan
    Benim kullanım alanım nedeniyle dokunmatik ekrana ihtiyacım olmuyor. Çevremde dokunmatik ekranlı notebook kullananlar da var onlardan gördüğüm kadarı ile pek kullanılabilir değil iş alanında. Windows arayüzü dokunmatiğe yatkın, özellikle windows 7'den sonra tablet gibi yaptılar menüleri.

Ben tasarım için kullanıyorum ve çizimi kağıt üzerinde yapıp onu dijitale çeviriyorum. Ekran üzerinden çizebilseydim de sanırım tercih etmezdim. iPad Pro nun kalemi ile çizim yaptım bikaç kere ancak onuda pek sevemedim bana uygun değildi.

sonuç olarak ben apple'da reklama değil cihazların kompakt oluşuna ve işletim sistemine para veriyorum sanırım. donanım fiyata göre çok düşük ama optimizasyondan dolayı performans sorunu olmuyor.

• nedenmi kullaniyorum. klavye mimarisi + sag elin altinda olan tuslar solda da var. yazilimciyim ..
    mac almaya gittigimde 50 yaslarinda bir bey yaninda 18 yaslarinda bir kiz.
    kiz - baba 15 inc olsun 13 kucuk birazcik.
    baba - kizim imac alalim daha iyi olur.
    kiz - baba tasinabilir olsun. hem senin imac var onu kardesim kullanir. nasil olsa evde lazim ona.
    baba- kizim 17 senelik bilgisayari begenmiyor kardesin ve gulucukler..

sadece php ile web gelistirme icin aldim. fakat satiyorum su an . forumda satista cok sıkıstım borcumdan dolayi
    resimleri var. fakat carsamba gunu satis iptal edilecek. cunki onu COOOOKK SEVIYORUM :)

Orijinalden alıntı: samsunlusemih

mac bana göre kötü yanı, mouse'de 1 tuş olması

tek tuşlu diye apple magic mousedan mı bahsediyorsunuz acaba? magic özelliklerini araştırırsanız 10 tuşlu gamer mouselarına elinizi bile sürmessiniz :))
    yazilimdan kastim python java php ruby demek istemistim. klavye mimarisi kombinasyon tuslari solda ve sagda var 10 parmak aktif kullanabiliyorum. anliyorsundur ne demek istedigimi umarim boşa yazmamisimdir .
  • Herşey bir yana 2016 sonları itibariyle mac hakkında daha önce olumlu yazdıklarımı geçersiz sayıyorum. Ve artık diyorum ki mac mini, imac, macbook pro serileri artık sadece sadece sıradan son kullanıcıya hitap eder hale gelmiştir. Parası olan kodaman arkadaşlar yine günlük işler için kullansın fakat güç gerektiren, animasyon, video edit ve 3d işler için sakın ama sakın ha diyorum. Bir tek mac pro bu klasmanın dışında ona varana kadar da çok daha iyi sistemler toplanır diyorum.

12 yıllık bir grafiker, 5 yıllık video edit ve motion graphics çalışanı olarak konuşuyorum. Şu kullandığım makina iMac late 2015, 5K ekran, i7 4 ghz işlemci, m395x ekran kartı, 1TB fusion drive ve 8 gb rame sahip. Ve aynı bir ergen gibi sadece çöp diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 17 Kasım 2016; 13:32:15 >
    CPU: AMD RYZEN 3900X, ANAKART: MSI MPG X570 GAMING PLUS, RAM: GSKILL 32 GB DDR4 3200 MHZ, GPU: MSI 1080 GTX, HAFIZA: ADATA SPECTRE M2 SSD 500 GB + 1 TB HDD +320 GB HDD DİĞER: DVD WR, DİSKET SÜRÜCÜ, 2+1 CREATIVE I-TRIGUE SES SİSTEMİ, TRUVA PHALAN X TOWER KASA (Modifiyeye uygun, 4 fan mevcut) samsung 2233bw 22" monitör+harici ağ kartı bütün kasa içi ürünlerin kutuları mevcuttur, 4 ürünün garantisi devam etmektedir...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.