Şimdi Ara

Bazı tasarımcılar neden Mac kullanır. (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
2
Favori
27.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İntel işlemciye geçerek tam tersi macler hızlanmıştır. Keyifdenmi intele geçtiler, daha iyi fiyat/performans için.

    Apple fanatiği hiç değilim hiç de sevmem ama yılların grafikeriyim. Alacak param olsa bi sn düşünmez mac alırdım. Ancak çeken bilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feylosoft

    yılların grafikeriyim. Alacak param olsa bi sn düşünmez mac alırdım. Ancak çeken bilir.



    +1

    olayın özü son kelimede saklı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurozane -- 4 Eylül 2010; 16:06:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feylosoft

    İntel işlemciye geçerek tam tersi macler hızlanmıştır. Keyifdenmi intele geçtiler, daha iyi fiyat/performans için.

    Apple fanatiği hiç değilim hiç de sevmem ama yılların grafikeriyim. Alacak param olsa bi sn düşünmez mac alırdım. Ancak çeken bilir.


    mac ler için böyle bir test mi var ben bilmiyorum..intelle yapılan bir test var mı ayrıca intel öncesi ibm işlemcili mac testlerini o dönem ki intel işlemcilerle kıyaslamak lazım..mesala caleron..bakalım caleronla mac o kadar hızlı olacak mı..? şu anda ibm ile devam etseydi daha muazzam işlemcilere sahip olurudu..ibm işlemci konusunda tartışmasız lider..2005 te ps3 8 çekirdekli işlemci üretti steve abi paragöz olmasa ibm işlemciyle yoluna devam ederdi ve bugun apple bilgisayrlarda 8 çekirdekl işlemcileri 2005 lerde görürdük..intel amd daha yeni 6 çekirdekli işlemcilerden bahsediyor..şu anda mac ibm ile devam etseydi teknoloji bir adım daha önde olacaktı..apple ürünleri pc lerden kat kat daha performanslı olacaktı..steve job gerçekten paragöz bir adam..il bilgisayar apple ve apple 2 yi çıkartırken fiyatı en aşağı çekmeye çalışırken şimdi en düşük maliyetle en yüksek fiyat politikasını uyguluyor..

    bu da arkadaşlar ibm ps3 için powerpc mimarisini kullanarak geliştirdiği ps3 işlemcinin özellikleri..mac ibm ile devam etseydi o dönemde ve gunumuzde tartışmasız donanım olarak en güçlü kişisel bilgisayar olacaklardı..

    PS3 işlemci olarak IBM yapımı olan ve multi-core (çoklu çekirdek) mimarisine sahip yeni jenerasyon Cell mikro işlemcisini kullanıyor. Özellikle sayısal işlem gücü bakımından dünyanın en güçlü mikro işlemcisi sıfatına şimdiden sahip durumda.

    Cell, IBM'in PowerPC mimarisini kullanan bir Ana çekirdekten (PPE) ve bunun yanında 8 adet yardımcı çekirdekten (SPE) oluşuyor. PPE ve tüm SPE'lerin çalışma frekansı Ps3'te 3.2 GHZ olarak atanmış. PS3'te 8 adet SPE'den biri kullanım dışı bırakılırken 7. SPE PS3'ün işletim sistemi için ayrılmış bulunuyor. Diğer 6 programlanabilir SPE'lere ise oyun geliştiricileri tarafından oyunlarda farklı işlemler ve görevler atanabiliyor. 6 SPE'nin programlanabilir olması oyun yapımcılarına, oyunlarda oldukça farklı yöntemler ve teknikler kullanabilmelerine olanak sağlıyor ve bu bakımdan esnek çözümler üretiyor.

    PPE'nin L2 ön belleği 256Kb ve bir adet VMX Vektör ünitesine sahip. SPE'lerden her birinin ise 128Kb local belleği bulunuyor ve tüm SPE'ler birbirleriyle oldukça hızlı şekilde iletişim kurabilecek şekilde birbirlerine Element Interconnect Bus ile bağlı durumdalar.

    PS3'ün teoride açıklanan toplam kayar-nokta performansı (floating point performance) 2.18 TFLOPS. Bu değer, PS3'ün işlemci ve grafik işlemcisinin toplam gücü iken Cell tek başına 204 GFLOPS'luk bir güce sahiptir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M-A-R-S -- 4 Eylül 2010; 21:07:31 >




  • Lakin intel derken mac pro larda xeon yani sunucu işlemcileri kullanılıyor. Şu anda da 6 çekirdekli 2 işlemci var bir mac proda. Apple bizzat kendisi %40 a varan oranlarda intele geçmeleriyle hızlandıklarını beyan etti. Motorala işlemcili son makinalar biliyorsunuz G5 lerdi. Ve benim görüşümce ta o zaman için yavaş ve çağın gerisindeydiler. İntele geçince mac makinalar yeniden gözde oldular.

    Eski tarihli performans karşılaştırmalarında hep mac öndedir pc ye göre lakin aynı ayarda pc -mac bulmak sorundur test için.

    Ben kendi gözlemlerime dayanarak diyebilirimki mac aynı ayardaki pclere göre daha hızlı değil kesinlikle, hızlı değil ama stabil. Stabil olması uzun vadede onu daha performanslı yapıyor anlık testler yaparsanız bu farkı anlamayabilirsiniz. Ayrıca topiğin sayfalarında eski tarihli tartışmaları okudum güldüm yani resmen bilen bilmeyen yorum yapmış. Soru zaten tasarımcılara. Diğerlerin konuyu böyle bilmesine imkan yok. Yıllarınız bilgisayar başında geçirip para kazanacaksınız sonra yorum yapacaksınız. Bu daireye sadece tasarımcılar, kurgucular,animasyoncular, ressamlar, mimar ve mühendisler giriyor.

    Örneğin en son geçen sene yarı zamanlı bir işte G4 kullandım yalan olmasın ya 1 ghz ya biraz üstü işlemciye sahipti. 1 gb ramı vardı. Bir kaç gün içinde bir dergi çıkardım indizayn cs3'de. Normal de iş yerinde kullandığım PC 2008 sonlarında alınmış amd 5000 mi 6 binmi öyle bir modeldi, 2 gb ramı vardı. Normal kendi işimde de genelde indizaynda dergi çıkarıyorum. Yani bu örnekten şöyle bir yorum çıkartayım. G4 den Pc den yavaştı. Ama onun yaptığı hataların hiç birini yapmadı. PCde alıştığımız program buglarının hiç biride G4 de yoktu. Ve gayet sağlıklı stabil bir şekilde iş bitti. Bir kaç kere de donma sorunu yaşadıysakda başka sebeblerdendi.

    Hiç unutmam 4 sene öncede matbaada 2000 mhzlik pcde bir türlü açamadığım psd belgesini, 99 model G4 400 ile açmıştım. Bu G4 sadece 400 mhz lik işlemciye sahipti. Yani böyle şeyler oluyor ve görüyorsunuz verimliliğe hayran kalıyorsunuz.

    Deme istediğim yukarıda yazan meslek grupları bilgisayarla uğraşmak istemez düğmesine basacan çalışacak, basacan kapanak arada işini görecen. Yıllarca kasa nerde tozlandımı falan diye düşünmeyeceksin. İşte mac bunları karşılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 4 Eylül 2010; 21:18:40 >




  • benim söylemek istediğim şu apple ibm ile çalışmaya devam etseydi hala işlemci kendi kategorisinde en güçlü işlemci olan ps3 işlemcilerin mac lere 2005 te uyarlanacağıdır..xeon sen yazmışsın 6 çekirdekli bundan 5 yılın teknolojisiyle düşün 8 çekirdek işlemcili bir kişisel bilgisayar kullandığını..ayrıca xeon intele ait bir işlemci..xenon ibm işlemcisi kullanılsa belki daha iyi olurdu(şu anda xbox 360 konsolunda kullanılıyor 3 fizik 6 mantıksal toplam 9 çekirdekli bir işlemci)..ayrıca dostum sen mac kullanıcım diyorsun g5 motorola işlemci kullanıldığını nerden çıkardın..g5 te powerpc mimarisine sahip ibm işlemci kullanılmıştır sen herhalde ilk apple 1 bilgisayarıyla karıştırdın..:D

    bakma sen apple ın lafına intele geçtk performansımız arttı palavra sadece pazarını arttırmak istedi..çünkü core 2 duo işlemciler microsoft işletim sistemlerinide destekliyor yani şu anki maclerde iki işletim sistemi kurulu olabiliyor vista ve leopar aynı bilgisayarda..macler herşeyyle kendi başına bir kişisel bilgisayar herşeyiyle ayrı ergonomik değil bir pc gibi ramı tak işlemcisini değiştir olayı olmuyor yani bir konsol gibi düşün ps3 ve xbox 360 için kullanılan ibm işlemciler 5 yılda hala eskimedi şuanki işlemcilerle bile yarışak düzeydeler..bu yuzden mac zaman yönelik ekonomik oluyor alıyorsun bir kere 5 yıl sonrada pc ile yarışabiliyor..ama intele geçince bir espisiri kalmadı..artık teknoılojiyi takip etmek zorunda şimdi i7 işlemciler çıktı bunlar çıkmadan önce core 2 duolar vardı macbooklarda şimdi sen alırmısın bu makineyi almazsın gider i7 li mac alırsın..gelecek sene 8 işlemcilerin geleceğinden bahsediliyor apple bilgisayarları tekrar yükseltecek bu böyle devam edecek ve ekonomik olaraktapc den farkı kalmayacak her sene işlemci değiştir ram değiştir ekran kartı değiştir dur..devamlı butçen gidecek apple açgözlülüğü bence mac kullanıcıları etkiledi..

    g4 kullanmışsın g4 1998-1999 yıllarında kullanıma başlandı 2005 lere kadar geldi düşün aradaki kullanım suresini..neden çünkü kullanılan işlemci her zaman ileriye dönuk oluyor bugunku ps3 yada xbox 360 larda kullanılan işlemciler gibi 5 yılda eskimediler ve sony ps3 için hala 10 yılı var açıklamaları yapıyor söylemek istediğimi anladınız mı..?ben hatırlıyorum 2008 lerde macler core 2 duo işlemci kullanıyordu şimdi i5 ve i7 işlemcilere geçti..arada 2 yıl bile yok..bence mac donanım olarak çizgisini koruyacaktı fakat işlevselliğini arttırarak her ev kullanıcısına hitap edecek adımlar atacaktı..90larda sun sistemin kullandığı bilgisayarlar vardı kendine has bir donanıma sahipti pc de kullandığımı yazılımlar çalışmadı kendi mimarisne uygun yazılımlar kurulması lazımdı..fakat başarılı olamadı çünkü yenileyemedi ve gerekli adımları atamadı..herhalde mac bundan korktu tarih olmaktan..:) ve mimarisini değiştirdi artık herkes donanımda özgür yani ekran kartını yenileyebiliyor şu zamnalarda nvidia kullanıyor yenisi çıktımı alabilyorsun bu mac için avantaj oldu belki ama kullanıcı için butçeye zarar oldu intel ve amd kullanıcılar intel ve amd yi takip etmeye yetişemo ..bugun 6 çekirdekli işlemci kullanıma sunuldu daha şimddien 8 çekirdekli işlemcilerin çıkmasında bahsediliyor..eski apple felsefesi olsaydı 2005 te bir G8 model bilgisayar patlatırdı 10 çekirdekli işlemciye sahip bu bilgisayarla..10 yıl boyunca hiçbir sıkıntı yaşamadan kullanırdık..:D

    demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım..

    önemli:http://www.pclabs.com.tr/2010/08/26/dunyanin-en-guclu-islemcisi-5-2ghzlik-ibm-z196/

    http://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/BMden-dunyanin-en-hizli-islemcisi-52GHzde-calisan-z196.htm

    mac intele geçmekle kullanıcılar bu güçlü işlemcilerin evlere girme şanslarınıda yitirmiş olacak..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M-A-R-S -- 5 Eylül 2010; 1:23:30 >




  • Powerpc işlemcisi motorala-apple-ibm işbirliği ile üretilmiştir hepsinin de payı vardır. Üretimde zannımca motoral tesislerinde yapılmış bnde o yüzden motorala dedim. Aynı şey bu konu için yani.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/PowerPC

    Yalnız ibm işlemcileri savunurken kaçırdığınız bir nokta var örnek verdiğiniz şey oyun konsolları. Biliyorsunuz oyun konsollarının kullanılma nedenleri oyun. Ve oyunlarda o konsolda çalışmak için o konsola göre yapılmak zorunda. Oysa tasarım/video/3d yazılımlarında böyle bir sorun yok mantıken en iyi donanımda en iyi verimi verecek şekilde yapılıyor. Siz dediniz intel ve amdnin hızına yetişmek mümkün değil diye bende bundan bahsediyorum işte çok hızlı gelişiyor. Bu durumda bir ibm işlemcisi yerine yeni intel işlemciyi özellikle xenon gibi pro modelleri baz almamız gerekir. Zaten play stationda bugün yeni bi oyunu pc'ye çok iyi oynayabilirsiniz ama aynı oyunun 3. sürümünü grafiklerden çok fazla feragat ederek kullanırsınız. Aynı şey değil yani. Yani her daim pc teknolojisi hızla gelişiyor. Kaldıki konumuz oyun değil.

    Bu yarış ve teknolojini gelişmesi son kullanıcı çok enterese etmemesi gereken durumlar eğer sen işinden milyarlar kazanıyosan elbette sistemini yenileyeceksin. 98, 2000 senesine kadar pc teknolojisi salyangoz hızında gidiyordu. Macin kaçınılmaz üstünlüğü vardı. Ama p3 ler, p4 ler çıkıp Amdde rekabeti körükleyince ortalık tozduman oldu. Dün mac dışında bilgisayarlarda grafik kullanılmaz diyenler Pc kullanır oldu. 2006'da dahi ankarada bir çok reprocu mac'den PC ye geçmişlerdi. (apple o yıl intele geçti, çünkü stabilite, teknolojiye karşı yenildi) Ucuzluk ve hızı stabiliteye terci ettiler çünkü. Bunla da başedebilmek için apple in intele geçmesi şart oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 5 Eylül 2010; 18:23:39 >




  • verdiğin linkte motorolanın işlemci pazarında olduğu vce daha sonra bu pazardan çekildiği yazıyor.. projenin başı ibm dir..

    dostum sen yazdıklarımdan bir şey anlamıyor musun...yada anlamak mı istemiyorsun..konsolu söylemiemin nedeni 2005 te apple ibm ile yollarını ayırınca ibm sahip olduğu bilgiyle oturacak mı powerpc mimarisine sahip maclerde kullandığı işlemciyi konsollara uyarladı şimdi anladın mı..?ps3te kullanılan mac işlemcisinn benzeri powerpc mimarili 8 çekirdekli işlemci hala en güçlü işlemci sınıfında intelin urettiklerinden bile..anladın mı?ayrıca bana söylermisin kaynağını g5 için uretilen işlemciyi motorola ve apple da yardım ettiğini..linkini bir zahmet at bende bilgileneyim..çünkü 70ler ve 90 ların başına kadar birkaç apple bilg. kullanıldı motorola işlemci..sonra ibm ile çalışmıştır..mac bilgisayarlar her zaman ileriye dönuk uretiliyordu..konsolu ornek vermemin sebebi anlaman içindi yani kolay anlaman için örnek verdim ama yine anlamamışsın...konsol dedğin farklı bir durum değil sen en iyisi ps3 te kullanılan bir işlemciye göz at..xbox 360 ve ps3 te kullanılan ibm işlemci hala sınıfın en güçlü işlemcisi..intel ve amd daha yeni 6 çekirdekli işlemcileri piyasaya surdu anladın mı.?ibm ile devam etse ibm apple için 10 çekirdekli bir işlemci uretirdi adınada g8 derlerdi ve seni 10 yıl götürürdü sürünmeden..?bak ilk beş yılı bitirdik hala 6 işlemcili bilg yeni geçtik..tekrar söylüyorum konsolu iyi anlaman içn örnek verdim..konsol dedğin ps3teki işlemci 2005 teknolojisiyle 3d oyun grafiklerini işleyebiliyor pc ise şu anki işlemcilerle ve nviidanın birkaç önce çıkardı 400 seri ekran kartlarıyla anca bunu yapabşliyor..şimdi anladın mı..? ayrıca ibm tek bşına bir kuruluştur ürettiği işlemcilerde dunyada liderdir sadece sen duymamışsın çünküğ genelde ileridi duzeyde işlemci hazırlar ve bunları buyuk kurumlara yapar nasa askeriye yada büyük şirketlerin merkez ustlerine sana gönderiğim linkteki işlemciye bir bak..ona bakmamışsın galiba...yani motorola yada aplle bilgisine ihtiyacı yok varsada bana lnk gönder..ayrıca apple kurulduğundan beri işlemci uretmemiştir uretilmesi için ibm ve moıtorola gibi firmalara para aktarmıştır şimdi anladın mı..?neyse dostum sen bir araştırma yap sonra devam ederim bu başlığa..sadece şunu söylemek istiyorum intel amd gibi firmalar sadece kullanıcıyı soymak amaçlı kurulmuş firmalardır..bir işlemci çıkartır 2.8 ghz hızında etkiet fiyatını 500 dolar basar sonra aynı işlemciyi 3.00 ghz hızına çıkartır fiyatına 1000 dolar etiket fiyatı basar..

    tek çözüm ibm gibi üreticileri son kulanıcıya ulaşmak için ikna etmek fakat ibm büyükler liginde olduğu için küçükler ligine inbmiyor.. onu ikna edenlerde apple sony ve microsoftu...ve sony ibm ps3 için işelmci uretmesi ve geliştirmesi içn 2 milyar dolar ödeme yaptı yani 3 katrilyon tl..ve bunu 2005 te uretti..2005 te uretilen bir işlemcinin özellikleri 8 çekirdekli 45 nm teknolojisi ve az enerji..donanımdan anlıyor musun bilmiyorum ama bu teknolojileri bugunlerde kullanmaya başladık..ve ps3 tekullanılan mimari g4 ve g5 te kullanılan mimariyle aynı..donanım haberlerine bak ps3 işlemcisi şu anki kullanılan işlemcilerden 8 kat daha güçlü..senin kafana takılmasın bu konsol bu pc..

    şu yazıyı oku ve kullandığın g4 makine hakkında daha fazla bilgiye sahip ol:

    International Business Machines (IBM)
    IBM tam bir teknoloji üretim merkezi. Şirketin stratejisi doğrudan son kullanıcıya yönelik ürünlerden giderek başka firmalara teknoloji üretimine kaydı. Araştırma ve geliştirme alanında oldukça ileride olan şirket 2000 yılında POWER4 işlemcileri ile ilk çift çekirdekli işlemciyi üreten firma oldu. Aynı sene STI, ileriye dönük "Cell" kod adlı çok çekirdekli işlemcileri geliştirmeye başladı.2000 yılında IBM’in ürettiği Power4 işlemcisi ve sonrasında Power5 işlemcisi çift çekirdekli olarak üretilmişti. Apple Macintosh’ların G4 ve G5 bilgisayarları bu teknolojiyle üretilmişti. IBM, Cell işlemcileri için POWER4 işlemcilerinde kullandıkları araçların gelişmiş hallerini kullandı.


    Cell, oldukça ufak yapıda olan bir işlemci.

    Cell mimarisinin ilk örneğini Sony PlayStation 3 konsollarında gördük. Bu işlemci üzerinde temelde 9 çekirdek bulunacak. Fakat her çok çekirdekli işlemcide karşılaşılan genel sorunlara IBM değişik çözümler getirerek Cell'i bir bakıma alanında tek yapmayı hedefliyor.

    bu kadar dil döktükten sonra hala motorola ile yaptı apple ile yaptı deyip anlamıyorsan bidahada davosa gelmem kardeşim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M-A-R-S -- 5 Eylül 2010; 20:19:40 >




  • MAC grafık tabanlı bı yazılım olduğu ıcın ve yazılım ıle doanım arasnda ılıskı olduğu ıcın tasarımcılar bunu kullanır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MustafaYılmazcan

    hala boş boş yorumlar yapıyorsunuz. ben microsoft ve microsoft ürünlerini savunmuyorum daha bunu anlayamamışsınız. windows mükemmel bir işletim sistemi mi? hayır. mac os x mükemmel mi? hayır. peki neden donanımları düşük sistemi neredeyse aynı olan sözde pc den farklı olan sisteme binlerce dolar vereyim?

    mac ve pc ayrı platformmuş. bilgisayar bilginiz bukadar işte sizin. ikiside intel işlemci kullanmıyormu? intel mac e özel işlemcimi çıkartıyor? nvidia yada ati mac e özel grafik kartımı yapıyor? basbayada aynı platform işte.

    türkiyede fahiş fiyatlara satılan bu ürünün karşısında her bütçeye uyum sağlayan PC olduğu sürece mac denen sözde sistemin hiçbir avantajı yoktur kıytırık prestijinden başka.

    köşe başındaki matbaa da türkiyenin en iyi matbaasıda beni ilgilendirmiyor. o afilli isimlerin stüdyoları beni bağlamıyor. kim ne kullanırsa kullanır. ama mac pc den iyi ve avantajlı diyemezsiniz. mantığınız alıyormu ya nasıl bir mantığa sahipsiniz anlamış değilim. fiziksel olarak kat kat fark olan iki cihaz ters orantılı bir fiyat stratejisiyle satılıyor. ve birileri çıkıp bu fiyat ve performans farkını hiçe sayarak sözde farklı olan bir platformu savunuyor.

    hergün mac kullanıyorum hergün o mac de sıkıntı çekiyorum pc ye oranla kat kat performans farkı yaşıyorum ama bu mac herşeyden üstün dimi? Sony,Ubisoft,EA,Rockstar,Crytek,Warner,Disney,CNN,MTV,ABC,Doğan Medya,CineR ve daha saymadığım yüzlerce dev firma PC kullanıyor sözde farklı platform MAC değil. madem bu kadar performanslı bu meret neden dünya devleri bunu kullanmıyor? neden hala IBM PC platformunu yaymaya kullanmaya geliştirmeye devam ediyor? neden apple ürettiği cihazlarda görünümü üst düzeyde tutuyor? DELL ve HP dünyadaki en büyük 2 pc üreticisidir ve bu studyoların %80 inde bu cihazlar kullanılır. Render amaçlı kullanılan pclerden tutun tasarım yapılan pc lere kadar hepsi DELL ve HP dir. ve bunların görünümleri render amaçlı pclerde kutudan farksızdır. tasarım aşamasında gündelik kullandığımız cihazların bir üst versiyonu kullanılmaktadır. peki neden apple tüm departmanlarda aynı tasarımı sunuyor?

    ÇÜNKÜ SUNABİLDİĞİ TEK ŞEY TASARIM....



    Alkış




  • Buradaki yorumların sadece bir iki tanesini okudum.Bana mac verseler satar normal bilgisayar alırım, neden mi? kullandığım grafik programı sadece windows üzerinde stabil çalılşıyor


    3ds max...
    (max'in son sürümü mac uyumlu olacak diye biliyorum ama olsada değişen birşey olmaz, binlerce eklentisi windows uyumlu)






    MAC kullanmanıza saygı duyarım, ama saçma sapan yorumlarla gelmeyin buraya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frkn3d -- 22 Eylül 2012; 0:08:47 >
  • tartışma saçma sapan bir hale gelmiş.

    konuyu açanın sorusunu ben de merak ediyorum. ama cevabını bulamadım.
  • Yahu hortlatmayın şu konuyu anılarım depreşiyor...
  • Hocam hepiniz güzel iddalı yorumlar yapmıssınız fakat ben tasarım konusunda acemiyim sorum su olacak ki
    pc de yaptıgım bir tasarım la mac te yaptıgım bir tasarımın ne farkı olucak bunu merak ediyorum olay sadece hız degildir yani
    2 tasarım arasında 7 farkı bulabilecezmi? :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgurozane

    Yahu hortlatmayın şu konuyu anılarım depreşiyor...

    Sorma yav
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frkn3d

    Buradaki yorumların sadece bir iki tanesini okudum.Bana mac verseler satar normal bilgisayar alırım, neden mi? kullandığım grafik programı sadece windows üzerinde stabil çalılşıyor


    3ds max...
    (max'in son sürümü mac uyumlu olacak diye biliyorum ama olsada değişen birşey olmaz, binlerce eklentisi windows uyumlu)






    MAC kullanmanıza saygı duyarım, ama saçma sapan yorumlarla gelmeyin buraya

    + 2012
  • konu hortlamış en son 2 yıl önce yazmıştım madem hortlamış ben de msjımı atayım..:)

    bende bir pc kullanıcısıyım ama apple farklı platformda ilerlemesini isterdim..apple teknolojiyi sonuna kadar kullanan pc leri yapan bir firmaydı..düşünün çift çekirdekli işlemciyi 2000 yılında ibm yaptırıyor ve kendi bilg.da kullanıyor..apple firmasının tek dezavantajı diğer firmalar destek vermemesiydi..bir süredir intel platforma kullanıyor ve açıkçası üzüldüm..steve job neden hayallerinden vazgeçti anlamadım onun hayal gücü ve hırsıyla 2000 lerde çift çekirdeğe sahip işlemcileri bilgisayarlarda gördük..şimdi herkes intel ve amd nin bağımlısı oldu onlar önümüze ne sunarlarsa bizler mecbur yemek zorundayız.. onlarda teknolojiyi o kadar yavaş ilerletiyorlar ki artık teknoloji eskisi gibi hızlı ilerlemiyork çünkü piyasa bunlara kaldı..umarım apple donanımı tekrar kendine özgü yapılandırmaya gider..ve steve jobs gibi hayal gücünu zorlayan ürünleri hayata geçirebilen bir kişi gelir ve çekirdek sayısına bağlı olmayan daha hızlı işlemciler piyasaya çıkartırlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M-A-R-S -- 31 Ekim 2012; 17:45:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: makavell54

    Hocam hepiniz güzel iddalı yorumlar yapmıssınız fakat ben tasarım konusunda acemiyim sorum su olacak ki
    pc de yaptıgım bir tasarım la mac te yaptıgım bir tasarımın ne farkı olucak bunu merak ediyorum olay sadece hız degildir yani
    2 tasarım arasında 7 farkı bulabilecezmi? :)

    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanreall -- 6 Kasım 2016; 18:52:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanreall


    quote:

    Orijinalden alıntı: makavell54

    Hocam hepiniz güzel iddalı yorumlar yapmıssınız fakat ben tasarım konusunda acemiyim sorum su olacak ki
    pc de yaptıgım bir tasarım la mac te yaptıgım bir tasarımın ne farkı olucak bunu merak ediyorum olay sadece hız degildir yani
    2 tasarım arasında 7 farkı bulabilecezmi? :)

    "Projede farklı bir görünüm olacak mı?" sorusu, yanlış bir sorudur. Render alımından, baskıya gönderilen/çıkan uyumuna kadar bir sürü fark var. Çıkan iş aynı olabilir fakat işlem sürecindeki kolaylıklar bile tercih sebebi olabilir.

    X bir araç ile Y bir araç da Z noktasına herhangi bir şekilde ulaşabilir ama sürüş keyfi, konfor, hız, zaman gibi pek çok unsur tercih sebebinde farklılıklar yaratabilir.

    Yani Apple bu işin porsche, mercedes'i oluyor eyvallah hocam saolasın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nadim


    Bu soruyu en iyi ben cevaplayabilirim :)

    Çünkü Hem Macbook PRO hemde normal notebook sahibiyim.

    Tasarımcıların MAC kullanmasının en büyük sebebi. Sistemin STABIL Çalışmasıdır.
    İşletim sistemi ve donanım bir bütündür MAC lerde...
    Bundan dolayı daha performanslı çalışmaktadır.

    XP ve VİSTA 'daki gibi sistem belleğini %20-%30 Kullanmazlar...
    Bu yüzden işletim sistemi ve donanım size tam performans sunar..
    Buda hızlı bir açılış ve Hızlı programlar sunar..

    Uzun süre XP kullanan bir profesyonel için MAC kısıtlı kalıyor. Çünkü MAC'lar tasarım ve Multimedia için tasarlanmışlar..
    MAC 'de üçün parti programları bulmak zor. Erişim alanınız kısıtlı..

    Özetlemem gerekirse en büyük özellik İşletim sistemi ve donanımın çok stabil olması, Az kaynak tüketimiyle çok performans sunması.





    Hay ağzımdan aldınız hocam.




  • Arkadaşlar ben makine mühendisiyim. Grafikerler sanki çok ağır bir iş yapıyorlarmış gibi anlatıyorlar ama tamamen hikaye. 3d tasarım yazılımları kullanıyorum ki 3D max gibi hikayeden çizim yapan değil; siemens nx, catia kullanıyorum. Detaylı simülasyonlar yapıyorum. Bu simülasyonlar içinde akış analizleri, mukavemet analizleri var. Hatta bazen ürünler için render'lar alıyorum. Bugüne kadar Pc ile Windows kullandım bir gün bile beni yarı yolda bırakmadı veya mavi ekran, çökme problemi olmadı.

    Apple'ın donanımı A kalitedir bunu kimse inkar edemez. Bir pc toplamaya kalkarsanız 1. sınıf donanım da var 3. sınıf sorunlu donanım da var yani pc her haltta çöker derseniz haksızlık yaparsınız. Yani iş donanımda bitiyor. Gerçek mühendisler Pc'den şaşmaz




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.