Şimdi Ara

Baytek VECTA Isıtıcılar İle % 80 Tasarruf Sağlayın. Türkiye İlk !!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
903
Cevap
5
Favori
284.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: xiamen

Avrupa Birliğinde bor'un insan sağlığına zararlı olduğu ve bor madeni kullanılmış ürünlerin yasaklanacağı haberlerini 1-2 aydır duymaktayız. Bu haberlerin sebebi Vecta veya Türk argesinin üreteceği diğer Bor madeni kullanılan ürünlerin Avrupa pazarına girişini engellemek mi acaba?

Sağlığa zararları tespit edilmiş teflonu bile yıllardır halkımıza yediriyorlar, kimsede çıkıp yasaklamıyor. Tabiki tefal para kazansın. Ama Türk buluşu oldumu önünü tıkamak için elinden geleni yapar insanlar. Ürünleri daha deneyip kullannan olmadı ama daha ürünü görmeden yerden yere vuran insanlar çok. Tefal veya Toshiba bu tarz ürünler piyasaya sürse, devrim derdi herkes, yerli firma olununca tu kaka!

TESPİTİNİZ DOĞRU. BU KONUDA ÖZELLİKLE AMERİKAYLA SIKINTILAR YAŞANMIŞ.

• AMERİKA TÜRKİYEDEKİ BOR UN BELLİ KISMINI ALMAK İSTEMİŞ ANCAK HÜKÜMET SATMAMIŞ. BUNUN ÜZERİNE AVRUPAYA ÇIKACAK OLAN ÜRÜNLERE KURU KAFA İŞARETİ KOYMA ŞARTI KOYMUŞLAR.
  • quote:

Orjinalden alıntı: goalya

AMERİKA TÜRKİYEDEKİ BOR UN BELLİ KISMINI ALMAK İSTEMİŞ ANCAK HÜKÜMET SATMAMIŞ. BUNUN ÜZERİNE AVRUPAYA ÇIKACAK OLAN ÜRÜNLERE KURU KAFA İŞARETİ KOYMA ŞARTI KOYMUŞLAR.

Hocam denemelerin ne zaman sonuçlanacak ;?
  • Şu anda ısıtıcılar aslında hazır da olsa pazarlama stratejisi yaparak merak uyandırmak için bekletiyorlar ürünleri, en erken perşembe günü çıkar bu ürün piyasaya. Ben tutumlu olmaya çalışsam da kombinin masrafları düşmek bilmiyor. Birkaç arkadaş bu teknolojinin işe yaramayacağını yazmışlar. Katılmıyorum. Bence bu teknolojiyi herkes yakın zamanda alacak. Tasarrufa ne zaman başlasak kardır, ben çıkar çıkmaz edinmeyi kafaya koydum şimdiden.
  • Arkadaşlar son zamanlarda bu işe kafayı iice taktım ve bu konuda ödev hazırlamaya kadar gidebilirim çünkü ekonominin bu kadar kötüye gittiği bir dönemde böylesine büyük bi yatırım yaptıkları için şaşkın şaşkın izliyorum gelişmeleri..
    Isıtıcıya enerji bakanlığının ve devletin destek verdiği bir gerçek. Vestel'in ziyareti ise anladığım kadarıyla tamamen ticari: Vestel Vecta ürünlerini Vestel markası altında satmak için müthiş bir teklif yapmış ama Vecta yöneticileri bunu reddederek küçük yatırımcı olmadıklarını ve bu işte ne kadar ciddi olduklarını kanıtlamış. Ürünü bizzat gördüm ve test ettim. Daha önce UFO ve benzeri ürünleri de denedim, aradaki fark son derece bariz. Faturaya yansımalarınıda test ederek gösterdiler: son derece etkileyici. Isıtma konusunda UFOlara fark attığını söyleyebilirim: UFO garip turuncu ışığı yüzünden baş ağrısı yapıyo ve odadaki oksijeni emerek insanı bunaltıyo. Ben şahsen 5dakkada bir camı açıyodum ve oda yeniden buz haline dönüyodu. Ayrıca sadece önünde oturunca ısınınabiliyosunuz. Vecta'da her tarafından ısı yayılıyo ve dedikleri gibi bir tasarruf sağlıyorsa bu ürünü almamak aptallık halini alabilir.
    Ayrıca Sera Isıtıcılarını da dikkatle incelemenizi ve araştırmanızı tavsiye ediyorum çünkü şirketi (eğer başarılı olursa) uçurucak olan şey olucak gibi..

• Firma eğer ciddi ise teknik konuşmalı. 1 KWH den kaç Btu/h ısı elde ediyorlar. 3415 Btu/h üzerinde ısı üretebiliyormu üretemiyor mu?
    Yok ısıyı daha homejen dağıtıyor, daha geniş yüzeye yayıyor vs. safsatadır.
    Yazsınlar değerlerini ellerini öpelim, saygıyla önlerinde eğilelim.
    Selamlar.
  • EWET ARKADAŞLAR BU TEKNOLOJİ NANAO TEKNOLOJİ İLE ÜRELMİŞ ALEMİNYUM LEVHALARDAN OLUŞUYO SERA SİSTEMİNDEDE ÇALIŞIRKEN GÜNEŞTEN ALINAN ISI ENERJİSİNİ SİYAH LEVHALAR SERANIN İÇİNE TRANSFER EDİYOR VE KARANLIK HAVALARDA İSE YİNE BİR RESİTANSTAN YARDIM ALABİLİR NEDEN DERSENİZ NANO TEKNOLOJİ İLE ÜRETİLMİŞ ALEMİNYUM LEVHALAR NEREDEYSE SÜPER İLETKEN OLUYO YANİ DIŞARDAKİ SİYH LEVHADAKİ ISIYI ÇOK VERİMLİ Bİ ŞEKİLDE SERAYA TAŞIYA BİLİR BU DA BENİM Bİ ÖN GÖRÜMDÜR SİSTEMİ İNCELEMEDİM AMA ARAŞTIRMALARIM BU ÖN GÖRÜMÜ ORTAYA ÇIKARDI AYRICA BU İCATTA BOR FALAN YOK VARSADA İMALAT ESNASINDA HAMMADDE KONUMUNDA KULLANILMIŞ OLABİLİR.
  • az önce müşteri temsilcisiyle görüştüm 1 hafta sonra piyasadaymış kullanıp göreceğiz
    yorumları okudumda bizim milletimiz yeni bir şeye okadar uzakki şimdi anlıyorum matbaa nın niye 300 yıl sonra bize geldiğini
  • NANO BOR İLE YÜZDE 40 TASARRUF (23 Ekim 2008)

Hilmi Güler, bir Ar-Ge şirketi tarafından, "nano bor" adıyla bir sıvı geliştirildiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bunu burada açıklıyorum. Radyatörlerin içine koyduğunuz zaman, yüzde 40 kadar tasarruf sağlayan ’nano bor’ diye bir sıvı geliştirildi. Bu, belki ısıtma konusunda belki soğutma konusunda da devrim niteliğinde bir yenilik olacak. Şu anda o şirket, bunu ticarileştirme çalışması yapıyor. Bunu yaptığı zaman, belki de bir takım elektrikli ısıtıcılar biraz zorlanacaklar. Reklamlarda çok yer alıyorlar ama bunlar bizim için avantaj sağlayacak."

KAYNAK

• quote:

Orjinalden alıntı: emre_cem

az önce müşteri temsilcisiyle görüştüm 1 hafta sonra piyasadaymış kullanıp göreceğiz
    yorumları okudumda bizim milletimiz yeni bir şeye okadar uzakki şimdi anlıyorum matbaa nın niye 300 yıl sonra bize geldiğini

5-6 ocakta çıkıyodu şimdi 1 hafta sonra mı oldu neyse kış sonunda görürüz inşallah.
  • EVET bende merakla senden iyi haberler bekliyorum saglıcakla kal
  • Belki de havaların biraz ısınmasını bekliyorlar. olur da iyi ısıtmazsa hüsran olmasın sonuç:) şaka bi yana kış bitti bitecek bunlar ne zaman satacak bu aletleri.böyle pazarlama stratejisi mi olur?
  • Bayi listesini nerden bulabiliriz bu firmanın arkadaşlar.
  • arkadaşım o sıvı 3 yıldır var adı alfa-x bende o ürünün tokat bayisiyım yüzde 30 tasarruf sağlamakta ve organik bi ürün olarak piyasaya sürüldü kullananlar memnun 3yıl dır var üreticisi koçak kozmetik ama bor dan falan bahsetmiyolar ama eğer teşfik falan veriyosa devlet tabi modifiye edebilir ürünü ama hali hazırda randımanlı ve yıl garantili ürün.
    quote:

Orjinalden alıntı: svideoz

quote:

Orjinalden alıntı: emre_cem

az önce müşteri temsilcisiyle görüştüm 1 hafta sonra piyasadaymış kullanıp göreceğiz

5-6 ocakta çıkıyodu şimdi 1 hafta sonra mı oldu neyse kış sonunda görürüz inşallah.

• bu arada üstteki mesaj dedektif e yazmıştım yanlışlık yaptık mesajımı silme yetkimde yok emre-cem sana değil yani cvp mesajı dedktifin 3 mesaj yukardaki nano bor adlı msjına cvp olarak yazdım
  • quote:

Orjinalden alıntı: rotta

ewet arkadaşlar dün gece sabaha kadar araştırmadığım kitap bilgi kalmadı ve galiba teknolojiyi çözdüm PRENSİP OLARAK ÇALIŞMA SİSTEMİ ŞU;ana ısıtma yine resitans ama düşük vatlı şimdi firma ısı transfer sistemini en yeni teknoloji olarak kıvrak bi zeka ile bulmuş pratik olarak şöyle anlatayım aynı litre ve büyüklükte 3 adet banyo kazanı nı koyuyosunuz bunlardan biri çelik biri aleminyum biri bakır 3ündede aynı miktar aynı cal. aynı esaf ve sürede ateş yakıyosunuz sonuç çelk kazanda 35 derece aleminyum kazanda 60 derece bakır kazanda su kaynamakta bu da demektirki metallerin iletken özelliklerine göre ısı transferi yapabilmeleri. şimdi ısı iletim kat sayılarına geçelim ÇELİK=18 ALEMİNYUM=220 BAKIR=392W/mk dır bunlar dünya normlarına göre şimdiki teknolojiye göre ısı iletim kat sayısıdır heeee şimdi bu malzemeler eğer NANO TEKNOLOJİ İLE İMAL EDİLRSE BAKIN ISI İLETİM DEGER LERİNE; ÇELİK=13150=731 KATI DAHA İLETKEN ALEMİNYUM=13800=35 KATI DAHA İLETKEN BAKIR=13200=34 KATI DAHA İLETKEN OLUYO BU arada nano teknoloji maddenin enküçük aomdan daha küçükbirimlerin birleştirilmesi ile imal edilen ürünlerdir bu sistemle yapılan ürünlr daha küçük daha iletken hafif ve dayanıklıdır dünyada sadece kore de yapılabilmektedir nanao teknoloji imal safhasında bor madeni kullanıla blir bir malzemedir kulanılmasada olur. şimdi budurumda aletler tahminime göre şöyle çalışmaktadır nano teknoloji ile imal edilmiş bir aleminyum levha ve onu muhtelif bir bölgesinden ısıtan dişük vatlı bir sesitans anında ısıyı emen plaka tümyüzeyi 90 derece ısınır ve değişik hava sirkilasyonu ları ile 40 ila 65 derece arasında homoje hareketli bi ısı transfer olabilir resitans çok çalışmadığı için gerçek bir tasarruf sağlana bilir bu arada bu yazdıklarım tamamen benim öngörümdür cihazların çalışma prensibi eğer böyle değilse bu da bir projedir yani benim projem isteyen serbest girişimci arkadaşlarla ortak imalat yapa biliriz HAKAN ÇAVDAR TOKAT/ZİLE BANA ULAŞMAK İSTERSENİZ BU NİKİME MSJ ATINIZ TEŞK.

Büyük olasılıkla, şirkete ortak yaptıkları insanları da bu şekilde kandırmışlar..

Isı transferi hızlı olması demek , suyu daha az enerji ile buharlaştırabilirsiniz demek değildir...

Transfer kelimesini kullanıyorsanız, zaman bilgisini de dahil etmelisiniz..

1 atm basınç altında 1 litre suyu buharlaştırmak için gerekli enerji , bu suyu bakır kaba da koysanız, çelik kabada koysanız aynıdır.. Termodinamiği baştan yazmanıza gerek yok..

Tekrar söylüyorum, eğer konu evi ısıtmak ise , bu ısının iletiliş hızının hiç bir anlamı yoktur... Bir evi ısıtmak için gereken enerji 1000 kalori ise , bu ısı kaynağından ister 10 saniyede isterse 1 saniyede iletilsin , değişmeyecektir..

Zaten Elektrikli ısıtıcılar %90-99 verimle çalışıyor.. 6 kat daha verimli iddiası teorik olarak imkansızdır..

• bugün izmir de otbs duraklarında reklamını gördüm ve ürün satışa çıktı diye düşünmüştüm ama malesef hala ses seda yok.
  • Çok ilginç. Her yere reklam ver, ama ürün piyasada yok. Nasıl bir ticaret stratejisi anlamadım. Aklımızdaki soru işaretleri artıyor, içimizdeki güven azalıyor.
    Hayırlısı...
  • Bir elektrikli ısıtıcı, belli uzunlukta ve kalınlıkta krom-nikel tele (rezistans) gerilim uygulayarak ısı açığa çıkarır.
    Bunun verimi, yani elektrikten ısı eldesi arkadaşlarında söylediği gibi %90..98 gibidir.

1 kilowatt/saat elektrikten alınan ısı yaklaşık 859 kaloridir. Bu ısının katlarını elde edebilmek konveksiyon ısıtıcılarla mümkün değil.
    Konveksiyon ısııcılar bizim şu anda kullandığımız yağlı radyatörler, kalorifer petekleri, havlupan gibi ısıtıcılar. Bunlar havayı ısıtarak bizi ısıtırlar.

Başka ısıtıcı tipi ışınımla ortamı ısıtır. Yani infrared ısıtıcılar. Açık havada, büyük alanlarda işe yarar.

Klimalar var tabii. Verimlileri ile 1 birimden 3-4 kat civarında ısı eldesi mümkün. Bunu nasıl yapıyor ?
    Burada.. http://tr.wikipedia.org/wiki/Klima
    Klimalarda kullanılan ısı pompası da, 1930-40 larda bulunmuştur. Ama gelişmeye ve verimleri artmaya devam ediyor.

Dönelim Vecta'ya.. Arkadaşlar. Bu 2x2=4 kadar gerçek ve değişmez.. Eğer içinde kimyasal bir malzeme kullanmıyorlarsa, mümkün değil. Ki kullandılar diyelim. Eninde sonunda onun enerjisi de bitecek.. Hem de fazla uzun sürmeyecek. Bu söyledikleri şey, biz yoktan var ediyoruz demekten farklı değildir.

Biz ısıyı daha hızlı transfer ediyoruz diyebilirler. Yağlı radyatörleri ele alalım.
    Rezistans ile ısı üretilmeye başladı. Diyelim ki yağın ısı transferi kötü. Yani rezistansın etrafında daha fazla sıcaklık oluştu. Neden dışarıya transfer edemedik ısıyı. Eee, ne oluyor ? Isı transfer olamadı diye yeniden elektriğe dönüşüp kablodan geri mi kaçıyor ? O ısı bir müddet sonra yağ ve alüminyum petekler vasıtası ile yine havayı ısıtıyor. Biraz geç ısınıyoruz o kadar. Üretilen ısı yine aynı miktarda.

Bu firmalar bu memlekete, insanlığa, çevreye daha iyi birşeyler yapmak istiyorlarsa bunlarla uğraşmayı bırakıp daha gerçekçi, bilimsel, mantıklı işlerle uğraşmalılar. Yoksa olay ERKE ye, Con Ahmet'e, devir daim makinesine dönüyor. Biz de uyanık olmalıyız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VOLKEV -- 8 Ocak 2009; 0:03:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: astery99

Zaten Elektrikli ısıtıcılar %90-99 verimle çalışıyor.. 6 kat daha verimli iddiası teorik olarak imkansızdır..

Pratikte de imkansızdır.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.