Şimdi Ara

Baytek VECTA Isıtıcılar İle % 80 Tasarruf Sağlayın. Türkiye İlk !!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
903
Cevap
5
Favori
283.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar siz burda belirli hesaplar yapıyosunuz ama elinizde gerekli verilerin tamamı yok her madde uygulanan etkiye aynı tepkiyi vermiyor.bunu yapan adamlar iddalarının arkasında duramazsa 1 ay içinde kaybolup gidecekler "olamaz" "imkansız" şeklinde ön yargılı olmamak lazım sonuçta bilimdede önyargı yoktur eğer öyle olsaydı bugün uçaklarda olmazdı!
  • Bu işte fos çıkacak gibime geliyor.Yoksa şimdiye kadar cihazı falan bi görürdük.Kullanıcı yorumları falan olrdu.Satışı bile yok... Bu işten birilerinin canı yanacak gene ... Aman deyim dikkat edin , elektrik ten fena çarparlar adamı
  • Olmayan bi ürünün yorumumu olur arkadaşlar. Çokmu önyargılı davranıyoruz acaba. Beklemeden, kullanmadan kafamıza göre yorumları yapıyoruz da yapıyoruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratekdi

Olmayan bi ürünün yorumumu olur arkadaşlar. Çokmu önyargılı davranıyoruz acaba. Beklemeden, kullanmadan kafamıza göre yorumları yapıyoruz da yapıyoruz.

İste bu yorumlarda sirketin ciddiyetsizliginden kaynaklanıyor, 3 Ocak 5 ocak 7ocak derken haftaya kaldı iş. Simdi boyle piyasaya yeni cıkıcak olan hemde iddalı bir urun yaptıysan sozunu tutacaksın yoksa daha cıkaramadan tukenıp gıdersın reklam yapıyorsun orda bile urunle ilgili en ufak bir acıklama yok bu ne ya baytek uzay mekigimi yoksa ısıtıcı mı yaptı? Bu kadar gizlilik niye?
  • EVET bende merakla senden iyi haberler bekliyorum saglıcakla kal
  • Bu alet bildiğimiz tarz resistans sistemi ile çalışmayacakmış.Şöyle bir örnek vereyim flamanlı bildigimiz tarz ampuller ile civa buharlı ampulleri karşılaştırırsanız verdiği ışık ile harcadığı enerji arasında çok farklar var.Firmanın izahatide bu benzetmedeki gibi bor elementinden elde edilen gazla lamba şeklinde bir ufo benzeri tüp düşünün,800 watt enerji harcayıp 2000watt ısı enerjisi verecekmiş.Zaten sistem patent alınmış bilindik elektrikli ısıtıcıların dışında bir şey.İşallah bugün göreceğiz kendini bakalım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

Bu alet bildiğimiz tarz resistans sistemi ile çalışmayacakmış.Şöyle bir örnek vereyim flamanlı bildigimiz tarz ampuller ile civa buharlı ampulleri karşılaştırırsanız verdiği ışık ile harcadığı enerji arasında çok farklar var.Firmanın izahatide bu benzetmedeki gibi bor elementinden elde edilen gazla lamba şeklinde bir ufo benzeri tüp düşünün,800 watt enerji harcayıp 2000watt ısı enerjisi verecekmiş.Zaten sistem patent alınmış bilindik elektrikli ısıtıcıların dışında bir şey.İşallah bugün göreceğiz kendini bakalım.

800 wattan 2000 wattt elde edeceklermiş ha... Patent mi almışlar??

Türk patent sitesine bakın...

newstürkiyeden bir alıntı :

2006 ve 2008'de heat power cell için iki defa patent başvurusunda bulunmuşlar ve ikisi de reddedilmiş

15/09/2008 RED Başvurunuzun incelenmesi sonucunda reddedilmesine karar
    verilmiş olup bu karara ilişkin yazımız tarafınıza
    gönderilmiştir/gönderilecektir. KHK''nin 51. maddesi hükmünce ilgili red
    kararına, ilgili kararın tarafınıza tebliğ edildiği tarihten itibaren 2
    aylık süre içerisinde itiraz etme hakkınız mevcuttur. 2 aylık süre
    içerisinde karara itiraz gelmemesi halinde başvurunuzun reddedilmesi kararı
    kesinlik kazanacak ve başvurunuz işlemden kaldırılacaktır.'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astery99 -- 8 Ocak 2009; 11:54:16 >

• Erke Dönergeci II - Yazınmı çıkıcak bu ısıtıcı piyasaya? Yakında balon patlar, yada çıksa bile böyle bi ürün okadar tasaruflu olmadığını forumda okuruz artık. Kışın ortasındayız millet çoktan aldı kömürünü, ısıtıcısını, klimasını, kombisini, böylr süper bi ürün olsaydı 2 ay önce çıkardı piyasaya, demedi demeyin
  • Ben söyleyenin yalancısıyım.Söyleyenler firmanın egebölge sorumlusu.Zaten bende görmeden inanmam.
  • quote:

Bu alet bildiğimiz tarz resistans sistemi ile çalışmayacakmış.Şöyle bir örnek vereyim flamanlı bildigimiz tarz ampuller ile civa buharlı ampulleri karşılaştırırsanız verdiği ışık ile harcadığı enerji arasında çok farklar var.Firmanın izahatide bu benzetmedeki gibi bor elementinden elde edilen gazla lamba şeklinde bir ufo benzeri tüp düşünün,800 watt enerji harcayıp 2000watt ısı enerjisi verecekmiş.Zaten sistem patent alınmış bilindik elektrikli ısıtıcıların dışında bir şey.İşallah bugün göreceğiz kendini bakalım.

Flamanlı ampul ile civa buharlı ampulün birim enerji ile yaptığı iş aynıdır. Sadece flamanlı ampul açığa çıkardığı daha fazla ısı yüzünden ışık şiddeti düşüktür. Yani enerji kaybolmadı.
    Civa buharlı da ısı daha düşük. (bunun böyle olduğunu varsayıyorum) Verilen enerjinin tamamı ışığa dönüşmekte olabilir.

Bor'dan elde edilen 4 kat fazla enerji sonsuzmuymuş. Hiç bitmiyormuymuş. Yoksa ayda bir bor'mu ilave edeceğiz aletlere. Yahu, nükleer reaktör yapsan o da bitiyor.

• Cihazda çelik bor yuvası varmış ve her ay buraya bor takviyesi yapmak gerekiyormuş. Son olarakta bu cihazı alanlarada özel giysi veriliyormuşki boru yuvasına koyarken etkilenilmesin. Kıyafet bedava.
  • quote:

Orjinalden alıntı: VOLKEV

quote:

Flamanlı ampul ile civa buharlı ampulün birim enerji ile yaptığı iş aynıdır. Sadece flamanlı ampul açığa çıkardığı daha fazla ısı yüzünden ışık şiddeti düşüktür. Yani enerji kaybolmadı.
    Civa buharlı da ısı daha düşük. (bunun böyle olduğunu varsayıyorum) Verilen enerjinin tamamı ışığa dönüşmekte olabilir.

Bor'dan elde edilen 4 kat fazla enerji sonsuzmuymuş. Hiç bitmiyormuymuş. Yoksa ayda bir bor'mu ilave edeceğiz aletlere. Yahu, nükleer reaktör yapsan o da bitiyor.

moleküler ısı transferi diye güzelde isim uydurmuşlar :D

bana geleceğe dönüşteki akı kapasitörünü hatırlatıyor...

vay be , heat pump kullanmadan 800 wattan 2000 watt elde edeceklermiş.....

ben bayilerden kaç para topladılar çok merak etmeye başladım

800 milyar YTL reklamdan 2000 milyar YTL elde etmişlerse işin sırrı ortaya çıkar ...

• Konuda yazılmış 2 sayfadaki tüm mesajları okudum. Çıkardığım sonuç ürünün gerçeği yansıtıp yansıtmamasınsan çok bizim insanımızın kendine olan güvensizliği malesef... Teknolojide imkansız diye bir düşünce yoktur, bunu bildiğiniz halde sırf türk malı diye bir bit yeniği arıyorusunuz. Şunun firması Toshiba, Panasonic v.s bir marka olsa kimse bu kadar şüpheli bakmaz eminim... Toshiba 120 watt elektrik harcayarak ısıtan klimasının reklamlarını döndürüyor tv de, kimse ona çıkıpta imkansız demiyor. Ne diyor peki? "Japonlar yapmış ya" :)
    Bende bazı mesajlarda yazan arkadaşlar gibi bekleyip görelim diyorum. Yaftalamaya gerek yok. Türkiye 10-20 sene önceki Türkiye değil arkadaşlar, artık şu kendimize olan güvensiz yaklaşımarı bırakalım.

Ben evimde geçen sene aldığım Panasonic İnverter Klimayı kullanıyorum.(Soğutma 17000BTU-Isıtma 24400BTU) Bulunduğum yerde Kış ortalama sıcaklığı geceleri -5, +5 derece arası, odamda 23-25 derece arası kullanıyorum. Klima günde 15 saat ortalama açık kalıyor . Sıcaklık tüm odanın en dip köşesine kadar homojen dağılıyor. -10 derecede bile çalışabilien bir klima...
    Elektrik faturam normalde 40-50 arası geliyordu. Geçen ki faturam 65 YTL. Bu ay havalar daha da soğuduğu için 95 YTL fatura geldi. Şu ana kadar benim araştırdığım en ekononmik ve verimli ısınma Japon Markaların Ürettiği İnverterli Klimalardır. Bu konuda aylarca araştırıp aldım.

Bu ürün ve ARDO diye bir başka ürün hakkındaki görüşüm olumlu... Klimam olmasaydı bu üründen 4 tane alıp tüm odalarıma kurardım. 2.550 YTL bir klimayla bir odada ısınmaktansa aynı parayla tüm odalarımda ısınma imkanını oluşturmam benim için daha mantıklı geliyor.(Söylediği gibi ekonomik elektrik sarfiyatı varsa...) Ayrıca bizim gibi kiracılar için de pratik, klimanın söküp takılması bir işkence bence...

Sözün özü bekleyip göreceğiz...

• quote:

Orjinalden alıntı: eligible

Konuda yazılmış 2 sayfadaki tüm mesajları okudum. Çıkardığım sonuç ürünün gerçeği yansıtıp yansıtmamasınsan çok bizim insanımızın kendine olan güvensizliği malesef... Teknolojide imkansız diye bir düşünce yoktur, bunu bildiğiniz halde sırf türk malı diye bir bit yeniği arıyorusunuz. Şunun firması Toshiba, Panasonic v.s bir marka olsa kimse bu kadar şüpheli bakmaz eminim... Toshiba 120 watt elektrik harcayarak ısıtan klimasının reklamlarını döndürüyor tv de, kimse ona çıkıpta imkansız demiyor. Ne diyor peki? "Japonlar yapmış ya" :)
    Bende bazı mesajlarda yazan arkadaşlar gibi bekleyip görelim diyorum. Yaftalamaya gerek yok. Türkiye 10-20 sene önceki Türkiye değil arkadaşlar, artık şu kendimize olan güvensiz yaklaşımarı bırakalım.

Ben evimde geçen sene aldığım Panasonic İnverter Klimayı kullanıyorum.(Soğutma 17000BTU-Isıtma 24400BTU) Bulunduğum yerde Kış ortalama sıcaklığı geceleri -5, +5 derece arası, odamda 23-25 derece arası kullanıyorum. Klima günde 15 saat ortalama açık kalıyor . Sıcaklık tüm odanın en dip köşesine kadar homojen dağılıyor. -10 derecede bile çalışabilien bir klima...
    Elektrik faturam normalde 40-50 arası geliyordu. Geçen ki faturam 65 YTL. Bu ay havalar daha da soğuduğu için 95 YTL fatura geldi. Şu ana kadar benim araştırdığım en ekononmik ve verimli ısınma Japon Markaların Ürettiği İnverterli Klimalardır. Bu konuda aylarca araştırıp aldım.

Bu ürün ve ARDO diye bir başka ürün hakkındaki görüşüm olumlu... Klimam olmasaydı bu üründen 4 tane alıp tüm odalarıma kurardım. 2.550 YTL bir klimayla bir odada ısınmaktansa aynı parayla tüm odalarımda ısınma imkanını oluşturmam benim için daha mantıklı geliyor.(Söylediği gibi ekonomik elektrik sarfiyatı varsa...) Ayrıca bizim gibi kiracılar için de pratik, klimanın söküp takılması bir işkence bence...

Sözün özü bekleyip göreceğiz...

Bu işin kendine güvenle alakası yok..

Verdiğin örnek bir klima, klima heat pump teknolojisi kullanır COP değerleri 4 ün üzerindedir.

Elektrikli ısıtıcıların COP değerleri 1 i geçemez..

Bilimsel tabanda yaptığınız araştırma ile gidip klima almışsınız... Keşke Türk firmalarıda klimalardaki bu verimler üzerine çalışmalar yapsa da biz de nasiplensek..

Bu topicde tartışılan konu yoktan enerji elde ettiğini iddia eden bir Türk firması.. Daha önce Erke de buna benzer iddialarla gelmişti ve yok olup gittiler..

Vecta ile ilgili olarak ben de ilk başlarda acaba dedim.. Ama araştırdıkça , inceledikçe açıklamaların bilimsellikten uzak olduğunu farkettim..

%80 elektrik tasarrufu imkansız, daha ilk günden insanları kandırmaları rahatsız etti beni..

son söz , toshibanın reklamları aldatıcıdır. Yakında 30000 ytl ceza yer reklamları kaldırılır.

• @eligible

Arkadaşım.. kimseyi karalama gibi bir derdimiz yok. Keşke yapılabilse.

Kullandığınız klima da kullanılan ısı pompasını japonlar felan da bulmuş değildir. Enerji ; Işıktır, ısıdır, sıvıdır, katıdır, molakülerdir, ne halde ise, bunu istediğin şekilde çevirip çevirip kullanırsın. Yukarıda da yazıldı. Isı pompası.

Çevirdiğin herhangi bir durumdaki enerjiyi ne kadar verimli çevirirsen o kadar fazla iş yaptırırsın. Ama daha fazlasını üretemezsin. Misal; Güneş ışınımı ile elektrik elde edersin (Photovoltaic cell). Buradan elde ettiğin elektriği ısıya çevirip kullanırsın.. Burada verim güneş panellerinin verimi ile doğru orantılı artacaktır. Sallıyorum, 10 sene önce 1m2 den 50W elde ediliyorsa şimdi 100W elde ediliyor. Verimler artıyor. Ama hala güneş enerjisinden %100 verim elde edilmiş değil. Ne kadar verimli bilmiyorum.

Eskiden arabalar 100km de 10..15 lt benzin harcarken şimdi 5 lt lere düştü. Niye ? Yakıtı verimli kullanma. Benzinin veriminin yükselmesi. Turbo ile silindirlere daha fazla hava girişi. Daha bir sürü sensör, zımbırtıyı çalıştırıp tüketimi düşürmekteler. Bu nereye kadar düşer ? Onun bir sınırı var muhakkak. Mesela motorlarda radyatörde su ile soğutulan ısıyı ne kadar azaltırsan ya da hiç ısı açığa çıkmaz ise, yanmamış gazların tamamını yakıp eksozdan sıfır gaz çıkışını sağlayabilirsen, yakıtı verimli kullanarak mekanik enerjiye çevirirsin. Keşke yapılabilse. Keşke biz yapabilsek.

Ama biz işin kolayına kaçarız. Başlıktaki gibi.

Hayırlı, mutlu günler dilerim.

Daha çok çalışamamız lazım çook.!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VOLKEV -- 8 Ocak 2009; 15:30:46 >

• Bu bir satış taktiğide olabilir.
    İnsanları heyecenlandırıp , kendisi hakkında konuşturup kendi rekleamını yapmak.En sonundada bombayı patlatıp satışa geçmek...

Ben olsam ürünümden eminsem eğer; Üretirim 3-5 bin tane soklarım.Sonra çağırıım basını ve basının önünde bir test yaptırırım.Daha sonrada satmaya başlarım ve para kazanırım .. Tabi amacım ürünü satarak hakını vererek para kazanmaksa!!!
    Burada amaç başka yollardan para kazanmak gibi sanki
    Umarım yanılırım
  • Arkadaşlar yazıların hepsini okudum.Bazı arkadaşlarımız olur bazıları imkansız diyor.Bunu ürün çıkıp denemeden bilemeyiz.Belki çok değişik bir şeydir.
    Bunda 20 sene evvel cepteki küçükbir cihazla dünyayla (sesli,görüntülü)haberleşilcek deselerdi millet gülerdi.Deli bu derlerdi,imkansız derlerdi.Eskilerde uzay yolu diye bir film vardı adamlar ellerinde cihazlarla uzay gemileriyle haberleşirler bizde aaa diye hayret ederdik şimdi izlediğimizde gülüyoruz.Ne olmuş bizde dünyanın öbür ucuyla görüntülü konuşuyoruz diyoruz.
    İlk radyo çıktığında (babam anlatır hep)içinde insan var zannderdik diyor.Hatta köylerinde bir adamı anlatır adam hep gazete takip eden bir kişiymiş.Köy kahvelerinde millete bir cihaz çıkacak mekkedeki hacıları görüp ordaki ezanı aynı anda duyacağız dediği zaman adama hadi ordan kafayı yemiş deli bu derlermiş.
    Belki Vecta da öyle bir cihaz.Zaten bor madeninden yapılmış diyorlar.Bor madeni daha tam incelenememiş bir maden.Ne nasıldı belli değil daha.Belki Baytek te bazı satış sorunları vardır.Beklemek Gerek.Değilse hemen piyasaya sürerlerdi.Çünkü bu cihaz bir çığır açacak(tabi bahsedildiği gibiyse).
    Bekleyip göreceğiz.İnşallah Bahsedildiği gibidir.

• quote:

Orjinalden alıntı: astery99

....................

son söz , toshibanın reklamları aldatıcıdır. Yakında 30000 ytl ceza yer reklamları kaldırılır.

Reklam aldatıcı olmayabilir. Laboratuvar ortamında..

Bu klimanın verimi COP 5..5.5 gibi birşey. Rakamları yaklaşık yazıyorum. Yaklaşık 10 m2 bir odanız var ve bu odanın yalıtımı çok iyi. Dış ünite +7 'C de çalışıyor diyelim.
    +7'C yi niye yazıyorum. Verdikleri bilgilerde kullanıyorlar. Dış sıcaklık düştükçe verim düşüyor.

Klima, yüksek güçte 21 'C ye kadar odayı ısıttıktan sonra, ki 21 'C de oturulabilir rahatlıkla. Gücü 100 Watt'a çekebilir. Verim COP 5.5 idi. 550 W. yapar. Çok iyi yalıtımlı bir oda 550 W. ile 21'C sıcaklıkta sabit tutulabilir. (mi ?)

Odanın hiç ısı kaybı olmadığını farzedin.

Biraz salladım ama idare edin.

• Ürünü sipariş veren arkadaşlar, son durum nedir? Ne zaman teslim edecekler?
  • Ben de bu ürünün %80 tasarruf sağladığını inanmıyorum. Arkadaşlar bu yabancı firma olsaydı alırdınız diyorlar katılmıyorum. Elin oğlu yılların birikimiyle makul şeyler ortaya koyuyorlar ve de adamların cihazlarını pazarlarken yaptıkları tasarrufu nasıl yaptıklarını açıklıyorlar ama biz de 2 günlük firmalar %80 tasarruf sağlıyoruz diye birden ortaya çıkıyorlar. Bir iki tane milletin bilmediği teknik terimi kullanarak göz boyamaktan başka bir şey yapmıyorlar. UFO da da aynı olay olmadı mı. Milleti tasarruf ayağına kazıkladılar. UFO nun yaptığı tasarruf %1 bile değildir halbuki. 2000 Wattlık UFO ile 2000 Wattlık quartz soba aynı ısıyı yayar, aynı elektriği tüketir. Yani bu ikisini aynı anda aynı sıcaklıktaki odalara koyun 24 saat sonra girip sıcaklıklarını ölçün ikisi de aynı olacaktır. UFO nun tek farkı ışığının gördüğü yeri ısıtmasıdır.
    Şimdi tasarruf yapmak için UFO alan insanların çoğu evlerinde bunları kullanmaz oldu. Soğuk olan illerde komple ısıtılması gereken doğalgaz kullanılan evlerde UFO gibi ısıtıcıların kullanılması saçmalıktan başka birşey değildir.

bir iki arkadaşımız açıklamış teknik gerekçelerini neden bu aletin %80 verimle çalışamayacağını.
    Isı oluşturmak için ya kimyasal bir reaksiyon yapmanız lazım odum kömür yakma gibi, ya elektrik kullanırsınız ya da klimalardaki gibi dışarıdan ısı transfer edersiniz.
    Elektrikli ısıtıcı zaten %99 verimde çalışıyor nasıl verimini artıracaksınız. Klimadaki gibi dışarıdan ısı transfer etmezseniz ya da bir yakıt koymazsanız bunu mümkün değildir.

Asıl böyle firmalar yüzünden ülkemizde bilim ilerlemiyor. Bilimi insanları kandırma-rant aracı olarak kullanırsanız o ülkede bilim üretilemez. Isıyı hızlı transfer etsen de yavaş da transfer etsen iletkenliği süper ötesine getirsen odaya vereceği toplam ısı
    değişmez.

Artık bu tür sözde bilimsel soytarılıklara, milletin parasını sömürenlere devlet dur demeli, reklamlarına yasak koymalıdır.

Eğer bu firma gerçekte ciddi olsa böyle bir şey bulsa ben şu kadar watt/h enerji harcayarak şu kadar kcal ısı üretiyorum diyebilmeliydi. Bunun haricindekiler laf kalabalığıdır. Şu odayı şu kadar saatte şöyle ısıtıyor gibi laflar zaten çok komik. Böyle ciddi firma böyle göreceli rakam vermez. Oda var her yerden soğuk alır oda var yalıtımı %100 olur.

Milyon dolarlık argesi olan bir firma nasıl olur da kaç kwh elektrikle kaç kalori ürettiğini açıklamaz, açıklamak istemez.

SON SÖZÜM: ÇÖPE ATACAK PARASI OLMAYANLAR ÜRÜN KENDİNİ İSPATLAYANA KADAR ALMASIN.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.