Şimdi Ara

Baytek VECTA Isıtıcılar İle % 80 Tasarruf Sağlayın. Türkiye İlk !!! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
903
Cevap
5
Favori
283.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sen böle bişey bulacaksın ve bu buluş hiçbir yerde yankı bulmayacak.Bu buluş hiçbir yetkilinin dikkatini çekmeyecek.Yer yerinden oynar bununla.
    İnşallah aç olan kişiler buna kanmazlar.Ama maalesef bu ürünü ilk onlar alacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orkfey -- 15 Ocak 2009; 13:00:52 >
  • Ama bu üründe farklı bişeyler olduğu belli 800 W lık olan 14 KG .16-35 m2 demiş.Heralde 16m2 izolasyonsuz 35 izolu demek istiyo zannediyorum

Bide klavuzda üst cam kapak olan yeri değişip metal olucak diye bişeyler geçiyodu forumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acantim -- 15 Ocak 2009; 13:09:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MUAMMER3
    2-Isının hızla geniş bir yüzeyde hava ile temas ettirilip, havanın ısıtılması, daha verimli bir ısıtma sağlar mı?
    Elbette toplam Joule değerlerini biliyoruz ama bütün enerjinin kızaran bir çubuk üzerinden havaya temas ettirilmesi ile tüm odanın tabanı kadar bir alan üzerinden havaya aktarılması arasında bir verimlilik farkı var mıdır? Sonuçta konveksiyon ile hava ısıtılıyor fakat küçük bir alanda konveksiyonun sürekli tekrarlanması ile oluşan hava moleküllerinin hareketi ile (kızaran çubuk), geniş bir alanda birim zamanda daha fazla miktarda konveksiyon sonucu oluşan hava moleküllerinin hareketi arasında enerjinin sönümlenmesi açısından verim farkı var mıdır?

Problem sadece ısı tranferi ise, yani ortamın havasını ısıtmaksa ; En iyi ısı transferini fanlı ısıtıcılar sağlar. Rezistans ile üretilen ısı, elektrikten alınan güçle aynı miktarda, ışığa dönüşüm yok. Yani verdiğimiz elektriğin tamamı ısıya dönüşüyor. Ve fan ile hızlıca hava ısıtılıyor.

Günün sözü ;

Isıyı yeterli miktarda üretmezseniz ısınamazsınız.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VOLKEV -- 15 Ocak 2009; 13:15:39 >

• Hakan Kuşbaygı Baytek Yönetim Kurulu Başkanı

"400 bin adet talep geldi. Bizim hesabımıza göre, geçen yıl tüm kullanılan sobaların yüzde 25’i Vecta olsaydı, Türkiye Keban Barajı gibi bir barajı yeniden yapabilecek tasarrufu sağlayabilecekti” .

"Hollanda"da bir distribütörlük açıyoruz. Artık dünyaya yayılacağız.”

“Nano teknoloji ürünü olan Vecta, dünyada da büyük ses getirdi.Birçok uluslararası marka bizimle görüşmek için sıraya girdi” .

“Şimdiden bu merkez siparişlere yetişemiyor. 2 ve 3. fabrika için İstanbul"a yakın yer bakmaya başladık. Herkesin fabrika kapattığı bu ortamda 2 üretim merkezi kurma kararı aldık. Bunun için 25-30 milyon dolarlık bir tesis yatırımı yapacağız. Şu anda 150 kişiyi istihdam ediyoruz. Bu iki fabrika ile istihdamımızı 500"e çıkaracağız."

Günde 5 bin adetlik üretim kapasiteleri varmış, güneş enerjili klimaları da 2009 içinde satışa çıkaracakmış.

• quote:

Bu kadar sayfayı okuduktan, bakır çubukları, bir katılımcının işaret ettiği Wikipedia sayfasını gördükten ve kullanım kılavuzundaki "dik kullanınız" ibaresinden sonra kesin emin oldum ki bu cihazda kullanılan "heat pipe" tekniği.
    Şimdi cevabını aradığım 2 soru var;
    1-Nano teknoloji bu cihazda hangi amaçla kullanılmış?
    Heat pipe çeperinden hızlı ısı transferi için bakırdan daha iletken bir metal yapmak için mi yoksa heat pipe içinde fitil görevi görecek, yoğuşan gazı tekrar ısıtma odasına götürecek kılcal (kapiller) yapıyı oluşturmak için mi?
    2-Isının hızla geniş bir yüzeyde hava ile temas ettirilip, havanın ısıtılması, daha verimli bir ısıtma sağlar mı?
    Elbette toplam Joule değerlerini biliyoruz ama bütün enerjinin kızaran bir çubuk üzerinden havaya temas ettirilmesi ile tüm odanın tabanı kadar bir alan üzerinden havaya aktarılması arasında bir verimlilik farkı var mıdır? Sonuçta konveksiyon ile hava ısıtılıyor fakat küçük bir alanda konveksiyonun sürekli tekrarlanması ile oluşan hava moleküllerinin hareketi ile (kızaran çubuk), geniş bir alanda birim zamanda daha fazla miktarda konveksiyon sonucu oluşan hava moleküllerinin hareketi arasında enerjinin sönümlenmesi açısından verim farkı var mıdır?

Umarım sorularımı doğru aktarabilmişimdir. Özellikle 2. sorumun cevabını merak ediyorum. İnce bir çubukla, bir varil içindeki sıvıyı karıştırmak mı daha verimlidir, geniş yüzeyli bir tahta parçasıyla mı? İnce çubuğu daha kolay hareket ettirirsiniz ama varil içindeki tüm sıvıyı hareket ettirmek için hızla ve bir çok kereler karıştırmanız gerekirken geniş tahta parçası daha zor hareket eder ama daha fazla sıvıyı itebildiğinizden bir kaç turdan sonra varil içindeki tüm sıvı hareket etmiş olur. Hangisi daha verimlidir? Büyük motorun düşük devirde ama yüksek tork üretmesi ile küçük motorun yüksek devirde yüksek tork üretmesi gibi. Hangisinde daha az yakıt harcanır?

heat pipe olduğunu teşhis eden bir kişi olarak..

2.sorunuzun cevabını ben de düşünüyorum..

ben verimli olması için hiç bir neden göremiyorum...

firmanın özellikle enerji verimi ile ilgili hiç bir açıklama yapmaması , dünkü toplantıda yapılan konuşmalar beni çok rahatsız ediyor..

bilimsellikten uzak bu açıklamalar umarım çok büyük bir mağduriyet yaratmaz

• quote:

Orjinalden alıntı: astery99

quote:

Bu kadar sayfayı okuduktan, bakır çubukları, bir katılımcının işaret ettiği Wikipedia sayfasını gördükten ve kullanım kılavuzundaki "dik kullanınız" ibaresinden sonra kesin emin oldum ki bu cihazda kullanılan "heat pipe" tekniği.
    Şimdi cevabını aradığım 2 soru var;
    1-Nano teknoloji bu cihazda hangi amaçla kullanılmış?
    Heat pipe çeperinden hızlı ısı transferi için bakırdan daha iletken bir metal yapmak için mi yoksa heat pipe içinde fitil görevi görecek, yoğuşan gazı tekrar ısıtma odasına götürecek kılcal (kapiller) yapıyı oluşturmak için mi?

Umarım sorularımı doğru aktarabilmişimdir. Özellikle 2. sorumun cevabını merak ediyorum. İnce bir çubukla, bir varil içindeki sıvıyı karıştırmak mı daha verimlidir, geniş yüzeyli bir tahta parçasıyla mı? İnce çubuğu daha kolay hareket ettirirsiniz ama varil içindeki tüm sıvıyı hareket ettirmek için hızla ve bir çok kereler karıştırmanız gerekirken geniş tahta parçası daha zor hareket eder ama daha fazla sıvıyı itebildiğinizden bir kaç turdan sonra varil içindeki tüm sıvı hareket etmiş olur. Hangisi daha verimlidir? Büyük motorun düşük devirde ama yüksek tork üretmesi ile küçük motorun yüksek devirde yüksek tork üretmesi gibi. Hangisinde daha az yakıt harcanır?

heat pipe olduğunu teşhis eden bir kişi olarak..

2.sorunuzun cevabını ben de düşünüyorum..

ben verimli olması için hiç bir neden göremiyorum...

firmanın özellikle enerji verimi ile ilgili hiç bir açıklama yapmaması , dünkü toplantıda yapılan konuşmalar beni çok rahatsız ediyor..

bilimsellikten uzak bu açıklamalar umarım çok büyük bir mağduriyet yaratmaz

Teknoloji "heat pipe" değil!

• 17 Aralık 2008 de Funika şirketi bir madde bulduğunu açıkladı.

Hibrit ısı maddesi adı verdikleri melez, yapısı ile oynanarak madde içindeki enerji paketçiklerini moleküler titreşimi arttırıp ısı enerjisi olarak dışarı atılmasını sağlayan bi madde.Ve "Dünyada enerji tasarrufunda devrim yaratacak." deniyor.Hatta bu yıl Nobel Fizik ödülü bekliyolar
    Aynı tarihte 15 şirkete kullanım lisansı vermişler.

http://www.funikatec.com/p/hibrit-isi-maddesi.aspx.Bu nokta üzerinde önemle durulması gerektiğini düşünüyorum.Sayfalarından ufak bi alıntı.

COP - Performans Katsayısı ile ifade edilmektedir. Maddeye getirilen devrimsel yeni yaklaşım ile Türkiye`ye Nobel Fizik Ödülü getireceği tahmin edilmektedir.

Bu teknoloji ile üretilen kompozit maddenin en önemli özelliği minimum elektrik enerjisi ile yüksek verimli ısı enerjisi elde edilmesidir.
    Bu buluşun temeli tamamen fiziksel olup, "moleküler rezonans" tabiri ile açıklanabilmektedir. Ortaya çıkan fazla ısı termodinamik yasalarına aykırı olmayıp COP - Performans Katsayısı ile ifade edilmektedir

HIM kullanım alanları sonsuz denebilecek kadar çok ve çeşitlidir. Plaka olarak kullanılabileceği gibi kaplama malzemesi olarak da kullanılabileceğinden yüksek sıcaklığa dayanıklı seramik cam plakalar, panolar, quartz cam plakalar, panolar ve borular, mermer plakalar, toprak ve seramik plakalar, tekstil kumaşları ve deriler bu malzeme ile kaplanabilir.

Kullanılmakta olan rezistans tel, çubuk ve plakaları bu malzeme ile değiştirilebilir.
    Bu akıllı maddede radyoaktif maddeler mevcut değildir ve çevre kirliliği yoktur. Hibrit Isı Maddesi atık içermez, aynı madde tekrar tekrar kullanılabilir, %100 geri dönüşümlüdür.

Bu buluşta kullanılan madde kavramına yeni yaklaşım sonucu ; enerji üretim teknolojilerinde, haberleşme, bilgisayar sistemleri, uzay ve havacılık alanları, madenlerin ekonomik işlenmesi gibi daha birçok konuda yeni bir dönem başlayacaktır.

Ekonomiye Katkısı:Bu buluşun ev, ofis, sanayi ve ticari alanlarda kullanılması sonucu Türkiye`ye sağlayacağı yıllık enerji tasarrufu 20 milyar $, dünyaya katkısı ise yıllık yaklaşık 2 trilyon $`dır.

Aslında bu 12-14kg arasında olan aliminyum görünümlü maddenin bu olduğundan şüpheleniyorum.COP konusunda da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acantim -- 15 Ocak 2009; 16:49:26 >

• Ürünün esas ağırlığını veren metalimsi alaşımın büyük ihtimalle bu oluşduğu kanaatindeyim.Çünki rapor %80 söylemine paralel nitelik taşıyor.
    MADDENİN MUĞLA ÜNİVERSİTESİ RAPORU:
    http://www.funika.com.tr/esk/REKTORLUK_DENEY_RAPORU.pdf

Bu maddenin resmi duyurusu 17 Aralık 2008 - Rapor 20 Şubat 2008 de çıkmış belli bir aşama kaydetmiş.

EDİT: Artık eminim 18 Aralık tarihine ait gazete haberi buldum açıklamada "Yılbaşından sonra bazı ürünlerde kullanılacak " diyor.Bu O

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acantim -- 15 Ocak 2009; 17:38:28 >

• silindir şeklindeki iş yapar gibi
  • Peki bu HIM malzemesi yatay kullanılamıyor mu? Niye illa dikey? Basın toplantısında firma yetkilisinin "tesadüfen bulduk" diye anlattığı olay da heat pipe tekniğini çağrıştırıyor.

Fan ile daha çok ısınırız diyenler sanırım fanın çalışması için gerekli enerjiyi ihmal ediyorlar. Elektrik motoru zaten başlı başına bir enerji kaybı.
  • eğer bu prof.dr muhammed eltez de çakma değilse ki adam enerji ana bilim dalı başkanıymış bu gerçekten güzel bir sonuç ve bir çoğumuzunda utandıracak bir sonuç olacaktır. ama yinede sözle kefil olmayalım ürüne
  • Bu habere göre bu mucize nano maddeyi Baytek değil tekstilci Nuri Sözkesen bulmuş ortada bir paylaşım sorunu mu var?

UFO"cu icat çıkardı!

UFO"lara merakıyla bilinen Funika Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Sözkesen, düşük voltajla yüksek ısı elde eden "hibrit ısı maddesi"(HIM) adlı yeni nesil akıllı madde geliştirdiklerini açıkladı.

Sözkesen"in buluşu, önceki yıl, İstanbul merkezli bir firma tarafından "çağın buluşu" olarak tanıtılan Erke Dönergeci"nden önce tamamlanmış oldu. Sözkesen, HIM sayesinde aylık 300 YTL elektrik faturası gelen bir eve 100 YTL geleceğini iddia etti. 2 yıl süren bir uğraş sonucunda HIM"i ortaya çıkardıklarını dile getiren Sözkesen şu bilgileri verdi:

"HIM"in en önemli özelliği minumum elektrik enerjisi ile istenilen düzeyde yüksek sıcaklık elde edilmesi ve yüksek kalorinin de sağlanmasıdır.

Moleküler yapıda saklı enerji paketleri düşük bir elektrik enerjisiyle harekete geçip yüksek ısı sağlıyor."

milliyet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 15 Ocak 2009; 17:48:36 >

• Fan motorunun kaybı zaten ısı olarak açığa çıkar yani o ısı da ortamın ısıtılmasına katkı sağlar yani kayıp değildir. Fanın üflediği hava da rezistansta açığa çıkan ısıyı hızlı bir şekilde ortama taşır.

quote:

Fan ile daha çok ısınırız diyenler sanırım fanın çalışması için gerekli enerjiyi ihmal ediyorlar. Elektrik motoru zaten başlı başına bir enerji kaybı.
  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Gülerden erotik ısınma önerisiBakan Güler, her yıl bir yeniliği başlattıklarını belirterek, yenilenebilir enerji kaynağı konusuna da değindi. Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü:
    "Yenilenebilir enerji konusunda da kalorisi çok yüksek bir kaynağımız var, o da fındık. Bu noktada kalori hesabı yaparsanız bir gramında 646 kalori var. Doğal gazı yiyemezsiniz, kömürü yiyemezsiniz, ama bu kaynağımız aynı zamanda bize üstünlük sağlayan bir kaynağımız. Yenilenebilir enerji konusunda da eğer bunu yaygın bir şekilde kullanabilirsek, bir kere üşüme derdimiz olmayacak. İkincisi bunun dışında başka avantajları olduğunu sizler de benim kadar biliyorsunuz. Ama en azından mineralleri, vitaminleriyle yepyeni bir enerji kaynağını da gündeme getirmeyi diliyorum. Bu da bizim yine yüzde 70 potansiyelimizin olduğu bir kaynak. O bakımdan yiyemediğimiz doğal gazın, kömürün yerine böyle bir kaynağın da farkındalığına dikkat çekmek istiyorum."
    BU ADAM BU VECTAYI BİLMİYO YAZIK YAZIK

• ya tamamda ufo yuda önermek te çok akılcımı acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

Fan motorunun kaybı zaten ısı olarak açığa çıkar yani o ısı da ortamın ısıtılmasına katkı sağlar yani kayıp değildir. Fanın üflediği hava da rezistansta açığa çıkan ısıyı hızlı bir şekilde ortama taşır.

quote:

Bir daha söyleyeyim soba/radyatör ana ısıtma işini rezistansla dolayısıyla konveksiyon mekanizmasıyla yapmıyor!
  • MADHEUS ' A

görüp test ettiysen sonuçları burda açıkla cihaz yeterli yada yetersiz önemli değil bu kötülemek olmaz sanırım, kaç dereceden kaç dereceye çıkardı ya da çıkaramadı. ilk termostatını sizin ortam koşullarınızda, ilk çalışmadan kaç dakika ya da saat sonra yaptı, bu arada dış ortam ısısı kaç C', ilerleyen saatlerde termostat açma kapama süresinde değişiklik oldu mu, olduysa çalışma süresi ne kadar düştü? gibi açıklamarı yaparsanız aydınlanırız. Zira hepimiz aslında bunları bekliyoruz forumun bu bölümündeki hararet kapısının anahtarı da bu...
  • Ürün satışa çıkıp gerçek ölçümler testler yapılmadan sadece sorular ve ithamlar olacaktır.
    Ertelemeler ise merakı artırma taktiği değilse bir aksaklıktır.Taktik olarak yapılıoyrsada ürünün bekleneni veremeyeceğini düşünüldüğünden merak ve ilgi toplamak ve ilk etapta çokça mal satmak amacı vardır.
    Şirkeetin bazı şeyleri gizli tutması ,açıklamalarında laf dalaşına bile girebildikleri halde bazı sorulara gizemli cevaplar vermeleri oldukça tuhaf.
    Merakla bekliyorum.Umarım dedikleri adar olmasa bile yarısı kadar olsun Yada 1/4 ü kadar olsun inanınki sevineceğim ve büyük ihtimal ile 1 adet te ben alacağım.Ama sonuçları gerçek değerleri görmeden asla almam.
  • 600 Watt'lık Vecta 20 m2 odayı 2 saat aralıksız çalışma ile 2-3 C derece oynattı bizzat denenmiştir...

Ben Hatay'da yaşıyorum kışlar çok soğuk geçmez..Şuan dışarısı 9-10 derece var...

Bu cihazın termostat'ı kesinlikle odaya duyarlı değil..Zamana bağlı çalışıyor..İçeri ısınmadan termostat'a giriyor...

7/24 kesintisiz çalışma ile 30 günde 20 Lira palavranın önde gideni..Hesabı siz yapın,600 watt 1 saatte 0,6 kw tüketir..1 kw = 25 ykr..Gerisini siz düşünün yani ayda rahat 90-100 lirayı gözden çıkarın...

Arkadaşlar ısıtsında isterse 500 lira yaksın ama ısıtma var ama az tatmin etmiyor yani...

Son olarak Ufo ısıtıcı kullanıyorum 2300 watt odam 19-20 m2 çok memnunum 5 kademe var..2.kademede kullanıyorum yetiyor da artıyor bile..Günde 10 saat kullanıyorum..Ayda 79 lira faturam geliyor..Çok değil bence..Hem arkadaşlar emin olun Ufo Vecta'dan en az %50-60 daha iyi ısıtıyor..30 dk'da odayı sıcacık ediyor...

• arkadaşım ilk önce ürün piyasada yok sen nerden edindin bunu bir yazarmısın ikincisi hangi modelini denedin çünkü 7-8 tane modeli var birde dışarısı 10 dereceyse en dandik soba bile 2-3 dereceden fazla ısıtır gibime geliyor
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.