Şimdi Ara

Baytek VECTA Isıtıcılar İle % 80 Tasarruf Sağlayın. Türkiye İlk !!! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
903
Cevap
5
Favori
283.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dedektif

quote:

Orjinalden alıntı: civalı sokak lambası
    şimdi ayrıntılara bir gözatalım, bunların iddia etmiş oldukları şey bence hikaye!!!!
    15-18 m2 bir oda için 500w lık bir cihaz kulanalım ve bu cihaz 24 saatte faal olarak 11 saat çalışsın
    termostat 22 dereceye ayarlı olacakmış ki bence 22 derece az 24-25 derece falan olması gerekir neyse..
    Yaptıkları Deneylerde 24 Saatte Sadece 11 Saat Çalışmışmış, 500 wat tan 11 saat ne yapar? düz hesap 6 kw diyelim bu deger günlük tabii
    ayda ne yapar 180 kW... ŞİNDİİİİİ 1 kw elektrigi herşey dahil yaklaşık 280 kuruş civarında hesapladım (yanlışım varsa düzeltin), gelen elektrik faturasındaki toplam tutarı toplam sarfiyata böleceksiniz..
    180kw X 280 kuruş = 50 ytl bu rakam 15-18 m2 civarındaki bir odayı 22 derece civarında tutmak içindi, ama ısıyı 24-25 derece civarı yaparsanız kaçaklar maçaklar ben iddia ediyorum bu rakam 100 ytl yi bulur hodri meydan :)

Eğer 600W'lık cihaz 20 metrekareyi ısıtabilirse, (hiç termostata geçmese bile) süper olur. Çünkü infrared ısıtıcılarda 20 metrekare için 2000W'lık cihaz gerekiyor.
    2000W yerine 600W bence süper.

Son faturama göre elektrik fiyatı: 246 krş.

Arkadaşlar elektriğin 1Kwh ücreti 246 değil 24.6 krş. hesapta yanlışlık olmasın

• Arkadaşlar söz konusu elektrik enerjisi tüketimi ise üretilen ıstıcı olsun olmasın cihazların üzerindeki etiket değeri ve gerçekte 1 saatte harcadığı değer bizi bağlar, genelde cihazların etikette tükettiği değer %95 doğru çıkmaktadır,Yani bizim için avantajlı olabilecek en muhteşem buluş (icat) 1 saatte 0,25kwh harcayarak yani 250watt ile 25m2 büyüklükte bir odayı kovalı kömür sobasının verdiği kaloride ısıtabilirse olacaktır.Ne yapayım ben saatte 800 watt ve yukarısı tüketen ısıtcıları sonuçta her zaman ısınmadan kol gibin fatura nah böyle yimişim teknolojilerini beklediğimiz ve özlediğimiz donanımı kimse daha icat edemedi..

• Bizim burada doğalgaz falan yok arkadaşlar. 5 ton odun aldım 250 YTL. den 1.250 YTL. Biraz da kömür alıcaz en az 20 torba 10 YTL. den 200 YTL. oldumu size 1.450 YTL. Sobanın pisliğinden her sene boya masrafı boya+işçilik yaklaşık 200 YTL. ne oldu 1.650 YTL. Isınıyomuyuz evet sadece bir oda çok güzel ısınıyor. şimdi 1650 YTL. yi bölelim aylara. Ortalama 6 ay yandığını düşünelim 1.650/6 =275 YTL. Evde ufo var 3000 watt ama önünde oturman lazım ısınman için, kapattığın anda oda buz gibi oluyor. Şimdi demek istediğim şu. Adamlar öyle yada böyle bişey çıkarmışlar piyasaya yada çıkarmaya hazırlanıyorlar. Ne diyolar ayda 20 YTL. Ben ayda 100 YTL. ye razıyım arkadaşlar. Diyeceksiniz klima al. Alalım da memur maaşıyla 3000 YTL. lik klima şu an için uzak bi ihtimal. onun için ben bu adamlara inanmak istiyorum. Denize düşen yılana sarılır misali. Ama inşallah sarıldığım şey yılan olmaz.

Saygılar...

• Arkadaşlar bu olay kavga meselesi, doğmamış çocuğu öldürme meselesi değil.
    Ama insanın zoruna gidiyor, ikide bir birkaç uyanığın bilimsel buluş-tasarruf ayaklarına milletimizi dolandırması şahsen benim çok zoruma gidiyor. Keşke ben ve benim gibi düşünenler haksız çıksak da memleketimiz kazansa.

Bu gidişle bir gün birisi gelecek arkdaş ben dioksit hidrojen diye bir bileşik buldum, insan hücrelerindeki atıkları temizliyor, vucuuttaki toksinleri atılmasına yardımcı oluyor, hücreleri daha dolgun yapıyor diye bize suyu pazarlayacak. Belki biraz ironi ama durumumuz bu.

Adam termomoleküler diye bir tabir kullanmış ki ürün çok teknoloji koksun. Bu ürün bildiğimiz normal rezistanslı elektrikli ısıtıcı. Tek farkı rezistans önce gazı ısıtıyor gaz da çevresindeki paneli. Bildiğimiz quartz sobalarda %10 dahi daha az elektrik yakması bile söz konusu değil.

Reklamları da çok komik. Bir infrared ile bu cihazı yanyana koyup ikisinden geçen akımları ölçüyorlar. Adamların ölçtüğü infrared de kendi ürünlerinden gücü daha fazla olan bir ürün(ısısı da daha fazladır). Haliyle 1 kilo elma 2 kilo elmadan daha hafiftir.

Bu adamlar bir kimyasal kullanıp onu harcayarak verimli bir ürün geliştirdik dese ona sözüm olmaz, çünkü böyle bir şey mümkündür.

Ama NASA nın ve dünyanın en ünlü bilim adamları gelse rezistanslı bir ısıtıcı ile %80 tasarruf yapamaz.

İsteyen gitsin alsın kendi parasıdır bir şey diyemeyiz. Ama çöpe atılan paraya, kaçıncı defa aldatılmamıza yazık değil mi?

Arkadaşlar hesap yapmış 800 Watt günde 12 saat çalışsın diye ama soğuk bir ilde 24 saat yansa bile orta ölçek bir odayı zor ısıtır ve bu şekilde bir oda için ayda yüz liradan tüm ev için en az 400 YTL gider.
    %80 tasarruf bu mu. Biz evlerimizi ayda 2000 YTL ye mi ısıtıyoruz.

Bir de arkadaşlar demiş 300 Wattlık ürünü sordum. Böyle bir şey piyasaya sürmeyeceklerdir, bu sırf reklam içindir. Çünkü 300 wattlık bir ürün çok az ısı verdiği için foyaları hemen ortaya çıkar diye böyle birşey kesinlikle yapmazlar.

Biz böyle sahtekarlara inanmadığımız için değil böyle uyanıklar milleti bilimi kullanarak dolandırdığı ve bilimi ayaklar altına aldığı için gelişmiyoruz.

Millet milyar dolar yatırarak sabırla her yıl %5-10 iyileştirmelerle teknoloji geliştirsin bizim ne geçmişi ne geçmişde ufacık bir teknoloji ürünü olan bir firma bir günde %80 tasarruf yapacak buluş yapsın. Tamam kendimize güvenelim ama çok hayalperest değil miyiz çok saf değil miyiz. Bu yüzden değil mi bu teknlooji gerililiğimiz yüzünden böyle firmalar gelip insanımızı sömürüp tokatlıyor.

İtiraf edelim milletçe hiç çaba sarfetmeden, uzun uğraşlar vermeden emek harcamadan dünyanın en gelişmiş-zengin ülkesi olma hevesindeyiz.

Geçen ayna programında gördüm. TAYVAN ı. Adamlar elektronikte dünyada en üst sırada. TEknoloji ile geçiniyor bu ülke. Tüm ülke okullarında çocuklar sabah dersten yarım saat önce gidiyor okulun bahçesini, derslikleri temizliyorlar, hem de hergün. Çocukların yüzünde hiç memnuniyetsizlik yok. İşte adamlar böyle sorumluluk sahibi bir nesil yetiştiriyor. Çocukları çalışmaktan gocunmuyor. Bizim çocuklarımıza bir iki gün yaprak toplattırsak hangi veli isyan etmez. Biz ise akşama kadar sihirli dizileri izleyen her işi anne babası tarafından yapılan ve her istediği anında yapılan, kendine 1 milyarlık telefon verilen, diğer arkadaşlarını maddi konular dahil her konuda geçmesi tembihlenen, çocuk yanlış yaptığında suçu ona değil hocasına ya da başkasına atılan HORMONLU çocuklar yetiştiriyoruz.

Biz bu zihniyetimizle bu beleşçiliğimizle hangi teknolojik buluşa müstehakız acaba. Hep olmazı oynuyoruz, ya tutarsa diye. Eğer dünyada adalet varsa tutmaması lazım gelir zaten.

SAYGILARIMLA...

• Bekleyip görmek lazım. Ülkemizde birşeyler yapılamaz mantığını artık bırakmamız lazım böyle diye diye üretmeden tüketen toplum olduk .
  • quote:

Orjinalden alıntı: okis

Bekleyip görmek lazım. Ülkemizde birşeyler yapılamaz mantığını artık bırakmamız lazım böyle diye diye üretmeden tüketen toplum olduk .

Kimse ülkemizde bir şey yapılamaz demiyor. Son 3-4 senedir böyle az enerji tükettiğini iddia eden uyanıklardan hangisinin iddiası doğru çıktı. UFO gibi cihazlara 500 trilyondan fazla harcamışız. Bu TÜBİTAK ın ve diğer ARGE firmalarının ARGE harcamasından daha fazla. Acaba memlekette yaptığı 1 kuruş tasarruf, ekonomiye 1 kuruş katkısı var mı. Binlerce aile çok yakıyor diye şimdi kullanmıyor. Yazık değil mi çöpe giden paralara.

Bizim ülkemizde elbet birşeyler yapılabilir. Ama önce bu tür sözde bilimsel buluş yaptığını iddia eden sömürücüleri temizlemek gerekiyor.

Bekleyelim. Ama bir ürün kendini ispatlamadan da gidip balıklama paramızı heba etmeyelim. Adamlar zaten bu sabırsızlığımızdan çabuk kanmamızdan istifade ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abavf -- 12 Ocak 2009; 10:36:38 >

• Yukarıda bir arkadaş test ettiğini yüzeyinin 85°C olduğunu falan yazmış. Eğer ısıyı ortama transfer etmezseniz 600W değil 100W ile bile 1 m2 yüzeyi 85°C yapabilirsiniz. Tıpkı İnfrared gibi hissiyatla : ) ısınırsınız.
    Birçok arkadaş gibi ben de daha önce yazmıştım, rezistans yardımıyla 1 KWH enerjiden 860 Kcal = 3412 BTU ısı elde edilir.

Rezistansı ısıtma amaçlı değil, içerideki mucize buluşu tetiklemek için kullanıyor olmaları lazım ki daha yüksek bir ısı enerjisi ortaya çıksın.
    Böyle bir durumda da COP değerini (coefficient of performance= ΔQ / ΔW) belirtmeleri gerekir ki hiç duyan bilen yok.

Bunu klimalar dışarıdaki ısıyı alarak yapabiliyor: rezistans yok, pompa enerji harcıyor, harcadığı enerjiye karşılık ortaya çıkan ısı enerjisinide net olarak belirtiyorlar.
    Bunlarda ise tık yok. 600 W ile 25-30 m2 ısıtırmış vs. Ortamdaki saatlik ısı kaybı ne ise o kadar ısı ortaya çıkması gerekir.

Sadece şunu açıklasınlar "bunun COP değeri 1 den büyük" ellerini öpelim. Aksi halde dolandırıcı oldukları kanaatine varacağız.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 12 Ocak 2009; 16:09:01 >

• quote:

Orjinalden alıntı: alibaba

Eğer rezistansı ısıtma amaçlı değil içerideki mucize buluşu tetiklemek için kullanıyor olmaları lazım ki daha yüksek bir ısı enerjisi ortaya çıksın.
    Böyle bir durumda da COP değerini (coefficient of performance= ΔQ / ΔW) belirtmeleri gerekir ki hiç duyan bilen yok.

Bunu klimalar dışarıdaki ısıyı alarak yapabiliyor: rezistans yok, pompa enerji harcıyor, harcadığı enerjiye karşılık ortaya çıkan ısı enerjisinide net olarak belirtiyorlar.
    Bunlarda ise tık yok. 600 W ile 25-30 m2 ısıtırmış vs. Ortamdaki saatlik ısı kaybı ne ise o kadar ısı ortaya çıkması gerekir.

Sadece şunu açıklasınlar "bunun COP değeri 1 den büyük" ellerini öpelim. Aksi halde dolandırıcı oldukları kanaatine varacağız.

Selamlar.

Hocam Ne COPu ne ΔQ / ΔW si. Bunlar bizim ülkede ürün sattırmaz ki. rezistanslı bir altde %80 tasarruf diyeceksin, %120 verim diyeceksin, elektrikten elektrik üretmek gibi ne kadar bilim dışı ifade varsa kullanacaksın yanına termomoleküler, infrared gibi insanımızın anlamadığı bir iki kelime koyacaksın ki o kadar çok voleyi vurasın. Memlekette kanun yok ki herkes istediği yalanı söyleyebiliyor nasıl olsa cezası yok. İpin işi o kadar kaçtı ki yakında firmanın biri 100 wattlık özel bir ampül yaptım hem aydınlatıyor hem odayı ısıtıyor diyecek. Gidişat malasef bu.

Bu sözde bilimsel soytarılara itibar edip ürünlerini alarak bilime değil bir iki uyanığın cebine katkı yaparız ancak.

Ayrıca dünyada hiç bir firma 230 YTL ye %80 tasarruflu ürünü satmaz.

Saniyede 10 litre su akan bir musluğun önüne milyon dolarlık teçhizat koysanız, başka yerden sisteme su vermedikçe o musluktan 10 litreden fazla su elde edemezsiniz. İşte bu uyanık firmanın iddia ettiği de budur. 1000 W gelen enerji ile 5000 Watt lık ısı verdiğini iddia etmektedir. (Klima bunu 1000 watt enerjiyle 5000 watt ısı transferi yaparak bunu başka şekilde yapabilir, yani musluğa başka bir yerden su getirmektedir). Ama bizim uyanıklar tüm bilim kanunlarını yıkmış olacak ki bunu hokus pokusla yapıyor.

Bu firmanın reklamları bile yalanlarını ele veriyor. Hap kaçamak kelimeler.

YAlnız bir yüzeyi değil odanın tamamını ısıtıyor: Isıtıcıyı silindirik yapmış. İnfrarede göre bir artı ama bu tasarruf sağlamaz.

Termomoleküler: Molekül ile ısı iletimi demekse bu her türlü ısınma şeklinde var. Millet yeni bir bilimsel kelime duyunca gerçekten bu ürün birşeye benziyor, bu bir buluş sansınlar diye uydurulmuş.

Ayrıca bilimle ilimle zerre kadar alakası alakası olan bir firma %80 tasarruf diye bir tabir kullanır mı. Neye göre %80 tasarruf. Infrarede göre mi, oduna göre mi, gaza göre mi.

Bizim evdeki doğalgaz da lpg ye motorine göre %50-70 tasarruflu. O zaman tüm kombiciler farkına varmadan süper bir buluşa imza atmışlar da haberimiz yok.

Veya benim elektrikte gece tarifem var, ben de %50 daha az yakıyorum mu diyeceğim. Benim quartz sizin infraredlerden %50 tasarruflu mu diyeceğim.

LAf cambazlığı kelime oyunu yaparak %90 tasarruf yapmak o kadar kolay ki.

Bu kadar milleti uyardıktan sonra sahtekarlara bile bile parasını kaptırana acımıyorum. Kendi düşen ağlamazmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abavf -- 12 Ocak 2009; 12:20:47 >

• hala elinizdeki sınırlı veriyle karalama kampanyasına devam ediyosunuz bunu anlamak imkansız böylemi ilerleme bekliyorsunuz cidden yazık bilimde kuşkuculuk olur tabi ama sizin yaptığınız kuşkuculuk değil başka bişey! cihazı kullanırsınız yorumlarınızıda bu çerçevede yaparsınız ona kimsenin itirazı yok üzerine basa basa teknolojinin yeni olduğu belirtiliyor ve siz eski teknoloji üzerinden elinizdeki yetersiz bilimsel verilerden hesap yapıyorsunuz.ben tüm yazılan çizilenler ve tarihin ertelenmesine rağmen nötr yaklaşmayı tercih ediyorum ve bu sistemin bir şansı hakettiğini düşünüyorum saygılar!
  • Hani bugün piyasaya çıkacaktı ürün..!!! Dağıtımı yapılacaktı!!!
    Daha harbi biri çıkıpta test edemedi.Birkaç kişi var forumda ürün geldi gelecek deyip duruyor gariplerim...
    Artık kesinlikle yalan olduğuna kanaat getirdim ve forumu geyiğine takip ediyorum...
    Tamamı üç kağıt bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcemen -- 12 Ocak 2009; 12:39:02 >
  • Heyecan yapmayın arkadaşlar bekleyip görelim tamam piyasa uyanık üç kağıtçılarla dolu ama bilimdende umut kesilmez. A.Einstein'in söylediği "bir önyargıyı parçalamak, atomu parçalamaktan daha zordur" sözü burada kullanılsa ayıp olurmu bilmiyorum ama zamanında Galileo'yi ; Dünya kendi etrafında dönen bir küredir dedikten sonra çılgınlıkla suçlamışlardı çok değil 400 yıl önceydi bu.
  • ARKADAŞLAR ESAS DEVRİM BENDE İŞTE HERKEZ DUYSUN TEK KİŞİLİK BİR ELEKTRİKLİ BATTANİYE ALINIR 65W OFİS KOLTUĞUNA YAYILIR ÜSTÜNE OTURULUR AL SANA MOLEKÜLER ISI TRANSFERİ YAN PİŞ PATLA SICAKTAN HEMDE KESTANE KEBAP YÖNTEMİ İLE :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: svideoz

hala elinizdeki sınırlı veriyle karalama kampanyasına devam ediyosunuz bunu anlamak imkansız böylemi ilerleme bekliyorsunuz cidden yazık bilimde kuşkuculuk olur tabi ama sizin yaptığınız kuşkuculuk değil başka bişey! cihazı kullanırsınız yorumlarınızıda bu çerçevede yaparsınız ona kimsenin itirazı yok üzerine basa basa teknolojinin yeni olduğu belirtiliyor ve siz eski teknoloji üzerinden elinizdeki yetersiz bilimsel verilerden hesap yapıyorsunuz.ben tüm yazılan çizilenler ve tarihin ertelenmesine rağmen nötr yaklaşmayı tercih ediyorum ve bu sistemin bir şansı hakettiğini düşünüyorum saygılar!

svideoz,

Butun yazilanlari okumadim, aslinda tamamen size cevap yazma amacindada degilim sadece yukarida yazdiklariniz buradaki iki karsi fikrin ayristigi noktayi belirlemek acisindan dikkate deger. Olmaz diyenler ve bakalim bir gorelim diyenler.

"elinizdeki sınırlı veriyle karalama kampanyasına devam ediyosunuz"
    demissiniz;

Benim bu konuda degerlendirme yaparken kullandigim veri fizik ve termodinamik bilgisinin bize sagladigi (bilgiler) verilerdir. Benim bu bilim dallari hakkindaki bilgilerim elbette sinirli olsada bu konularda insanligin geldigi nokta VECTA'yi daha dogrusu merterdeki bu ticarethaneyi degerlendirmek icin bence yeterince veri saglamaktadir. Herkesin termodinamik okumasi bilmesi gerekmez ama bilenlerinde bu konuda halihazirda mali gormedende bayagi bir veri sahibi oldugunu soylemek isterim.

Size termodinamiksiz baska bir ornek vereyim (ki aslinda bu ornek bile termodinamige terstir). Yine merterde bir ticarethane ciksa ve deseki "biz icinde bor bulunan bir toz yaptik gidin sevdiklerinizin mezarina dokun dirilsinler. Yakinda piyasaya vericem su anda bayilik satiyorum, bekleyin."

Buna ne dersiniz. Ben "bunun icin adamlara bir firsat verelim bakalim oluler dirilecekmi diyemem" pek.

Anladiginiz gibi ben bu urunun iddialarina inanmiyorum ve onemde vermiyorum benim ilgimi ceken bu kadar insanin bu konuya kafa yormasi.

Merak ettigim birsey var. Acaba bayilik alanlar bunlara bir odeme yaptimi ?

EDIT:

Yukarida merterdeki ticarethaneler veya genel olarak ticarethaneler hakkinda yazdiklarim yanlis anlasilmasin. Ticarethane hak hukuk ve ahlak dahilinde is yapilip musteriye parasinin karsiliginda o paraya karsilik olacak bir mal veya hizmet verilen yerlerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 12 Ocak 2009; 13:37:01 >

• Yine merterde bir ticarethane ciksa ve deseki "biz icinde bor bulunan bir toz yaptik gidin sevdiklerinizin mezarina dokun dirilsinler. Yakinda piyasaya vericem su anda bayilik satiyorum, bekleyin."

benzetme çok alakalı olmuş
  • Piyasayı kızıştırdılar kızıştırdılar.Milleti meraklandırdılar.Ama ürün mürün yok daha piyasada.Piyasaya verirler mi hiç.! Ürünü piyasaya verirlerse bayilik mayilik satamayacaklarını biliyorlar...

(İyi düşünelim): Öyle birşey buldular ki , çok basit birşey , teknolojisi çalınıp rahatça fasonu yapılabilecek birşey.O yüzden toplu halde satmayı amaçlıyorlar.(hani dünyanın her yerinde aynı anda gösterime giren sinema filmleri misali..)
  • Orjinalden alıntı: cengizumur

quote:

Size termodinamiksiz baska bir ornek vereyim (ki aslinda bu ornek bile termodinamige terstir). Yine merterde bir ticarethane ciksa ve deseki "biz icinde bor bulunan bir toz yaptik gidin sevdiklerinizin mezarina dokun dirilsinler. Yakinda piyasaya vericem su anda bayilik satiyorum, bekleyin."

Buna ne dersiniz. Ben "bunun icin adamlara bir firsat verelim bakalim oluler dirilecekmi diyemem" pek.

Evet.. Termodinamik bu kadar gerçektir. Bir çok defa yazdık. Ama hala arkadaşlar bilim kuşkucu olmalı diyerek bir ümitle beklemekteler. Yazık..

İnfraredlerin ısıtmasında bile bir mantık var. Açık alanlarda veya çok büyük iç alanlarda, ortamın tamamı ısıtılmak istenmezse lokal ısıtma yapmak için idealdir. 10 larca yıldan beri kullanılmakta zaten.

Bize evlerde kullanmak için görece düşük güçte olanlarını yaptılar. Sattılar. Ama onun bile bir mantığı var.

Ama bunun hiç bir mantığı yok. Rezistansla ısı üretirsen, ısıyı ne ile transfer edersen et tasarrufun T'sini yapamazsın. O zaman en tasarruflu ısıtıcı, fanlı ısıtıcılardır. Üretilen ısı doğrudan havaya çıplak rezistans ile transfer ediliyor . Gidip ondan almak en mantıklısı.

Allah bu millete yardım etsin. Bunlara göz yuman, TSE, TSEK, Sanayi Bakanlığı, Üretimden sorumlular, denetleyiciler, diğer kurumlar hiç birşey yapmıyorlar demek ki..
    Çatır çatır reklam yapıp satacaklar. Millet de alıp tüüh ısıtmıyormuş bu diyecek. Salonunu ısıtmak için alanlarda, tuvaletlerini, banyolarını ısıtırlar artık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VOLKEV -- 12 Ocak 2009; 13:46:04 >

• Walla bunlar hepsi fasa fiso ben bunu bilir bunu söylerim güneş dediler, ucuz dediler, hesaplı dediler şimdide NANO DİYOLAR bence hepsiboş izmirde yaşayan birisi olarak 2 kış önce infrared aldım 250 tl kazığın daniskası şimdi fiyat 130 tl hatta 60-70 tl bile bulabiliyorsun ne oldu önüm kış arkam yaz fatura 100+- 20 tl kullanıma göre. Akrabamda klima var kaliteli bişey Ha neyi var pisliği yok derdi yok para var huzur var.Onunda aylık fatura ortalama 100+-50tl değermi kalabalık cocuklu aileler için en iyisi klima bence.Gelelim soba olayına tek başına yaşıyan biri olarak zorluğu var elbet ama SOBAnın verdiği ısıyı ne klima ne infrared ne VECTAnın verebileceğini zannetmiyom.Hava kirliliğiymiş , yok zehirlenmeymiş , yok kiriymiş pasıymış bunlar hepsi bahane SOBANIN VERDİĞİ KEYFİ YAŞAYACAKSAN biraz katlanıcan kardeşim.Az yakar cok yakar fazla açma biraz kıssammı acaba gibi muhabbeti her zaman var infrared olsun vecta olsun.Kömür torbası 10 tl al catır catır yak.10 TORBA AYLIK BİR BENİM İÇİN 1 TORBA 4 GÜN YETİRİYOM BAZEN 5 GÜN . 10 X 5 = 50 OLMADI 40 OLMADI 30 YANİ BİR AY .SONUÇ HEPSİ AYNI PARAYA CIKIYO AŞAĞI YUKARI .İNFRARED OLSUN VECTA OLSUN VERİLEN PARA HARAM HEPSİ PAZARLAMA OYUNU AL GİT SADECE GERİSİNİ SORMA.GECEN SENELERDE İNFRARED VARDI MİLLET UYANDI ŞİMDİ VECTA CIKTI ONUNDA BOMBASI PATLICAK SENEYE BAŞKA BİRŞEY BU BÖYLE GİDER SENİ BENİ DÜŞÜNDÜKLERİNİMİ ZANNEDİYON HEPSİ MİLLETİN CEBİNDEKİ PARAYI NASIL ALIRIM PEŞİNDE.AL GİT SADECE.SON OLARAK BEN BU SAATTEN SONRA PARAM OLURSA KALİTELİ Bİ KLİMA ALIR TAKARIM OLMASSA SOBA YI YAKAR ÜSTÜNE ÇAY KESTANE NE VARSA ATARIM.SAYGILAR...

• Yaw arkadaşlar yokmu bu cihazı alıp kullanan

Eğer kullanan varsa lütfen yorumlarınızı yazın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: VOLKEV

Orjinalden alıntı: cengizumur

quote:

Evet.. Termodinamik bu kadar gerçektir. Bir çok defa yazdık. Ama hala arkadaşlar bilim kuşkucu olmalı diyerek bir ümitle beklemekteler. Yazık..

İnfraredlerin ısıtmasında bile bir mantık var. Açık alanlarda veya çok büyük iç alanlarda, ortamın tamamı ısıtılmak istenmezse lokal ısıtma yapmak için idealdir. 10 larca yıldan beri kullanılmakta zaten.

Bize evlerde kullanmak için görece düşük güçte olanlarını yaptılar. Sattılar. Ama onun bile bir mantığı var.

Ama bunun hiç bir mantığı yok. Rezistansla ısı üretirsen, ısıyı ne ile transfer edersen et tasarrufun T'sini yapamazsın. O zaman en tasarruflu ısıtıcı, fanlı ısıtıcılardır. Üretilen ısı doğrudan havaya çıplak rezistans ile transfer ediliyor . Gidip ondan almak en mantıklısı.

Allah bu millete yardım etsin. Bunlara göz yuman, TSE, TSEK, Sanayi Bakanlığı, Üretimden sorumlular, denetleyiciler, diğer kurumlar hiç birşey yapmıyorlar demek ki..
    Çatır çatır reklam yapıp satacaklar. Millet de alıp tüüh ısıtmıyormuş bu diyecek. Salonunu ısıtmak için alanlarda, tuvaletlerini, banyolarını ısıtırlar artık..

10 kilo sütten 11 kilo tereyağı elde eden makina da yapar bunlar. Ne de olsa bilim var değil mi?

Tamam bilimsel bir şey olsun bekleyelim gerekirse bir milyar verelim eyvallah, ama bu kadarına pes. Adamlar zaten hiç bir bilimsel bir tutum sergilemiyor ki biz buna saygı gösterelim.
    Derdimiz insanların sazan gibi kazıklanmaması, zaten amaçları millet anlayana kadar bir haftada vurgun yapmak.

Testi kırıldıktan parayı çöpe attıktan sonra ahlanıp sızlanmanın kimseye faydası olmuyor. Hiç olmazsa şunların ne idüğü belli olana kadar almayın diyoruz. Zaten alıp ve pişman olan çok olacaktır, onları gördükten sonra karar verin bari.

Dikkat edin adamlar hiç bir testlerini mühendisler odası veya noter huzurunda yapmıyorlar. Bu kadar mı güvenmiyorlar ürünlerine???

• aynen harfiyen katılıyorum,,bilime karşı olan yokki..bir firma deseki arkadaş ben bi hap yaptım,içtikten hemen sonra vucudunuz nereniz üşüyorsa orayı ısıtıyor.böylelikle ısıdan %99,9 tasarruf ediyorsunuz,evi,binayı,betonu vs. ısıtmıyor sadece kendinizi ısıtıyorsunuz.dese inanırım,ama eldeki bu verilerle vecta hikaye..( fena fikir olmadı hap olayı )
    quote:

Orjinalden alıntı: VOLKEV

Orjinalden alıntı: cengizumur

quote:

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.