Şimdi Ara

Baytek VECTA Isıtıcılar İle % 80 Tasarruf Sağlayın. Türkiye İlk !!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
903
Cevap
5
Favori
283.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aydın ve izmirden bayilerle görüştüm. ancak müşteri gibi değil tabi ki. distübitörün örnekleri kendilerine getirdiklerini ve bizzat denediklerini ürünün tanıttıkları gibi çalıştığını ürünün sürüm vadettiğini(yani alıp kullananın tavsiyeyle 3-4 kişiye daha aldırabileceğini söylediler. ve ürün hakkında genelde birbirine yakın şeyler söylediler. benim daha çalıştırıp deneme imkanım olmadı. ben de onların yalancısıyım. bana anlatırken herhangi bir gayelerinin olacağını sanmıyorum. çünkü bayilerin hepsi kendi işlerinde güçlerinde. mağazalarında bir çeşit fazladan ürün olacak gelince bakar görürüz, satılır ya da satılmaz bakarız havasındalar. yani milletin altı kuru sırtı pek. yılların esnafları. onlar işin teknik bilgisinden haberi olmasada havanın kokusundan neyin ne olup olmıcaanı bilen adamlar, eski esnaflar yani. bana malı övseler nolur övmeseler nolur. pek de öven olmadı zaten tarafsız bakıyolar. sadece rahat satılacak ürün dediler. ben de büyük ihtimalle yarın edinicem. benim öyle çok fazla teknik bilgim yok. ben cihazı çalıştırırım saate bakarım yazarım kenara. evin yalıtım durumunu göre, gece ve gündüz dışarıya koyacağım derece ile gece ve gündüz sıcaklık değerlerini alacağım not ile 48 saat boyunca denerim. 24 saat çok sağlıklı fikir vermeye bilir, iki gece, iki güzndüz geçmesi dış ortam sıcaklık farklılığı açısından daha iyi. istediğim sıcaklığı da ayarlarım ki büyük ihtimalle 22 C' olur- sağlık için 22C' iyidir dediler o yüzden...- içeride tutacağım ısı ölçerle de oda ısısını kontrol altında tutarım. bu arada ne kadar sürede ısındığını ve aşağı yukarı ne kadar sürede bir termostat yaptığını da boş kaldığım -akşam olur- sürede izlemeye çalışırım. 48 saat sonunda sayaca bakarım ne olmuş ne bitmiş. yukarıda yazdığım şartları ve sonuçlarını da burada açıklarım. ha baktık ki firmanın verdiği değerleri bulmuşuz veya en azından yaklaşmışız, devrim olur. öyle yok şu değerde bu btu olur yok bilmem kaç watta şu kadar amper olsa şu türlü olur o zaman bu hesaplar bu cihaz için ya da bu yeni dedikleri sistem için havaya gider. ha bu arada ordaki bi elemana nolcak peki bu elektrikli sobalar, infraredler; sonuçta reklamından tut da nakliyesinden bilmem ondan ekmek yien elemanına kadar bilmem kaç milyon dolarlık sektör diye sordum, açık ve net allah onların yardımcısı olsun dedi. hah işte bizim test dediğim gibi sonuçlanırsa hakaten allah onların yardımcıları olsun. haaaaaaaaaa yok olmadı bize verilen değerlere teğet geçti, işte o zaman allah baytek in ve de kutayın yardımcısı olsun çünkü bu işlerde garantiye gitmedin mi 1 saatlik işin var demektir. sonuçta bunun sonucunu biliyorlardır heralde yıllardır bu işin içindeymişler. bi güzel de bütün kanallarda reklamları çıkmaya başladı. yani bunun dönüşü yok ok yaydan çıktı.

• VOLKEV'e:

TSE testinin ne olduğunu Distribitörden öğrendim.

Ayrıca Vestel'de bu teknolojiyi kendi tesislerinde uzun uzun test etmiş. Ortaklıkta teklif ettiği söylentiler arasında.

Teknolojiyi üreten BAYTEK'in sitesine giderseniz heatpowercell dedikleri nanoteknolojiye dayanan bişey olduğunu söylüyorlar.

Bugün Adapazarı'nda 800W'lık gördüm birtane bayağı irice bir şeydi web sitesindeki fotoğraftan silindirik olan, ama bulunduğumuz ortamdan dolayı verimi hakkında bir şey söylemek mümkün değildi ama el deymeyecek kadar sıcaktı. Üstteki şeffaf bölmeden bazı kablolar görünüyordu ama resistansa benzer hiç bir şey yoktu!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crescentstar -- 11 Ocak 2009; 0:12:54 >
  • Vallahi arkadaşlar artık pek bu tür sözlere inanasım gelmiyor. En az elektirik harcayan klima Zibro2035 modelini aldım. ancak fiyasko bana göre, bırakın -10 dereceleri, 2 derecelerde günde 25-26 kw elektirik harcıyor. Allah muhafaza etsin. birde -10 dereceleri görsek ne olacak halimiz. 28 dereceye ayarlıyken zar zor 25 deree yapabiliyorum 20m2 yalıtımlı yeri.

Ben bu sıtıcıya inanmayı gerçekten isterdim. Bence mümkün değil. Somut deliller olacak buda ancak benim gibi bir adam getirsinler kardeşim. üretimhanemde başka bişey çalışmıyor sayacı ayrı.. koysunlar 24 saatte göreyim net sonuçları adam gibi abartmadan yapıştırayım buraya..

Reklammı yapmak istiyorlar kardeşim? Getirsinler, gerçekten kendilerine çok güveniyorlar ise, buıradaki tüm ısıtma soğutma sistemleri prof arkadaşlarda şahit olacaklar, koyacaz 24 saat kalsın ve görelim sayaçta ne kadar elektirik tükettiğini ve odadaki ısının ne kadar olacağını. öyle lafla peynir ekmek gemisi yürütmek çok basit.
    Mademki çok güveniyorlar
    haydi Sevgili vecta ailesi ;
    HODRİ MEYDAN, Dediğiniz gibi %80 tasarruf yapsın bu alet çığır açarsınız. Ben sadece size akvaryum balık üreticilerine 1 ayda 300 adet satmanızı garanti ediyorum. Ve ilkini ben alacağım.
    Ama, ben kendim gözlerimle görmeden buna inanmammm
    Bir çok arkadaşımız, aldıkları klimaları baştan çok övdükleri için bile net değerleri utandıklarından yada başka nedenlerden buraya yazamıyorlar. bırakın sizler gerisini. gerçek değerleri kış ortamında 20m2 bir yalıtımlı odayı 0 derecelerde kaç kw elektirik harcadığını bunu satan adamlar çokçok iyi biliyorlar ama söylerlermi. satana kadar. Ben objektifim arkadaşlar.

Babam satacak bu aleti, her ne olursa olsun gerçek sonuçları buraya yine yazarım. Herkes konuşuyor ancak kimse daha aldığı klimanın iç ortamdaki net değerlerini buraya yazmış değil. yazmış olsalar. klima yada farklı bir ısıtma sistemi almak isteyen arkadaşlarımıza doğru fikirler verecektir.. bakınız ocak ayındaki net sonuçlara ; vectada buna benzemesin ?

OCAK 2009
    (sıcaklık= 0 C - 2 C derece arasında)
    (klima 28 derecede sabit, oda sıcaklığı 25 C , Fan hızı= en düşük seviyede)
    02 Ocak 2009 - Saat: 00:05 - Sayaç: 15041
    02 Ocak 2009 - Saat: 07:00 - Sayaç: 15049

03 Ocak 2009 - Saat: 00:05 - Sayaç: 15068
    03 Ocak 2009 - Saat: 13:30 - Sayaç: 15082
    04 Ocak 2009 - Saat: 20:00 - Sayaç: 15115
    06 Ocak 2009 - Saat: 00:05 - Sayaç: 15145
    06 Ocak 2009 - Saat: 19:00 - Sayaç: 15165
    08 Ocak 2009 - Saat: 00:05 - Sayaç: 15195
    08 Ocak 2009 - Saat: 08:00 - Sayaç: 15202
    09 Ocak 2009 - Saat: 01:30 - Sayaç: 15219
    09 Ocak 2009 - Saat: 15:30 - Sayaç: 15234

Bakın ben zibro S2035 inverter klimamın tüm ner değerlerini kış çıkana kadar yazacağım burada herkes görsün. Ocak ayında 8 günde harcadığı enerji = 193 kw lerde.. bumu az elektirik harcıyor olması Allah aşkına.. içerisini dış hava sıcaklığı 2 derecelerdeyken , 24-25 derecelere zorla çıkarabiliyorum. buda 28 dereceye ayarlı olmasına rağmen farketmiyor. ve fan hızı minimumda. bir kere fanı otomatikte bıraktığımda hızlı üflemesinde sayaca baktım. Ödüm koptu arkadaşlar.. 4 sn bir fırıldak gibi dönüyordu. gülermisin ağlarmısın..

Umarım bu alet böyle sonuçlanmaz. Alan arkadaşlarda gurur yapmayıp net sonuçları yazarlarsa memnun kalacağız.

Yazıkki çok yazık..

SAYGILARIMLA..

• arkadaşım öncelikle şunu belirteyim büyüklenmek için felan değil sadece yardımcı olmak amacı ile klimayı yanlış kullanıyorsun gibi geldi bana neden senin demene göre 28 set ediyormuşsun 24-25 üzerine çıkmıyormuş.tabiki bu şekilde kullanırsan fatura çok gelir.Set değerini çek 25 bak nasıl faturana yansıyor.sen 28 set ediyorsun klima içeriyi 28 derece yapacam diye hiç durmuyor ne termostat yapıyor nede içeriyi 28 derece yapabiliyor.Büyük ihtimalle oda yalıtımı zayıftır.Aslında hepimiz yanlış yapıyoruz evimizi soğutma ve ısıtmayı düşünmeden önce aslında öncelikle yalıtımı düşünmek gerek devir ekonomi devri.evi ısıtmak ve soğutmak önemli değil önemli olan ısınan evin sıcaklığını daha uzun süre nasıl tutarım olmalı.Ayrıca şunu da belirteyim benim evi yalıtımı orta düzey ve klimamı 24 saat hiç kapatmam ve sadece klimaya 50 ytl yi geçmedi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: enjoy46

arkadaşım öncelikle şunu belirteyim büyüklenmek için felan değil sadece yardımcı olmak amacı ile klimayı yanlış kullanıyorsun gibi geldi bana neden senin demene göre 28 set ediyormuşsun 24-25 üzerine çıkmıyormuş.tabiki bu şekilde kullanırsan fatura çok gelir.Set değerini çek 25 bak nasıl faturana yansıyor.sen 28 set ediyorsun klima içeriyi 28 derece yapacam diye hiç durmuyor ne termostat yapıyor nede içeriyi 28 derece yapabiliyor.Büyük ihtimalle oda yalıtımı zayıftır.Aslında hepimiz yanlış yapıyoruz evimizi soğutma ve ısıtmayı düşünmeden önce aslında öncelikle yalıtımı düşünmek gerek devir ekonomi devri.evi ısıtmak ve soğutmak önemli değil önemli olan ısınan evin sıcaklığını daha uzun süre nasıl tutarım olmalı.Ayrıca şunu da belirteyim benim evi yalıtımı orta düzey ve klimamı 24 saat hiç kapatmam ve sadece klimaya 50 ytl yi geçmedi.

enjoy46 arkadasım konu disi olacak ama blueknıght arkadasımız balık uretimcisi ve 18 m² alanda super ızolasyonlu bir yerde ic sıcaklıgı 27 derece sabitte tutması gerkıyor istersen asagıdaki linke tıklada ızolasyonu sen degerlendır. Onun zoruna giden sey bu izolasyona karsın sonucun onu tatmin etmemesi...

http://forum.donanimhaber.com/m_26024250/mpage_1/key_//tm.htm#27440665

• konbetosan, verdiğin bilgi gerçekten çok doyurucu bilgi paylaşımın için çok teşekkür ederim, bende diğer arkadaşlar gibi test sonucunu merakla bekliyorum Arkadaşlar gözümüzden kaçan ufak bir ayrıntı var gibime geliyor bu ürünü üretenler kesin olarak %80 tasarruf sağlar demiyorlar %80'evaran tasarruf sağlar diyorlar bu iki cümle arasında çok fark var. En kötü (çok enerji tüketen) bir ısıtıcıyla bu karşılaştırmayı yapıp bu sonucu ulaşıyorlarsa kendilerine göre haklı olabilirler. Bence bakmamız gereken şu an piyasada bulunup en tasarruflu ısıtıcılardan bir birimde dahi olsa tasarruflu olup olmadığıdır artık bunuda elimize geçince deneyip görcez...
  • Testler ve ölçüm sonuçlarını görmeden bırakın %80 i %10 tasarrufa bile inanmam.Dünyada bilinen kuralların dışında bir yenilik için şirket Türkiyedeki satış ve üretim rakamlarını açıklasın.Şirketi eleştirmiyorum,ancak gerçek dışı iddalar ve bu iddaya sarılarak konuşmakta bana samimi gelmiyor.İnanın herkesten çok isterim idaanın doğru çıkmasını.Yani %80,%40 tasarruf sağlayan ürünlerin var olmasını.
  • Isınırken %80'e varan enerji tasarrufu sloganından ben şunu anlıyorum: 600W'lık Vecta ısıtıcı 3000W'lık başka bir elektrikli ısıtıcının vereceği ısıyı üretebiliyor.

Bu ne demek: 3000W'lık çok verimsiz bir ısıtıcı var (en azından bu yeni ürüne göre). Peki bu ısıtıcının verimi ne olabilir? Yani aldığı 3kW'lık enerjiyi ısı dışında faydasız nelere dönüştürüyor olabilir? Yeni ürünün verimliliğini %100 olarak alırsak, karşılaştırdığımız ürün (%80'e varan tasarruf sağlanan) şunu yapıyor olması lazım (Kontbetosan'ın yazdığı eşitliğin 2 tarafı):

3000W = 600W ısı + 2400W boşa sarfedilen enerji

Bu boşa sarfedilen enerji ile neredeyse aynı anda hem çamaşırlarınızı hem bulaşıklarınızı yıkayabilirsiniz. Ben bu kadar verimsiz bir ısıtıcı bilmiyorum. Bilen varsa lütfen paylaşsın.

Benim beklentim, infrared ısıtıcılara göre daha homojen ısı dağılımı sağlayan bir ısıtıcıyla karşılaşmak. Radyatörlü ısınmayla yerden ısıtma rasındaki fark gibi. Sarfiyat açısından çok fazla fark yoktur ama yerden ısıtma çok homojen ısı dağılımı sağlar ancak geç ısınır geç soğur...

Diğer olasılık, bu yeni cihaz sayesinde elektrik dışında ısı enerjisi üretimi için başka bir şeyin devreye girmesidir ki, gerçekten devrim demektir...

Saygılarımla...

• Forumlarında bir kaç arkadaş sorular sormuştu. Cevap bile vermediler. Şimdi de soru soran arkadaşların mesajlarını silmişler.

http://kutayenerji.com/forum/verimlilik-uzerine-tereddutlerim-t40.html

• Sayın arkadaşlar,

Bu kadar telaşlanmaya gerek yok.

Göreceksiniz bütün taşlar yerine oturacak. Ben bu konuya ışık tutmak için ayın 1'inde bir yazı yazdım ve bütün merak edilen şeyleri bir mühendis olarak ben de merak ettim. Ve bununla ilgili bir yazı yazdım devletin resmi kuruluşlarına ve kurumlara. Ama kendim de bu arada araştırdım ve bu arkadaşlara da inandım ve yazdığım yazıyı önce sizlere yayınlıyorum:

quote:

Allahaşkına birisi bana birşeyler söylesin !!!!

Yaklaşık bir haftadır, çoğu tv kanallarında bir merak uyandıran reklama rastlıyorum. ( Isınma teknolojisinde devrim yarattık, %80 e varan elektrik tasarrufu...bekleyiniz... ) deniyor.

Merak ediyorum !!!

Bu reklamı gören benden başka kişiler, kuruluş, makamlar (Üniversitelerimiz, Elektrik Mühendisleri Odası,Makina Mühendisleri Odası, Odalar Birliği, Enerji Bakanlığı yetkilileri,Sanayi Bakanlığı yetkilileri, Dış Ticaretle ilgili kuruluşlar, Başbakanlık , medya ve Basın kuruluşları) olmadı mı ?

Eğer ki bu bahsedilen % 80 e varan enerji tasarrufu olayı Türk mühendisleri tarafından bulunduysa ve uygulanma safhasına geldiyse, şu kriz döneminde dünya ekonomisi için 100 milyarlarca dolarlık,hatta trilyonlarca dolarlık enerji tasarrufu demektir.Çünkü, edindiğim bilgilere göre dünya GSMH sının % 50 sine yakını enerjinin sağlanması için harcanmaktadır.

Kuruluş ve yetkililerden rica ediyorum; bu teknoloji hakkında bilgi sahibiyseler lütfen vatandaşlarımızı aydınlatıp, müjde versinler. Zira bu Türkiye’yi şahlandıracak hatta daha ilerisi bir teknolojidir.Belki bu teknolojiden başta etkilenecek yerli ve yabancı bir çok kuruluş olabilir. Ama anladığım kadarıyla dünyanın çok kısa zamanda global krizin etkilerini atlatarak yeni bir çehre kazanmasını sağlayacak bir Türk buluşu teknolojidir..

Eğer, Türk mühendisleri bu teknolojiyi gerçekleştirdilerse, başta devlet büyüklerimiz olmak üzere (sanayicisi,tüccarı,ihracatçısı,ünüversiteler ve tüm millet olarak), devlet-millet politikası haline getirip,bu kişi ve kuruluşlara elbirliğiyle destek olalım ki,sayın Başbakanımızın da devamlı söylediği gibi global krizden akıllı davranarak karlı çıkalım.

Hergün Türk medya ve tv lerinde en gereksiz konuları ,defalarca halka haber ve yorum diye seyrettiren, buna izin veren kişi ve kuruluşlara soruyorum :

Ne olur cevap verin...

Bu konuyu hepiniz mi atladınız ?

Hiç incelemeye değer bulmadınız mı ?

Rica ediyorum; Türk halkına, Türk sanayicisine, Türk ihracatçısına bu müjdeyi en kısa zamanda verelim...Dünyaya da bu Türk buluşunu yeni yıl müjdesi olarak lanse edelim..Bakalım ondan sonra AB ne biz mi gireceğiz? Yoksa onlar mı bize katılacak??

LÜTFEN , ilgili makam ve kuruluşlardan gerekli açıklamayı bekliyorum....

Ama ben bu arada bütün merakıma ve endişeme rağmen bu arkadaşların teknolojisinin bir devrim olduğuna inandım ve imkansızlıklar içinde bayiliğini aldım. Şimdi ben bekliyorum, elimde hem cihaz var hem de elektrik sayacı, watt-metre, ısı ölçer cihazlar. İsteyen şahıs demiyorum, isteyen kuruluş üniversite hocalarının nezaretinde her platformda tartışmaya açığım. Özür dilerim, bu konuda başka yazı yazıp kimselerin başını ağrıtmayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akhaliloglu -- 11 Ocak 2009; 13:03:56 >

• Bu konuda yazıp kimsenin başını ağrıtmazsınız. Bilakis hepimiz çok menun oluruz. Elinizdeki cihazla yaptığınız ölçüm sonuçlarını bizle paylaşır mısınız lütfen? Bu konu başlığı altındaki mesajları yazan, burayı okuyan herkes zaten bunu bekliyor.

Şimdiden teşekkür ederiz...

quote:

Orjinalden alıntı: akhaliloglu

Sayın arkadaşlar,

Göreceksiniz bütün taşlar yerine oturacak. Ben bu konuya ışık tutmak için ayın 1'inde bir yazı yazdım ve bütün merak edilen şeyleri bir mühendis olarak ben de merak ettim. Ve bununla ilgili bir yazı yazdım devletin resmi kuruluşlarına ve kurumlara. Ama kendim de bu arada araştırdım ve bu arkadaşlara da inandım ve yazdığım yazıyı önce sizlere yayınlıyorum:

quote:

Yaklaşık bir haftadır, çoğu tv kanallarında bir merak uyandıran reklama rastlıyorum. ( Isınma teknolojisinde devrim yarattık, %80 e varan elektrik tasarrufu...bekleyiniz... ) deniyor.

Merak ediyorum !!!

Bu reklamı gören benden başka kişiler, kuruluş, makamlar (Üniversitelerimiz, Elektrik Mühendisleri Odası,Makina Mühendisleri Odası, Odalar Birliği, Enerji Bakanlığı yetkilileri,Sanayi Bakanlığı yetkilileri, Dış Ticaretle ilgili kuruluşlar, Başbakanlık , medya ve Basın kuruluşları) olmadı mı ?

Eğer ki bu bahsedilen % 80 e varan enerji tasarrufu olayı Türk mühendisleri tarafından bulunduysa ve uygulanma safhasına geldiyse, şu kriz döneminde dünya ekonomisi için 100 milyarlarca dolarlık,hatta trilyonlarca dolarlık enerji tasarrufu demektir.Çünkü, edindiğim bilgilere göre dünya GSMH sının % 50 sine yakını enerjinin sağlanması için harcanmaktadır.

Kuruluş ve yetkililerden rica ediyorum; bu teknoloji hakkında bilgi sahibiyseler lütfen vatandaşlarımızı aydınlatıp, müjde versinler. Zira bu Türkiye’yi şahlandıracak hatta daha ilerisi bir teknolojidir.Belki bu teknolojiden başta etkilenecek yerli ve yabancı bir çok kuruluş olabilir. Ama anladığım kadarıyla dünyanın çok kısa zamanda global krizin etkilerini atlatarak yeni bir çehre kazanmasını sağlayacak bir Türk buluşu teknolojidir..

Eğer, Türk mühendisleri bu teknolojiyi gerçekleştirdilerse, başta devlet büyüklerimiz olmak üzere (sanayicisi,tüccarı,ihracatçısı,ünüversiteler ve tüm millet olarak), devlet-millet politikası haline getirip,bu kişi ve kuruluşlara elbirliğiyle destek olalım ki,sayın Başbakanımızın da devamlı söylediği gibi global krizden akıllı davranarak karlı çıkalım.

Hergün Türk medya ve tv lerinde en gereksiz konuları ,defalarca halka haber ve yorum diye seyrettiren, buna izin veren kişi ve kuruluşlara soruyorum :

Ne olur cevap verin...

Rica ediyorum; Türk halkına, Türk sanayicisine, Türk ihracatçısına bu müjdeyi en kısa zamanda verelim...Dünyaya da bu Türk buluşunu yeni yıl müjdesi olarak lanse edelim..Bakalım ondan sonra AB ne biz mi gireceğiz? Yoksa onlar mı bize katılacak??

Ama ben b uarada bütün merakıma ve endişeme rahmen bu arkadaşların teknolojisinin bir devrim olduğuna inandım veimkansızlıklar içinde bayiliğini aldım şimdi ben bekliyorum elimde hem cihaz var hem elektrik sayaclı vatmetreliölcer aletlerim istiyen sahıs demiyorum istiyen kuruluş ünüversite hocalarının nezaretinde her platfrumda tartışmaya acığım telefonumda burada özür dilerim bukonuda başkaca yazı yazıp kimselerin başını ağrıtmayacağı

• merhaba madem elinizde bu cihazdan var,madem bayilik aldınız,eğer müşteriler sorarsa cevaplayın diye,size hiçmi bilgi vermedilermi !!

ve dahası nasıl mühendissiniz,elektrik sayaclı vatmetreliölcer aletlerim var demişsiniz.böyle alet adı hiç duymadım..bir mühendis ağzına hiç benzemiyor,yanılıyorsam kusura bakmayın. saygılarımla
    quote:

Orjinalden alıntı: wildshark

Bu konuda yazıp kimsenin başını ağrıtmazsınız. Bilakis hepimiz çok menun oluruz. Elinizdeki cihazla yaptığınız ölçüm sonuçlarını bizle paylaşır mısınız lütfen? Bu konu başlığı altındaki mesajları yazan, burayı okuyan herkes zaten bunu bekliyor.

Şimdiden teşekkür ederiz...

quote:

Orjinalden alıntı: akhaliloglu

Sayın arkadaşlar,

quote:

Merak ediyorum !!!

Ne olur cevap verin...

Ama ben b uarada bütün merakıma ve endişeme rahmen bu arkadaşların teknolojisinin bir devrim olduğuna inandım veimkansızlıklar içinde bayiliğini aldım şimdi ben bekliyorum elimde hem cihaz var hem elektrik sayaclı vatmetreliölcer aletlerim istiyen sahıs demiyorum istiyen kuruluş ünüversite hocalarının nezaretinde her platfrumda tartışmaya acığım telefonumda burada özür dilerim bukonuda başkaca yazı yazıp kimselerin başını ağrıtmayacağı

• sayın akhaliloğlu tlf yerine yaptığınız ölçüm sonuçlarını,verimliliğini ve gerçekten dedikleri kadar tasarruflu olup olmadığını yazarsanız bu konuyu takip eden herkesi memnun etmiş olursunuz.
  • DİKKAT DİKKAT DİKKAT

http://kutayenerji.com/forum/

Adresinde sorulan kritik soruları cevaplamak yerine tamamını silmişler..

Umarım çok büyük mağduriyetlere neden olmazlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astery99 -- 10 Ocak 2009; 14:17:58 >
  • @akhaliloglu

Kardeşim yüz kere yazdık.. Wattmetre, Ampermetre ile ne ölçeceksiniz? Siz bir iyilik yapacaksanız şu sobanın kaç kalori ısı ürettiğini yazsanıza şuraya..

İçinde 800 Watt'lık rezistans varsa, bu cihaz 800 Watt/saat elektrik tükecektir. Daha mı az tüketecek. Nasıl mühendissiniz ? Gıda mühendisimisiniz yoksa ?

Hayret ediyorum yahu.!!
  • 3000 W bir infrared ısıtıcının elektrik tüketimi

1 saat enerji akti tüketimi 2.880 kWh
    24 saatlik enerji akti tüketimi 69.945 kWh

deneyler süresinde ortam sıcaklığı 20-25 C derece arasında tutulmustur.

700 W bir vecta ısıtıcı elektrik tüketimi

1 saat enerji akti tüketimi 0,605 kWh
    24 saatlik enerji akti tüketimi 14,554 kWh

TSE nin bizzat yapmıs olduğu deney raporunu ankaradaki yerlerinde gösterdiler.Bu raporu gördüm

sobanın bizzat kendisinide gördüm yüzeyine değdiğinizde 85 C derecelik bir ısı var ortam sıcaklığınıda Isı kaybına göre 20-25 C derece arasında tutar dediler ankaradaki yerlerinde.Ortamdaki oksijeni yakmadığını ve ıstırken odanın tamamını eşit bi şekilde ısıttığını söylediler.Ürünler Salı günü satışa sunulacakmış,

Bilginize...
  • YANİ OLDU BU İŞ YILAN HİKAYESİ GEÇEN HAFTA TESLİM OLACAK ÜRÜNLER GELMEDİ KARGO İZMİRDEYMİŞ FALANMIŞ BİRİSİ BEN DENEDİM 3 AMPER ÇEKİYO DEDİ BRAKTI ÜRN PZARTESİYE KALDI İNSANLAR BİLGİ ALMAK İÇİN FIRÇA YEDİ NE ULAN BU SÜRPRİZ POLİTİKASI YAPIP PATLATACAKLAR ÜRÜNÜ SONRA BİZ MERAK ETTİĞİMİZ LE KALACAZ AMMA DENİLDİĞİ GİBİ ÇIKMASIN VAY HALİNE BAY TEK MİDİR VECTA MIDIR ÖLDÜRDÜ BİZİ YAAA
  • bu işler öyle zor şeyler degil, yani elektrik mühendisi olmaya falan gerek yok :)
    biraz teknik bilgi biraz da hesap bilgisi yeter. 20 ytl ye bir odayı ısıtmanın mümkün olmadıgına dair ufak bir hesapalamayı kendi verdikleri veriler dogrultusunda 1. sayfada yazmıştım.. yani bu firma dogru düzgün hesap yapmasını bile bilmiyor. sonra da kalkıp nanoteknolojiden falan bahsediyor haliyle ironik bir durum :)

bazı geniş kafalı ve ileri görüşlüler! bu teknolojiye itiraz edenleri ve olaya ihtiyatla yaklaşanları dar kafalılıkla suçluyorlar komik tabi:)

hesap ortada, bu soba 800 w olsun ve 20m2 bir odayı 22 dercede tutacak şekilde
    24 saat çalıştırılınca aktif olarak 10 saat çalıştıgını varsayalım. buna itirazı olan var mı?

bu sobanın günlük sarfiyatı 8kw yapmaz mı? aylık ne yapar 240 kw, ytl olarak : 240kw x 250 krs olsun = 60 ytl

yalnız burada şu önemli, malum hepimizin yaşadıgı cografya farklı iklim sıcaklıkları da ona göre değişiyor, akdenizle dogu anadolu bir degil

sonra yalıtım çok önemli, soguk bir memlekette yalıtım iyi olmadıktan sonra siz kaloriferleri cayır cayır yakın yine ısınamazsınız.

bütün bunlardan sonra bu ısıtıcıyı oda sıcaklıgını 24 derece olacak şekilde (bence 22 derece azdır) çalıştırmanız durumunda ortalama iklime sahip bir cografyada ortalama yalıtıma sahip bir odada aylık 100 ytl den dah az masrafla kurtulamazsınız!

şimdi bütün bunların yorumu: elektrikli bir ısıtıcı ile aylık 100 ytl ye bir odayı ısıtmak gayet makul bir degerdir. düşünün ki sadece bir odayı diger yakıtlarla (örnegin ithal kömür) ısıtmak daha ucuza olamaz.(külü hamaliyesi ugraştırıcı zahmetli) şu durumda bu adamların buldugu teknoloji kayda deger bir ilerlemedir ama devrim falan degildir:) yapılan şey büyük boyutlu bir reklam ve abartıdır. kimisi hızını alamamış türkiyenin borçlarını falan ödyecek bir teknoloji demiş :) veya buna yakın bir şey..

makul olalım arkadaşlar :)

• Arkadaşlar bence bu işte üçkağıt kokuyor. Çünkü aşağıdaki linkte adı geçen prof' u internette arattığımız zaman baytek haricinde hiç birşey çıkmıyor. Bugün en kötü akademisyenin bile adı en az 1-2 yerde geçer ki bu adam profesör ne biçim iştir acaba? adı da bi acaip zaten " Nagip Karpuzlar"
    isterseniz aratın google da kendiniz görün.

"http://www.baytekendustri.com.tr/tr/news.asp?ID=14&T=1&NID=14"
  • yada ve büyük ıhtimalle müstear bir isim kullanılmıştır, teknoloji casusluğunun çok yaygın olduğu bir zamanda gayet mantıklı bir durum. bekleyelim görelim diyorum.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.