Şimdi Ara

Bayram bilançosu: 86 ölü, 4 bin 711 yaral

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ramazan Bayramı tatili boyunca Türkiye genelinde 2 bin 199 trafik kazası meydana geldi.

Bu kazalarda 86 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 711 kişi de yaralandı.
    Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre; polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinde Ramazan Bayramı tatili boyunca meydana gelen trafik kazalarında 86 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 711 kişi de yaralandı. Toplam 2 bin 199 ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Bayramın arefesinde meydana gelen kazalarda 12, bayramın birinci günü 12, ikinci günü meydana gelen kazalarda 25, üçüncü günü meydana gelen kazalarda 28 kişi hayatını kaybederken, dönüş yolunda da 9 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti.Kazalarda hayatını kaybedenlerin oranı, en son 5 gün tatil olan 2010 yılının bayram tatiline göre yaklaşık yüzde 10 azaldı. (İHA)

• 93 lü yıllarda her bayram 250-300 kişi ölürdü.
    ama rakamlar hemen hemen hiç değişmezdi.
    milli piyango bileti gibi,kesin birimize çıkacak ama hangimize çıkacak.
    300 civarında kişinin öldüğünü bile bile her bayram aynı hatalar yapılır ve aynı ölümler olurdu.
    ne acı bir durum. acı olan bu kadar kişinin ölmesi değil, bu kadar kişinin göz göre göre aynı yanlış davranışı yapmasıydı.
    bu duble yollardan sonra rakam 150 lere düştü.
    en son 75 lere kadar indi diye hatırlıyorum.
    bu bayram 86 olmuş.
    75 i geçmeseydi keşke.
  • umarım kurban bayramında bu rakam daha da yukarılara çıkmaz 9 günlük bir tatil trafik canavarı için bulunmaz bir ortam
    kalabalık yollar, kural tanımayan sürücüler, bozuk yollar, bakımsız araçlar v.b.
    keşke herkes biraz daha dikkatli gidebilse
  • bir şey olmaz kültürünü kaldırabilsek ne güzel olurdu...
  • bu sefer düğün dönüşü kazaları çoğaldı diye gözlemledim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

bu sefer düğün dönüşü kazaları çoğaldı diye gözlemledim

+cenaze dönüşü.
  • Normal günlerde hiçbir sorun yaşamıyorum..İşim pazarlama haftada 6 gün iç anadolu karadeniz geziyorum yoğunluk kalabalık elbette o kadar değil ama bayramlarda asıl sorun ne kadar kendini usta sanan şöför varsa trafiğe çıkması.Bakıyorum ne kadar şirket aracı otobüs tır kamyon var hepsi doğru düzgün gidiyor.Ne kadar kendini usta sanan varsa hiçbir kural tanımadan gidiyor.Ya kendini ya başkasını riske atıyor.Bayramda iki kez sağ yoldan önüme kırdılar ikisindede giriyorlardı.Tahmin ettiğim için bakıyorum bu benim şeride girecek belli gelişten diyorum,adam hiç aynaya bile bakmadan giriyor şeridime.Sonra sağa sola kaçmaya çalışmalar.Bölünmüş yolda sinyalsiz sağa sola girenler yol kenarlarına yanaşanlar vs vs..

Birde hızlı araç kullanmakla seri araç kullanmanın farkına varamayanlar var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Double yollar ölümlü kaza sayısını azalmasında ki en büyük etmen. Keşke tüm yollarımız double yol olsa.
    Ama tabii ki iş yolla bitmiyor. "Birşey olmaz" mantığını artık bırakmamız lazım. Eğitim şart yani kısaca...

Ayrıca 15 yaş üstü araçlarda ki -Bence 10 yaş- kazalardaki ölüm oranı çok daha fazla. Buna da bir çözüm üretmemiz lazım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

Normal günlerde hiçbir sorun yaşamıyorum..İşim pazarlama haftada 6 gün iç anadolu karadeniz geziyorum yoğunluk kalabalık elbette o kadar değil ama bayramlarda asıl sorun ne kadar kendini usta sanan şöför varsa trafiğe çıkması.Bakıyorum ne kadar şirket aracı otobüs tır kamyon var hepsi doğru düzgün gidiyor.Ne kadar kendini usta sanan varsa hiçbir kural tanımadan gidiyor.Ya kendini ya başkasını riske atıyor.Bayramda iki kez sağ yoldan önüme kırdılar ikisindede giriyorlardı.Tahmin ettiğim için bakıyorum bu benim şeride girecek belli gelişten diyorum,adam hiç aynaya bile bakmadan giriyor şeridime.Sonra sağa sola kaçmaya çalışmalar.Bölünmüş yolda sinyalsiz sağa sola girenler yol kenarlarına yanaşanlar vs vs..

Birde hızlı araç kullanmakla seri araç kullanmanın farkına varamayanlar var.

Bende hep aynı durumu gözlemliyorum. Pazar günü haftalık, tatillerde de bayramlık şoförler sokağa çıkıyor ve kazalar kaçınılmaz oluyor. Tecrübesiz acemi çok şoför var etrafta. Bir de banane o gitsin, bana ne o dursun, bana ne o çekilsin zihniyeti oldumu iş bitiyor.

• "86" nedir arkadaş vallahi başıma ağrı girdi... Bu nasıl bir kanunsuzluktur "birşey olmaz" diyen bir toplumsak "ama ben birşey yaparım" diyen kanunlarımız nerede!?

Allah rahmet eylesin..

• BARBOSA_ B kullanıcısına yanıt
    Haberlerde hiç geçmedi. Tam diktatörlük medyası.
  • Bayramlarda ne yazik ki herkes yollarda. Bilen bilmeyen acemisi yeni almisi yaslisi genci. Bence en tehlikeli zaman. Ucakla gidip geliyorum. Korkuyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BARBOSA_ B kullanıcısına yanıt
    Bu tatilde bende yollardaydım, Allah a çok şükür kazasız ve belasız gittik geldik, 1 defa çok büyük bi kaza tehlikesi atlattım, hele ki arefe günü Ankara yolundaki yorgunluğu görünce gözüm korktu..Yolların bir kısmında bakım çalışması vardı ve özellikle tek gidiş-geliş yollarda mümkün olduğunca sollamaya çıkmadım..

Tam böyle yorgunluk anlarında yolda ya devrilmiş bir kamyon ya da şarampole yuvarlanmış bir araç görünce insan baştan aşağı irkiliyor.. Ölenlere allah tan rahmet yaralılara acil şifalar dilerim..
  • fluence , focus , fiorino dan korktuğum kadar kamyon ya da tırlardan korkmuyorum.

arkadaşım ne kadar şirket aracı var doğru düzgün gidiyor demiş ancak ben ne kadar şirket aracı gördüysem hepsi trafik canavarı idi.

şöför sürdüğü aracın parasını veren kişi olacak gerisi hikaye..
  • quote:

Orijinalden alıntı: temizyurek

fluence , focus , fiorino dan korktuğum kadar kamyon ya da tırlardan korkmuyorum.

arkadaşım ne kadar şirket aracı var doğru düzgün gidiyor demiş ancak ben ne kadar şirket aracı gördüysem hepsi trafik canavarı idi.

Hocam bayramlarda o araçlarda ailemizi taşıyorduk.En az parasını kendimiz vermiş kadar dikkatliydik buna emin ol.Bayramlarda o araçlar iş için değil aileleriyle birlikte olmak için yollardaydı.Ama dediğin doğru normal zamanlarda pardon ama kralını tanımam çünkü benide tanımıyorlar o zaman ekmek aslanın midesinde bile değil artık.3 senede 290.000 km yol yaptım haftada bir gün evime gidiyorum ama toplasan ayda ikiyi geçmez,yukardada dedim süratli araç kullanmak başka seri araç kullanmak başka.Yemin ederim ki ne radar ne kamera olmayan yollarda dahi 50 ile sol iki şeritten giden insanlar vardı,sağdan soldan gelen yollardan bodoslama şeritlere girenler vardı,sinyalsiz sağa sola yanaşan piknik yeri görüp firene abananlar vardı bu bayramdada her bayramda olduğu gibi binlerce onbinlerce belki acemi yolları yine katletti

• Antalya Izmir arasi gidip gelirim. Hem buyukleri ziyaret hemde is.

ici insan dolu eski trainsitler 130-140`la rampa iniyor ve yollar cok kotu. Ben tedirgin oluyorum bu insanlar neye guvenip bu suratlere cikabiliyor aklim almiyor.

Yol degil 3 serit 5 olsa ne olacak bu rezil yollarda bu suratle. Allah rahmet eylesin.
  • Bu kadar idiota az bile.Yeniden ciddi bir ehliyet sinavi yapılsa yarısı ehliyet alamaz.Ne hareketler yapiyorlar yollarda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

quote:

Orijinalden alıntı: temizyurek

fluence , focus , fiorino dan korktuğum kadar kamyon ya da tırlardan korkmuyorum.

Hocam bayramlarda o araçlarda ailemizi taşıyorduk.En az parasını kendimiz vermiş kadar dikkatliydik buna emin ol.Bayramlarda o araçlar iş için değil aileleriyle birlikte olmak için yollardaydı.Ama dediğin doğru normal zamanlarda pardon ama kralını tanımam çünkü benide tanımıyorlar o zaman ekmek aslanın midesinde bile değil artık.3 senede 290.000 km yol yaptım haftada bir gün evime gidiyorum ama toplasan ayda ikiyi geçmez,yukardada dedim süratli araç kullanmak başka seri araç kullanmak başka.Yemin ederim ki ne radar ne kamera olmayan yollarda dahi 50 ile sol iki şeritten giden insanlar vardı,sağdan soldan gelen yollardan bodoslama şeritlere girenler vardı,sinyalsiz sağa sola yanaşan piknik yeri görüp firene abananlar vardı bu bayramdada her bayramda olduğu gibi binlerce onbinlerce belki acemi yolları yine katletti

acemi şöförler ile ilgili olarak son derece haklısınız.

• o değil de 140 la giderken transit solladı makas ata ata gitti bu nasıl iş anlamadım gitti .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.