Şimdi Ara

Baymak Elegant Plus 12.000 Btu Enerji Tüketimi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
7
Favori
71.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş

mrb lar bende gecen sene plus modelini almistim

uzun sure kullanilmadiginda tekrar kurulum yapmak gerekti bu yaz basi bende ayni sorunla karsilastim malesef

cok arastirdim ve 4400 tl ye alabildim 2021 temmuz gibi alirken wifi modullu modellere baktim devamli en uygunu baymak geldi iyiki bunu almisim diyebilirim 5000 den asagi yoktu modullu diger markalarda ve modulun kullanimini cok sevdim biraz karisik gelebilir fakat alisinca cok kullanisli herseyi ayarliyabiliyorsunuz

yine forumdaydi sanirim bi arkadas cin den modulu getirtip kendisi takmisti cok aciklayici ve guzel bi yazzisi vardi onu incelemenizi tavsiye ederim

https://forum.donanimhaber.com/baymak-klima-wifi-modulu-incelemesi-resimli--134695965 sonradan buldum simdiden soyliyeyim kendisi elinden gelenler yapabilir fakat burdaki konuda oldugu gibi degil suandaki modellerde soket kucuk kapagin altinda olmuyor malesef baya dis kapak komple sokuluyor ordan biyerden kabloyu cikartip disari aliyolar iyiki servise taktirdim yoksa calistirmadan kirardim sinirden makinayi mazallah :)

hatta kurulumda servise sordum kucuk kapagi ac altinda dediler (sonradan abi ilk defa takiyorum inan dedi )

sorup sorusturdu sonraki uretimlerde soketi icerde birakip servis gelsin taksin moduna girsin millet diye dediler gunahi boyunlarina

istediginiz satte calistir kapat komutlari girebiliyosunuz cogu markada bunu yapamiyosunuz (sanirim emin degilim)

ben okadar kafayi takmistimki modul isine klimayi almadan modulu aldim cinden ama ise yaramadi orasi ayri konu yarardi aslinda ama ben servisten birtane daha aldim ozaman 320tl

cinden aldigim modulun kablosu resimde uzun gorunuyordu servisin getirdigi gibi sikayet yazdim mal sende kalsin parani iade ediyoruz dediler anlicaniz elimde iki adet modul var biri takili biri bosta :)

tek derdi kabloya ek yapmak lazim servis geldiginde cin malini denedik once onu taktik calisti sonra sokup orjinali (ikiside ayni goruntude etiket farki var ) yapacak olanlara tavsiye ederim kablosu uzun resimlerden alin ve kisa gelirse ek yapar parayida iade alirsiniz ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lijoluna -- 29 Temmuz 2022; 23:32:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba. Enerji tüketimi hakkında bir soru sormak istiyorum. Faturaya ne kadar yansır tahmin etmek zor. Watt metre cihazım yok maalesef.

Fan modunda dış ünite çalışmıyor. Cihaz vantilatör görevi görüyor sanırım.

Soğutma modunda 22-23 derecede ve orta hızda 1 saatte kaç watt ya da kaç TL tüketir?

Fan modunda son hız kullansak 1 saatte kaç TL tüketir?

cihaz ortalama ilk çalıştırıldığında 1350 watt kadar çekiyor saatte elektrik kw tı son zamdan sonra 2 tl oldu.

1350*2 = 2 tl 70 kuruş yakar ilk saatte.

ama tüm inverter klimalarda olduğu gibi ortam ısısı ayarlanan set değerine ulaştıkça kompresörü kısar ve tüketimi düşürür.ortalama 800 watt lara kadar.

bu cihaz uzun süreli kullanımda ortalama saatte 400 500 watt yakıyor, üst marka klimalar kadar kendini kısamasa da 350 wattlara kadar düşüyor tüketim.

kabaca ilk çalışma tüketimini saymazsak günde 10 saatten , 400*10 saat = 4000 watt oda 4 kw eder (*2 tl) günde 8 tl yakar.

tüketim ayarlanan set değeri dış ortam iç ortam ısısı,dış ünitenin direk güneş görmesi,kapıların açık olması,cam yalıtımı ,ortamdaki kişi sayısı vs. hep değişir.

en tasarruflu tüketim otomatik fan ayarında 25 derece de kullanmaktır kanat ayarı sağ sol salınımı açık olarak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• @meeb

Merhaba,

Birkaç hafta önce baymak 12000 btu elegant prime aldım. İstanbulda, güneybatı konumlu 26m2 odada kullanıyorum. Dış ünitenin bulunduğu cephe öğlen 1 gibi güneş almaya başlıyor ve akşam güneş batana kadar güneş yiyor. Cephe dolayısıyla oda da baya sıcak oluyor. 

Bu konudaki hemen hemen bütün girdileri okuduğumu sanıyorum ama arada kaçırdıklarım da olabilir. Okuduğum girdiler doğrultusunda 27 sette otomatik fan ayarlı açıyorum ve içerinin nemi kırılıp serinleme başlayınca ki bu süre aşağı yukarı 15 20 dakika sürüyor, silence moda alıp kullanıma devam ediyorum.

Ifeel açık 27 sette kullanım ile ifeel kapalı 27 sette kullanım arasında ekonomik fark olur mu? Farklı günlerde ikisini de denedim. Ifeel kapalı olduğunda oda sıcaklığı 24 dereceye kadar düştü. Ifeel açıkken 26 dereceye düştü.

Mantıken ifeel açıkken 27 dereceye geldiğinde kendisini kısması lazım ki muhtemelen kıstı ve oda sıcaklığını 26 dereceye düşürdü. Ifeel kapalıyken ise oda 27 derece olsa bile sabit şekilde üflemeye devam ettiği için 24 dereceye kadar düşürdü. Bu doğrultuda ifeel açıkken ayarlı oda sıcaklığına geldiğinde kendisini kıstığını düşünürsem daha ekonomik olabilir ama yine de size sormak istedim.

Önceki girdilerde bununla ilgili yazı veya test varsa ve görmediysem kusuruma bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NIQO -- 14 Temmuz 2024; 17:20:15 >

• Bir tecrübe de benden gelsin
    Ortamı soğutmaya çalışmıyorum, klima salonda pencere kapalı diğer odaların pencereleri ve balkon kapısı hep açık, 24 sette sessiz mod da kanatçık yukarıda ve oda içerisine dönük vaziyette çalıştırıyorum, ilk aldığımda yaptığım tüketim ölçümlerimde aklımda kalan en düşük sessiz mod daki tüketim di diye hatırlıyorum, verdiği serinlik salonda fazlasıyla yetiyor bize, tek sıkıntı kompresör kendini kıstıkça sanki uğultu artıyor, inverter motorlu buzdolabım daki durumda aynı
    Ortamı belli bir derecede tutmaya çalışmayın bence, sessiz mod da istediğiniz kadar uzun süre çalıştırın
    Soğutmayı doğrudan kapatmayın önce fan modunda iç ünitenin kurumasına müsade edin ki koku yapmasın, 6 yıldır kullanıyorum hala rahatsız edici bir koku yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

İfeel konusuna gelirsek ısı ve sıcaklık biraz göreceli şeyler ,misal odanın bir noktası ile diğer noktası aynı değerde değil, haliyle yaşadığınız durum normal.Birde kumanda klimaya sinyal gönderebilecek konumda olmalı.Ben pek işlevsel bulmadım ifeel i.Zaten sıcak hava hafif olduğu için her zaman yukarı çıkar.Klima nın kendisi de yukarıda olduğu için kendi sensörleri ortam için daha iyi algılama yapıyor.

düşük devirde tüm klimaların kompresörleri vuruntu yapar hocam normaldir.Çamaşır makinesi gibi düşünün ilk sıkma başlangıcında hafif sallantı vuruntu yapar tam devre ulaşınca merkezkaç kuvvetinden dengeye ulaşır.

Fan modunda yüksek hızda 25w civarı harcar. Soğutma modunda tüketime gelirsek işin içinde çok değişken var ama kabaca oda sıcaklığını set seviyesine getirdikten sonra 450-500w civarlarında tüketir. Geceleri 300w altına da düşüyor bazen.
    Balıkesir Burhaniye'de Batı cephe yalıtımlı 30m2 geçen ay 120kw tüketimi oldu bizde. Ama dediğim gibi tüketimi etkileyen çok faktör var

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Kıymetli Kayiboyu Beyfendi. Bu Enerji tuketimini nerden olçuyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.