Şimdi Ara

Baymak Elegant Plus 12.000 Btu Enerji Tüketimi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
7
Favori
71.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam akıllı priz aldım TP-LİNK, güzel bi cihaz, evdeki herşeye taktım nerdeyse. Merakımı giderdim, uygulamadan anlık tüketim ve belirli dilimlerdeki ortalamaları görüp aynı zamanda aç kapa yapabiliyorum yada zaman ayarlı kullanılabiliyor

Baymak Elegant Plus 12.000 Btu Enerji Tüketimi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 300 watt altınıda gördüm nihayet

Baymak Elegant Plus 12.000 Btu Enerji Tüketimi

• kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    hangi şartlards gördün hocam ?Fan , mod ,set değeri?Dış sıcaklık?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Fan modunda 20 watt civarı çekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayıboyu11 -- 15 Temmuz 2020; 12:28:4 >
  • fan hızı soğutmada en yüksek mi kullanıyorsunuz

GÖZTEPE , ALTAY ALTINORDU , KARŞIYAKA

İZMİRLİYİM.
  • derya78 kullanıcısına yanıt
    Fan en düşükte hocam, yani sessiz modda

• Merak edenler için Baymak Elegant Prime 9000 Mersin'in aşırı sıcak ve nemli havasında 34 günde 240TL fatura geldi. Bu süre zarfında sadece 10 saat kadar kapalı kaldı onun dışında hep çalıştı. Klima kullanılmadığı zamanlarda 100-150 arasında değişen bir fatura geliyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cicek_7 -- 9 Ağustos 2020; 9:5:25 >
    karşı komşuda var , dış ünite sesi baymaktan fazla gibi, iç tasarım çok yalın eski tip gibi geliyor bana estetkliği yok.Servisleri eskiden kaliteliydi şimdi sıkıntılı diyorlar.Demirdöküm bırakın klimayı vailant a satıldıktan sonra kombi kalitesi bile düştü,kliması nasıldır tam olarak bilmiyorum.

https://www.demirdokum.com.tr/urunler/demirdokum-a5-nverter-klima-26048.html

baymak
    Elegant Plus Duvar Tipi Split Klima - Duvar Tipi Klima Sistemleri - Baymak Klimalar | BAYMAK
    https://www.baymak.com.tr/klimalar/duvar-tipi-klima/elegant-plus-duvar-tipi-split-klima

baymak iç ünite daha sessiz, dış ünite de sessiz ancak hava debisi olarak değer verildiyse bilmiyorum Demirdöküm dış ünite daha sessiz.

ilginçtir Demirdöküm ısıtma da A+++ değer verilmiş

baymak scop ısıtma 4.0 (1350 watt) iken Demirdöküm 5.1 verilmiş (1000 watt) bu değerleri görür mü bilmem ki * koyup ılıman bölge değerleri yazmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 9 Ağustos 2020; 19:37:38 >

• meeb kullanıcısına yanıt
    Ewet kağıt üstünde yazılan değerler doğruysa demirdöküm daha saglıklı gibi duruyo

Demirdöküm kendini pek geliştirmiyor sanki, vaillant el altında yan cepte tutuyor gibi, bir iki özellik katmış mesela nitromixe ama yetersiz, bariz pompa sesi var migo ile uyumu kötü hoş vaillantın erelax ile uyumuda tatsız görünüyor parçaları pahalı tahminim, eğer klimasıda öyle ise uzak durmak gerek, müşteri hizmetleri ve servisi baymaktan öndedir ama kesinlikle tatmin edici değil.
    Aslında şimdiki kafam olsa alayını Arçelik tercih ederim ama onun kombiside demirdöküm idi geçmişte, şimdi nasıldır bilmem

valla hatırlarsın hocam ben bosch 2300 aldım iyi ki almışım diyorum.Boşuna Demirdöküm , warhmhause araştırıp durmuşum.Demirdöküm bayileri ile epeyce sohbet ettim kombi araştırırken kendilerinim teyit ettiği şekilde , vailant yönetimi Demirdöküm e karışmıyor, Demirdöküm argesinin ve ürünlerinin vailant ile alakası yokmuş ki gerçekten yok.Yani yönetimin den tutunda ürünlere servislere kadar Demirdöküm vailant dan bağımsız bir marka.

Bosch buderus u bünyesine katınca çok şey katmış kendi markasına, bosch tan uzak dururum ama kombisini gözüm kapalı alırım, kesinlikle doğru yaptın, atlan deve farklar yok kombiler arasında bence, özellikle tüketim konusunda ama gelgelelim bi pompa sesi rahatsız ediyorsa keyif kalmıyor, ağzıyla kuş tutsa o cihaz boş, dayanıklılık akıcı ve uyumlu yazılım konforlu sıcak su, sessiz fan, geniş modülasyon aralığı önemli kombilerde, bosch bu yönden iyi, nitromixi yarı fiyatıma almıştım arkadaşlar sağolsun yoksa çok direndim tasarrufu baştan yapacağım içinde aldım geçtim işini yapıyor netatmo adam etti nitromixi
    Klimayı hepsiburada yorumlarını görünce hiç araştırmadan 24 saatte aklıma düşmesi siparişi tamamladım hiç bu kadar hızlı alışveriş yapmadım, parasına göre güzel cihaz, Eskişehirde çok ihtiyaç duymuyorum şahsen kısa süreli kullanıyoruz, tek şikayetim kanatçık hareket motoru yada motorlarının sesi kesinlikle batıyor insana, kompresör sıfır sesle çalışıyor servis takoz bile koymamış, üçkağıtçı herifler sonradan farkettim.
    Yazın 7/24 kullanacak arkadaşlara tavsiye etmem kanatçık sesinden dolayı, ben sabit kullanıyorum yellemesede oluyor

aynen ama ustalara sorsan Bosch buderus farklı diyorlar😁😂

klimada baymaktan ,kombide Bosch tan memnunum.Klimasını sevince servisçi arkaşa bile demiştim kombi de baymak alıcam ama alırken baktım fiyat performans gelmedi ürünleri bana.Ben aldıktan sonra duotech serisinde ücretsiz 7 yıl garanti yaptılar belki bu yönüyle olsa ozm baymak duotech alırdım.Ama kliması gerçekten güzel.Kanatları da ben de sabit kullanıyorum.

• Beyler sanki bu klimayı ilk aldığım aylarda daha kuvvetli soğutuyordu anlayamıyorum yada havamı çok sıcak 3 senesine girdik en çok yazın akşamları açıyorum ama daha öyle bakım filan yapmadık ne yapabiliriz önerilere açığım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEMATİ -- 10 Ağustos 2020; 10:12:12 >
  • MEMATİ kullanıcısına yanıt
    Hocam ön kapağı yukarıya doğru kaldırınca üst sağ ve sol kısmında kavisli iki adet toz filtresi var onları çıkarıp bi bak pamukçuk kaplanıp kirlenmiş olabilir çeşmede yıkayıp kurulayıp geri tak, sökünce filtre resimlerini yıkamadan önce paylaşırsan bizimde fikrimiz olsun

Filtlereli 5 günde bir yıkıyorım dostum ben detaylı dan bahsedilyorum

• MEMATİ kullanıcısına yanıt
    Koku yapmadığı için detaylı hiç yapmadım dostum !
    Servis çağırıp soğutma kapasitesini ölçtürüp ona göre yol çizmen daha mantıklı

• quote:

Orijinalden alıntı: meeb

ÖLÇÜM 4 (Set değeri 27 fan hızı silent (Sessiz mod )

Gece yatmadan önce 1. kademe azda olsa rüzgar sesi duyulduğundan dedim ki silent moda alayım birde böyle ölçüm yapalım.

Aslında eco modu da aktif edecektim ancak silent modda açık olunca iç ünite o kadar sessiz oldu ki duvarın arkasındaki dış ünite sesi duyulmaya başladı. Birde eco modda kompresör sanki bir yükseliş bir düşüş sesi çıkarmaya başladı ki azda olsa komşulara rahatsızlık verir diye eco modu kapattım .

Silent mod için tek kelime şunu diyebilirim ki rüzgar sesi bile duyulmuyor çok ve çok çok az iç ünite fan motoru sesi duyuluyor.

Dediğim gibi yattıktan 3 dk sonra dış ünite komp. sesi duyulmaya başlayınca eco modu kapattım . Sanırsam iç ünite fan motoru da düşük devir olunca kompresör darboğaza geldi herhalde boğuldu.yoksa böyle inişli çıkışlı ses hiç duymadım dış üniteden .

silence mod başlangıçta 435 watt çekti

silence modda sabah anlık 370 watt çekiyordu toplam 1.20 tl yakmış

toplam 2290 watt çekmiş

en düşük 364 watt çekmiş

en yüksek 590 watt çekmiş

sabah ise oda sıcaklığı 26 dereceydi

Bu akşamdan sabaha deger mi ? Toplam Dediginiz kW? Baymak 12 BTU , sogutmada silence ( sessiz mod) da mı az yakıyor yoksa Eco modda düşük devir de mi (2 çubuk) ?

Bende 1 ekleme yapayım , kışın ısınma için kullandım aralıksız şekilde. Baymak elegant prime 12 BTU ,
    Kasım Aralık aylarında klima tek başına 40-80 TL yaktı , Ocak Şubat mart aylarında 200 TL yaktı . Kışın toplam ısınma masrafım 870 TL gibi bir şeydi . Oldukça hesaplı geldi. Zira 1 ton kömür geçen sene peşin 1000 TL idi taksitli daha yüksek. Odunu da hesaba katarsak 1600 TL yi geçiyordu peşin.. kim bulmuş peşin o kadar parayı deyip bende gidip taksitli klima taktırmıştım iyi ki de öyle yapmışım .oda 20 metre kare. Sürekli güneş ışığı görüyor . Ara kat ancak üst katta yaşayan yok boş alt kat da sadece odun yakan komşu var

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.