Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.753
Cevap
24
Favori
171.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yinede bu denli güzel özellikleri olan bir cihaza daha iyi ses yalitim yapilmaliydi diye düşünüyorum. tamam eski kombimde sessiz bir kombi değildi. hatta yanma yaptığında çıkarttığı pof sesi 2 yan odadan duyulabiliyordu ama biz tüketiciler yeni olan herşeyin çok daha iyi olması gerektiğine inanıyoruz. öylede olması gerekiyor zaten. ben kombiyi sevdim, en uzak peteği bile aynı oranda ısıtabiliyor. ilk gelen faturada binadaki diğer komşulara oranla çok iyiydi ki hiç kapatmadan ( hafta içi sabah 09 akşam 18 arası kapalı ) hep 23 derecede kullandım 1 ay boyunca. ( metre küp hesabı yapmadım ama 05.11.14 - 04.12.14 arasında alt komşuma 295 TL gelmiş bana 168 TL )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekirdek34 -- 20 Aralık 2014; 0:58:07 >
  • cekirdek34 C kullanıcısına yanıt
    Ben ses olayini birazda soyle halletmeye calismistim eger sizde yapmak isterseniz tavsiye edrim,
    Oncelikle kombinin arkasinda boydan asagi bosluk var, bu boslugu ben tekzenden aldigim 2 cm lik yalitim ortusu var (parke altina serilen siltenin kalin olani 2 cm lik siyah yalitim malzemesi ) bu malzemeden arkaya boyluca sıkıştirdim.cok dikkat etmek lazim kombiye zarar vermeden yapilmali.
    Daha sonra en alt kisima sagli sollu duvara temas eden kisimlarada lastik kapi fitillerinden kisa kisa kesip koymustum.benim kombi balkonda, dolabi mecburen aldik, ayrica dolabin icinide strofor kopuk plakalarla komple kapattim, hem daha iyi isi tutuyor hemde sesi biraz olsun emiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    O kişi ben olabilirim , benim kombi perde betona takılı.
  • bugun ustayla beraber baya kafa yorduk bu işe. daha önce bahsettiğim gibi duvardan aldık kombiyi ve yan kolona taktık. arkasınada yani duvarla arasına binalarda mantolamada kullanılan mavi yalıtım köpüğünden koyduk. dikkatimi çeken şöyle bir durum var bizim bu kombinin arkasının 3/4 ü kapalı. arka tarafın altı açık ve tahminim bu ses problemine bu açıklık sebebiyet veriyor. sonuç olarak bu işlem sonrasında artık odada kombiye dair çıt ses duymuyorum. kombi varmı yokmu belli değil. ses problemi olan herkese şiddetle tavsiye ederim böyle bir değişiklik veya yalıtım. sizin yaptığınız gibi bir de dolap yapmayı düşünüyordum fakat artık gerek duyarmıyım bilemedim. belki (güney cephe olduğu için) güneşten boruları falan korumak için yapılabilir. tavsiyeleriniz içinde ayrıca teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

O kişi ben olabilirim , benim kombi perde betona takılı.

muhtemelen sizsiniz :) sizin yorumdan yola çıkarak bende kurtuldum ses probleminde. ne diyeyim allah razı olsun :)
    Kombinin arka tarafi kapali evet de bildiginiz 1 mm lik sac plaka baska bisey degil..ben arkaya yumusak 2cm kalinliginda silte koymustum isin acigi baya sessiz calisiyor, duymuyorum yani sesi duvara vermiyor.yada ben alistim bana oyle geliyo,,eminim yaptigim uygulamalarin faydasi var..sizde bu uygulamayi yaptiginizda ses kesildigine gore halledilmeyecek bir problem degilmis.iyi olmus gule gule kullanin.

Rica ederim, Allah cümlemizden razı olsun.
  • Arkadaşlar Adana da Oturmaktayım Baymak Novadens Extra Kullanmaktayım Yeni Taktırdım Kullanım Suyu Sıcaklığı ve Peteklere Gidiş Su Sıcaklığı Kaç Olmalı ve İstenen Ayara Nasıl Ayarlayabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lfkaya -- 24 Aralık 2014; 22:40:50 >
  • Arkadaşlar; Novadens Extrada E01 hatasıyla karşılaşan oldu mu acaba ?

ben yoğun kar yağışı olduğu zamanlarda bir kaç kez karşılaştım resetleyince düzeliyor çalışmaya devam ediyordu. bununla ilgili servis çağıdım. bir kaç kez gidip geldiler. sonuç olarak ateşleme sistemiyle ilgili bir kabloyu iptal ettiler. ( yoğuşma kazanı tarafında beyaz bir kutuya giden iyon kablosu ) ateşlemeyi yapan iki kablo var ve asıl yanma olayının gerçekleştiği kazana giden kablonun çalışması gerekirken diğer kablo çalıştığı için ateşleme yapamıyor ve bu yüzden E01 hatası veriyordu. diğer tarafa giden kabloyu iptal ettiler. düzelip düzelmediğini zaman içinde göreceğim. bu konuyla ilgili deneyim yaşayan yada bu kabloların benim algıladığımın dıında başka bir işlevi olduğunu düşünen varsa düşüncelerini paylaşırsa sevinirim.
    Arkadaşım Aynı Sorun Bende de Vardı Servis Ben Yokken Gündüz Gelmiş Kombiden Biraz Hava Boşaltmış Kablo Temassızlığı VAr Onu Düzelttik Demişler Gitmiş Hata Arasıra Gene Verıyor Genelde Basınç Düşmesinde Veya 2 den Az Petek Açtığımda Yapıyor Sorunu
  • lfkaya L kullanıcısına yanıt
    Aslında sorun kronik bir problemmiş. Bu bahsettiğim ateşleme kablosunun solda olanı dibinden 5 cm de kesilip ucu iyice bantlanırsa sorun çözülüyor. Ben sorunu bu şekilde çözdüm (servis ile birlikte hareket ederek) şimdiki modellerde zaten tek kablo oluyormuş. Bende o tekli kablodan spariş verdim. Bu bahsettiğim işlemi yaptıktan sonra 1 kere bile hata vermedi. Mutlaka servis aldığınız kişilerle bunu konuşun derim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun uzun okudum ama pek bişey anlamadığım iççin arkadaşlar baymak brötje novodens extra almayı düşünüyorum izmir karşıyakada 85 metrekare 3+1 evde oturuyorum ısı yalıtımı ve mantolama yeni yapıldı bu kombi yada önereceğiniz başka kombiler hakkında yorumda bulunursanız çok sevineceğim şimdiden teşekkürler...
    Teşekkürler
  • dt_slh D kullanıcısına yanıt
    Dış hava sensörü ve kendi paneli dışında oda termostatı kullanamamam önemli değil diyorsanız alabilirsiniz tavsiye ederim. Onun dışında Ariston Genus Premium EVO + Sensys OT + Dış hava sensörü daha güzel seçim olur.
  • dt_slh D kullanıcısına yanıt
    Zebza nin dedigine katiliyorm..bencede ariston veya viessman veya buderus gibi markalari degerlendirin.
    Haa buda iyi, bir ara cok sikayetciydim ama su an alistim, evin durumunu goz onune alinca kombi gorevini en iyi sekilde yapiyor.

• teşekkürler
  • Arkadaslar merhaba. Kombiyi tesisat sicakligina gore kullanmak icin ambon ayarini 0 yaptim. Onceden oda termostati ile kullaniyordum.

Simdi tesisat sicakligina gore calisirken kac dereceye gore ayarlarsam surekli o sicaklikta calisiyor. Arada duruyor ama mesela 40 yaparsam surekli 40 yakiyor ve duruyor. Bunu 5 derece asagi 5 derece yukari yapmak mumkun mu? Genelde kombilerde oyle yapiyor cunku. Benim kendi evimdeki bosch kombi 40 yaparsam 45e dek isitip 35e dusmesini bekliyor. Bunda oyle degil. Var mi bunun bir ayari.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @By_C@BB@R

Merhaba. Bir ustteki mesajimda senle ayni sorundan bahsettim. Cozebildin mi acaba bu sorunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: alprkrkmz

Arkadaslar merhaba. Kombiyi tesisat sicakligina gore kullanmak icin ambon ayarini 0 yaptim. Onceden oda termostati ile kullaniyordum.

Simdi tesisat sicakligina gore calisirken kac dereceye gore ayarlarsam surekli o sicaklikta calisiyor. Arada duruyor ama mesela 40 yaparsam surekli 40 yakiyor ve duruyor. Bunu 5 derece asagi 5 derece yukari yapmak mumkun mu? Genelde kombilerde oyle yapiyor cunku. Benim kendi evimdeki bosch kombi 40 yaparsam 45e dek isitip 35e dusmesini bekliyor. Bunda oyle degil. Var mi bunun bir ayari.

Bu da ayni sistemle calisiyor ama sizin baktiginiz ekran goremezsiniz kaca ayarladiysaniz o derece cikar surekli.
    Su sicakligini gormek icin sol en alttaki tusa bir kere basin o anlik suyun sicakligini gosterir.
    Ama petek boyu uzun ise 40 da yaksaniz bile suyun sicakligini en fazla 42 yapar ve gazi hic kesmez

• quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

quote:

Orijinalden alıntı: alprkrkmz

Arkadaslar merhaba. Kombiyi tesisat sicakligina gore kullanmak icin ambon ayarini 0 yaptim. Onceden oda termostati ile kullaniyordum.

Bu da ayni sistemle calisiyor ama sizin baktiginiz ekran goremezsiniz kaca ayarladiysaniz o derece cikar surekli.
    Su sicakligini gormek icin sol en alttaki tusa bir kere basin o anlik suyun sicakligini gosterir.
    Ama petek boyu uzun ise 40 da yaksaniz bile suyun sicakligini en fazla 42 yapar ve gazi hic kesmez

Merhaba tesekkurler cevabiniz icin. Dedigim gibi ben de info ekranindan takip ediyorum. Ama 40 yaptiysam surekli boilr sicakligi 40. Petrk boyu da cok degil. 7 bucuk metre hatirladigim kadariyla. Servisi ya da baymak merkezi arayacagim. Boyle sacmalik olmaz. Surekli gaz yakar mi bir kombi. Bazen duruyor ama cok nadir.

• 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.