Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.753
Cevap
24
Favori
171.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sakkaya85

quote:

Orijinalden alıntı: attismail

Kombi fabrikadan cikista oda termostadi modunda ve 80 derece kazan sicakligi ayarinda geliyor.ayrica icindeki ana kart eger yeni verisyon degil ise kazan sicakligi 50 derecenin altina dusmuyor.
    Ana kart degisimini servis ucretsiz hallediyor.
    Fabrikadan 80 derece kazan isisina ayarlanmasinin mantigini hala anlamis degilim.muhendislerin vardir bir bildigi diyorum.
    Isterseniz kombinizi sistem suyu sicakligi modunda da kullanabilirsiniz.gerekli ayarlar onceki mesajlarda mevcuttur.

parametre ayarlarından o ayarı yaptım. max su sıcaklığını 50 dereceye getirdim daha fazlada inebiliyor. bu şekilde daha ekonomik oldu, daha uzun sürece odayı ısıtıyor ama petekler daha uzun süre sıcak kalıyor ve yakıt kullanımı azalıyor. max yoguşma derecesi kaç acaba kaçta tutmak gerekiyor?

Yoğuşmanın fazla olmasını istiyor iseniz ortalama 45-50 Dereceyi geçirmeyin.
    Geçerse yoğuşma düşüyormuş.
    Bende 2 yılı aşkındır kullanıyorum kombiyi.
    Her gördüğüme kesinlikle almayın diyorum ama alıyorlar malesef :)
    Evime kombiyi üreten adamlar mekanik şefleri genel müdürlerine kadar hepsi geldi.
    Ama kimse beni anlamak istemedi.
    Kombinin ayarlarında hata var.
    Parametreleri düzgün ayarlamak gerekiyor.
    Yoksa çok yakıyor.

Kombinin en büyük problemini size açıklayım. Bilginiz olsun. Belki yeni modellerde çözmüşlerdir.

45 dereceye set ettiniz diyelim. Kombi normal şartlarda suyu 48 dereceye kadar ısıtır ve gazı kapatır.
    su 40 dereceye düştüğünde yine gaz yanar ve ısıyı yükseltir 48e getirir. Tüm kombilerde mantık hep aynıdır.

Bizim kombi ise 45 dereceye ayarlı ise 45-46 dereceyi geçiremiyor su sıcaklığında. 48 e gelemediği içinde gazı kesmiyor.
    Ama bazı sıcaklıkta gazı kesiyor. Yaa kombi boyunuz uzun ise kesmiyor ama bir petek kapatırsanız kesiyor falan.
    Yani programsız ayarsız bir kombi.

Ama inş. yeni kombilerde bu modulasyonu becerebilmişlerdir.

• merhaba arkadaşlar
    4 gündür oda termostadıyla kullanıyorum.salonun duvarına termostadı çektim.karşı duvarda dijital termometre var.
    -confort sıcaklığını 20 C ye ayarladım.öyle kullanıyorum.
    -termostat 20 C iken dijital termometre karşı duvarda 22 C gösteriyor.
    -19.8 C ye inince ateş işareti çıkıyor.yanmaya başlıyor.ok tuşuna bastığımda su sıcaklığı 38 C yi geçmeden ısıtıyor.
    - bu ayarlarla bu şekilde devam ediyor.11 m petek full açık ve dubleks 160 m2 ev 24 saatte 8 m3 gaz yakıyor.bana göre iyi.üst katlar biraz serin.
    -confort değerini 20.5 C ye ayarlayınca ısıtma suyu sıcaklığı 50 C ye çıkıyor.(20.3 ye düşünce 50 derecede ısıtıyor)
    -confort değerini 21 C yapınca ısıtma suyu sıcaklığı 60 C yi geçiyor.20.8 C ye düşünce 60 C de ısıtıyor.)
    -velhasılı kombinin mantığını çözemedim bi türlü.
    -birde sizin dediğiniz gibi max sıcaklık değerini 80 C den 50 C ye set edip confort değerini de 21 C yapıp deneyeceğim.bakalım kaçta ısıtacak.
    -gözlemlerimi tekrar yazarım...

• Yoksa kombiye monte edilmis dis hava sensorunuzmu var.
    Oda isisini artirdiginizda kazan sicakliklari farklilik gosterdigine gore oyle olmali diye dusundum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnuerog -- 7 Aralık 2014; 11:01:12 >
  • quote:

Yoksa kombiye monte edilmis dis hava sensorunuzmu var.
    Oda isisini artirdiginizda kazan sicakliklari farklilik gosterdigine gore oyle olmali diye dusundum.

Eğer öyle birşey varsa bilmiyorum.kombinin dışında bişey yok.Açıkcası olacağını da zannetmiyorum.daha önceleride konuşulduğu gibi ilginç bir kombi bunlar.diğer kombilerden farklı bir çalışma sistemleri var.max 80 C olan ayarı 50 C ye indirdim.oda termostadında sıcaklığı yükseltsemde 50 C yi geçemiyor.bu iyi oldu.bakalım gözlemlemeye devam ediyorum..
  • arkadaşlar bişey sorucam .
    ambon ayarı 0 dayken programlayabiliyormuyuz ? Programlıyorum çalışmıyor nedeni nedir biliyormusunuz ?
    Oda termostatı yok oda , merkezi sistem kullanıyoruz o yüzden ambon 0 da .

Bir de ambon ayarını 1 yapıp , economi oda sıcaklıgını 0 yapsam çalışmayı durdururmu ? Gece gündüz çalışıyor manuel kapatmak zorunda kalıyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bilgin7

merhaba arkadaşlar.
    Bizde geçen sene bu kombiden aldık.Bir sorunum var.Son birkaç gündür su seviyesi düşüyor.Daha önce böyle bir sorun yoktu.Su basınca da taşıyor suyu dışarıya atıyor.Servisi aradık bizle ilgili bir durum yok ,tesisat ile sorun vardır tesisatçı çağırın diyor.Tesisat geçen sene çekildi kontrol edilildi yapılınca.Bu sorunun sebebi nedir?Kombi ile ilgili mi yoksa tesisat ile mi ilgili?cevaplarınız için teşekkürler.

Muhtemelen tesisatta bir sikinti var gibi duruyor..kolektor sadece kombiyemi bagli, bazi evlerde merkezi isitma sistemi veya gunes enerji sistemi tesisati oluyor.bu sistemlere dogru kacak olabiliyor.
    Su basinca tasiyor demissiniz, basinc olcerde arizalanmis olabilir yanlis olcum yapiyordur yada tam tersi emniyet ventilide bozulmus olabilir suyu basar basmaz tasiyordur.
    Su basma esnasinda barometre uzerindeki basinc kaca geldiginde tasma oluyor.
    Eger 3 veya uzeri basincta tasma oluyorsa emniyet ventili ve barometre saglam demektir.
    Lakin 1 veya 2,5 arasi tasma oluyorsa ya basinc saati bozuktur yada emniyet ventili.

cevabınız için teşekkürler.
    tesisatta su kaçağı varmış.sorun yok şuan.

• quote:

Orijinalden alıntı: kblykndmr

arkadaşlar bişey sorucam .
    ambon ayarı 0 dayken programlayabiliyormuyuz ? Programlıyorum çalışmıyor nedeni nedir biliyormusunuz ?
    Oda termostatı yok oda , merkezi sistem kullanıyoruz o yüzden ambon 0 da .

Bir de ambon ayarını 1 yapıp , economi oda sıcaklıgını 0 yapsam çalışmayı durdururmu ? Gece gündüz çalışıyor manuel kapatmak zorunda kalıyorum.

yardım edebilecek bir arkadaş var mı ?
  • daha öncede yazmıştım ama mantığı çözemedim yada bana sorunmuş gibi geliyor;
    sıcak su 40 derecede sabit sıcak suyu açtığımda alev işaretinin yanındaki çentik 1 tık yanıyor tamam gayet doğal bu ısıya ulaşmaya çalışıyor ama 15-20 hatta 30 dk sıcak su kullanıldığında bu çentik kaybolmuyor ve saatte gayet güzel dönüyor,bu normal midir? Riven nick arkadaşımızın yoruma ilaveten acaba aslında kazan ısısını sabit tutmak için mi böyle davranıyor diye düşünüyorum?
  • hidrojen kullanıcısına yanıt
    Soguk suyu isitabilmek icin %25 in uzerinde guc harciyor demektir, bu benim kombidede boyle.fakat kazan isisinida 40 derecelerde sabit tutabiliyormu bilmiyorum.malum surekli gelen su cok soguk olunca gucu artirmasi normal.siz vanayi kisarsaniz kombide gazi kisar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kblykndmr K kullanıcısına yanıt
    Ambon 0 olunca programlama çalışmıyor, oda termostatı modu devre dışı kalıyor normal kombi paneli olarak çalışmaya devam ediyor.
  • hidrojen kullanıcısına yanıt
    Gayet normal, benimde sıcak suyu açınca ilk başlarda alev işaretin yanında centik veya centikler oluyor sonra sadece alev simgesine geriliyor.
  • evim 160 metrekare ve petek boyu 11,9 metre. novadens exstra 24 fi tercih ettim tavsiye üzerine. forumda yorumların çoğunu okudum. geçen senelerdeki 50 - 80 sorunu bu yeni cihazlarda yok sanırım 30 'a kadar düşürebiliyorum. kombinin özelliklerini çok beğendim. haftalık ve günlük programların yapılması çok işime geldi. eski kombiyi zırt pırt açıp kapatmak için balkona girip çıkmak zorundaydım.şimdi kombi kendini unutturdu nerdeyse. ses konusu benide rahatsız etti. fakat anladımki yanlış duvara (arkası oda olan balkon duvarı) monte edilmiş. eski kombide ayn yerdeydi fakat yoğuşmalı olmadığı için sesi bu kadar rahatsız etmiyordu. bu kombi gazı kesmesine rağmen çalışmaya devam ediyor ve bir şekilde oğlumun odasına girip çıkarken kulağa batıyor ses. bu ses problemini çözmek için yerini değiştirteceğim. takılı olduğu duvarın hemen yanında arkası binanın dışı olan kolon var. buraya takılırsa sesin ciddi anlamda kesileceğini düşünüyorum. birde üzerine dolap yaptırmayı düşünüyorum, bununda eminim etkisi olacaktır. bu konuda deneyim yaşayan varsa fikirlerini paylaşabilir mi ? ses problemini ilk algıladığımda kombiyi değiştirmek istedim. yeni çıkan idee modellerinde hiç ses olmadığını öğrendim. fakat bu modellerin ileride (garanti süresi sonrası yada garanti dışı durumlarda) örneğin bir kart problemi olsa nerdeyse kendi parasına yakın bir masraf çıkartıyormuş. bunu duyduktan sonra vazgeçtim ve yerini değiştirmeye karar verdim. sonucunu muhakkak burada paylaşacağım.

Kombinin uzun süre çalışmasından dolayı rahatsız olan kişilere şöyle bir sorum olacak;

kombinin su sıcaklığı diye bahsedilen ch sl ayarı kullanım kılavuzunda kombinin çıkacağı en yüksek sıcaklık derecesi olarak geçiyor. fakat forumda sıcak su seviyesi olarak bahsedilmiş hep (ben mi yanlış anladım bilemedim ) peteklere giden sıcak su seviyesi olduğunu düşünürsem, bu ayarı 50 yapıyorum ve ot 'yi 23 e ayarlıyorum. bu ayardayken kombi uzun uzun çalışma yapmıyor. ot 'ye yetişmek için alevi yüksek tutuyor ve kısa bir sürede odayı bu sıcaklığa getirip duruyor. evdeki ısı muhafazası iyi olduğu içinde uzunca bir süre çalışmıyor. bu sistem gaz tasarrufu açısından nasıl sonuçlanır ?

ch sl 42 'de iken ot 23 e gelene kadar çalışıyor da çalışıyor. arada alevi görüyorum arada görmüyorum. acaba yoğuşmadan faydalanabilmek için doğru ayar bu mudur ?

• cekirdek34 C kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Öncelikle kombiniz hayırlı olsun, sizin bahsettiğiniz ses olayı bende yok, duvarla cihaz arası sesi emecek malzeme koymayı deneyebilirsiniz. CH SL dediğimiz kombi kazan sıcaklığı ayarıdır 50 dereceye kadar yükseltmede mahsuru yok, 42 derecede iken 23 derece oda sıcaklığına ulaşması için bir saaten fazla sürüyorsa 42 dereceden daha yüksek bir ısı ayarına çekmeniz gerekiyor. Sizin yerinizde olsam CH SL ayarını 45 yapıp oda sıcaklığını da 22'ye çekerdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cekirdek34

evim 160 metrekare ve petek boyu 11,9 metre. novadens exstra 24 fi tercih ettim tavsiye üzerine. forumda yorumların çoğunu okudum. geçen senelerdeki 50 - 80 sorunu bu yeni cihazlarda yok sanırım 30 'a kadar düşürebiliyorum. kombinin özelliklerini çok beğendim. haftalık ve günlük programların yapılması çok işime geldi. eski kombiyi zırt pırt açıp kapatmak için balkona girip çıkmak zorundaydım.şimdi kombi kendini unutturdu nerdeyse. ses konusu benide rahatsız etti. fakat anladımki yanlış duvara (arkası oda olan balkon duvarı) monte edilmiş. eski kombide ayn yerdeydi fakat yoğuşmalı olmadığı için sesi bu kadar rahatsız etmiyordu. bu kombi gazı kesmesine rağmen çalışmaya devam ediyor ve bir şekilde oğlumun odasına girip çıkarken kulağa batıyor ses. bu ses problemini çözmek için yerini değiştirteceğim. takılı olduğu duvarın hemen yanında arkası binanın dışı olan kolon var. buraya takılırsa sesin ciddi anlamda kesileceğini düşünüyorum. birde üzerine dolap yaptırmayı düşünüyorum, bununda eminim etkisi olacaktır. bu konuda deneyim yaşayan varsa fikirlerini paylaşabilir mi ? ses problemini ilk algıladığımda kombiyi değiştirmek istedim. yeni çıkan idee modellerinde hiç ses olmadığını öğrendim. fakat bu modellerin ileride (garanti süresi sonrası yada garanti dışı durumlarda) örneğin bir kart problemi olsa nerdeyse kendi parasına yakın bir masraf çıkartıyormuş. bunu duyduktan sonra vazgeçtim ve yerini değiştirmeye karar verdim. sonucunu muhakkak burada paylaşacağım.

Kombinin uzun süre çalışmasından dolayı rahatsız olan kişilere şöyle bir sorum olacak;

kombinin su sıcaklığı diye bahsedilen ch sl ayarı kullanım kılavuzunda kombinin çıkacağı en yüksek sıcaklık derecesi olarak geçiyor. fakat forumda sıcak su seviyesi olarak bahsedilmiş hep (ben mi yanlış anladım bilemedim ) peteklere giden sıcak su seviyesi olduğunu düşünürsem, bu ayarı 50 yapıyorum ve ot 'yi 23 e ayarlıyorum. bu ayardayken kombi uzun uzun çalışma yapmıyor. ot 'ye yetişmek için alevi yüksek tutuyor ve kısa bir sürede odayı bu sıcaklığa getirip duruyor. evdeki ısı muhafazası iyi olduğu içinde uzunca bir süre çalışmıyor. bu sistem gaz tasarrufu açısından nasıl sonuçlanır ?

ch sl 42 'de iken ot 23 e gelene kadar çalışıyor da çalışıyor. arada alevi görüyorum arada görmüyorum. acaba yoğuşmadan faydalanabilmek için doğru ayar bu mudur ?

Ben tesisat yaptirirken usta kirise baglanirsa sesin daha cok artacagini soylemisti.bunu nedenide dubel ve vidanin kiris demirine denk gelmesiymis bu durum banada mantikli geldi.yerini degistirirsen ses kirise baglarsan yukselebilir.

• tavsiyeniz için teşekkür ederim. duvarla arasına mdf taktırmayı planlıyorum. mdf nin duvara gelecek yüzüne ise bu laminant parkelerin altına koyulan beyaz süngerimsi bir malzeme var adını tam bilmiyorum ama aklıma o geldi. tavsiye ettiğiniz ch sl ayarınıda mutlaka deneyeceğim.
  • derrreci D kullanıcısına yanıt
    buda iyiymiş ayrıntıya bak hiç aklıma gelmezdi. takan ustaya söylemek lazım. sağolun valla..
  • quote:

buda iyiymiş ayrıntıya bak hiç aklıma gelmezdi. takan ustaya söylemek lazım. sağolun valla..

Valla bana usta boyle soyledi yanlista olabilir ama bana mantikli geldi siz kombiye kaliteli dolap yaptirin.tesisatla ugrasmayin.

• derrreci D kullanıcısına yanıt
    forumda biri perde betona takılı olduğundan dolayı hiç ses problemi olmadığından bahsetmiş. bana da fikrin çıkışını bu yorum sağladı. ustaya sordum yaparız dedi. bu ayrıntıyı yarın söyleyeceğim, bakalım o ne diyecek ? benim odanın içinde duyduğum ses kombinin yanında (kapalı balkonun içinde) duyduğum sesten çok farklı. odanın içinde resmen bir uğultu doğuyor. duvara direk temas ettiğinden dolaı vibrasyon uğultuya dönüşüyor diye düşünüyorum.
  • cekirdek34 C kullanıcısına yanıt
    Ses olayi ilk aldigim zamanlar beni cok rahatsiz ediyordu, ama alistim artik duymuyorum.
    Ses kombinin guc harcamasina gore artiyor ve azaliyor.mesela 55 60 derece kazan sicakliklarinda daha gurultulu calisiyor, sanirim dolasim pompasi kademe artiriyor buda daha fazla ses cikmasina neden oluyor.
    Benim kombinin termostat isisiyla normal termometrenin olctugu isida farklik vardi kombi 2,5 derece az gosteriyordu.
    Ilk bastan bunun tesbitini yapin.eger isi normal ise 22,5 derece gayet ekonomik ve yeterli oda isisidir.

Petek boyu yeterli bu yuzden cok iyi yogusma saglayacaktir, mumkun mertebe dusuk kazan sicakliklariyla isinirsaniz, en iyi verimde calistirmis olursunuz.

• quote:

forumda biri perde betona takılı olduğundan dolayı hiç ses problemi olmadığından bahsetmiş. bana da fikrin çıkışını bu yorum sağladı. ustaya sordum yaparız dedi. bu ayrıntıyı yarın söyleyeceğim, bakalım o ne diyecek ? benim odanın içinde duyduğum ses kombinin yanında (kapalı balkonun içinde) duyduğum sesten çok farklı. odanın içinde resmen bir uğultu doğuyor. duvara direk temas ettiğinden dolaı vibrasyon uğultuya dönüşüyor diye düşünüyorum.

Sizin eski kombi ile bu kombiyi karsilastirmayin.sirkilasyon pompasi bu kombide cogu zaman calisir.sizi bu durum aldatiyor olabilir

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.