Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.753
Cevap
24
Favori
173.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bunu bilmek zor degilki..ben bizzat gozetledim.
    soguk havalarda 70 derecyle calisirken yogusma giderine bidon koydum 24 saatte 18 m3 yanmasina ragmen sisede yarim litre su yoktu bile..rahat havada 55 derecede calistirdim 1 m3 gazdan yarim litre yogusma suyu elde ettim..daha rahat havada 50 ile calistirdim ve yaklasik 1 litreye yakin su elde ettim..

yogusma mantigi sudur, donus suyu ne kadar soguk olursa egsoz gazindaki gizli sicakligi emer ve suyun bunyesine gecer.bu esnada gaz halindeki egsoz gazi sogudugu icin asidik suya donusur boylece giderden akar..yani evinizde maksimum 50 55 kazan sicakliklatinda isinabiliyosaniz sizin donus suyu sicakliginiz en fazla 40 derecedir veya daha alti emin degilim, yani siz iyi bir yaogusma saglatmis oluyorsunuz..ama en verimli yagusma donus suyunun 30 derecelerde oldugu yogusmadir.tabi bunun icin kazan sicakliginin en fazla 45 olmasi lazim buda soguk havalarda yetermi bilmiyorum yeten evler vardir heralde.
    cok uzun yazdim ama durum bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: isnuerog

bunu bilmek zor degilki..ben bizzat gozetledim.
    soguk havalarda 70 derecyle calisirken yogusma giderine bidon koydum 24 saatte 18 m3 yanmasina ragmen sisede yarim litre su yoktu bile..rahat havada 55 derecede calistirdim 1 m3 gazdan yarim litre yogusma suyu elde ettim..daha rahat havada 50 ile calistirdim ve yaklasik 1 litreye yakin su elde ettim..

yogusma mantigi sudur, donus suyu ne kadar soguk olursa egsoz gazindaki gizli sicakligi emer ve suyun bunyesine gecer.bu esnada gaz halindeki egsoz gazi sogudugu icin asidik suya donusur boylece giderden akar..yani evinizde maksimum 50 55 kazan sicakliklatinda isinabiliyosaniz sizin donus suyu sicakliginiz en fazla 40 derecedir veya daha alti emin degilim, yani siz iyi bir yaogusma saglatmis oluyorsunuz..ama en verimli yagusma donus suyunun 30 derecelerde oldugu yogusmadir.tabi bunun icin kazan sicakliginin en fazla 45 olmasi lazim buda soguk havalarda yetermi bilmiyorum yeten evler vardir heralde.
    cok uzun yazdim ama durum bu.
    Arkadaşlar merhaba,

Benim kombi bir haftadır 3*4 kez E01 HATASI vermeye başladı.
    Reset diyorum düzeliyor ama 1-2 gün sonra yine yapıyor.
    Alev hatası olarka gözüküyor.Zaten kombi alevleme zamanında bazen ses çıkarıyor.

Hani ocağı açarsınız ateşlemeyi az geç yaptığınızda ocak bir anda yanar ve bir ses oluşurya onun gibi düşünün.

Ömrünü doldurdu galiba 2.5 senede

• By_C@BB@R kullanıcısına yanıt
    Kırmızı ateşleme kablosu varmış değişince düzeliyormuş, birkaç sayfa geride yazıyordu.

Mevlânâ Celâleddîn-î Belhî Rûmî
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Kırmızı ateşleme kablosu varmış değişince düzeliyormuş, birkaç sayfa geride yazıyordu.
    Kombinin sorununu çözemediler servis aldı gitti bakalım ne zamana getirecek.
    Ne yaptı isem değişime ikna edemedim.
    Aldığım güne lanet ediyorum sadece.

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

Kombinin sorununu çözemediler servis aldı gitti bakalım ne zamana getirecek.
    Ne yaptı isem değişime ikna edemedim.
    Aldığım güne lanet ediyorum sadece.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bu novades extra nın termostatı nasıl iyi bi termostatmı. kombiyi durdurup çalıştıran en düşük sıcaklık aralığı kaç olarak ayarlanabiliyor. yani başka kombi alıp tekrar 200-300 tl termostata vermek yerine bunu termostatlı alıp kazanç sağlarım diye düşünüyorum ama bilemiyorum. bazı arkadaşlar şikayetçi olmuş kombiden gerçekten herkestemi sıkıntılar mevcut

• bjkkartall B kullanıcısına yanıt
    Aynı kombiyi kullanıyorum ve memnunum, oda termostatı toplamda 0,5°C aralıkla çalışıyor örnek olarak 21°C'ye ayarladınız 21°C'de kombi devreye giriyor 21,5°C'de devreden çıkıyor yani 21°C-21,5°C aralığında çalışmış oluyor ayrıca bu aralığı 0,1°C adımlarla daha da açabiliyorsunuz. Bana göre tek handikapı dış hava sensörü desteği olmaması.

• quote:

Aynı kombiyi kullanıyorum ve memnunum, oda termostatı toplamda 0,5°C aralıkla çalışıyor örnek olarak 21°C'ye ayarladınız 21°C'de kombi devreye giriyor 21,5°C'de devreden çıkıyor yani 21°C-21,5°C aralığında çalışmış oluyor ayrıca bu aralığı 0,1°C adımlarla daha da açabiliyorsunuz. Bana göre tek handikapı dış hava sensörü desteği olmaması.
    anladım. peki bu kombinin alacağım zaman model olarak bilmem gereken bir serisi varmı yani önceki seri veya yeni seri olarak hangisini almalıyım. şimdiye kadar çıkan novadens extra modellerinin hepsi aynımı. bu arkadaşların bahsettiği sorunları sizde yaşadınızmı kronik bir sorun mevcutmu. yoksa onların şansınamı böyle çıkmış. Herkesin bildiği gibi satıcıların müşteriyi düşünmediğini ve elinde kalan malları satmak için dünyanın en iyisiymiş gibi göstermeleri çok bilindik bir durum :) o yüzden gittiğim zaman satıcıya göre üstün olmam gerek :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkkartall -- 24 Nisan 2015; 10:21:49 >

• bjkkartall B kullanıcısına yanıt
    3 yıl önceki seride kazan sıcaklığı 50°C'nin altına düşürülemiyordu artık o sorun yoktur. Arkadaşların yaşadıklarını ben yaşamadım belki termostatik vanaların etkisi olmuş olabilir bilemiyorum. Novadens Extra'nın üretimden kalktığına dair bir bilgi yok, elindeki ürün eski mi değil mi satıcıya sorabilirsiniz sonuçta kombinin üzerinde üretim tarihi yazar.

• Benim kombim geldi 2 gün sonunda.
    Ateşlemeyi geç yaptıgı icin kart degisimi olmus.
    Birde atesleme ünitesi degismis.
    Taktilar gittiler ertesi gün yine sorun oldu.
    Peteklerin alt tarafi isinmiyordu. Daha once boyle olmamisti.
    Daha sonra farkettim kombiyi 45 derecede çalistirmama ragmen su sicakligi 30 larda geziyor. Ates simgesi gelince bir anda 35-40-45-48 olup gaz kesiyor 10 saniyede.
    Surekli boyle oldugundan isinamiyor petek.
    Yine aradim kayit actirdim telefonda tesisatiniz kirlidir dedi ne alaka dedim diger kombi nasil calisiyordu.
    Neyse servis geldi kombi altindaki filtreyi acti çamur çıkti. Kombi gidince temizlemistim ben. Nasil 1 günde çamur oldu anlamadim. Tesisat kirli temizlik lazim dedi 415 tl istedi.
    Nasil saçma bir is anlamadim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Geçmiş olsun, tesisatınızda 3 yılda çamurlaşma olması kullanılan malzemenin kötü olduğunu gösteriyor, 6 ayda bir filtreyi temizlemenizi veya çamur tutucu kullanmanızı tavsiye ederim. Tesisat temizliği için 415 TL çok fazla genelde 250 TL civarı tutar.

• quote:

Geçmiş olsun, tesisatınızda 3 yılda çamurlaşma olması kullanılan malzemenin kötü olduğunu gösteriyor, 6 ayda bir filtreyi temizlemenizi veya çamur tutucu kullanmanızı tavsiye ederim. Tesisat temizliği için 415 TL çok fazla genelde 250 TL civarı tutar.

Hangi malzemenin kalitesizliği abi ?
    Petekler demirdöküm tesisat borusunun ismini unuttum ama kaliteli birseydi.
    3 yil bile olmadan nasil kirlendi anlamak mumkun degil gercekten.

• quote:

Marka kalite olabilir ama kullanılan borular oksijen bariyerli değil büyük olasılık, 3 yılda filtreyi tıkayacak kadar tortulaşma oluşmasında başka bir sebep yok, en azından ben duymadım.

Boruları da özellikle oksijen bariyerli olanlardan almistim.
    Forumda okuyup herseyin en kalitelisini yaptirdim ama malesef sanssizliklar el cekmedi.

"Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir."

• quote:

Sorunu biraz daha detaylı anlatabilir misiniz, ayrıca kombiniz novandens mi yoksa novadens extra mı, evin net m2 ve toplam petek uzunluğu ne kadar.
    Bende Baymak Lambert LPY 24 sipariş ettim buradaki şikayetleri görünce gözüm korktu, yoksa hata mı ettim. temelde aynı cihaz diye biliyorum

• Zebza kullanıcısına yanıt
    yorumların %80 şikayet okuyunca gözüm korktu özellikle ses konusunda

Orijinalden alıntı: SAMET/

yorumların %80 şikayet okuyunca gözüm korktu özellikle ses konusunda
    2009 yılı ağustos ayından beri sorunsuz kullandığım Novadens Extra 330 kombim aralık ayından itibaren E 168 arızasını veriyor.İlk arıza verdiğinde servisi aradım kombi üzerinden reset atın dediler.Düzeldi fakat gittikçe sıklaşan aralıklarla aynı arıza tekrar oluyor.Başlarda 15-20 günde bir olan olan arıza periyodu 1 günde 3-4 defaya kadar çıktığı da oldu.Kışı bu şekilde atlattık.Şu an 3-5 günde bir bazen yapıyor bazen de yapmıyor.2 sefer de ekranda hiç arıza kodu yokken oda sıcaklığı düşük olmasına rağmen ateşleme sembolü çıkmadı.Yani çalışması gerekirken bekliyordu.Bu konumda kullanım suyunu yani çeşmeyi açtığımda alev sembolü geliyor su ısınıyor fakat suyu ( çeşmeyi) kapattıktan sonra kalorifer suyu yine ısınmıyordu.Defalarca reset attım düzelmedi.Ancak kendi şalterini kapatıp açınca düzeldi.
    Servis bakıma geldiğinde sorunları anlattım.Anakart arızası dedi.Fiyatını sordum anakart 900 TL dedi.Tamir görmüş olanı bile 450 TL dedi.Ve 1 yıl garanti veriyor.1 yıl için 900 TL vermek mantıklı değil.Bana gerilim regülatörü kullanmam gerektiğini sorunların bu yüzden olduğunu söyledi.Yeni kombi almam daha mantıklı geliyor bana.
    Ben elektronik öğretmeniyim.Sorun aslında yazılımla alakalı.Elektronikten kaynaklı bir arıza olsa arızanın sürekliliği olur. Kombinin fabrika ayarlarına geri dönüşü mümkün mü? Ya da yazılımın bilgisayar bağlantısı ile yeniden yüklenmesi mümkün mü? Konu hakkında bilgisi olanlardan yardım istiyorum.Ya da anakartı daha ucuza nasıl ve nerden temin ederim? Anakartım ekransız diye tabir edilen (anakartın lehim yüzünde display olmayan) modelden. + 3 yıl garanti uzatmayı da 1 ayla kaçırmıştım.Eylül ayında 5 yılım dolduğu için garantiyi uzatamadım.
    Yardımlarınızı bekler ilginiz için şimdiden teşekkürler ederim.

• Nette yaptığım araştırmaya göre genelde düzensiz voltaj E168 hatasına sebep oluyor, mümkünse kombiye regülatör bağlayıp sorun kalkacak mı kontrol edin.

• 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.