Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.751
Cevap
24
Favori
167.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • silver2007 S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, hayırlı olsun. Bu arada çift taraflı yapışkan bant veya cırt cırt ile yapıştırabilirsiniz.
  • Merhaba, bende de şöyle bir durum var. Oda termostadından haftalık programlama yapıyorum. Haftasonu saat 08:00 den itibaren 23:30 'a kadar çalışması gerekirken bu sabah 06:30 da uyandığımda petekler ve ev sıcacıktı. Ve ekranda ay işareti vardı. Bu durumu nasıl önleyebilirim?
  • dangerous kullanıcısına yanıt
    Ekranda ay işareti varken oda sıcaklığını 18 - 19 arası bir dereceye ayarlayın, ardından ekrana güneş işareti gelene kadar "AUTO" butonuna basın, güneş işareti varken oda ısısına 21-22 arası bir dereceye ayarlayın. Tekrar zaman çizilgesi çıkana kadar "AUTO" tuşuna basın. Bundan sonra 23:30 - 08:00 arası ay işaretindeki ısıya göre, 08:00 - 23:30 arası güneş işaretindeki ısıya göre çalışacak.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, dediklerinizi yaptım. Haftaya gözlemleyeyim.
  • Arkadaslar hala isinmam masrafli oluyor.bu ay 170 m3 yaktim.lanet bir ev almisimki yalitim sorunu petek metraj sorunu, antrenin genis olmasina ragmen cikarci mutahitin petek koymamasi, alt katin bos olmasi.daha neler neler.bu sene metraji artiriyim dedim butce ayiramadim kaldi oyle.
    Bu sene gecsin ilk isim evi komple bi onarima almak olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar.bende de novadens extra 330 fi var.evim dublex 160 m2 brüt.11.5 m petek var.geçen sene yalıtım yaptırdım.1 kasımda kombiyi yakmıştım.akşamları 37-38 C de yakıyorum 21-22 C oda sıcaklıgı elde ediyordum.bir kaç gündür havalar daha soğuduğu için 24 saat çalışıyor.36 C de 24 saatte 12 M3 gaz yakıyor.bu sıcaklıga göre bana yüksek geldi.Bende paneli oda termostatı olarak kullanayım dedim.antreye monte ettim.oda sıcaklığı ayarını 21C ye ayarladım.gece saat 12 de kombi kapandı.bende yattım.sabah kalktıgımda kombinin hiç çalışmadığını gördüm.sıcaklık ayarıyla oynarken çalışmaya başladı.yalnız 70 C de çalışıyordu.10-15 dk çalıştı.ama yaklaşık 3 m3 gaz yaktı.bende kapattım.paneli tekrar kombinin üstüne monte ettim.velhasılı ayarlarını tam olarak yapamadım.sizce su sıcaklığı ayarıylamı kullanayım yoksa oda termostatı ayarıylamı.birde tam olarak oda termostatı ayarının nasıl yapıldığını yazarmısınız detaylı olarak.teşekkürler....




  • atasayar A kullanıcısına yanıt
    Sizin oda termostadi modunda kullanmaniz en dogrusu.
    Sistem suyu modundan termostat moduna gecis ayarlari bir kac mesaj oncesi var ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: attismail

    Sizin oda termostadi modunda kullanmaniz en dogrusu.
    Sistem suyu modundan termostat moduna gecis ayarlari bir kac mesaj oncesi var ama.

    oda termostadı moduna alıyorum.eco modu seçiyorum(18C).oda sıcaklığını 22C ye ayarlıyorum.(sağdaki +,- tuşlarıyla;yanında ev işareti olan).bir müddet sonra kontrol etmek için baktığımda ayarladığım sıcaklık(22C) eco modu sıcaklığına(18C) düşüyor.yani anlayacağınız ayar tutmuyor.o yüzden bilen bir arkadaş tam detaylı yazarsa sevinirim.cevabıza teşekkürler.
  • atasayar A kullanıcısına yanıt
    Sizde eski model var onun ayarlarını bilmiyoruz maalesef. Bizim modelde +/- tuşları yok.
  • atasayar A kullanıcısına yanıt
    Eco ayarinda 18 veya 18,5 derecenin uzerine cikmaz.confort modunda 22 derecelere cikar.ilk yapacaginiz is eco modunu confort modu olarak degistirmek.eski modellerde nasil oluyor onu bilmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanırım bendeki eski panel.hem eco da hem de confort ta dereceyi dediklerinizin üzerine çıkarta biliyorum.ben sadece şunu öğrenmek istiyorum.oda sıcaklığı ayarını eco ve comforttaki değerleri değiştirerekmi yapıyoruz.yani comfort ayarını 23 C yaptım.oda sıcaklığı ayarım bumu oluyor.yoksa +,- tuşlarıyla manuel olarak diyelim 24 C yemi ayarlıyoruz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fabialife

    quote:

    Orijinalden alıntı: faaty

    Gerizekaliya anlatir gibi anlatir misiniz.

    Eco 20derece seciyorum: cayir cayir yaniyor. Sonra sönüyor. Sonra bir daha hic yanmiyor. Ev soguyor.

    Comfort 24derece seciyorum: cayir cayir yanıyor. Hic sönmüyor

    Hangi ayar secmem lazim

    sizin yapacağınız ayar; sizin kullanım şartlarınız, gündüz ve gece hava sıcaklıkları, evin izalasyonu, petek uzunluğu vs. bir çok etkene bağlı.
    kısaca şöyle izah edelim; birincisi oda termostadı ile kullandığınız için kombiniz sadece termostadın bulunduğu odadaki duruma göre hareket eder, diğer taraflar kendi halinde ısınır.
    yani termostadın bulunduğu odadaki sıcaklık derecesine göre termostad devreye girip çıkarken diğer odalardaki sıcaklık dereceleri farklı olabilir.
    öncelikle siz 2-3 tane düzgün ölçüm yapan münkünse daha hassas ölçüm yaptığı için dijital termometre alıp her birisini evin farklı bölümlerine koyup ölçüm yapacaksınız.
    evin değişik bölümlerindeki ısı farklarını bu şekilde tespit ettikten sonra fazla ısınan bölümlerde termostadlı vana varsa vanadan sıcaklık ayarı yaparak yoksa o bölümdeki petek veya peteklerin üstteki giriş vanalarını kısarak veya tamamen kapatarak evin her tarafını yaklaşık değerlere getirmeye çalışacaksınız.
    bu durumu kendimden örnek vereyim, kombi mutfakta termostad oturma odasında. termostad 24 dereceye ayarlı ve oturma odası 24-24,5 derece arasında ısınırken mutfak 28-29 antre 26-27 dereceleri bulduğu için bu iki bölümün peteklerini tamamen kapattım. evin içerisindeki tüm kapılar açık olduğu için ısı sikilasyonu nedeniyle mutfak ve antrenin petekleri kapalı olduğu halde sıcaklık yine 24-25 derecelerde.

    gelelim termostad ayarlarına, öncelikle dijital termometrenin gösterdiği oda sıcaklığı ile oda termostadının üzerindeki oda sıcaklığı arasında fark varsa termostadın eşitleme ayarlarından +-3 derece ayar aralığında termostadın ayarını diğer termometrenin gösterdiği değer ile eşitliyeceksin.
    bu işlemden sonra istediğin bir sıcaklık derecesine termometreyi ayarlayacaksın. en uygun ekonomik ve sağlıklı oda sıcaklığı eğer bebek, hasta vs. yoksa 21-22 derece civarıdır.
    örnek olarak comford derecesini 22 ye, ekonomi derecesini 20 ye ayarladın, gündüz evde bulunduğunuz saatlerde termostadı comforda tutarak 22 derecede, evde bulunmadığınız ve yattığınız zamanlarda termostadı economi ye alarak 20 derece de tutabilirsiniz. veya kullanıp deneme yanılma yoluyla kendiniz ve eviniz için en uygun değerleri bulabilirsiniz.
    buraya kadar her şeyi yapsanız bile esas önemli olan combi suyu sıcaklı değeridir. bu nedir diyeceksiz?
    bu değer kombinin petekler içerisinde dolaşan suyu kaç derecede ısıtacağını ifade eder.
    bu konuda da şöyle örnek verelim, sen termostadı 22 dereceye ayarladın ama hava çok soğuk kombi su sıcaklığı düşükse (örnek 40-45 derece) kombi istediği kadar çalışsın evin içerisini 22 dereceye getiremez.
    o zaman su sıcaklık değerini uygun değerlere yükseltmek, havanın iyi olduğu zamanlarda da düşürmek gerekir.
    yine kendimden örnek vereyim, hava sıcaklığının normal olduğu zamanlarda kombi su sıcaklık değeri 40-45 derece arasında durur ( en iyi yoğuşma ve dolayısı ile en ekonomik kullanımın bu ve buna yakın derecelerde olduğu söyleniyor). kombi 3-5 dakika yanıp oda sıcaklığını ayarlanan değere getirince stop edip bekler, sıcaklık yarım derece düşünce yine çalışır ve ayarlanan dereceye gelince yine stop eder ve bekler.
    hava durumuna göre bu çalışmalar 1-2 veya 3 alev seviyesinde olabilir. (termostadın sağ tarafında üst üste 3 çizgi halinde kombi yanarken bu çizgilerden birisi veya birkaçı görünür, bu çizgiler kombinin hangi oranda modülasyon yaptığını belirler. modülassyon demek kabaca ekonomik yanma demektir diyelim).
    hava çok soğuksa kombi istediği kadar çalışsın su sıcaklık derecesi düşük olduğu zaman kombi sürekli çalışır ama ev ortamı istenilen dereceye gelmez dedik, o zaman su sıcaklık değerini 50-55-60 deneme yöntemi ile ayarlayarak uygun değeri bulup o değerde tutarak kombinin devreden çıkmasını sağlamanız gerekir.
    soğuk havalarda kendim kombi su sıcaklığını devamlı olarak 60-65 derecelere kadar çıkarmak zorunda kaldığım zamanlar, bazende evin içi istenilen sıcaklığa çabuk ulaşsın diye 70-75 derecelere çıkarıp evin içerisi istenilen sıcaklığa daha çabuk geldikten sonra o ısıyı muhafaza etmek için yeterli olan duruma göre 50-55-60 derecelere düşürdüğüm zamanlar da oldu.
    bu işleri yaparken prensibiniz; en düşük su sıcaklık derecesi ile kombiyi çalıştırıp en kısa sürede istenilen sıcaklığa ulaştıktan sonra kombinin kısa yanma ve uzun bekleme süresini yakalamak olmalı.
    bunun için önemli olan kombi su sıcaklık değerini iyi ayarlamak. bu da zamanla kullandıkça hangi şartlarda hangi değerlerin uygun olduğunu kendiniz görürsünüz. bu değerler herkesin kendi şartlarına göre kendine özgüdür biri diğerine uymaz ama prensip aynıdır.

    ilk olarak kombi su sıcaklığını 40-42 dereceye ( bu derece değerlerini kendinize göre istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz yalnız comford yüksek, ekonomi düşük derecede olacak) termostad oda sıcaklığını comford 22, ekonomi 20 derece ayarlayarak işe başlayabilirsiniz. bu ayarlarda kombinin yanma ve bekleme sürelerini takip edin. ayrıca evin değişik bölümlerindeki ısı derecelerini takip edrek mümkün olduğunca yanan tüm bölümlerin eşit veya yaklaşık değerleri yakalayacak şekilde daha sıcak olan bölümleri kısın veya kapatın.
    evde olduğunuz zamanlarda termostadı comford da, evde olmadığınız zamanlarda ve yatarken ekonomiye alarak kullanın.
    bu değerlerde kombi devamlı veya sık devreye girerek yanıyorsa kombi su sıcaklık değerini biraz yükselterek az yanma çok bekleme sürelerini sağlayan değeri bulmaya çalışın.
    uygun şartlar olduğunda, özellikle izalasyonun iyi olduğu mekanlarda iyi sonuçlar veren bir kombi. bazı sıkıntı veya püf noktaları olsa da, biraz karışık gibi gözükse de sistem ve mantık olarak bütün yoğuşmalı kombiler ile aynı.
    değişik hava şartlarında değişik değerler kullanarak en uygun değerleri yakalamak için sadece zaman ihtiyaç duyuyor insan.
    kullandıkça zamanla.siz de öğreneceksiniz, inşaallah faydam olmuştur. biraz uzun ve karışık oldu ama teferruatlıca anlatmaya çalıştım. şimdiden kolay gelsin.

    http://baymak.com.tr/UserFiles/ProductDocument/2.Montaj%20ve%20Kullanma%20K%C4%B1lavuzu47.pdf bu linkten gerekeli bilgileri edinebilirsiniz. kafanıza takılan şeyler olursa sorun yardımcı olalım.

    Alıntıları Göster
    Herkese merhaba;
    bende bu kombiyi aldım 15 gün kadar önce takıldı. adana da yaşadığım için kombi olayına biraz yabancıyım.
    şimdi ben kombiyi oda termostatı ile kullanıyorum. oda termostatını 23 dereceye getiriyorum, oda sıcaklığı 23.5 dereceye çıkana kadar kombi çılgın gibi çalışıyor bacadan çok fazla duman çıkıyor ve program tuşuna bastığımda su sıcaklığı 86 derecelere çıkıyor odayı ısıtına kadar oralarda kalıyor. 20-25 dkkada 1 metreküpe yakın gaz yakıyor. sonra 4-5 saat hiç çalışmıyor ısı düşmüyorum (evin yalıtımı fena değil demekki:) bu şekilde 24 saatte 5-5.5 metreküp gaz yakıyor(ev güney doğu batı cepheli 1. kat 5 metre petek açık)
    Şimdi ben bu modülasyon olayını anlamadım nerden yapıyorsunuz? kombiyi servis takmaya geldiğinde ya oda termostatı olarak kullanacaksın yada petek su sıcaklığına göre; 2 sini bir kullanamazsın demişti bende mi bir hata var kombide mi ? ben kimsenin kombisinden öyle bir duman çıkışı görmedim bugune kadar, normal mi bende ki durum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakkaya85 -- 2 Aralık 2014; 15:47:16 >




  • Arkadaşlar Gösterge İçeride Bugünlerde Sık Sık E1 Hatası Veriyor Resetliyorum Düzeliyor Düzelme Süresi Belli Olmuyor ama Gene Aynı Hatalara Devam Ediyor Sebebi ve Çözümü Nedir
  • Arkadaşlar iyi akşamlar kombi basinci devamlı düşüp duruyordu hava bastın hallettim. Su kaçakları vardı onuda hallettim şimdide kombinin yesil isigi yanip sönüyor nedeni ne olabilir m@rkasi baymak energy fi24 acil yardım dostlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acap -- 3 Aralık 2014; 21:52:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atasayar

    sanırım bendeki eski panel.hem eco da hem de confort ta dereceyi dediklerinizin üzerine çıkarta biliyorum.ben sadece şunu öğrenmek istiyorum.oda sıcaklığı ayarını eco ve comforttaki değerleri değiştirerekmi yapıyoruz.yani comfort ayarını 23 C yaptım.oda sıcaklığı ayarım bumu oluyor.yoksa +,- tuşlarıyla manuel olarak diyelim 24 C yemi ayarlıyoruz?

    Eger siz ekrandaki isiyi 23 dereceye set ettiyseniz, kombiniz ayarli oldugu kazan sicakligiyla oda isisini 23,5 dereceye getirdiginde komple kapanacaktir, taki oda sicakliginiz tekrar 23 dereceye dustugunde tekrar atesleyip isitma yapacaktir ve bu dongu boyle devam edecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakkaya85 S kullanıcısına yanıt
    Kombi fabrikadan cikista oda termostadi modunda ve 80 derece kazan sicakligi ayarinda geliyor.ayrica icindeki ana kart eger yeni verisyon degil ise kazan sicakligi 50 derecenin altina dusmuyor.
    Ana kart degisimini servis ucretsiz hallediyor.
    Fabrikadan 80 derece kazan isisina ayarlanmasinin mantigini hala anlamis degilim.muhendislerin vardir bir bildigi diyorum.
    Isterseniz kombinizi sistem suyu sicakligi modunda da kullanabilirsiniz.gerekli ayarlar onceki mesajlarda mevcuttur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar.
    Bizde geçen sene bu kombiden aldık.Bir sorunum var.Son birkaç gündür su seviyesi düşüyor.Daha önce böyle bir sorun yoktu.Su basınca da taşıyor suyu dışarıya atıyor.Servisi aradık bizle ilgili bir durum yok ,tesisat ile sorun vardır tesisatçı çağırın diyor.Tesisat geçen sene çekildi kontrol edilildi yapılınca.Bu sorunun sebebi nedir?Kombi ile ilgili mi yoksa tesisat ile mi ilgili?cevaplarınız için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: attismail

    Kombi fabrikadan cikista oda termostadi modunda ve 80 derece kazan sicakligi ayarinda geliyor.ayrica icindeki ana kart eger yeni verisyon degil ise kazan sicakligi 50 derecenin altina dusmuyor.
    Ana kart degisimini servis ucretsiz hallediyor.
    Fabrikadan 80 derece kazan isisina ayarlanmasinin mantigini hala anlamis degilim.muhendislerin vardir bir bildigi diyorum.
    Isterseniz kombinizi sistem suyu sicakligi modunda da kullanabilirsiniz.gerekli ayarlar onceki mesajlarda mevcuttur.

    parametre ayarlarından o ayarı yaptım. max su sıcaklığını 50 dereceye getirdim daha fazlada inebiliyor. bu şekilde daha ekonomik oldu, daha uzun sürece odayı ısıtıyor ama petekler daha uzun süre sıcak kalıyor ve yakıt kullanımı azalıyor. max yoguşma derecesi kaç acaba kaçta tutmak gerekiyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgin7

    merhaba arkadaşlar.
    Bizde geçen sene bu kombiden aldık.Bir sorunum var.Son birkaç gündür su seviyesi düşüyor.Daha önce böyle bir sorun yoktu.Su basınca da taşıyor suyu dışarıya atıyor.Servisi aradık bizle ilgili bir durum yok ,tesisat ile sorun vardır tesisatçı çağırın diyor.Tesisat geçen sene çekildi kontrol edilildi yapılınca.Bu sorunun sebebi nedir?Kombi ile ilgili mi yoksa tesisat ile mi ilgili?cevaplarınız için teşekkürler.


    Muhtemelen tesisatta bir sikinti var gibi duruyor..kolektor sadece kombiyemi bagli, bazi evlerde merkezi isitma sistemi veya gunes enerji sistemi tesisati oluyor.bu sistemlere dogru kacak olabiliyor.
    Su basinca tasiyor demissiniz, basinc olcerde arizalanmis olabilir yanlis olcum yapiyordur yada tam tersi emniyet ventilide bozulmus olabilir suyu basar basmaz tasiyordur.
    Su basma esnasinda barometre uzerindeki basinc kaca geldiginde tasma oluyor.
    Eger 3 veya uzeri basincta tasma oluyorsa emniyet ventili ve barometre saglam demektir.
    Lakin 1 veya 2,5 arasi tasma oluyorsa ya basinc saati bozuktur yada emniyet ventili.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sakkaya85

    quote:

    Orijinalden alıntı: attismail

    Kombi fabrikadan cikista oda termostadi modunda ve 80 derece kazan sicakligi ayarinda geliyor.ayrica icindeki ana kart eger yeni verisyon degil ise kazan sicakligi 50 derecenin altina dusmuyor.
    Ana kart degisimini servis ucretsiz hallediyor.
    Fabrikadan 80 derece kazan isisina ayarlanmasinin mantigini hala anlamis degilim.muhendislerin vardir bir bildigi diyorum.
    Isterseniz kombinizi sistem suyu sicakligi modunda da kullanabilirsiniz.gerekli ayarlar onceki mesajlarda mevcuttur.

    parametre ayarlarından o ayarı yaptım. max su sıcaklığını 50 dereceye getirdim daha fazlada inebiliyor. bu şekilde daha ekonomik oldu, daha uzun sürece odayı ısıtıyor ama petekler daha uzun süre sıcak kalıyor ve yakıt kullanımı azalıyor. max yoguşma derecesi kaç acaba kaçta tutmak gerekiyor?

    Bende bu sekilde isiniyorum. Fakat fabrikadan neden 80 derecye ayarli cikiyor anlamadim.acaba kazan sicakligini 80 de kullanmak dahami akillica.
    Yogusma sicakligi maksimum 55 derece diyor kitaplar, 80 derecede kullandigimiz zaman yogusma etkinligi az olur diye dusunuyorum.
    Termostat ayarinda kullanmak yalitimi iyi olan evlerde fevkalade konforlu ve ekonomik isitma sagliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.