Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.753
Cevap
24
Favori
173.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    chsl 40 ise boilr 40 a kadar çıkar sonra alev kısar.bu şekilde ayarladığın sıcak su değerine kadar çıkartılır.50C yi nerede gördünüz.hangi değer ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hidrojen kullanıcısına yanıt
    Boilr deki ısı önemli değil, önemli olan musluktan set ettiğiniz su sıcaklı sabit akmasıdır.

Mevlânâ Celâleddîn-î Belhî Rûmî
  • Baymak Novadens Extra kombime siemens rev 24 oda termostatı bağlamak istiyorum.nasıl yapabileceğim konusunda yardımcı olurmusunuz.
    Üzerindeki panel çok başarılı neden Siemens Rev24 kullanmak istiyorsunuz? Kombi panelin üzerinde harici oda termostatı bağlantı yeri var ama muhtemelen aktif değil, en sağlıklı bilgiyi fabrikadan alabilirsiniz.

• Arkadaşlar merhabalar,
    Kombi işlerine yeniyim, elektronikle aram iyidir ve almadan evvel kılı kırk yarar araştırırım, yeni evimde bu kombiyi kullanıyorum. Kılavuzu okudum birkaç ayar yaptım ama emin olmak istedigim bir kaç konu var. Yardımcı olursanız sevinirim.
    Birincisi, kombinin termostat fonksiyonu var, ancak anlık olarak ortam sıcaklığını gösteren bir fonksiyonu sanırım yok? Bilgi ekranından anlık musluk ve petek suyu sıcaklığı ve kullanım yüzdesi okunabiliyor sadece. Benim ayarladığım oda sıcaklığı termostatı konfor ve eko seviyelerine kadar CHSET değerine girdigim sıcaklıkta kombiyi tutarak mı bunu yapıyor kombi?
    İkincisi saatlik ayar yapıp oto moda almama ragmen bu saatler dışında da modülasyon simgesinin yandıgını görüyorum yani o saatler dışında da yanıyor sanırım kombi? Sebebi nedir?
    Anlık musluk veya petek sıcaklığını "i/prog" tuşuna basınca görebiliyorsunuz, yanlış hatılrmıyorsam "Boil" yazısı çıkıyor. Oto fonksiyonu paneli oda termostatı olarak kullandığınız zaman aktif oluyor.

• Evet onu biliyorum üstad, merak ettiğim termostat fonksiyonu nasıl işliyor ve anlık oda sıcaklığını nerden gösteriyor cihaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Oda termostatı olarak kullanmaya başladığınızda kazan sıcaklığı yerine oda sıcaklığı gözüküyor.

Ha onun için kablosunu farklı bağlayıp farkli bir islem yapmak gerekiyor heralde? Kombinin uzerindeyken onu nasil yaparız acaba

İşlem:
    "İ/PROG" tuşuna 3 sn basılı tutun gelen alt menüyü aşağı veya yukarı tuşu ile "PARAM" menüsüne gelene kadar kaydırın ve "OK" tuşu ile menüye girin. Menüde "Tatil/Parti" ve "OK" butonlarına aynı anda basın "INST" yazısı geçecek ekranda, tekrar aşağı veya yukarı tuşu ile "AMBON" gelene kadar basın, ayarını"1" yaparsanız oda termostatı modu aktif hale gelmiş olur, eski moduna dönmek için ayarı "0" yapın.

• Hah işte bu bilgi kilavuzda yok değil mi :) teşekkürler

Neden sağlıklı olmaz dediniz? Diğer odalar ile kombinin bulunduğu mekan eşdeğer değil diye mi

Evet bu bilgi sadece servisin kullandığı kılavuzda var.. Oda termostatı zeminden 1.5 metre yüksekliğe güneş, radyatör, tv gibi ısı yayan etkenlerden uzak bir noktaya takılması gerekiyor. Sizin kombi de ısı yaydığından üzerinde olan oda termostatı sağlıklı ölçüm yapamaz.

• Teşekkürler üstad
    Kombi mutfakta dolapta mutfağı yakmadığım için her zaman soğuk o yüzden yine dediğiniz gibi termostat ayariyla çalıştırmak her iki durumda da doğru değil.
    Yine parametre ayarkarinda offtr değeri ortamdaki sicaklik sapmasını ayarlatiyor bize anladığım kadarıyla. Ama sdr degerini anlamadim önce degerler arasinda atlama orani diye düşünmüştüm ama o değilmiş

SDR oda sıcaklığı hassasiyet aralığını belirliyor. Fabrika ayarı 0.5 gelir. Örneğin oda sıcaklığını 21°C set ettiniz, kombi 21°C'de çalışmaya başlar 21,5°C'de durur. SDR'yi 1.0 yaparsanız kombi 21°C'de çalışır 22°C'de durur.

• Allah razı olsun :)
    sizin gibi adamlar lazım bildigini paylaşmaktan çekinmeyen ve bunu bir nimet saymayan
    tekrar teşekkür ederim

• geçen hafta birisi telefonla arayıp ismimi teyit ettikten sonra ben baymak arıyorum kombinizin yıllık bakımını yaptırmamışsınız dedi.
    ben de servisten arıyor zannettim biz bu kombinin yıllık bakımları zorunlu değil diye aldık, hem ben kombi yazlıkta olduğu için orayı devamlı kullanmıyorum ara sıra 1-2 gün gidip kalıyorum dedim.
    arkadaş yanlışınız var kombinin yıllık bakımları zorunlu aksi halde garanti dışı kalır dedi. sizin yanlışınız olmasın kardeşim ben bu kombiyi çok araştırdım, hala forumda takip ediyorum forumda her kez benim gibi biliyor dedim.
    hayır beyefendi ben 8 yıldır ariston merkezde çalışıyorum sekiz yıldır bu böyle zorunlu olduğu yazar deyince uyandım. sen nerden arıyorsun dedim merkezden dedi.
    kaç para bu kombinin yıllık bakım parası dedim 60 lira dedi. yani 7 yıl her yıl bakım parası alacaksınız öylemi dedim aynen öyle dedi.
    7 yıl milleti soyacaksınız ama hizmet sıfır. önce adam olunda hizmet verin milleti memnun edin sonra soyun dediğimde bizim hizmetimiz mükemmel her türlü hizmeti eksiksiz veriyoruz dedi.
    girin internete araştırın bakalım ürününüzden ve özellikle servislerinizden kaç kişi memnun görün deyince geyik telefonu kapattı.
    kısacası 7 yıl garanti de hikaye imiş. zaten 7 yılda benden yarım kombi parası alacak.
    o sinirle ulan 500 lira sana bakım parası vereceğime bozulursa parça parası veririm yada kombiyi değiştiririm dedim içimden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabialife -- 6 Kasım 2014; 11:19:01 >

• fabialife F kullanıcısına yanıt
    Ariston'da 7 yıl garanti mi var?

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Ariston'da 7 yıl garanti mi var?

evet novedans extralar 7 yıl garantili.

http://forum.donanimhaber.com/m_63819992/tm.htm

ilk gelen kombilerin garanti belgesi diğerlerine konan garanti belgelerini koymuşlar. garanti belgesinde yanılmıyorsam 2 veya 3 yıl yazıyor ama ben servise sorup teyit etmiş ve elle 7 yıl olrak düzeltmiştim.
    ayrıca her yıl bakım zorunluluğu olmadığını serviste teyit etmişti.
    yine ayrıca firmanın reklamlarında da garantini 7 yıl olduğu yazıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabialife -- 5 Kasım 2014; 23:53:10 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.