Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.753
Cevap
24
Favori
171.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: faaty

Gerizekaliya anlatir gibi anlatir misiniz.

Eco 20derece seciyorum: cayir cayir yaniyor. Sonra sönüyor. Sonra bir daha hic yanmiyor. Ev soguyor.

Comfort 24derece seciyorum: cayir cayir yanıyor. Hic sönmüyor

Hangi ayar secmem lazim

sizin yapacağınız ayar; sizin kullanım şartlarınız, gündüz ve gece hava sıcaklıkları, evin izalasyonu, petek uzunluğu vs. bir çok etkene bağlı.
    kısaca şöyle izah edelim; birincisi oda termostadı ile kullandığınız için kombiniz sadece termostadın bulunduğu odadaki duruma göre hareket eder, diğer taraflar kendi halinde ısınır.
    yani termostadın bulunduğu odadaki sıcaklık derecesine göre termostad devreye girip çıkarken diğer odalardaki sıcaklık dereceleri farklı olabilir.
    öncelikle siz 2-3 tane düzgün ölçüm yapan münkünse daha hassas ölçüm yaptığı için dijital termometre alıp her birisini evin farklı bölümlerine koyup ölçüm yapacaksınız.
    evin değişik bölümlerindeki ısı farklarını bu şekilde tespit ettikten sonra fazla ısınan bölümlerde termostadlı vana varsa vanadan sıcaklık ayarı yaparak yoksa o bölümdeki petek veya peteklerin üstteki giriş vanalarını kısarak veya tamamen kapatarak evin her tarafını yaklaşık değerlere getirmeye çalışacaksınız.
    bu durumu kendimden örnek vereyim, kombi mutfakta termostad oturma odasında. termostad 24 dereceye ayarlı ve oturma odası 24-24,5 derece arasında ısınırken mutfak 28-29 antre 26-27 dereceleri bulduğu için bu iki bölümün peteklerini tamamen kapattım. evin içerisindeki tüm kapılar açık olduğu için ısı sikilasyonu nedeniyle mutfak ve antrenin petekleri kapalı olduğu halde sıcaklık yine 24-25 derecelerde.

gelelim termostad ayarlarına, öncelikle dijital termometrenin gösterdiği oda sıcaklığı ile oda termostadının üzerindeki oda sıcaklığı arasında fark varsa termostadın eşitleme ayarlarından +-3 derece ayar aralığında termostadın ayarını diğer termometrenin gösterdiği değer ile eşitliyeceksin.
    bu işlemden sonra istediğin bir sıcaklık derecesine termometreyi ayarlayacaksın. en uygun ekonomik ve sağlıklı oda sıcaklığı eğer bebek, hasta vs. yoksa 21-22 derece civarıdır.
    örnek olarak comford derecesini 22 ye, ekonomi derecesini 20 ye ayarladın, gündüz evde bulunduğunuz saatlerde termostadı comforda tutarak 22 derecede, evde bulunmadığınız ve yattığınız zamanlarda termostadı economi ye alarak 20 derece de tutabilirsiniz. veya kullanıp deneme yanılma yoluyla kendiniz ve eviniz için en uygun değerleri bulabilirsiniz.
    buraya kadar her şeyi yapsanız bile esas önemli olan combi suyu sıcaklı değeridir. bu nedir diyeceksiz?
    bu değer kombinin petekler içerisinde dolaşan suyu kaç derecede ısıtacağını ifade eder.
    bu konuda da şöyle örnek verelim, sen termostadı 22 dereceye ayarladın ama hava çok soğuk kombi su sıcaklığı düşükse (örnek 40-45 derece) kombi istediği kadar çalışsın evin içerisini 22 dereceye getiremez.
    o zaman su sıcaklık değerini uygun değerlere yükseltmek, havanın iyi olduğu zamanlarda da düşürmek gerekir.
    yine kendimden örnek vereyim, hava sıcaklığının normal olduğu zamanlarda kombi su sıcaklık değeri 40-45 derece arasında durur ( en iyi yoğuşma ve dolayısı ile en ekonomik kullanımın bu ve buna yakın derecelerde olduğu söyleniyor). kombi 3-5 dakika yanıp oda sıcaklığını ayarlanan değere getirince stop edip bekler, sıcaklık yarım derece düşünce yine çalışır ve ayarlanan dereceye gelince yine stop eder ve bekler.
    hava durumuna göre bu çalışmalar 1-2 veya 3 alev seviyesinde olabilir. (termostadın sağ tarafında üst üste 3 çizgi halinde kombi yanarken bu çizgilerden birisi veya birkaçı görünür, bu çizgiler kombinin hangi oranda modülasyon yaptığını belirler. modülassyon demek kabaca ekonomik yanma demektir diyelim).
    hava çok soğuksa kombi istediği kadar çalışsın su sıcaklık derecesi düşük olduğu zaman kombi sürekli çalışır ama ev ortamı istenilen dereceye gelmez dedik, o zaman su sıcaklık değerini 50-55-60 deneme yöntemi ile ayarlayarak uygun değeri bulup o değerde tutarak kombinin devreden çıkmasını sağlamanız gerekir.
    soğuk havalarda kendim kombi su sıcaklığını devamlı olarak 60-65 derecelere kadar çıkarmak zorunda kaldığım zamanlar, bazende evin içi istenilen sıcaklığa çabuk ulaşsın diye 70-75 derecelere çıkarıp evin içerisi istenilen sıcaklığa daha çabuk geldikten sonra o ısıyı muhafaza etmek için yeterli olan duruma göre 50-55-60 derecelere düşürdüğüm zamanlar da oldu.
    bu işleri yaparken prensibiniz; en düşük su sıcaklık derecesi ile kombiyi çalıştırıp en kısa sürede istenilen sıcaklığa ulaştıktan sonra kombinin kısa yanma ve uzun bekleme süresini yakalamak olmalı.
    bunun için önemli olan kombi su sıcaklık değerini iyi ayarlamak. bu da zamanla kullandıkça hangi şartlarda hangi değerlerin uygun olduğunu kendiniz görürsünüz. bu değerler herkesin kendi şartlarına göre kendine özgüdür biri diğerine uymaz ama prensip aynıdır.

ilk olarak kombi su sıcaklığını 40-42 dereceye ( bu derece değerlerini kendinize göre istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz yalnız comford yüksek, ekonomi düşük derecede olacak) termostad oda sıcaklığını comford 22, ekonomi 20 derece ayarlayarak işe başlayabilirsiniz. bu ayarlarda kombinin yanma ve bekleme sürelerini takip edin. ayrıca evin değişik bölümlerindeki ısı derecelerini takip edrek mümkün olduğunca yanan tüm bölümlerin eşit veya yaklaşık değerleri yakalayacak şekilde daha sıcak olan bölümleri kısın veya kapatın.
    evde olduğunuz zamanlarda termostadı comford da, evde olmadığınız zamanlarda ve yatarken ekonomiye alarak kullanın.
    bu değerlerde kombi devamlı veya sık devreye girerek yanıyorsa kombi su sıcaklık değerini biraz yükselterek az yanma çok bekleme sürelerini sağlayan değeri bulmaya çalışın.
    uygun şartlar olduğunda, özellikle izalasyonun iyi olduğu mekanlarda iyi sonuçlar veren bir kombi. bazı sıkıntı veya püf noktaları olsa da, biraz karışık gibi gözükse de sistem ve mantık olarak bütün yoğuşmalı kombiler ile aynı.
    değişik hava şartlarında değişik değerler kullanarak en uygun değerleri yakalamak için sadece zaman ihtiyaç duyuyor insan.
    kullandıkça zamanla.siz de öğreneceksiniz, inşaallah faydam olmuştur. biraz uzun ve karışık oldu ama teferruatlıca anlatmaya çalıştım. şimdiden kolay gelsin.

http://baymak.com.tr/UserFiles/ProductDocument/2.Montaj%20ve%20Kullanma%20K%C4%B1lavuzu47.pdf bu linkten gerekeli bilgileri edinebilirsiniz. kafanıza takılan şeyler olursa sorun yardımcı olalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabialife -- 13 Nisan 2014; 13:05:29 >

• fabialife F kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. rehber gibi olmuş :) dersimi çalışıp bu kombi işini çözeceğim. sorum olursa sorarım. daha hala comfort ekonomi ayarını öğreniyorum ama olsun :)
  • Merhabalar. Bulunduğum ilçede son zamanlarda oldukça fazla elektrik kesintisi olmaya başladı. Sanırım bu nedenle, E01 hatası alıyorum sürekli. Bunun önüne geçebilmek için kombiyi koruma amaçlı ne kullanmalıyım? Regülatör'den falan bahsediliyor. Bilginiz var mıdır acaba?
  • dangerous kullanıcısına yanıt
    1kVA Online UPS veya 1kVA Regülatör almanız gerekiyor.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Hmm, peki önerebileceğiniz bir marka/model var mıdır acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangerous

Tunçmatik yerli çok kaliteli ve uygun fiyatlıdır.
    bir defa alayım parası önemli değil diyorsan 1.000VA civarı, kısa süre de olsa işimi görsün diyorsan 500 VA.den itibaren bütçene uygun olanı seçebilirsin.
    kombide zaten enerji 40 Watt civarı çeken tek parça pompadır, diğer elektronik devrelerin gücü çok düşüktür.

http://www.tuncmatik.com/?page=/tec/urunler/id/56/komtech-kombi-ups.html

http://www.tuncmatik.com/?page=/tec/urunler/id/18/digitech-pro-1000va.html

bu siteden diğer model ve özelliklerine bakabilirsin. ürüne karar verdikten sonra googlede aratırsan çok değişik fiyatlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabialife -- 5 Mayıs 2014; 23:50:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fabialife

quote:

Orijinalden alıntı: dangerous

Tunçmatik yerli çok kaliteli ve uygun fiyatlıdır.
    bir defa alayım parası önemli değil diyorsan 1.000VA civarı, kısa süre de olsa işimi görsün diyorsan 500 VA.den itibaren bütçene uygun olanı seçebilirsin.
    kombide zaten enerji 40 Watt civarı çeken tek parça pompadır, diğer elektronik devrelerin gücü çok düşüktür.

http://www.tuncmatik.com/?page=/tec/urunler/id/56/komtech-kombi-ups.html

http://www.tuncmatik.com/?page=/tec/urunler/id/18/digitech-pro-1000va.html

bu siteden diğer model ve özelliklerine bakabilirsin. ürüne karar verdikten sonra googlede aratırsan çok değişik fiyatlar var.

Önerdiğiniz her iki modelde olmaz boşuna masraf olacak, komtech kombi ups bende mevcut ve maalesef yetersiz kalıp "E01" hatası verdi sürekli, arızalı diye servise gönderdiğimde yeni nesil kombilerde yetersiz kaldığını söylediler ve 1kVA Online UPS önerdiler. Digitech Pro ise line interactive.

Uygun olan:

http://www.tuncmatik.com/?page=/tec/urunler/id/70/newtech-pro-1-kva.html

• Bilgi için teşekkür ederim. Online olan modellerin fiyatları oldukça yüksekmiş. Online olmayanlarda sanırım elektrik kesintisinde E01 hatası alınıyor anladığım kadarıyla. Biraz fiyat araştırmasına çıksam iyi olacak gibi duruyor. :)
  • dangerous kullanıcısına yanıt
    Online olmayanlarda cold start özelliği yok, yani şebeke yokken cihazı çalıştıramıyor. Aşağıdaki linkte Necron markanın özelliklerinde geçiyor.

http://www.necron.com.tr/TR/Urun_8_14_C-Serisi-Online-UPS.aspx

"- Şebeke yokken çalıştırılabilme özelliği (cold start)"
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Online olmayanlarda cold start özelliği yok, yani şebeke yokken cihazı çalıştıramıyor. Aşağıdaki linkte Necron markanın özelliklerinde geçiyor.

http://www.necron.com.tr/TR/Urun_8_14_C-Serisi-Online-UPS.aspx

"- Şebeke yokken çalıştırılabilme özelliği (cold start)"

ben ürünleri kullanmadım ama teknik ve mantık olarak çalışması lazım.
    elektrik mesleğine 40 yılımı verdim ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum, tunçmatik kombi için özel ups çıkaracak sonra da yeni nesil bazı kombiler için olmuyor diyecek, çok aptalca bir cevap.
    bu ürün onlarca kombi satış mağazası ve toptancılarında bu amaçla hala satılmakta
    o aletteki sıkıntı yetersiz kalmak değil proje ve üretim hatasıdır o zaman.
    kombinin eti budu ne ki yetersiz kalsın, toplasan 50 watt gücü var. 300-400 watt masa üstü bilgisayar+200-300 watt monitörü idare eden ups 50 wattlık kombiyi neden idare edemesin garip.
    benim masaüstü kasam 350 watt, 22" monitörüm de 150 watt olsa toplam 500 vatt. bunlar için 6-7 yıllık eski teknoloji 650 VA. tek akülü ups kullanıyorum. linkteki cihazlar çift akülü ve daha güçlü,
    ups nin çalışma prensibi; şebekeye bağlı olduğu müddetçe; bağlı cihazı sürekli olarak kendi aküsü üzerinden besler, kendi aküsünü de sürekli şebekeden şarj eder. ups ye bağlı olan cihazın şebeke ile direk irtibatı olmaz.
    cold startdemek şebeke yokken cihazı çalıştırmak demek se her ups de cihazın çalışması lazım, cihaz zaten şebekeden değil ups den besleniyor ve ups şarjlı olduğu müddetçe sürekli faal durumda.
    bu durumda; kombi zaten otomatik olarak kendi çalıştığına göre ve ups kombiyi beslemeye devam ettiğine göre sıkıntı ne olabilir.
    ups nin KVA sı şu durumda önemlidir örnek 100 wattlık bir cihaz çalıştıracaksınız;600 VA ups alırsanız buda yaklaşık 480 watt yapar. diyelim cihazı yarım saat çalıştırır, 1000 va. ups alırsanız yaklaşık saat çalıştırır.
    bu işin bence hiç bir mantıklı ikazı yok, beceremedilerse ürünü piyasaya sürmeyecek ve senin gibi milleti uğraştırmayacaklar o zaman. bu iş benim başıma gelse ne varsa sayardım o cevabı veren vatandaşa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabialife -- 6 Mayıs 2014; 13:20:09 >

UPS'i Tunçmatik fabrikasına gönderdim, kombinin marka ve modelini belirttim yaklaşık bir hafta sonra yeni nesil kombilerde UPS yetersiz kalıyor cevabı ile dönüş yaptılar, garantisi devam ettiği için geri alıp 1kVA göndermeye teklif ettiler ama elimdeki UPS'i resmen bedavaya almaya çalıştıkları için kabul etmedim, artık LED TV alınca onda kullanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

UPS'i Tunçmatik fabrikasına gönderdim, kombinin marka ve modelini belirttim yaklaşık bir hafta sonra yeni nesil kombilerde UPS yetersiz kalıyor cevabı ile dönüş yaptılar, garantisi devam ettiği için geri alıp 1kVA göndermeye teklif ettiler ama elimdeki UPS'i resmen bedavaya almaya çalıştıkları için kabul etmedim, artık LED TV alınca onda kullanırım.

Çetin senin yaşadıklarında tamamen saçma bir durum, sen inandın mı söylenenlere.
    adamların özürü kabahatlerinden büyük.
    Tunçmatik, ups konusunda her ne kadar hiç bir ürününü kullanmasam da ürünlerinin kalitesi, çeşitliliği, müşteri memnuniyeti, yerli malı olması sebebi ile güvendiğim bir firma idi.
    demek ki bazı şeyler yaşanmadan bilinmiyor.
    ben de yedek bir adet daha ups var onu bir ara ıspartada deneyeyim bakalım kombiyi çalıştırcakmı?

Mantıklı gelmedi, bence Kombi UPS Online olmadığı için veya başka bi değişle cold start özelliği olmadığı için sorun çıkardı kabul etmek istemediler sadece, çünkü sorun kombi beklemeden sonra tekrar çalışmaya başladığı zaman oluşuyordu.
  • Merhabalar eve kombi taktırıcaz Baymak Novadens Extra 28kw marka nasıldır biraz araştırıyım dedim baya bi sıkıntısını çekenler var gibi sonradan pişmanda olmak istmiyorum bunun muadili 265m2lik eve başka hangi marka önerebilirsiniz
  • Banyo için sıcak su 39 dereye ayarlı olmasına rağmen,sıcak suyu açtığımda kombi 52 derece çalışıyor sürekli,normalmidir bu? Suyun istenilen ısıya gelinceye kadar ısıtılıp sonra sabit tutması için 52 derece mi çalışması gereklidir?Suyun sıcaklığını 37 dereye düşürünce kombi anca 52 derecen aşağıya iniyor?
  • arkadaslar benim sorum su cevaplarsaniz cok sevinirim evimin kullanim alani 138 mt ve 11 mt petek arti havlu pan evim sifir bina kat aralari ve dış mantolama yapıldı ev surekli gunes görüyor asil soru fiyatı uygun oldugu icin ve servisi yasadigimiz yerde tavsiye edildigi icin baymak aldim servis novadens extra onerdi ve 24000lik al dedi alırken 28000 lik ile arasında 20tl fiyat farkı olunca bende servisi aradim ve oda bana 28000lik olanı al dedi bende novadens 330 fi olani aldim acaba hatami yaptım cok yakıt sarfiyatı olurmu henüz baglanmadi degistireyim mi? Teşekkürler simdiden. arttı kışları sert gecen bir yerde ikamet ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ben samsunda oturuyorum. bu foruma 12 yıldır üyeyim.
    baymak brötje novadens extra 24 fi modelini (24 kw 20640 kcal) almayı düşünüyorum. kombi ve montaj pazarlığını yaptım piyasaya göre uyguna geliyor.
    bu kombiyi almamı tavsiye edermisiniz?

Evin alanı: brüt 141 m2 Balkonlar hariç
    Net ısıtılacak alan: 114 m2 (balkonlar hariç)
    PETEK BOYLARI:
    TOPLAM 9,60 mt,
    giriş hol : 1,00 mt , mutfak : 1,20 mt , salon : 2 x 1,50 mt , yatak odası : 1,40 mt , çocuk odası : 1,20 mt , çocuk odası : 1,20 mt , banyo havlupan : 0,60 mt (bakınız proje fotosu)

forumda bu konuyu dikkatlice okudum.
    kafama takılan bazı sorular var. bilen deneyimli arkadaşlar madde madde cevaplarsanız çok makbule geçer. kombiyi almak üzereyim çünkü. şimdiden tüm forumdaşlarıma teşekkür ediyorum.

kombi balkona takılacak. lcd paneli elektrikçiye kablo çektirerek evin içine giriş hole taktıracağım. şalter ise kombinin yanında balkonda olacak.
    AMBON ayarını 0(sıfır) yapıp termostatsız kullanacağım. kazan sıcaklığını gününe göre artırıp azaltıp manuel kullanacağım. samsunda kara kış olmuyor. her zaman evde durmayacağım için evden çıkarken kombiyi kapatıp eve girince açmak istiyorum.

1) kombi ve anakartı yeni versiyonmu eski versiyonmu nasıl anlarım? alırken kutusunda biyerde yazarmı? lcd panel beyaz renk ise kombi yeni versiyonmudur?

2) ben evden çıkıp gittiğimde sadece kombinin sıcaklığını kapatmakla kalmayıp, suyun sürekli devirdaim etmesini nasıl önlerim. yani pompadan dolayı ben evde yokken elektrik sarfiyatı olmasın istiyorum. bu mümkünmüdür?

3) kombinin sürekli hazırda sıcak su bekletip enerji sarfiyatı yapasını istemiyorum. özellikle de yaz aylarında. sadece ben duş alırken suyu ısıtsın istiyorum, sıcak su gelene kadar bi miktar soğuk su gelmesine razıyım bu normal :D bu ayarı nereden yaparız?

4) duş alırken sıcak su ısısı bi artıp bi azalıyor mu? mesela demirdöküm neva kullanırken öyleydi. bundada böyle birşey yaşarmıyım?

5) çok fazla gaz tüketimi hatta hermetik kombilerden bile fazla aşırı gaz tüketimi olduğuna dair yazılar okudum. baymak sitesinde de gaz sarfiyatı yazmıyor. bunlar doğrumu?

5) eve geldiğimde ise en ekonomik modda kullanmak istiyorum. ateşlemenin çalışma durma +- derece ayarlarını elektrik ve gaz sarfiyatı en ekonomik şekilde nasıl ayarlarım? servis para almaktan başka bir işe yaramadığı için aşağıdaki parametreleri nasıl ayarlamalıyım?

parametreler ne olmalı? birisi parametreleri alt alta yazarsa çok makbule geçer. aynı zamanda benim gibi bu kombiden alacak tüm arkadaşlar için özet olur.

yoksa hiç almayayım mı? bunun yerine hangi yoğuşmalı kombiyi önerirsiniz?

[album][/album]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ts5510 -- 12 Haziran 2014; 16:50:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hidrojen

Banyo için sıcak su 39 dereye ayarlı olmasına rağmen,sıcak suyu açtığımda kombi 52 derece çalışıyor sürekli,normalmidir bu? Suyun istenilen ısıya gelinceye kadar ısıtılıp sonra sabit tutması için 52 derece mi çalışması gereklidir?Suyun sıcaklığını 37 dereye düşürünce kombi anca 52 derecen aşağıya iniyor?

ustalardan bilgi bekliyorum hala
  • kombi chsl kazan suyu sıcaklığına göre max girilen değere getirip suyun sıcaklığı arttıkça kazanı kısar.39 a doğru alev kısar ama kazan max kaça ayarlıysa ki 52 sende sanırım o ayarda kalır hep.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Riven_ kullanıcısına yanıt
    max 80 min 30 yazıyor zaten bu değerleri değiştiremiyoruz sanırım,chsl 40 ta şuan;
  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.