Şimdi Ara

Bayi ile araç takasında masrafları kim karşılar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar size danışmak istediğim bir konu olacak. İlk defa yetkili bir bayi ile araç takası üzerinden sıfır araç alımı gerçekleştirdim. Aracıma dair net ve bildiğim doğrultuda bilgileri bayi ile paylaştım. Tahmini bir fiyat belirlendi. Ve akabinde ekspere götürelecek araç denildi ekspere gittik ücreti benim ödeyeceğim söylendi. Bende prosedürlere hakim olmadığım için eksper ücretini karşıladım. Eksper raporu benim söylediğim gibi çıktı tek fark karter contasında terleme başlamış, bunun üzerinden fiyat düşürdüler takılmadım. Sonra notere aracımın devir işlemleri için gittik orada da noter masrafını benim ödemem gerektiğini söylediler. Onu da karşıladım. Tecrübesiz olduğumdan ve iyi niyetimden herhangi bir olumsuz düşünceye hakim olmadım usul böyle herhalde dedim. Bu durumu eş-dost ile paylaştığımda kazıklandığımı söylendiler. Olan oldu giden gitti kalan kaldı sadece merak ettiğim bu işin usulu ve raconu nedir ?

• Takip

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aracı alan taraf ekspertiz ücretini öder. Madem yetkili bayi illaki servisi vardır kendi ustaları baksaymış ya araca. Ayrıca sıfır araç satışında notere gidip devir işlemi yapılmazki tüm bu işleri vekaletiniz ile bayi kendisi halleder. Ha size önceden plakası çıkmış aracı satıyorlarsa o iş başka tabi.

Neyse hayırlısı olsun yeni aracınız.

• Geçtiğimiz mayıs ayında bayi ile takasa girdim. Expertiz alış satış tüm masraflar bayi tarafından karşılandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 2 Şubat 2025; 23:17:21 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Eksperi bayi karşılar bunların zaten kendi alt firmaları var bu işleri yaptırdıkları patronun başka şirketi vs ikinci el raporlarını orlarda yaptırırlar. Takas için de oraya giderler.

Zaten takasta kendi aracında sen satıcı onlar alıcı o yüzden alıcı bayi noter masrafını üstlenir. Noteri ticari ahlaken de karşılaşmaları gerek zaten takasta aracı öldürüyorlar düşükten aldıkları için artık onu da bir zahmet ödemeleri gerekir.

Ses çıkarmadın diye sana yüklemişler her şeyi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.