Şimdi Ara

Battlefield3 ile 4-Way GTX680 SLI,PCI-Express 2.0vs3.0, VRAM Limit? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
2.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Guzel konu bakalim extradan neler var.

Extradan birde bu var

Sol tarafta PCIE 2.0 sağ tarafta 3.0, hem 1920x1080 hemde 5760x1080 çözünürlükleri karşılaştırabilirsiniz Düşündüğüm gibi, düşük çözünürlükte etki daha az, yüksek çözünürlükte getirisi daha da iyi
    min./max./average olarak

Battlefield3 ile 4-Way GTX680 SLI,PCI-Express 2.0vs3.0, VRAM Limit?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 20 Temmuz 2012; 4:50:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rezes

quote:

Orijinalden alıntı: marfoglu

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: marfoglu

Bence asrock demis zaten buna 4 tane 680 alacak adam o kadar para harcayacak acimislar herhalde bari karti ucuz yapalim performansina gore demisler haerhalde.

ASUS un pek acıma duygusu yok sanırım.

ASUS tan ayrılmış mühedislerin kurduğu firma ve ASUS tan daha iyim demek için ASROCK performans, kompanent ve fiyatıyla kendini göstermesi lazım tabiki piyasada. Ben şu an kullanmakta olduğum ASROCK X79 Fatal1ty Champion anakartından çok memnunum

Ben asrock daha performansli demedim rakibinin ozelliklerini ucuza koyuyor dedim daha iyi demek dogru olmaz cunku kalite olarak degil ama asusta o ozellikleri cok daha pahaliya saiyor bu bir gercek asrock alt srgment kart ureticisi diye dandik onyargisi olsada ust segmentede iyi isler baariyor ust orta arasi cok iyi kartlari var asustan ayrildlan muhendislerin kurdugunu ve asus tarafindan kurulduklarini bende biliyorum low segment icin daha sonra ikerlemek istemisler.Fp kartlar konusunda birinci komponent vs degil zaten suanda ama asustan daha fp asusun bazi kadtlari gereginden pahali.

Yok! bende senin öyle söylediğini söylemedim zaten Elbette ASUS yılların birikimi ve ismi var ortada, o kadar da olsun değil mi? ASROCk her ne kadar o firmadan dağılan mühendislerle yol alıyorlarsada daha agresif olmaları iyi olmuş. rekabet iyidir

Evet dedigimi anlamissiniz asusu. Yillardir olan deyimi kalitesi ve muhendisleri var o kadar deneyimli o kadarda olsun daha buuyk bir marka zaten.Asrock evet her ne kadar o firmadan cikmis olsada beklenilenden iyi konumda suan ve agresif olmadi iyi cunku rekabeti arttiriyor buda kullaniciya yansiyor zaten orta ust segmentteki basariisnida buna borclular.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Guzel konu bakalim extradan neler var.

Extradan birde bu var

Sol tarafta PCIE 2.0 sağ tarafta 3.0, hem 1920x1080 hemde 5760x1080 çözünürlükleri karşılaştırabilirsiniz Düşündüğüm gibi, düşük çözünürlükte etki daha az, yüksek çözünürlükte getirisi daha da iyi
    min./max./average olarak

Battlefield3 ile 4-Way GTX680 SLI,PCI-Express 2.0vs3.0, VRAM Limit?

Evt asil fark yuksek cozunurlukte ortaya cikiyor daha fazla yuksek pcie veri yolu olmasinin etkisi coklu glularda veri transferi arttirimi sagladigindan cok performans arttiriyor buda bence basarili demeye yeter yeni 3.0 tabii normal kullanici icin oek etkisi olmayacak yinede.

• 5x1 Portrait 23" 120 Hz Eyefinity BF3 4-Way Crossfire Lightning 7970 ile %99 GPU kullanımı HD olarak izleyin

Hangi oyun olursa oldun düşük çözünürlükte CPU kullanmı artmakta ve GPU kullanımı azalmakta. Bu gerçeği hepimiz bilinindeyiz sanırım. O zaman 3x/4x-SLI/CF yapılandırmaları içinde 1920x1080 çözünürlüğü düşük kalmakta ve bu nedenle CPU kullanımı daha fazla olmakta ve GPU kullanımı düşük kalmaktadır diye bir düşünce sardı beni. Peki o zaman taskmanager da neden 3930K çekirdeklerin kullanım oranı %100 yaklaşmıyorda %60 gibi düşük oranda kalıyor? Optimizasyon?

• 2xCF 7970 ortalama 60 FPS için yeterli oluyor. 4xMSAA kapatılırsa da 3GB VRAM yeterli oluyor. Videodaki Ayarlar , Ultra textures, medium shadows, 16x AF, High post processing, HBAO off , motion blur off şeklinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 20 Temmuz 2012; 19:42:53 >
    Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur. Hyman G. Rickover

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan
  • quote:

Tabi bunlar bizi kesmes diyorsanız 6 adet Full HD projectör lü 120 derece görüş açılı sistem tam size göre

Yukaridaki monitorleri goruo bayilmistim bunu gordum bittim sinema gibi oturmizle muthis zekvli olur herhalde.Birde cpu kullanimi oyunlarda yuzde 60 kaliyor bence cunku full hd icin cok guclu bir cpu o yuzdpden max kullanilmiyor optimizasyonda olabilir o yuzden dusuk kaliyor bence kullanim orani.İslemcinin yuzde 60lik kullanim orani full hdde yettigi icin tasarruf acisndan boyle optimize edilmis olabilir yada boyle olmus olabilir yani islemci yuzde 60 oldugundan cok yuksek degerlerine esit kullanim olarak full hdde cunku zaten islemci cok guclu o ayarlara dusuk bir islemci al kullanim yuzdesi artar cunku daha yuksek oranda kullanmak isteyecektir oyun yada 3960x al oran dusecektir cunku daha az kullanim zaten yetiyor bole ilecilerde duusk ayarlarda.Yuzde 90 80 e gerek kalmiyor cunk pu yizde 60i normal bir islemcinin yizde 80 90 gorevini goruyor oyunda.Yani islemci dusuk olsa 2500k gibi o zaman oran artar cunku full hdde daha guclu olmasi gerekir islemcinin bence olay bu ht etksiide goz onunde bulunduralim bu islemcinin direk mimariden kaynaklanan farki yani teknik acidan malum ht olayi etkki bile ol,uyor pek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marfoglu -- 28 Temmuz 2012; 17:35:14 >

• quote:

2xCF 7970 ortalama 60 FPS için yeterli oluyor. 4xMSAA kapatılırsa da 3GB VRAM yeterli oluyor. Videodaki Ayarlar , Ultra textures, medium shadows, 16x AF, High post processing, HBAO off , motion blur off şeklinde.

7970 cf bıde ayar kısılmak zorunda.bu oyun bızlerı ne hallere dusurdu

bende 1*2 ayar kısıyorum performans baya artıyor.amacım 100 fps uzerı almak.80 lere dustugunde bıle takılma hıssedıyorum nedense.goz asınalıgı bu demek sanırım.

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6000 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--32" Samsung Odyssey G7 240 Hz G-Sync WQHD 2K Curved Monitör --WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse

• quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

2xCF 7970 ortalama 60 FPS için yeterli oluyor. 4xMSAA kapatılırsa da 3GB VRAM yeterli oluyor. Videodaki Ayarlar , Ultra textures, medium shadows, 16x AF, High post processing, HBAO off , motion blur off şeklinde.

7970 cf bıde ayar kısılmak zorunda.bu oyun bızlerı ne hallere dusurdu

bende 1*2 ayar kısıyorum performans baya artıyor.amacım 100 fps uzerı almak.80 lere dustugunde bıle takılma hıssedıyorum nedense.goz asınalıgı bu demek sanırım.

Ayar kisilmasi bu kartlarda oyunun kullanicilari ne hale soktugunu gosteriyor.Insan gozu 60 fpsden uzerini algilayamaz siz nasil farki anliyorsunuz gormeden sayisal olarak?

• Güzel konu. paylaaşım için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: DuffyDuck205

Güzel konu. paylaaşım için teşekkürler.

Katiliyorum.

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan
  • Beyler ben bileşenlerimin ısılarını hangi programları ile belirleyebilirim ?

Not o zamana kadar çıkacak oyunlarda ultrayı biraz zor görürümdiye düşünüyoma ma olsun o cf köprüsünü elimle yerleştirmeyi tadacağım

NOT: Youtube deney kanalımı, bir doktorun evine kadar gidip önce karısını sonra kendisini öldüren hayvan yüzünden kapattım. #Doktorlaröldürülüyor
  • Hocam işlemcinin darboğaz yaptığını söyleyenler var diyorsunuz. Sistemdeki işlemci 3960X @ 5 Ghz.

5x1 Portrait 23" 120 Hz Eyefinity BF3 4-Way Crossfire Lightning 7970 ile %99 GPU kullanımı HD olarak izleyin

Hangi oyun olursa oldun düşük çözünürlükte CPU kullanmı artmakta ve GPU kullanımı azalmakta. Bu gerçeği hepimiz bilinindeyiz sanırım. O zaman 3x/4x-SLI/CF yapılandırmaları içinde 1920x1080 çözünürlüğü düşük kalmakta ve bu nedenle CPU kullanımı daha fazla olmakta ve GPU kullanımı düşük kalmaktadır diye bir düşünce sardı beni. Peki o zaman taskmanager da neden 3930K çekirdeklerin kullanım oranı %100 yaklaşmıyorda %60 gibi düşük oranda kalıyor? Optimizasyon?

Tank kullanırken en sağ ve soldaki 2 monitörde kapanıyor, yani tankın görüş açısı 3 monitörlük. Bunu ilk defa görüyorum bizim 20'' nekadar açı verebilirki zaten.. :D
    Ayrıca jet & helikopter kullanımı da çok feci olmuş, paraşütteyken manzara harika.

• Tablolara alın bakın işte 3 tane 7870 tüm sistem dahil 700 watt anca güç tüketiyor maximum şekilde.

Sonra adam 7850 crossfire yapıcam kaç watt psu alayım diye konu açıyor herkes 850 watt 750 watt falan diyor, ben 550 al diyince olay oluyor.

Sırf şu tabloya yorum yapmak için girdim, artık yeni nesil kartların kaç watt güç çektiğini herkes görsün öğrensin PSU önerilen konularda boş konuşmasınlar özellikle burayı okuyanlardan varsa aralarında.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.