Şimdi Ara

BattleField 4 Hyper Threadıng Destekli İşlemciler İçin FPS BOOST Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
9
Favori
6.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba.Bu yazımda sizlere battlefield 4 için fps artırma rehberini sunmak istiyorum.Oyuna son gelen yama ile özellikle mantle apısı sayesinde destekleyen kartlarda performans artışı yaşandı.Ayrıca yama notlarında cpu threadleri ile ilgilide fixler yer alıyordu. Oyunda ht etkisinin fps kazanımından çok kaybına yol açtığını daha önceki paylaştığım windows 7 vs windows 8.1 oyun performansı konumda değinmiştim.Bugün ise HT in nasıl fps kazanımına yol açtığını anlatacağım.

İlk olarak işletim sistemi windows 8.1 tüm updateleri yüklü ve işlemcim i7 4770k 4.5 ghzdedir.(Windows 7 de denenmiş ve benzer etkiyi göstermektedir.)Ekran kartı tarafında ise son beta olan 334.67 kuruludur.Bunları paylaştıktan sonra ekran kartı stok hızındayken herhangi bir uygulama yapmadan önceki test range mapında almış olduğum fpsler ultra-4xmsaa da şöyle;

BattleField 4 Hyper Threadıng Destekli İşlemciler İçin FPS BOOST Rehberi BattleField 4 Hyper Threadıng Destekli İşlemciler İçin FPS BOOST Rehberi

Daha sonra ht etkisinden tam anlamıyla yararlanmayı sağlayan işlemi uyguladığımda aynı yerlerde almış oldum fpsler ise;

BattleField 4 Hyper Threadıng Destekli İşlemciler İçin FPS BOOST Rehberi BattleField 4 Hyper Threadıng Destekli İşlemciler İçin FPS BOOST Rehberi

Gördüğünüz gibi muazzam bir fark oluşuyor.64 kişilik maplerde etkisini daha iyi hissedersiniz test range göre adı üstünde deneme yeri sadece:)

Gelelim uygulamanın nasıl olduğuna(aslında çoğumuz biliyoruz ama ufak bir ayarı daha var etkin olabilmesi için);

1-)İlk olarak Belgeler>Battlefield 4>Settıngs den PROFSAVE_profile yi ister notepad isterse notepad++ ile açın.Sonra en alt satıra "GstRender.Thread.MaxProcessorCount x" (x yerine 2600k,3770k yada 4770k olanlar 8 3930k-4930k vs olanlar ise 12 8350 olanlar ise 8 yazacaklar)(i5 de HT olmadığı için etkisi var mı bilmiyorum ama denemek isteyenlerde x yerine i5 için 4 yazsınlar)Sonra kaydedip burayı kapatın.

2-)Bu işlemin etkili olması için son adım ise oyunun kurulu olduğu yere bir metin belgesi açın ve içine " Thread.MaxProcessorCount 8" yazın(Burada 4770k için 8 yazdım kendi işlemcinize göre değeri değiştirin).Daha sonra farklı kaydet deyip tüm dosyalar seçerek adını user.cfg olarak kaydedin.Orıgın açıksa kapatın ve tekrar başlatarak istediğiniz bir mapte farkı görmek için test edebilirsiniz.

Böylece herhangi bir ayar kısmadan yaklaşık olarak %25-30 arası bir performans kazanımına sahip oluyoruz.Tabi bu değer sisteminize göre farklılık gösterebilir.Özellikle 6 çekirdekli işlemcilerde etkisi daha çok olur.Deneyimlerinizi paylaşırsanız hangi sistemlerde nasıl etki ediyor görmüş oluruz.

RESİMLİ ANLATIM

ÖNEMLİ NOT:Kullanıclardan gelen bilgilere göre ve DICE dende açıklama geldi komutlar asli görevini şu an için yerine getiremiyor ancak sonraki bir update ile tam olarak etkin hale getireceklermiş.Şimdilik mevcut ayarlarınızla oynamaya devam edin.

Bu kısma kadar olan kısım hikayenin ilk bölümüydü final yani bizleri ilgilendiren kısmı bundan sonrası.Yapılması gereken user.cfg yi oyunun yüklü olduğu yere oluşturup işlemcinize göre gerekenleri yazmanız hepsi bu kadar

NOT 2:

2600k-3770k-4770k gibi 4 çekirdek 8 izlekli işlemciler için:

thread.processorcount 8
    thread.maxprocessorcount 8
    thread.minfreeprocessorcount 0

6 çekirdekli işlemciler için:
    thread.processorcount 6
    thread.maxprocessorcount 6

3570k-2500k-4670k gibi 4 çekirdek 4 izlekli işlemciler için:

thread.processorcount 4
    thread.maxprocessorcount 4

3 çekirdekli işlemciler için:

thread.processorcount 3
    thread.maxprocessorcount 3

3930k-4930k gibi 6 çekirdek 12 izlekli işlemciler için:

thread.processorcount 12
    thread.maxprocessorcount 12
    thread.minprocessorcount 0

http://battlelog.battlefield.com/bf4/forum/threadview/2979150493859078655/1/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 28 Şubat 2014; 0:51:34 >

• AMD FX-8350'de geçerli mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a7v8x kullanıcısına yanıt
    "GstRender.Thread.MaxProcessorCount x" (x yerine 2600k,3770k yada 4770k olanlar 8 3930k-4930k vs olanlar ise 12 8350 olanlar ise 8 yazacaklar)(i5 de HT olmadığı için etkisi var mı bilmiyorum ama denemek isteyenlerde x yerine i5 için 4 yazsınlar)
  • Paylaşımın için teşekkürler dostum. (Dayanamıyorsun değil mi ?) (Anladın sen)

Benim PSU işi hallolsun, belki multiplayer için hesap alırsam denerim.Diğer i5' i olan arkadaşlar denesinler bakalım, belki bir fark oluşuyordur.
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Dikkat etmemisim.

• a7v8x kullanıcısına yanıt
    8350 olanlar ise 8 yazacaklar diye belirtilmiş. Dene istersen, belkide işe yarar. Tabii denemeden önce stok değerleri kontrol etmeyi unutma ki anlayabilelim. Denedikten sonra paylaşırsan güzel olur. Ben de İ5 kullanmama ramen denerim yarın, şimdi uykum geldi..
  • Shangaı mapte denedim full serverda 25 fps kazanım var ultra+4xmsaa da 100 fps olan sahne şimdi ekran kartı overclocksuz 125 fps Bizimde "mantle" ımız bu olacak anlaşılan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 3 Şubat 2014; 0:36:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

Paylaşımın için teşekkürler dostum. (Dayanamıyorsun değil mi ?) (Anladın sen)

Benim PSU işi hallolsun, belki multiplayer için hesap alırsam denerim.Diğer i5' i olan arkadaşlar denesinler bakalım, belki bir fark oluşuyordur.

Aynen dostum bir battlefield 4 birde DH

• Olayın mantığı tam anlaşılamayabiliyor. Gpu kullanımları artmamış, cpu kullanımları da artmamış ama fps %60 artmış bunun nedeni resimlerde görünmeyen HT' kullanımının artması mı ? 100 ile 160fps arasındaki farkı 60hz'de anlamak zor ve her ekran kartına sahip sistemde aynı oranda performans artışı sağlanır mı belli değil.

Sağol paylaşımın için deneyelim bakalım... Derken Bf4 yok bende henüz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 3 Şubat 2014; 0:38:39 >
  • Anakart olsa deneyecegim.

• Birazdan deneyeceğim. Sonucu yazacağım mutlaka.

Edit: Yalnız bende "GstRender.Thread.MaxProcessorCount x" diye birşey yok?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanoflaz -- 3 Şubat 2014; 0:42:30 >
  • İmzamda gördüğünüz işlemcide nasıl uygulayabilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burgamer -- 3 Şubat 2014; 0:42:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Olayın mantığını tam anlayşılamayabiliyor. Gpu kullanımları artmamış, cpu kullanımları da artmamış ama fps %60 artmış bunun nedeni resimlerde görünmeyen HT' kullanımının artması mı ? 100 ile 160fps arasındaki farkı 60hz'de anlamak zor ve her ekran kartına sahip sistemde aynı oranda performans artışı sağlanır mı belli değil.

Sağol paylaşımın için deneyelim bakalım.

Aslında thread kullanımı artıyor ama test range bunun yeri değil gpu kulanımında tek kart için bir problem yoktu oyunda ama işlemci kullanımında problem vardı.Özellikle windows 7 de fps drops yüzünden shangaı mapte oynamak çok zor oluyordu benim için.Sonra 8.1 e geçtim shangaı düzeldi artı bunuda yapınca oyunda fps ve performans anlamında sorun kalmadı.Tabi sisteme göre değişir ama etkisinin olduğu kesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: mur88

quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

Paylaşımın için teşekkürler dostum. (Dayanamıyorsun değil mi ?) (Anladın sen)

Aynen dostum bir battlefield 4 birde DH

Böyle devam et kardeşim benim.

• i5 var ve denemiyorum çünkü biliyorum ki default oalrak 4 tür o ve zaten ultrada aldığım fps aynı 60 hep

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 3 Şubat 2014; 0:43:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burgamer

İmzamda gördüğünüz işlemcide nasıl uygulayabilirim ?

http://ark.intel.com/tr/products/75119/Intel-Core-i7-4702MQ-Processor-6M-Cache-up-to-3_20-GHz

İşlemciniz intel sayfasında yazana göre 4 çekirdek/8 izlek Yukarıda yazdığım işlemler için x yerine 8 yazmanız yeterli olacak.Ama notebook olduğu için ne getirisi olur denemeniz gerekli.

• İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim...
  • Yalnız bende "GstRender.Thread.MaxProcessorCount x" diye birşey yok? Bugün update falan geldimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanoflaz

Yalnız bende "GstRender.Thread.MaxProcessorCount x" diye birşey yok? Bugün update falan geldimi?

Bunu zaten siz ekleyeceksiniz hocam bendede yoktuOradaki X temsili olarak yazılı .En sonki update yani mantle desteği sunan 1 küsür gblık updateden sonra bu olay ortaya çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 3 Şubat 2014; 0:49:28 >
  • i5 4670K Yöntemin çalıştığını göstermek istedim.

Ultra-4xMSAA

İşlemden sonra

Çok yorgunum,paintte düzenleyemedim bile resmi idare edin

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.