Şimdi Ara

Battlefield 3 donma atma sorunu çözüm (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
4
Favori
58.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • jckie aynen senle aynı duygular içindeyim sinirleniyorum düşündükçe boşver ekranı kısınca bile atıyo bazen multide salla ya bu saatten sonra ancak patch çıkınca oynarım artık zaten yoğun iş temposuda başlıyo pek zamanımda olmiycak bilgisayar için hayırlısı yaa..
  • Bende single player da atmıyo ama MP de atıyo oyundan. Bununla ilgili şu anda serverlar üzerinde çalışıyolarmış. Gelişmeleri Battlefield 3 ün facebook sayfasında takip edebilirsiniz. Yurtdışında da bayağı kişi mağdur bu durumdan.

• quote:

Orijinalden alıntı: okis

multide durum kötü hiç oynanmıyor 2 oyunda ekran kararıp kalıyor

kardeş ben çözümü ekran kartımın biosunu update ederek buldum açıkçası canavar oldu işlemci ve anakart ısısı dışında diğer sorunlar ortadan kalktı 1080p ultra multipalyerde kesinlikle atmıyo ama ısınmadan dolayı bi süre sonra problem başlıyo işlemciyi fazla zorlamıyorum bende.. ama bu dediğim çözüm gigabyte gtx 560 ti için geçerli bakalım hayırlısı ..
  • bide şunu ekliyim bunuda test ettim bu oyun işlemciyi %100 çalıştırdığından çok fazla ısınmaya yol açıyor resmen işlemciyi sömürüyor anakart işlemci vs. ısıdan deliriyor buda oyunun yavaşlaması ekranın kararmasına sebep oluyor benim az önce multide 1080p utrada ısılar tavan yaptı oyundan zar zor çıktım bilgisayar kafayı yedi reset attım anca geldi kendine bide bi süre bekledim ısılar azalsın mübarek amd stok fan 5000-6000 rpm uçak geçiyodu sanki odanın içinden :D:D

HEPSI İÇİMDEN GEÇİYO SUAN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur0785 -- 3 Kasım 2011; 5:44:03 >

• bios filan hikaye seside kapattım yine oyundan atıyor
  • Valla 2-3 gündür oynuyorum bir kere attı oyundan onda da fan'ları %40'da unutmuşum. Onun haricinde oyundan atma yaşamadım saatlerce oynamama rağmen. Konuyu açan arkadaşın dediği şeylere baktım. Service PAck 3 seçili falan değil bende. Herhangi bi uyumluluk seçili değil. CPU ayarlarında da 4 çekirdek de seçili.. Benim kartım HD4890. DX11 ile ilgili bi sorun olabilir oyunda. HD5850 ekran kartı olan, işlemcisi benden daha iyi olan arkadaştan önce loading'leri geçiyorum.
    Ryzen 5 3600 - MSI B450 TOMAHAWK MAX - Corsair Vengeance 16GB 3200CL16 @3600CL18 - Sapphire RX590 - Adata XPG Gammix nVme - Samsung Evo 860 SSD - Cooler Master Haf 912 - Arctic Freezer Esports Duo Cpu Cooler - BeQuite PureWings X4 -

Donanım Haber Bilgisayar Mühendisleri Odası
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrontLiner

Valla 2-3 gündür oynuyorum bir kere attı oyundan onda da fan'ları %40'da unutmuşum. Onun haricinde oyundan atma yaşamadım saatlerce oynamama rağmen. Konuyu açan arkadaşın dediği şeylere baktım. Service PAck 3 seçili falan değil bende. Herhangi bi uyumluluk seçili değil. CPU ayarlarında da 4 çekirdek de seçili.. Benim kartım HD4890. DX11 ile ilgili bi sorun olabilir oyunda. HD5850 ekran kartı olan, işlemcisi benden daha iyi olan arkadaştan önce loading'leri geçiyorum.

sen dx 10.1 ile oynuyosun oyunu o yüzden sende sorun yaratmıyo ama dx 11 grafik keyfi ayrı bişey kardeş ben bu ayarların tümünü yapınca suan rahat rahat oynuyorum biraz işlemci ısı problemi var oda malum amd stok fandan onun dışında multide ultra 1080p bu bu çekirdek olayınıda mesajdan siliyorum çünkü o çift çekirdeklerde bazı bilgisayarlarda sorun yaratıya kimsenin kafası karışmasın genel olarak yukardaki ayarları yapınca akıcı şekle geliyo oyun bios güncelleme zaten sadece benim ekran kartı yani gigabyte gtx 560 ti için geçerli olan bi çözüm zaten dünya genelinde binlere insan sorun yaşıyo şuan... neyse iyi oyunlar sana sorunsuz oynuyosan sevindim ...umarım patchlerden sonra herkes akıcı oyunun keyfine varır oyun çok zevkli...

• quote:

Orijinalden alıntı: defro

bios filan hikaye seside kapattım yine oyundan atıyor

kardeş uyumluluğu yaptıktan sonra bide ısıları kontrol et bilgisayar çok ısınınca uygulamayı kapatıyo
  • 8800gt ve e6700 3.8ghz sistemimle lowda bile kasiyordu sorunu cozdum oyu ilk acip oynadigim zaman oyun kasiliyor donuyor oyunu kapatiyorum ve 2.defa aciyorum ve oyun yag gibi akiyor takilmalar donmalar gidiyor sizde deneyin belki cozum olur..
  • Bende nVidia Geforce gt540 ekran kartı, intel i7-2630QM 2.00 GHZ işlemci, 8gb ram var low'da oynuyorum donuyor görev yöneticisinden kapatıyorum. Benim özelliklerim mi düşük bu oyun için anlamadım. problem laptopta oynuyorum diye oluyor sanıyordum ama bu problemi baya yaşayan var sanırsam. arkadaşım teşekkür ederim yöntem için deneyeceğim.
  • ben ne yapıyım peki.. windows 7 yaptım ekran kartım msi hd 6850 cyclone. 3 gb ramim var ve işlemci c2d e 8500 . ultrada oynanmaz dedim high yaptım ondada oynanmadı. dedim acaba sistemim mi yetersiz low a kadar çektim yine sorun yine sorun.. ne yapmak lazım bilmiyorum..
  • 5.yine bf3.exe ye gelip görev yöneticisinden önceliği ata(set priority) dan low(düşük)yap -birtek bu işe yaradı benim gibi kasmaya maruz kalanlar warsa sadece bunu yapsın başkada hiçbişe yapmasın oyunu her acışta gözle görülür bi akıcılık söz konusu bütün ayarlar mediumda tabi

Bu sayfaya yazabilmek için üye oldum.

sorunu ingilizce sayfalarda araştırma yaparak bir çözüm yolu buldum ve gerçekten sorunu hallettim. Oyunu kardeşim hiçbir sorun olmadam 3 saat te bitirdi.

Oyuna reloaded crack yapıldıktan sonra klasöre ki bf3.exe dosyasına sağ tıklayıp özelliklere geliyoruz.
    oradan 1. adım uyumluluk kısmından windows 7 seçiyoruz. 2. adım da ise aynı kısımda masaüstü oluşturmayı devre dışı bırak kısmına işaret koyuyoruz ve kapatıyoruz.

sonrasında ise oyuna giriş yapıp , oyun başladıktan sonra ctrl+alt+del komutuyla görev yöneticisini başlatıyoruz.
    İşlemler sekmesinde bf3.exe dosyasını bulup sağ tık ile "Benzeşmeyi Ayarla" kısmında dual cpu olanlar yalnızca cpu1 i seçecek , quad cpu olanlar ise sadece cpu3 seceçek.

Böylece ses ve görüntü senkronizasyonunda sıkıntı çeken ve yeni bir patch çıkana kadar donma sorunu yaşayan Battlefield 3 donanımsal olarak donma sorunu olmadan oynanabilinecek.

Umarım sizde de işe yarar.

• Merhaba Arkadaşlar

Öncelikle oyunun donma sorununu çözdüğümü belirtmek isterim. Anlatayım:

Ama oyun sorununu çözmek için orjinal cdyi alan arkadaşlarımızın bide ati ekran kartı olması lazım bu özelliklere sahip olan arkadaşların donam problemlerini çözücem.

İlk olarakhttp://www.amd.com/tr/Pages/AMDHomePage.aspx linke tıklıyoruz orda sağ üstte find a driver tıklıyoruz oraya kendi ekran kartımızı yazıyoruz(bütün boşlukları doldurun) sonra karşımıza cıkan sayfada iki tane download edicek program var ilk başta alttakini sonra ise üstekini yükleyip kuruyoruz.

2. olarak bf3 üçü yüklü olduğu dosyayı açıyoruz en üste _installer diye bir dosya olcak onu tıklıyoruz ardından directx dosyasını açıp redist dosyasınıda açtıktan sonra directx i yüklüyoruz.

3.Gene _installer dosyasına tıkladığımızda vc adlı dosyaya tıklıyoruz içinde vc2008sp1 diye dosya olacak onada tıklıyoruz. karsıma gene redist diye dosya çıkacak onu acıp,

64-bit kullanan arkadaslarım vcredist_x64 kuracaklar, 32-bit kullananlar ise vcredist_x86 yı kuracaklardır.

Ben bu işlemleri yaptıktan sonra hiç bir donma problemi yaşamadım inş. sizdede olmaz.

ALINTI DEĞİLDİR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-12055B76D -- 7 Kasım 2011; 12:50:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yusufsaral

Merhaba Arkadaşlar

Bu sayfaya yazabilmek için üye oldum.

sorunu ingilizce sayfalarda araştırma yaparak bir çözüm yolu buldum ve gerçekten sorunu hallettim. Oyunu kardeşim hiçbir sorun olmadam 3 saat te bitirdi.

Oyuna reloaded crack yapıldıktan sonra klasöre ki bf3.exe dosyasına sağ tıklayıp özelliklere geliyoruz.
    oradan 1. adım uyumluluk kısmından windows 7 seçiyoruz. 2. adım da ise aynı kısımda masaüstü oluşturmayı devre dışı bırak kısmına işaret koyuyoruz ve kapatıyoruz.

sonrasında ise oyuna giriş yapıp , oyun başladıktan sonra ctrl+alt+del komutuyla görev yöneticisini başlatıyoruz.
    İşlemler sekmesinde bf3.exe dosyasını bulup sağ tık ile "Benzeşmeyi Ayarla" kısmında dual cpu olanlar yalnızca cpu1 i seçecek , quad cpu olanlar ise sadece cpu3 seceçek.

Böylece ses ve görüntü senkronizasyonunda sıkıntı çeken ve yeni bir patch çıkana kadar donma sorunu yaşayan Battlefield 3 donanımsal olarak donma sorunu olmadan oynanabilinecek.

Umarım sizde de işe yarar.

Oyunlarımız orjinal bizim

• oyunun sorunlu olduğu bi gerçek,bendeki sorun şu..bitirdiğim bi seviyeden diğerine geçerken ekran kararıp kalıyo..sistemimde sorun oldunu sanmıyorum..

AMD A8 3850 işlemci, Asus F1A75-V EVO anakart, Asus HD6670 1Gb GDDR5 ekran kartı vede Corsair Vengeance 8Gb ddr3 ram var...
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.