< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

1 Mobil
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
yıllardır insanlar boşa mı kürek salladı yani gamepad siz yıllarca evinde fps oynayıp iyi bağlantı ile terör estiren çocuklarda lan game turnuvalarında ele alıp gittiler. Gamepad ile oynamakda bana göre böyle , fps klavye mouse ile oynanır. burada haksızlık olan durum, KM takılı cihazı yazılım ile sadece crossplay açık serverlara sokmalısın, kalkıp PS5 yada XBOX kullanıcıları ile aynı sunucuda oynatmamalı, yanlış bir uygulama. pc alamadığımdan değil , evimde yer yok masa kuracak, mecburen tv önüne çöküp sehpaya kuruluyorum, 1 saat geçmeden boyun bel heryer fıtık atıyor. benimde malesef hoşuma gitmiyor bu durum. |
|
bizim gibi sıradan oyuncuların karşısına klavye mouse gelince avantajlı oluyor haklısınız fakat turnuvalarda aim assisti iyi kullanan oyuncular gamepadle şov yapıyor resmen. her sene apex turnuvalarında kafaya oynayan takımlarda gamepadle oynayan kişiler oluyor. ama sonuç olarak baktığınızda ben de crossplay kapalı oynuyorum pc oyuncuları ile karşılaşmamak için, konsolda pcye göre çok daha az sayıda klavye mouse kullanan olduğunu düşünerek |
| _____________________________ |
|
turnuvalarda aim asist mi açılıyor langame vizyonuna aykırı bir durum. bizler cs den geldiğimiz için görmedik hiç böyle işler, sanırım cod ve türevlerinden sonra patlak verdi bu durum. ben ne CPL de gördüm gamepad ne WCG de ne başka bir organizsyonda. tuhafıma gitti. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrimsonFPS -- 16 Aralık 2025; 9:46:1 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
BF serilerini uzun yıllar hem PS de hem Xbox da hem PC de oynadım. Şu an 5080 li sistemde 200+ fps klavye mouse ile oynuyorum. Tüm cihazlarda tecrübe sahibi olan biri olarak söyleyeyim arada düşündüğünüz gibi bir fark yok. Klavye mouse un avantajlarını aim-assist kapatıyor. Zaten oyunu geliştiricileri de bunun olabildiğince dengeli olabilmesi için bu şekilde geliştiriyor. Mouse kullanan adamın da elinin çok hassas olması lazım özellikle uzak mesafelerde sizin dualshock+aim assist ile yaptığınız nişanı biz elimizle ince ayarla Aimlabs alıştırmaları yaparak yapabiliyoruz ancak. Youtube da Maxiq i bilenler bilir adam yıllardır PS5 ile oynar ve iddia ediyorum PC oyuncularının 90% ından da iyi oynar.. Şimdi bu adama ne diyeceksiniz merak ediyorum. Kısacası bahane üretmeyi bırakın, ben PS5 ile oynarken de milletin içinden geçiyordum, PC ile oynarken de geçiyorum. Son dönemde maçların çoğunu 8-9-10 K/D bitiriyorum.. 50-60 kill aldığım maçlar var. Aynı skorları çok rahat PS5 ile de yaparım iddia ediyorum. Oyun süreniz ne kadar fazlaysa o kadar iyi oynuyorsunuz. BF6 yı 300+ saat oynayıp da hala kötü oynayan birisi olamaz. Ama henüz 40-50 saat oynadıysanız bir şeylerin gelişmesi için sabretmeniz gerekiyor beyler. Ha bir de AIM ayarlarınızı, ekrana mesafenizi, FOV ayarlarınızı vs çok çok fazla irdeleyin. Bu ayarlardaki ''Sweet spot'' ya da ''Golden Point'' i bulmak ciddi zaman alıyor. BF6 da 200 saati geçtim daha yeni oturdu ayarlarım ve ayar konusunda da çok takıntılı biri olmama rağmen. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 16 Aralık 2025; 9:51:46 > |
|
|
|
Abi size özelden yazdım da sanırım mesaj iletilmiyor ben de buradan yazayım dedim ”Abi selamünaleyküm hayırlı günler iyisinizdir inşaALLAH, Abi sanırım sizde hem bilgisayar hem de konsol var ben size bir şey danışmak istiyordum da değerli vaktinizi ayırıp bana yardımcı olursanız minnettar kalırım Abi ben İstanbul’da yaşamama 30 gecikme almama fiber interneti kullanmama rağmen FIFA oyunlarında şöyle bir sıkıntı yaşıyorum fps kilidi açık ya da kapalı hangi grafik ayarını yaparsam yapayım senaryo modunda herhangi problem yok ne zaman ki ben online moda giriyorum Görüntüde hep bozulma oluyor rakip topu alsın diye resmen oyunun yavaşladığını görüyorum ve oyun yavaşlarken görüntü bozuluyor oyun sürekli böyle dalgalanıyormuş gibi oluyor tabi bunu cümlelerle kelimelerle dilim döndüğü kadar anlatabiliyorum ama yani şöyle ben hiçbir şekilde donanımın iyi olmasına rağmen keyif alarak online oyun oynayamiyorum abi senaryo modunda hiçbir problem yok ama ne zaman ki online modu giriyorum abi görüntü bozulmasından oyunun kasti olarak yavaşlatılmasından dolayı hiç tat alamıyorum abi siz biliyorsunuz benim mesajlarımı da ana konuda görmüşsünüzdür denemedigim internet modem kablo donanım kalmadı yani olay tamamen sanırım bilgisayar platformuyla alakalı sizde FIFA oynadığınız zaman görüntü bazında bile hissiyat olarak akıcılık olarak bilgisayarda bu sıkıntıyı yaşıyor musunuz acaba konsolda böyle bir durum söz konusu mu çünkü artık kafaya koydum ikinci el bir tane PlayStation beş pro alacağım abi eğer bu sıkıntı konsolda yaşanmıyorsa ben direk platformu değiştiricem abi Battlefield da gelecek olursak abi 160 fps falan oluyorum abi ne zaman ki çatışmaya giriyorum oyun yavaşlıyor mesela eğer PlayStation da bu tarz sıkıntılar söz konusu değilse ben artık platform değiştireyim diyorum abi yaş oldu benim 33 şu yaşıma kadar insan gibi düzgün şekilde online oyun oynayamadım abi Değerli vaktinizi ayırıp geri dönüş yaparsanız minnettar kalırım abi saygılarımla selamünaleyküm” < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
pc deki optimizasyon sıkıntısı şuan konsolda da mevcut. kestirilemeyen yerlerde takılmalar oluyor. malesef stabil değil, değiştirmeye değmez platformu. ps5 in asıl alım amacı BF5 FIFA için olmaz, kendine özel oyunlarından ötürü geçilir. artık oyunlarda PC ye geliyor, burada tek fark salonda odanızda iyi ve büyük ekranlı bir TV var ise, koltukta oturup yayılarak oynamak. |
|
Abi öncelikle değerli vaktinizi ayırıp bana tavsiyede bulunduğunuz için teşekkür ederim İnanın ki sırf platform değiştirme amacım şu iki oyunu online da düzgün şekilde eşit şartlarda rekabet edebilmek için yapacağım yani yapmayı düşünüyorum duruma göre Abim ben mesela şu YouTube’daki yayıncılar gibi akıcılık da görüntü bozulması olmadan bilgisayar platformunda bir kere bile düzgün maç edebildiğimi hatırlayamıyorum zgocbrayt doktofut Emre kayır Tolunay Ören vb Bu arkadaşların videolarını izliyorum görüntüde hiçbir bozulma olmadan her şey tıkırında şeklinde oynuyorlar abi ancak ben FIFA online moda girdiğim zaman değerli abim gecikmem 29 olsa bile 60fps sabit / fps Kilidi yok hiç fark etmeksizin deli dehşet şekilde akıcılık ve görüntü bozuluyor hatta nasip olursa ben bir ara Üşenmezsem sinirden kafayı yemezsem size videosunu çeki burada da paylaşırım abi görüntünün Online oyun esnasında nasıl bozulduğunu sizlerde görmüş olursunuz (Hatta Şundan da bahsetmek istiyorum , Benim adamım rakibe göre daha hızlı örnek veriyorum 92 üzeri koşuşu var benim adamının rakibin 3 metre ilerisinde topu alıyorum senaryo modunda aynı oyuncuya bakıyorum abi örnek veriyorum Osmimen senaryo modunda koştuğu zaman uzayıp gidiyor böyle ama online modda koşuyor bastigim zaman koşamıyor fiziksel olarak bile saçma salak hareketler yapıyor abi o derece) yani bu yüzden abi platformu değiştirmeyi düşünüyorum zaten bir sene sonra GTA altıda çıkacak ya hem onu da oynamış olurum hala yaşıyor olursak o zaman yoksa bilgisayara bekleyecek olsak konsolu çıktıktan iki yıl sonra çıkacak hiç yoktan GTA altıyı da çıktığı zaman oynamış olurum diyorum abi yoksa yine ben kendi odamda 27 inç monitör da PlayStation‘ı kurup oynayacağım yeterki görüntüde bozulma olmasın eşit şartlarda rekabet edeyim Hatta geçen gece bir tane rakiple oynuyodum abi sırf adam olsun diye oyun resmen yavaşladı böyle abi görüntü o derece bozuldu ben adama resmen figüranlık yaptım sonra ben bu adamı arkadaşlık gönderdim kabul etti hangi ülkeden giriş yaptığını sordum ben İtalya’dan oyna bağlanıyorum dedi sırf adam topu alsın diye hem oyun yavaşladı hem görüntü bozuldu abi < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Emre çok eski oyuncu, 2004 WCG elemelerinden (ve daha eskiye dayanıyor) bu yana aktif turnuvalarda, KTZN den kaynaklı artık koç rolünde takılıyor. Yıllarca temsil etti fifa da. ama oda şikayetçi durumdan, tek artısı sponsor bağlantılarından kaynaklı evlerindeki internet 1000/1000 belkide daha iyi stabil durumdadır. Doktor ege yada zkoç , birde bir genç kız var bunlarla takılıyor, medya önündeki normal fifacılar asıl turnuva masterları İsmail ve Ktzn91 , dediğim gibi iş lan game turnuvalarındaki başarıda belli oluyor. Diğerlerinin hepsi internet bağlantısından ve medya önünde fazla göründükleri için iyi zannediyorsunuz. Ha benden iyiler fifada ama bu onları eleştiremeyeceğimiz manası taşımaz. Onlar yaş itibari süt oğlanken leğende yıkanırken bizde tozunu yuttuk Teamquash rqm vs dahası ile. |
|
kusura bakmayın konuya dönecek olursak; KM ile oynayanları tamamiyle konsol oyuncularından uzak tutacak bir yazılım gerekiyor oyunda, doğrudan PC tarafındaki oyuncular ile eşleştirmeliyiz, başka türlü randıman alamayız. Sanırım herkes hem fikir bu konuda. EA ya yapılacak baskı sonuç doğurur ama önce oyunu düzeltsinler. |
|
Çok teşekkür ederim abi geri dönüş yaptığınız için sizden ve konudaki arkadaşlardanlı özür dilerim hakkınızı helal edin lütfen Battlefield konusunda konu biraz FIFAya bağlandı ama kusuruma bakmayın lütfen çünkü genel olarak online oyunlarda sorun yaşadığım için ve yoğun şekilde Battlefield ve FIFA oynadığım için bu yüzden ben de PlayStation‘a geçmeyi artık ciddi ciddi düşünüyorum Abi konuyu daha fazla kirletmeden son bir şey sormak istiyorum aslında tam olarak merak ettiğim şu çünkü özellikle FIFA da bu bilgisayardaki gibi görüntü bozulması oluyor mu acaba Çünkü ben de de şu an 1000’e 1000 Türk net var abi internetimde herhangi problem yok bundan önce de 1000 Mb Türk telekom vardı ama bilgisayar platformunda hep bu gecikmeleri gecikmeden ziyade görüntü bozulmalarını hep yaşadım abi online modda acaba PlayStation‘da böyle hissedilir derecede görüntü bozulması oluyor mu abi saygılarımla < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
oyuncu sayısında azalma mı var? eskiden çok hızlı doluyordu artık dolmuyor |
|
conquest deneyeyim dedim , cross play açık 48 kişilik server da 14-20 kişi anında dolduruyor, gerisi bot ama CQB modlarında anında saniyesinde oyun açılıyor. COD vari hızlı aksiyon sevenler ve beklemek istemeyenler adına iyi durumları halen. |
|
İşte şu olayı çözmem gerekiyor üstat yukarıda bahsettiğim gibi bilgisayarda yaşadığım görüntü bozulmaları online taraf için söylüyorum yani senaryo modunda hiçbir sıkıntı yok onlarda ama onlinee girdiğim zaman aşırı derecede rahatsız edici tutarsızlık var bu durum acaba PlayStation’da da bu şekilde mi bunu merak ettim bu sorunun cevabını çözeyim PlayStation da yoksa geçiş yapacağım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
lan para harcatma çocuğa durduk yere |
|