Şimdi Ara

Battlefield 6 | Sezon 3 | REDSEC [PC ANA KONU] (658. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: SaMoVe
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.180
Cevap
228
Favori
521.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
31 oy
Giriş

Yıl sonu MW4 çıkıcak gibi gözüküyor, çıktığında da bu şekil saçmalıklar devam ederse 1sn sürmez silerim oyunu.

Battlefield (@Battlefield) on X
    https://x.com/Battlefield/status/2059690613063258237?s=20

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EquaLizerTR -- 27 Mayıs 2026; 20:53:30 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: EquaLizerTR

İyi olmuş bence daha oyuna girmedim ama
    x (formerly twitter)
    Battlefield (@Battlefield) on X
    https://x.com/Battlefield/status/2059690613063258237?s=20
    June 9 diyo zatende askerlere fosforlu giydireceklerine renk paletiyle oynasalar daha iyiydi bence komik bir çözüm olmuş inşaat işcisi gibi parlicaz

• Battlefield 6 | Sezon 3 | REDSEC [PC ANA KONU]

bf1 de vardık..bf6 da olmalıydık..mevzu nato olunca😊

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen 7 5700X3D 4.1GHz || MSI MAG B550 Tomahawk || G.SKILL Ripjaws V 32 GB (2x16) 3600 MHz DDR4 ll XFX Swift RX 9070 XT || Kioxia EXCERIA 480GB || Hikvision C100 480GB || Kingston NV2 500GB NVMe || Samsung 980 Pro 1TB NVMe || Seagate BarraCuda 1TB 7200 RPM || MSI MAG Pano 110R PZ ARGB || MSI MAG GLS GEN5 850W GOLD || Asus TUF Gaming 27" 210Hz 2K
  • Hawk-Claw kullanıcısına yanıt

Ben de Epicten almıştım pro gelmedi hocam :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Battlefield 6 | Sezon 3 | REDSEC [PC ANA KONU]

Battlefield 6 | Sezon 3 | REDSEC [PC ANA KONU]x (formerly twitter)
    Battlefield Bulletin (@BFBulletin) on X
    https://x.com/BFBulletin/status/2060026125468795187

• Tekrar selamlar,

Rakibi görememe durumunun bir Bende olduğunu düşünüp, yakın mesafeden 43" monitör kullanıyorum diye kendime hayıflanıyordum ama sanırım çoğu kişi muzdarip.

Yeri geliyor binada yere yatmış rakip Beni indirdikten sonra önümde olduğunu farkediyorum. Oyun sanırım; haldır haldır koşturmadan, binaya girerken bi soluklanmamızı falan istiyor.

Gerçi düşününce gerçekçi koşullarda daha mantıklı ancak dağ, tepe bayırlardan sıktıkları zaman; öldüğümde bile ateşin nereden geldiğini anlayamıyorum.

Takımda jet ve helikopteri başarılı olarak kullanabilen varsa oyunu açık ara götürüyor.

Tankı binek gibi kullananlar olmasa denge sağlanabilir gibi ama o da çok nadir.

Çekişmeli maç oranı çok az. Ya çok deli farklarla kazanılıyor yada kaybediliyor.

Yine de gidecek başka bir yer yok, hatalarıyla, kusurlarıyla mecbur oynuyoruz. :)

Intel i9 9900K – ASUS ROG MAXIMUS XI FORMULA – Corsair Vengeance RGB Pro 4x8GB 3200 Mhz – Samsung 970 Evo Plus NVMe – Corsair Hydro H100i RGB Platinum -ASUS TUF 5070Ti – Creative Sound Blaster ZX - Corsair Carbide Air 540 - Corsair QL 120x6 - Samsung 43" Odyssey Neo G7 – Edifier S550 Encore - Corsair Strafe RGB MK.2 – Logitech G502X - ASUS ROG PELTA - Thrustmaster T300 Ferrari Integral Alcantara - Thrustmaster TH8A

• G-Sync ve V-Sync nasıl kullanmalıyız? Biraz baktım, Nvidia App'den G-Sync tam ekran için açık, V-Sync genel ayarlardan açık olacak şekilde ayarlanmalı demişler. Oyun içi ayarlarda Reflex Enabled şeklinde. Bu ayarlarla bir de fps sınırı koymalı mıyız?

Hocam, ben linkte yer alan ayarları kullanıyorum çok uzun zamandır. NVIDIA tarafında AMD GPU içinde var bir rehber var. Diğer Windows ayarları ve uygulamaları kullanmanıza gerek yok zaten bilgisayarınızın donanımı iyiyse eğer ki. Bir inceleyen isterseniz rehberi.

Battlefield 6 | Sezon 3 | REDSEC [PC ANA KONU]www.patreon.com
    Just a moment...
    https://www.patreon.com/posts/88124101

Bunu önceden de yazdım

BF6 nın yaptığı en kötü şey, bu kadar kötü bir oyun çıkartmak bir yana, kötü sesler, kötü renk paleti, berbat görünürlük, silah dengesizliği/mekaniği ve en önemlileri hit reg ve net cod gibi sorunlarla oyunculara FPS oyununda kötü olduklarını yetersiz, olduklarını hissettirdi.

BF Labs ta hangi gerizekalılar bulunuyor da oyuncuların söylediği hataları fark etmeden yamalar çıkıyor anlamak mümkün değil.

3. sezonda hala bloom düşürmeyi görünürlük yamalarını konuşuyoruz. Nişan almanın işe yaramadığı utanmadan ve çok bilmiş gibi bloom oyun mekaniği diye çatışma sırasında brust fire yapılması gerektiğini söyleyen gerizekalılarla uğraşıyoruz.

Karşıda 1 ton düşman varken mouse sol klikten parmağımı kaldırmamı bekleyen bir mekaniği ben kabul edemiyorum.

Oyuncu sayısının %94 nü kaybetmişsin, belli ki yanlış yaptığın bir şeyler var. EA forumda reddiitte o kadar yazılıp çiziliyor, aksiyon almak için daha kaç sezon geçecek ?

Hala 50mt den pompalıyla ölüyorum lanet oyunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaMoVe -- 30 Mayıs 2026; 1:11:1 >

• bflabs a buradaki gibi oyunu öven 1kd tipleri buluyorlar Battlefield 6 | Sezon 3 | REDSEC [PC ANA KONU] 

1.5 senedir diyorum bflerden artık nitelik beklemeyin diye. 2027 de çıkacak oyunda böyle olacak. sonrası cod gibi nicelikli ama niteliksiz oyunlar.

" - Vatana ihanetin nedeni olmaz, er ya da geç bedeli olur. "
  • SaMoVe kullanıcısına yanıt

Yazınıza imzamı atarım. Yapay zekâ desteğiyle hazırladığım ve büyük kısmını bizzat deneyimlediğim problemler silsilesi aşağıdaki gibidir.

Netcode ve Hit Registration Rezaleti - Topluluğun açık ara en fazla şikayet ettiği konu

1. Mermiler görsel olarak vurmasına rağmen hasar yazmaması
    2. Headshot hitmarker çıkmasına rağmen rakibin ölmemesi
    3. Shotgun ve sniper hasarının tutarsız olması
    4. RPG ve roketlerin bazen oyuncuların içinden geçmesi
    5. Düşmanın 1-2 mermiyle öldürmesi, sizin ise şarjör boşaltmanız
    6. Ölüm ve hasar bilgilerinin server tarafında gecikmeli işlenmesi
    7. TTK (Time To Kill) ile TTD (Time To Death) arasında büyük tutarsızlık olması

Özellikle ölmeden önce rakibi vurmanıza rağmen server'ın bunu vuruş olarak kaydetmemesi vb.

Duvar Arkasında Ölme (Dying Behind Cover) - Netcode ile bağlantılı ikinci büyük problem.

1. Siper arkasına geçtikten sonra ölmek
    2. Köşeyi döndükten 1 saniye sonra hasar almak
    3. Rakibin sizi görmediği açılardan vurabilmesi
    4. Desync nedeniyle farklı pozisyonlarda görünmek

Stuttering ve Mikro Takılmalar - Özellikle PC tarafında çok yaygın.

1. FPS yüksek olmasına rağmen oyunun akıcı hissettirmemesi
    2. Her birkaç saniyede bir frame-time spike oluşması
    3. Kamera hareketlerinde takılmalar
    4. Mouse input gecikmesi hissi

Bu sorun gerçekten çok can sıkıntı. Redsec oynarken micro shutter & input lag sebebiyle paraşüt bazen gecikmeli açılıyor ya da hiç açamıyorsunuz mesela. Bu yüzden kaç defa çakılıp öldüm Allah bilir. Artık hızlı inme avantajından falan vazgeçtim, yeter ki inerken ölmeyeyim diye paraşütü 30mt havadayken açmaya başladım, artık siz düşününün. EA geçici çözüm olarak Steam arkadaş listesini offline yapmayı falan önermişti. Yine başlı başına komedi bir çözüm.

Sürekli Çökme (Crash to Desktop) - Özellikle PC oyuncularının kabusu.

1. Oyuna girerken çökme
    2. Maç yüklenirken çökme
    3. Maç ortasında masaüstüne atma
    4. DirectX hataları
    5. Anti-cheat kaynaklı kapanmalar
    6. Siyah ekran sonrası kapanma

EA Anti-Cheat Problemleri

1. Anti-cheat kurulumu bozulabiliyor
    2. Secure Boot zorunluluğu
    3. TPM problemleri
    4. Oyunun açılış ekranında kapanması
    5. Anti-cheat servisinin rastgele çökmesi

Ses Sistemi Problemleri

1. Ayak seslerinin yanlış yönden gelmesi
    2. Helikopter seslerinin konum hatası
    3. Düşmanın arkanızda mı önünüzde mi olduğunun anlaşılamaması
    4. Seslerin bazen tamamen kaybolması

Görsel ve Animasyon Bugları

1. Zipline animasyonlarının bozulması
    2. Karakterlerin havada kayması
    3. Takedown animasyonlarının çalışmaması
    4. Araçtan inince kamera hataları
    5. "Bouncy terrain" denen zıplama bugı
    6. Karakterlerin harita altında görünmesi

Spawn Sistemi ve Harita Tasarımı

1. Spawn kill
    2. HQ içinden tank ve AA ile üs kampı yapılabilmesi
    3. Güvensiz doğma noktaları
    4. Bazı haritalarda tek taraflı üstünlük oluşması

Performans Optimizasyonu Eksikliği

1. Yüksek sistemlerde bile zaman zaman düşük FPS
    2. CPU kullanımının zaman zaman anormal yükselmesi
    3. Shader cache problemleri
    4. DLSS'nin bazı sürümlerde kaybolması
    5. Borderless modunda performans düşmesi

Beta'dan Beri Çözülemeyen Eski Buglar

1. Ping sistemi hataları
    2. Spotlama sorunları
    3. Araç içi işaretleme problemleri
    4. Deploy ve mount animasyon bugları

***Hit registration düzgün çalışmaması, duvar arkasında ölme problemleri, oyun çökmeleri, stuttering yüzünden nişan alma problemler ve daha niceleri...

Ancak forumda engellediğim birkaç müptezel de dâhil olmak üzere bazı fanboy'lara göre oyun kusursuz. Onlara göre yaşanan netcode sorunları, hit registration rezaletleri, çökme problemleri, performans düşüşleri ve buglar ya oyuncuların sistemlerinden kaynaklanıyor ya da topluca halüsinasyon görüyoruz.

Son dönemde ise bunlara ek olarak oldukça vahim bir problem ortaya çıktı. Oyun başladıktan yaklaşık 10-15 dakika sonra donuyor, ardından tüm bilgisayar kilitleniyor. Sistem hiçbir komuta cevap vermiyor ve bilgisayarı hard reset ile yeniden başlatmaktan başka seçenek kalmıyor. Yani 2026 yılında, AAA bütçeli bir oyunda bilgisayarı fişten çekme seviyesinde çözümler konuşuyoruz.

Yaşanan sorunla ilgili EA ve Steam forumlarında açılmış başlıklar bulunuyor. Daha da komik olan kısmı ise çözüm tarafı. Ben sorunu, EA forumundaki sabit konuda önerilen yöntemlerden biri sayesinde çözdüm: Kasanın arkasındaki BIOS güncelleme (Flashback) USB portuna boş bir USB bellek takmak. Yanlış okumadınız. Oyunun çökmesini engellemek için sürücü güncellemedim, ayar değiştirmedim, donanım değiştirmedim. Kasanın arkasına boş bir USB bellek taktım. Vallahi şaka gibi.

Bu sorun ile ilgili EA ve Steam forum başlıklarını da aşağıda paylaşıyorum.

steamcommunity.com
    Game keeps crashing after the update (freeze, no error message) :: Battlefield™ 6 General Discussions
    https://steamcommunity.com/app/2807960/discussions/0/804596796626134253

• KovenanT kullanıcısına yanıt
    Forumundaki konulara verilen çözüm cevaplara bakıyorum hala ilk kez karşılaşılmış gibi feedback toplar gibi bir tiyatro dönüyor EA tarafında.
    Sorunu da kendilerinde değil oyuncu donanım ve yazılım kısmında aramaları çok garip. Ben bu karşı tarafı aptal yerine koyma durumuna çok tilt oluyorum.BF4 sunucu bağlantı sorunu oldu, BF4 ea forumuna yazıyoruz, sürekli donanım özellik sıralaması yazılmasını istiyorlar. Bu kadar mı kısıtlı test imkanınız var.
    Ulan 1000 kişi de aynı sorunu bu yüzden yaşıyor olamaz, dün girdiğim oyuna bugün giremiyorsam belli ki hata benden kaynaklanmıyor.

1. Sezon ücretli beta diye dalga geçtik ama adamlar 3. sezonda bile sanki ilk kez bu sorunlar dile getirilmiş gibi "bu feedbacklar sayesinde sorunlar tespit edilip çözülecektir, paylaşmaya devam edin" diyorlar.

"Dürüst olmak gerekirse, diğer oyuncular da benzer sorunlarla ***karşılaşıyorsa***, onların da deneyimlerini paylaşmalarını isterim" diyor topluluk yöneticisi EA_Shepard.

KARŞILAŞIYORSA MI ? Oyun zaten bu sorunlar üzerine kurulu. Şaka mı yapıyorsunuz ?

Artık reddit olsun,ea forum olsun, twitter paylaşımları nerde yazıp görülecek yer varsa video ile yazıyorum ki yaşanan rezillikleri herkes görsün.
    Facebook oyun sayfalarında biri bf6 almaya değer mi diye sormuş, hayatının hatasını yaparsın dedim. Biz oyuncular sorunları yaşıyoruz ama dışarda gerçekten bunlardan bi haber kesim var.
    Youtube bakıyorsun izlenme için perk videolarından başka bir şey yok zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaMoVe -- 30 Mayıs 2026; 14:47:52 >

• Oyunda 140 fps oynuyorsun sanki 24 fps oynuyormuş hissi var.Duvar arkasından tank öldürüyor. Duvar arkasından rpg öldürüyor ama ben adamın suratına rpg çakıyorum içinden geçiyor ölmüyor. Adam claymore üstünden geçiyor patlamıyor. Bide işin en kötüsü eşleştirme sistemine bir ayar çekmeleri lazım hep kaybeden
    Takıma veriyor.

bide her sene Battlefiled oyunu çıkacak diyenler vardı ben bu saatden sonra yeni oyunu beklerim bu oyun deneme tahtası oldu

Yeni oyunun hitreg netcode kısmında iyi olacağının garantisi var mı hocam Battlefield 6 | Sezon 3 | REDSEC [PC ANA KONU] .

Ain't about money. For Yakuza, it's all about power. Those that lose power have to give way to those that have it | 真島 吾朗
  • Bu oyunun düzelmesi için 10-15 tane devasa güncelleme yemesi gerekiyor yani kurtarılması zor. Neyse ki Modern Warfare 4 geliyor şu BF6 çöpünden kurtuluyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal Head -- 1 Haziran 2026; 13:3:54 >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.