Şimdi Ara

Battlefield 1 ve 4 Almanya sunucu ping değerleri ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
1
Favori
5.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sabah bağlantım kesilmiş, tekrar geldi. Pingler yine 70lerde yükseldi. Bu sorun sadece türknete ait. Turktelekomdan bağlandığımda 52 ping. Bunun ea ile ilgisi yok, tamamen turknetin çıkışlarında sorun. Netspeed te paket kaybını ilk başlarda inkar etti ama abone kaybedince müdahale edildi. Bunlarda onu istiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xdian X kullanıcısına yanıt
    Umarım tez zamanda çözülür.Sorun belli ,çözümü de network ekibi bulacaktır diye umuyorum.Turknetdesteğe de pm attım.İlgileneceğini bildirmiş.Bekliyoruz bakalım güzel haberleri :) Allah başka dert vermesin ,çözerler herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Battlefield 1 ve 4 Almanya sunucu ping değerleri ?
    68 ms ping değerini bile arayacağız sanırım,hale bak :( ilk defa 84 ms ping görüyorum,dünkü rota da değişmiş.İnşallah çözüm bu değildir.
  • Battlefield 1 ve 4 Almanya sunucu ping değerleri ?
    dün 2 adresde de ping 68 ms idi.Şu an bf1 olan 84 ,bf5 olan 68 ms çıkıyor.Ea serverlarında da var bir sıkıntı sanırım.Anlamak zor.Aynı anda türk telekom veya başka bir iss üzerinden kontrol etmek lazım.Çevrem o kadar geniş değil maalesef .Forum bu yüzden var değil mi ? :)Türk telekom tarafında da konu açacam bu gidişle :)




  • ahmet1040 A kullanıcısına yanıt
    Forum öldü sanırım TT ya da millenicom falan kullanan birileride tracert atsa da görsek. Statik ip aldım yine bir şeye faydası olmadı hocam. BFV, Apex legends maşallah 83'ten aşağıya düşmüyor.
  • simos35 kullanıcısına yanıt
    Battlefield 1 ve 4 Almanya sunucu ping değerleri ?Battlefield 1 ve 4 Almanya sunucu ping değerleri ?

    Aynı santrale bağlı türk telekom abonesi bir tanıdığımdan yaptığım tracert testi.öğlen 2 gibi yaptığım testte bf5 sunucuları 46 ms ping veriyordu,akşam 17:00 gibi baktığımda sonuç bu.Yarın gündüz tekrar kontrol edecem.En azından bf1 için aynı değerleri aldığımı görmüş oldum,hatta 68 ms ping ile daha iyi durumdaymışım,ama dün bende de 84 ms çıkmıştı.Türk telekom abonesi olsak da aynı,kim çözecek bakalım bu sıkıntıyı.




  • Battlefield 1 ve 4 Almanya sunucu ping değerleri ?
    https://www.iplocation.net/ sitesinden iplere bakıyorum.Amazon.demarc.cogentco.com [149.14.159.194] almanya 47 ms diyor,Almanya'ya olması gereken pingle ulaşıyor ama sonra ne oluyorsa yine Almanya olarak görülen 52.94.204.248 ipde ping 68 ms fırlıyor.En azından teknik olarak sebebini yazsalar ona da razıyım beklerken.




  • simos35 kullanıcısına yanıt
    Mrb,bf5 de sunucuya bağlıyken windowsa dönüp görev yöneticiden kaynak izleyiciyi aç ağ bölümünden sunucunun ip numarasını yazabilir misiniz ? Sonu amazonaws.comla biten adresin hepsini yazıp tracert yaparsanız sonunda yazar ip numara.O numarayı iletirseniz güzel olur.Operasyon biriminden uzman bir arkadaş iletişim kurdu.30 dk telefonla görüştük.Sıkıntının sebebini birebir ipler üzerinden izah ettim.Bf1 sunucuna bağlıyken size anlattığım gibi ip no üzerinden beraber test yaptık.Aklıma siz geldiniz.Uzman arkadaşa size bf5 ipsi de bulabilirim dedim :) Almanya sunucusuna kendi bilgisayarlarından yaptığı testte 43 mslerden 60 msye fırladığını gördü arkadaş,araştırıyorlar sebebini.Daha çok veri olsun diye dediklerimi yapıp yazarsanız sevinirim.Tekrar arayacaklarını belirttiler.En azından sorunun ne olduğunu izah ettim ve anladılar.İlgilerine teşekkür ettim ben de :) Sağolsunlar ilgilendiklerini gösterdiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bende bf oyuncusuyum fakat mesele bf deil tüm sunucularda bu rezilli kvar.. ara sanaada bi statik ip çaksınlar pardon satsınlar.. 2 gün sonra oda patlar.
  • ahmet1040 A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, sizin karşılaşmış olduğunuz bu sorunu yakından takip ettiğimi ve durumu network ekiplerimize ilettiğimi söylemiştim. Konunun takibini yapıp onlarla birlikte hattınızı detaylı bir şekilde inceledim. Arkadaşım daha sonra sizi arayarak sizinle birlikte testler yaptı. Sonuçlarını sizinle paylaştı...

    Daha sonra performans sorununuz olmadığını ve ping dalgalanmalarından şikayet ettiğinizi söylediniz. Konuyu yine inceleyeceğiz. Bir gelişme olması durumunda sizinle tekrar iletişime geçiyor olacağız. Siz hiç merak etmeyin.
  • ahmet1040 A kullanıcısına yanıt
    TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Sonunda anlayan birilerinin ilgilenmesi güzel olmuş.
    Tracert sorunuza gelecek olursak ben ps4 üzerinden oynuyorum maalesef pc de yok.
    Apex legends üzerinden dediğinizi yaptım onu atayım isterseniz belki yardımı dokunur.
    Battlefield 1 ve 4 Almanya sunucu ping değerleri ?
    Şu rezilliğe bakın.

    Bu arada bu pinglerin yüksek olması tüm sunucularda var sadece EA sunucularında ileri seviyede.
    Geçen gün bir ip almıştım 212.154.xx.xx keşke bir yere not alsaydım. Tüm gün boyunca O ip'yi aldığım süre zarfında google, youtube, Battlefield V nereye tracert ya da ping atarsam atayım çok daha düşük çıkması gerektiği gibi çıkıyordu. Yani bu olayın gece gündüz yoğun saat ile falan alakası yok. Bunun üzerine statik ip deneyeyim dedim yine 212.154'lü bir ip verdiler fakat son iki kısım farklı olunca patladık. Zaten iplerde önemli olan son iki kısımmış. Statik ip aldıktan sonra yine şuanki gördüğünüz durum var.
    Yani bu sorun kimi bazı iplerde orta da yokken çoğu dinamik ve statik ipde yaşanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simos35 -- 21 Kasım 2019; 14:50:47 >




  • simos35 kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de Türk Telekom hariç diğerlerinin taşıyıcıları ve yönlendirmeleri biraz sıkıntılı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 27 Ocak 2020; 19:11:16 >
  • ahmet1040 A kullanıcısına yanıt
    Hocam fortnite için size ip ve tracert göndersem ona da baktırabilir misiniz?
  • ahmet1040 A kullanıcısına yanıt
    Battlefield 1 ve 4 Almanya sunucu ping değerleri ? @The Hollow

    Çok yakın bir mahallede oturan birisi TT kullanıyor ondan rica ettim BFV sunucusuna tracert atmış kendisi pek anlamaz bu tarz işlerden zaten telefon ile çekmiş görüntüyü de
    Muhtemelen kendisi dns vs. kullanmaz modem ayarı vs. yapmamıştır. Standart 16mbit adsl kullanıcısı. Ben 85-90 arası ping alırken onda 66 çıkmış.
    Battlefield 1 ve 4 Almanya sunucu ping değerleri ?@ahmet1040




  • quote:

    Orijinalden alıntı: simos35

    @The Hollow

    Çok yakın bir mahallede oturan birisi TT kullanıyor ondan rica ettim BFV sunucusuna tracert atmış kendisi pek anlamaz bu tarz işlerden zaten telefon ile çekmiş görüntüyü de
    Muhtemelen kendisi dns vs. kullanmaz modem ayarı vs. yapmamıştır. Standart 16mbit adsl kullanıcısı. Ben 85-90 arası ping alırken onda 66 çıkmış.
    @ahmet1040
    bu durumda Türk Telekom mu en iyi ping değerlerini veriyor, bende çok sıkıntı çekiyorum ani dalgalanmalar yüzünden, netspeed ve türknet kullandım hiç bir şey değişmedi




  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler,işi bilen biriyle görüşmek hakikaten keyifliydi.Teşekkür ediyorum.Sorunun kaynağını net bir şekilde izah ettim,kendisi de ipyi kaydetti.Dediğiniz gibi tekrar değerlendirip,bilgi verileceğini söyledi.Hatta tekrar aranana kadar ben de derse çalışır gibi olabildiğince veri biriktireceğimi söyledim.Speedtest.net üzerinden frankfurt ,londra;moskova bunların hepsi normal şu an.Tek sıkıntı ea gamesin bf1 ve bf5 almanya sunucularınına giden yolda Almanya'ya 47 ms ile ulaşmamıza rağmen,tracert sonunda sunuculara +20 ms eklenmesi.Bunun araştırılması yönünde sonlandırdık En azından sorunu net bir şekilde izah ettim ve karşı taraf bunu hemen anlayıp,çözüm için çabalaması inanın çok mutlu etti beni.Sağolun varolun.Bir ara akşam yurtiçi pingler bile uçuyordu,gece 00:00 da kendiliğinden düzeliyordu.Orada da yardımcı oldunuz sağolun.Yalnız 159.156.34.179 ipsine (ea irlanda) giden yol telia.net üzerinden daha hızlı gidiyordu 68 ms ping çıkıyordu.Sorunun kaynağı olarak bu yolu değiştirerek Cogentcodan direk bu ipye geçiş olarak ayarlama yapıldığını söyledi arkadaşınız ama 84 ms ping veriyor şuan,bunu da söyledim.Sebebi bu değil yani.Dediğim gibi 30 dk baya bişeyler konuştuk :)) Ekran görüntüsü var bende,bunu da hatırlatacağım , gerçi arka planda siz sorunun çözümü için en sağlıklı ve hızlı yolu bulacaksınızdır zaten.Ben de derdimi anlatabilmenin eşsiz rahatlığı ile bekliyorum :) Tekrar teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • simos35 kullanıcısına yanıt
    AWS/Gamelift'e daha önceden traceroute yapmıştım. Yönlendirmeye bağlı değişiyordu. Bu hafta sonu AWS'e ayrıntılı testler yapmayı düşünüyorum.

    Battlefield 1 ve 4 Almanya sunucu ping değerleri ?
  • simos35 kullanıcısına yanıt
    Tamam not ediyorum,eve geçince ben de kontrol ederim verdiğiniz ipyi.Bf1 ile bf5 sunucuları sanırım gamelift.ea-central-1-amazonaws.com adresini kullanıyor.Herneden kaynaklıysa bu sıkıntı bu adresde var.Dediğim gibi Almanya'ya olması gereken pingle varıyoruz ama bu lokasyona bağlı ip Almanya'da gözükmesine rağmen +20 ms ekliyor.Gerekirse Ea dice firmasına da yazacam.İnternet servis sağlayıcım araştırıyor bize yardım edin diye.Türk telekom bölümüne de yazıp oyun içinde Almanya serverlarına 50 ms ping alan birisinin çok yardımı olur aslında. Hangi yoldan geçiyor takip edilip aradaki fark belirlenebilir.Çok değil 2 hafta öncesine dönebilsem düzelmişti o ara :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu_ kullanıcısına yanıt
    Gönderin bulunsun,kendim test eder size bildiririm.Aradaki farka bakarsınız en kötü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.