Şimdi Ara

Batık tırnak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Neyse ben doktora gideyimde neymiş öğreniyim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Intralotsystems
    Hocam Nası Kestin Makasla Tırnağı Geçmiş Olsun İnşallah Bendede Bir daha Sorun çıkmaz

Tırnağımın solu parmağıma batıyordu. Genetik bir bozukluk olarak değerlendiriyorum zira tırnak parmağın içine doğru uzuyor işte orada. Oysaki tırnak sadece ileri doğru uzar.
    O parmağımın içine doğru uzadığı yer derinin içine girmiş ve dokunsan kıvrandırıyor bırak bişey yapmayı.

Ama benimkisi sanırım yaklaşık 3-5mm. lik bir plaka idi komple bir tarafı deriye ve derine girmiş bir tırnak değildi. o deriye giren kısmı her seferinde aldım işte. Benim üstesinden gelemeyeceğim kadar büyük değildi. Sonra o tırnak vazgeçti en azından şimdilik :)

İnşallah.. sizde de sorun çıkmaz.

• benim 2tırnaktada çıktı kardeşim benden özendi onunda 2 tırnağında oluştu
    benim tırnaklardan seninki gbi oldu bildiğin iltihap aktı va çokta pis kokar tırnaklardan biri artık boştaydıı gidip çektirdim kökün biri sağlamdı İZMİR DE BU OLAY TIRNAK YATAĞI BOZULMASIN DİE DİKLİYORMUŞ ama ne hikmettirki diğeri geçmişti son 2 haftadır yeniden nüksettii galiba buda gidici
    bu arada kardeşimin 2 tırnakklarıda gitti kalkıpta çektirmiyor korkuyor

tırnak dibi iltihabı ::::tırnak altında oluşan MANTAR doktorlar hayret ettti 2 kardeşte 15er gün arayla nasıl oluşuyor diye..vücutlarımız hertürlü antibiyotiğe bağışıklık kazandı krem+hap fayda etmiyor

çok kötü bir durum sandalet tarzı şeyler giymek zoundaym
  • Bu durum genel olarak "dandik" tırnak kesiminden oluşuyor.2 sene önce yine bir yaz günü acı içinde kıvrandığımda farkettim. Ha bire baş parmağımın dipleriyle uğraşıp durdum, en sonunda irin çıktı.Ama nette gezip bu konu hakkında araştırma yapınca doktora gitmemeye karar verdim.Şükür şu anda birşey yok ama tırnağımın dibi bi garip yani nasıl anlatsam orda birşeyler olmuş belli. Siz siz olun kesinlikle doktora gidin.Bakın bikaç mesaj üstteki arkadaş 4-5 senedir çekiyormuş.O kadar süre çekeceğine 1 gün doktor korkusu çek, kat kat daha iyi.

• quote:

Orjinalden alıntı: SANQUIS

Bu durum genel olarak "dandik" tırnak kesiminden oluşuyor.2 sene önce yine bir yaz günü acı içinde kıvrandığımda farkettim. Ha bire baş parmağımın dipleriyle uğraşıp durdum, en sonunda irin çıktı.Ama nette gezip bu konu hakkında araştırma yapınca doktora gitmemeye karar verdim.Şükür şu anda birşey yok ama tırnağımın dibi bi garip yani nasıl anlatsam orda birşeyler olmuş belli. Siz siz olun kesinlikle doktora gidin.Bakın bikaç mesaj üstteki arkadaş 4-5 senedir çekiyormuş.O kadar süre çekeceğine 1 gün doktor korkusu çek, kat kat daha iyi.

dedn de ben düzgün bi şekilde kesitğim halde dikkat ettiğim halde oluştu :(((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agili -- 24 Ağustos 2008; 2:00:26 >

• ARkadaşlar bir kere tırnagı çektirdikten sonra, düzgün şekilde kesmeye başlarsanız bir daha batmaz.
    Kesme yönetminiz ise şöyle olucak tırnagın kenar kısımlarını, yani batan kısımlarını kesmeyeceksiniz çünkü keserseniz etin içine dogru uzuyor, yani oraları ellemeyn, sadece tırnagın orta kesimlerini kesin. Bu şekilde köşeler dışarıda ve sivri bir şekilde kalıcak ve asla ete batmayacak.
    Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: agili

quote:

Orjinalden alıntı: SANQUIS

Bu durum genel olarak "dandik" tırnak kesiminden oluşuyor.2 sene önce yine bir yaz günü acı içinde kıvrandığımda farkettim. Ha bire baş parmağımın dipleriyle uğraşıp durdum, en sonunda irin çıktı.Ama nette gezip bu konu hakkında araştırma yapınca doktora gitmemeye karar verdim.Şükür şu anda birşey yok ama tırnağımın dibi bi garip yani nasıl anlatsam orda birşeyler olmuş belli. Siz siz olun kesinlikle doktora gidin.Bakın bikaç mesaj üstteki arkadaş 4-5 senedir çekiyormuş.O kadar süre çekeceğine 1 gün doktor korkusu çek, kat kat daha iyi.

dedn de ben düzgün bi şekilde kesitğim halde dikkat ettiğim halde oluştu :(((

Valla hocam, okuduklarımdan aklımda kalan bilgiler.Ayrıca rahat olmayan ve ayağı sıkan ayakkabılarda çok büyük etken.Bende her ikiside vardı maalesef. Tek diyeceğim kesinlikle doktora gidin.Bende öyle bir anda geçmedi, geçen var mı bilmiyorum.Ayağımı yanlışlıkla bi yere sürttüğüm an ki çığlıklarımı unutamıyorum. Şimdi tekrar tırnak batsa koşa koşa doktora giderim şahsen.Doktor da çekeceğim acı eminim bunun yanından geçemez.

• quote:

Orjinalden alıntı: newrelease

quote:

Orjinalden alıntı: Intralotsystems
    Hocam Nası Kestin Makasla Tırnağı Geçmiş Olsun İnşallah Bendede Bir daha Sorun çıkmaz

Tırnağımın solu parmağıma batıyordu. Genetik bir bozukluk olarak değerlendiriyorum zira tırnak parmağın içine doğru uzuyor işte orada. Oysaki tırnak sadece ileri doğru uzar.
    O parmağımın içine doğru uzadığı yer derinin içine girmiş ve dokunsan kıvrandırıyor bırak bişey yapmayı.

Ama benimkisi sanırım yaklaşık 3-5mm. lik bir plaka idi komple bir tarafı deriye ve derine girmiş bir tırnak değildi. o deriye giren kısmı her seferinde aldım işte. Benim üstesinden gelemeyeceğim kadar büyük değildi. Sonra o tırnak vazgeçti en azından şimdilik :)

İnşallah.. sizde de sorun çıkmaz.

İnşallah Hocam

• Bu olay abim ve bende oldu. Çektirdik faydası yok boşuna acı. Biz bir klinik diyorum tam nedenir bilmiyorum ayak rahatsızlıklarına bakıyor işte orda tırnağın batan tarafından köke kadar uyuşturarak kesiyorlar sonra sürekli pamukla yan tarafa dolgu yapıyorsun ve şu anda ikimizde bu sorundan kurtulduk.
  •  Batık tırnak
    Kullanmanı tavsiye ederim.Ve ayaklarını sabah ve akşam yıka..Kesin çözüm.Ben tırnaklarımın şeklinle çok oynarım ve hep batar ve iltihaplanma olur hatta sarı sarı bir sıvı akar birde üstüne bastırınca çok acır onun için bunu kullanmanı tavsiye ederim ve sabah akşam bir kere iltihaplı yeri yıka..
  • tmm sağolasın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: UnT0ucHabLe
    Kullanmanı tavsiye ederim.Ve ayaklarını sabah ve akşam yıka..Kesin çözüm.Ben tırnaklarımın şeklinle çok oynarım ve hep batar ve iltihaplanma olur hatta sarı sarı bir sıvı akar birde üstüne bastırınca çok acır onun için bunu kullanmanı tavsiye ederim ve sabah akşam bir kere iltihaplı yeri yıka..

Kusura bakma ama böyle gelişi güzel hap tavsiyesinde bulunmayın. hele internetten hiç bulunmayın.
    harici kullanımlar için ayağınıza sürebileceğini antibiyotik solüsyonlar zaten mevcut doktor gerekli görürse verecektir. Ağızdan antibiyotik almanın anlamı nedir? Su gibi antibiyotik tüketmek bakterilere direnç kazandırıyor.
    Lütfen canımız istedikçe hap tüketmeyelim, antibiyotik hiç tüketmeyelim.

• aynı sorun bendede vardı ameliyat oldum ama bi daha oldu sorun şu ki ben hap içemiyorum iltihap kurutucu hap olmayanı var mı
  • quote:

Orjinalden alıntı: }Partizan{

tirnagin batan taraf ile etin arasina pamuk yerleştirin ve iyice tirnak ile etin arasına ittirin

yaklasık 1 hafta sonunda agiriniz bitecek

bu yontem çok işe yarıyor bendede 1-2 senede bir olur ve bu yontemi uygularım işe yarar ama sanırım sadece uçta gerçekleşenlere işe yarar kokte olanlara yarıyacagını sanmıyorum bugune kadar bu sorun yuzunden doktara gitmedim insallah bu gunden sonrada gitmem
  • quote:

Orjinalden alıntı: NGabbyNGaGe

aynı sorun bendede vardı ameliyat oldum ama bi daha oldu sorun şu ki ben hap içemiyorum iltihap kurutucu hap olmayanı var mı

evet ampul şeklinde olanları var kırıp ilthaplı bolgeye dokuyorsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: UnT0ucHabLe

Batık tırnak

Bu ilacı ben de kullandım doktor verdiğinde ama rastgele, doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanılmaz, hele antibiyotik bu.

• Sağ baş parmağımın 2 yerinde batma var.
    İzmir de özel bir hastanede 800ytl ameliyat parası istiyorlar o yüzden tedavi olamıyorum.1 kere çektirdim 1 kere de batan kısımlarını kestirdim.Sonuç 0....Tek yol ameliyat şu anda.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.