Şimdi Ara

Batarya neden şişer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
5.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 gün önce telefonum durduk yere kapanmaya başladı bataryayı kontrol ettim şişmiş olduğunu gördüm samsung teknik servisine gittim yeni batarya siparişi verdiler herneyse cihazım daha 2 aylık şarj ederken USB ile bilgisayardan şarj ediyorum(çabuk dolması gerekiyosa prizden şarj ediyorum) cihazı şarja akşam takıp sabah çıkartma olayını yapmıyorum(alarm kurup kalktığımı bilirim ) sorum şu batarya şişmesine neden olan etkenler nelerdir? ona göre davranayım

• up
  • quote:

Orijinalden alıntı: fp

up
    Telefonda aşırı ısınma var mıydı?
  • samsung servisine gitmişken sorsaydın ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekleGeliyorum

Telefonda aşırı ısınma var mıydı?

telefon ısınıyodu tabi ama aşırı bi durum yoktu hiç. güneş yüzünden falan olabilir mi telefon cebimdeyken ısınmıştır falan? o kadar hassas olacağını sanmıyorum ya napacaz dışarda telefon mu kullanmıcaz
  • Batarya sağlam olmayabilir genelde ömrü biten bataryalar şişer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: |DL|

Batarya sağlam olmayabilir genelde ömrü biten bataryalar şişer.
    @raif efendi sordum ama "şarja takılıyken kullanıyosanız ondan olur" falan dedi
    @|DL| nasıl bozuk olacak hocam? cihaz 2 aylık? nasıl batarya takıyor samsung bu cihazlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fp -- 10 Eylül 2013; 11:13:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

@raif efendi sordum ama "batarya takılıyken kullanıyosanız ondan olur" falan dedi
    @|DL| nasıl bozuk olacak hocam? cihaz 2 aylık? nasıl batarya takıyor samsung bu cihazlara

Olabilir üretim hatası olabilir telefondan kaynaklı olabilir yani bu kadar kısa sürede batarya şiştiyse sorun var demektir.
  • Daha çok nemden şişer. Yada sıvı temasından dolayıda şişebilir.

• quote:

@raif efendi sordum ama "batarya takılıyken kullanıyosanız ondan olur" falan dedi

Batarya takiliyken kullaniyorsaniz? Nasil kullanacakmisik bataryasizmi

• quote:

Orijinalden alıntı: har33

quote:

Batarya takiliyken kullaniyorsaniz? Nasil kullanacakmisik bataryasizmi

şarja takılıyken yazcaktım yanlış yazmışım

@-forumber- ıslak bi yere falan koymadımda elim terliyor ondan olabilir mi?

• nemden olur başka da bişeyden olmaz. Ama bataryalarda bunun için bir önlem mutlaka vardır. Sizin bataryada fabrikasyon hata var demekki.

• Bataryanin içinde olan kimsayal reaksiyonlardan gaz açığa çıkar. Bu gaz zamanla şişme yapar.senin batarya 2 ayda bu hale geldigine göre bi üretim hatası vardır muhakkak.

• quote:

Orijinalden alıntı: nimbuzz

Bataryanin içinde olan kimsayal reaksiyonlardan gaz açığa çıkar. Bu gaz zamanla şişme yapar.senin batarya 2 ayda bu hale geldigine göre bi üretim hatası vardır muhakkak.
    Bana soracak olursan sana tavsiyem telefonu fazla şarjda tutma , ısınmasını engelle bazı uygulamalar var telefonun sıcaklığını gösteren onlardan indirebilirsin.Çok ısındıysa arka kapağını açarak hava almasını sağlamalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fburucu

Bana soracak olursan sana tavsiyem telefonu fazla şarjda tutma , ısınmasını engelle bazı uygulamalar var telefonun sıcaklığını gösteren onlardan indirebilirsin.Çok ısındıysa arka kapağını açarak hava almasını sağlamalısın.

Durum bu

• fp kullanıcısına yanıt
    Sıcaklık çok gözükmüyor.Telefonunu fazla şarjda tutmamanı ve arada kapağını açıp havalandırmanı öneriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fburucu

Sıcaklık çok gözükmüyor.Telefonunu fazla şarjda tutmamanı ve arada kapağını açıp havalandırmanı öneriyorum.
    Bence sıkıntı bataryada , yada telefon bataryaya çok fazla akım gönderiyor.1 yıldır s3 ü , saatlerce şarjda oyun oynayarak, 12 13 saat sarjda bırakarak, yazın arabada unutarak kullanıyorum.Çok şükür şişme vs yok.Arada Oc yapınca telefon aşırı sıcaktan buzlukta kullanmak zorunda kaldığım günler bile oldu ama batarya yarı yolda koymadı beni.Bence siz değiişim vs isteyin.
  • Amma kafa açmışlar ya :) bataryan defolu çıkmış başka problem yok :) sebebi bu. Şarj olurken kullan sorun olmaz akşam tak sabah çek sorun olmaz çünkü batarya dolunca sen çekmesende telefon şarj cihazı ile bağlantıyı kesiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Teknode

Amma kafa açmışlar ya :) bataryan defolu çıkmış başka problem yok :) sebebi bu. Şarj olurken kullan sorun olmaz akşam tak sabah çek sorun olmaz çünkü batarya dolunca sen çekmesende telefon şarj cihazı ile bağlantıyı kesiyor.
    evet beyler sorun iyice büyüdü artık telefonun şarjı %60a gelince telefon kapanıyor samsungdan cevap yok batarya hala gelmedi hafta içi gelir dediler dışarı çıkamıyorum bu telefonla bari patlasada para alsak samsungdan :p
  • quote:

evet beyler sorun iyice büyüdü artık telefonun şarjı %60a gelince telefon kapanıyor samsungdan cevap yok batarya hala gelmedi hafta içi gelir dediler dışarı çıkamıyorum bu telefonla bari patlasada para alsak samsungdan :p

kalibrasyonda hata vardr yani sarj %1 iken telefon bunu %60 olarak gosterir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.