Şimdi Ara

Basur geçirmiş arkadaşlar yardım edin (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
189
Cevap
9
Favori
672.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Başlangıç ve orta düzey bir hemoroidiniz varsa sarı kantaon kürü uygun bir seçenektir. Ben ve çevremdeki birkaç yakınım bu şekilde şifa buldu. Kürü mutlaka belirtilen süre kadar uygulayın. Kullanacağınız sarı kantaronun ev yapımı olması daha eftaldir. (Köylü pazarlarından ya da internet ortamından bulabilirsiniz.) TANSİYONUNUZ VARSA sadece dış hemoroid için uygulayın. Yüksek tansiyonunuz varsa sarı kantaron yağı tansiyonunuzun yükselmesine neden olur.

    Hemoroidin Sarı Kantaronla Tedavisi
    -Tedavinizde mümkünse ev yapımı olan sarı kantaron yağını tercih edin .

    -Buradaki tedavi önerileri başlangıç ve orta düzey hemoroid rahatsızlıkları için geçerlidir. Bu tedavi hiç bir zaman hemoroiddeki sarkmaları eski haline geri döndürmez. Bu tedavi hemoroid ağrılarınızı keser ve tedaviyi aşağıda anlatıldığı gibi doğru uygularsanız hemoroidinizi kesin olarak tedavi eder.

    -Eğer sadece iç hemoroidiniz varsa, sabah-akşam aç karnına birer tatlı kaşığı sarı kantaron yağı için ve sonraki bir saat boyunca bir şey yemeyin. İç hemoroide, dış hemoroid de eşlik ediyorsa makatın üzerine ve makatın içine (parmağınızı sokarak) sarı kantaron yağını sabah-akşam yedirilerek sürün. İyileştiğinizi hissetseniz bile tedaviyi mutlaka 4. haftaya tamamlayın. Tedaviniz için 350 mL sarı kantaron yağı yeterli olacaktır. Yüksek tansiyonu olanlar sarı kantaronu kullanmamalı.Bu kürü uygulayacaklar mümkünse ev yapımı sarı kantaron yağı kullanmalı. Aktardan alacaklağınız yağın markalı ve kaliteli olmasına özen gösterin.


    -Eğer sadece dış hemoroidiniz varsa, makatın üzerine ve makatın içine (parmağınızı sokarak) sarı kantaron yağını sabah-akşam yedirilerek sürün. Parmağınızı sokarken mutlaka tırnağınızın çok kısa olmasına özen gösterin. Yoksa o bölgeyi tahriş eder ve tedavi sürenizi uzatır. Sarı kantaron yağını içmenize gerek yok.
    -Sarı kantaron yağı fazla kaygan değildir. Bu yüzden yağı makat kanalı genişleyeceği için büyük tuvaletinizi yaptıktan sonra uygulayın. İkinci uygulama için daha kaygan olan sarı kantaron kremini kullanabilirsiniz.

    Parmağımı Neden Makatıma Sokmam Gerekiyor?
    -Makat kanalında yoğun şekilde kılcal damarlar bulunmaktadır. Hemoroid, özellikle bu kılcal damarların bozulması yani varisleşmesi sonucu oluşur. Sarı kantaron yağı bu kılcal damarları mükemmel bir şekilde tedavi eder.
    -Sarı kantaronu plastik ya da metal bir kabın içine koymayın. Yağın etkisini azaltabilir. Cam ya da porselen kaba koyun.
    -Acı ve ekşi gıdalardan, domates, salça (yemeklerde kullanılabilir), turşu, karabiber, pul biber vb. gıda ve baharatlardan tedavi süresince kesinlikle uzak durun. Bu gıdaları tüketmeniz iyileşme sürecinizi uzatabilir.
    -Bu kesinlikle sonuç alacağınız bir tedavi şeklidir. Bu tedaviyi uygulayıp da iyileşmeyen hasta yok. Sadece sabırlı olun ve tedavinizi iyileşene kadar 4 - 5 hafta devam ettirin.

    Sarı Kantaron Yağı Neden Ev Yapımı Olmalı?
    Ev yapımı olanlar 3-4 ayda olurken ve belli bir mayalanma sürecinden geçerken fabrikasyon olanlar kısa sürede üretilmektedirler. Doğal olarak fabrikasyon olanlar belki yeni başlamış bir hastalığı tedavi ederken, kronikleşmiş olan aynı hastalığı tedavi edemeyebilirler.
    https://top25sarikantaron.blogspot.com/2019/08/hemoroidin-sari-kantaronla-tedavisi.html
  • 3. derece hemoroid rahatsızlığıma çare ararken internette yorumların ve mesajların etkisiyle eczaneden Memethol sprey aldım fakat n11 de daha ucuz olduğunu farkettim neyse 3 ve 4. seviye hemoroidde 2 kutu ara verilmeden kullanılmalı yazıyordu 2 kutuyu bitirdim ilk kullanımdan inanılmaz bir yanma ve sonrasında bölge buz gibi oluyordu inanılmaz rahatlama yaşadım bir ayın sonunda memeler kayboldu sağlığıma kavuştum. Tekrar kabız olmamak ve tekrar hemoroid olmamak için şuan beslenmeme çok dikkat ediyorum.
  • arkadaşlar basurun çözümü çok basit at kestanesi kremi alın basur dıştaysa bol olarak sürün içteyse parmak yardımıyla iç tarafa sürün hafiften metol hisi gibi yanma oluyor ondansonra bana duacı olun geçmişolsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fofer

    Çobançantası diye bir ot var aktarlarda bulunuyor. İkinci günde dış hemoroidlerim tamamen yok oldu, iç kısımdakiler duruyor.
    1 ay boyunca düzenli olarak içmeye devam edeceğim. 3. haftada tekrar nüksetti. Dayanılmaz ağrılarım, bıçak batmaları ve sanki kor halindeki demir parçasını arkamdan sokmuşlar gibi yanma mevcut.

    İzmir de bu lazerle ameliyat yapacak proktolog önerilerine açığım. Genel cerrahi doktorlarına yaptırmak istemiyorum.
    hocam selamlar. bu çoban çantasını bende duydum. var mı hala dış hemoroidiniz. yoksa bir daha nüksettimi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @hmT

    hocam selamlar. bu çoban çantasını bende duydum. var mı hala dış hemoroidiniz. yoksa bir daha nüksettimi ?

    Alıntıları Göster
    Ne yaptıysam olmadı hala az da olsa var ama kana veya ağrı yaşamıyorum.
  • Merhaba,
    Arkadaşlar, aktardan bir parça 'şap' alalım ve az bir miktar suda eritelim.
    Malum bölgeye pamukla sürelim veya orada biraz bekletelim pamuğu.
    Eksik bize, isabet varsa Allah'ın rahmeti sayesinde.
    Saygılar...
  • Dostum garip gelebilir ama leğene ılık su yap otur 15 20 dk bunu günde en az 2 defa yap.
  • Admin2382 A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar şimdi iyileşmeniz ne durumda, bir de kaçıncı evredeydiniz. Ameliyat durumu olsa ortadan kaldırır mı acaba
  • ferruhk1984 F kullanıcısına yanıt
    Merhabalar şimdi iyileşmeniz ne durumda. Ben 4. evredeyim. Dr ve hastaneye virüs sebebiyle gidemiyorum. Size de geçmiş olsun
  • Ken B. kullanıcısına yanıt
    4. Seviyenin de ustundeydi sorunum. Ameliyat sirasinda ve sonrasinda anlattiginiz hicbir seyle karsilasmadim
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emirlaissen -- 2 Temmuz 2020; 19:3:2 >
  • Ken B. kullanıcısına yanıt
    Şaka mı? Emekli saglik personeliyim. 2000 li yıllarda bile hemoroid stapleri vardı, stapler ile boğup, titanyum dikiş atılıyordu. Hasta acı çekmediği gibi, bu kısa operasyondan, 2 saat sonra da evine gidiyor, 3-5 gün sonra da normal faaliyetine devam ediyordu. Hatırlıyorum 50 tane stapleri 45 günde bitirmistik, üstelik küçük bir hastane olmamıza rağmen.Teknoloji gelişiyor, biz geri mi gidiyoruz, nedir?
  • özkan33 Ö kullanıcısına yanıt
    Onun tableti de var. Tamamen doğal. Venotrex 500 diye biliyorum.
  • Çok geçmiş olsun
  • Merhaba daha önce hemoroid sorunu yaşadım ve şu an çok şükür ağrım sızım yok. Ben tuvalete oturup kalktıktan sonra en az yarım saat ağrıdan yürüyemezdim ve kanama da olurdu.
    Bir kaç sene kimi zaman aşırı ağrılı kimi zaman hafif ağrılı dönemler geçirdim. Çay tüketimimi kıstım pirinç yemeyi kıstım. Bu şikayetim yüzünden hiç doktora gitmedim.
    Kesin o bölgede ameliyatlık bir durum var diye düşünüyordum. Ara sıra b pantol krem sürüyordum ama çokta bir etki etmiyordu.
    Gelelim çözümüme:
    Arkadaşlar farklı bir problem yüzünden bir dönem üç ay boyunca her gün kimi zaman bir çay kaşığı kimi zaman iki çay kaşığı çörek otu yağı içtim. Ve üç ay sonunda hemoroidle ilgili tüm sıkıntılarım bitti elimle yokladığımda da şişkinlik gelmiyordu hatta aynayla baktığımda o bölgede bir yara oluşmuştu bir de kenarda çukurluk vardı açık yara gibiydi ve moralim çok bozulmuştu bunu gördüğümde. Ancak üç ay çörek otu yağı sonrası bu çukur ve yara da kayboldu. Hemoroid ağrılarım tamamen bitti ve bir müddet sonra çörek otu yağını da kullanmayı bıraktım ve kabus yeniden kendini hissettirmeye başladı. Sonra bunun çözümü bir yağ sayesinde olduysa zeytin yiyeyim dedim. Bu arada kahvaltıda neredeyse hiç zeytin tüketmeyen birisiydim. Zeytin tüketmeye başladım ve bir müddet sonra ufaktan başlayan hemoroid ağrılarım kesildi.
    Şimdi her kahvaltıda en az 5 tane zeytin yiyorum. Hiç bir ağrım yok çok şükür. Her tuvalete gittiğimde çektiğim ağrılar geliyor aklıma ve şimdiki halime şükrediyorum. Ben çözümü zeytinde buldum arkadaşlar. Ameliyata yatmadan önce sizde en az iki ay deneseniz bi bunu belki size de faydası olur. Günde 5-10-15 tane zeytin yeseniz (ara sıra bir çay kaşığı zeytinyağı ya da çörek otu yağı ile desteklenebilir),pirinç, mercimek ve çay tüketimimizi biraz kıssanız daha hızlı çözüm bulacağınıza inanıyorum.
    Bu arada ben şu an dilediğim kadar pirinç mercimek çay tüketebiliyorum. Hiç sıkıntı çıkmadı aylardır çok şükür. Hemoroidin acısını bildiğim için yazmak istedim bir kişiye bile faydam olursa ne ala.
  • NCARE PLUS POİNT
    Yaklaşık 1 yıl kadar önce hemoroit rahatsızlığı ile tanıştım.çatlakta vardı kanama yapıyordu.ağrı sızı zonklama.hepsini yaşadım.ağrıdan dolayı uyku uyuyamıyordum.
    Çoban çantası otu denedim nafile.dereotu denedim nafile. Eczaneden krem kullandım nafile.
    Kardeşimin yardımları ile yukarıda ismini verdiğim kremi kullanıp memnun kalan kişilerle iletişim kurup onların düşüncelerini aldım.memnun kaldıklarını tavsiye ettiklerini duyduğumda denemeye karar verdim.iyikide denemişim.
    1 haftada sikayetlerim belirgin olarak azaldı.2 hafta sonra şikayetlerim yok denecek kadar azaldı.1 ay kadar sonra artık hemoroit yoktu.Kremi şikayetlerim olmamasına rağmen 3 ay kadar kullandım.Çünkü bir daha bu illeti bir daha yaşamamak istiyordum.
    Şu anda hiçbir şikayetim yok.
    Kremin ücreti aldığım zamanlarda 60 tl civarındaydı.100 tl satanda vardı.uygun satan siteler var temin edebilirsiniz.
    1 kutu kremi kullanım sıklığına göre 1-3 ay kullanabilirsiniz.hem hemoroiitme hemde çatlağa iyi geldi.
    İlaç sektörü ile uzaktan yakından ilgim yoktur.eğitimciyim.
    Bu satırları bir gün bu rahatsızlıktan kurtulursam bu rahatsızlığa yakalananlar bu satırları okuyarak şifa bulsun diye kendime söz verdim.
    Onun için zaman harcayıp bu satırları yazıyorum.
  • arkadaşım öncelikle bu işin bir adabı var.. hergün sabah kahvaltısından sonra muhakkak tuvalete gitmen gerek yoksa kabız olursun...en az 2 litre yavaş yavaş su içmek (soğuk olmayacak)
    soğuğa vücüdunu maruz bırakıyacaksın direk bağırsakları etkiliyor oda direk kabızlık getiriyor..çok ıkınmıyacaksın ve ne kadar tuvalette bekler ve ıkınırsan basur memelirini o kadar çok şişecektir işimi bitir ve çık... haa olduki öyle bir meme şişdi diyede gidip ameliyat diyen doktorların bıcak altına yatmayacaksın...ve makatta çıkan memeyide muhakkak el yardımı ile içeri iterek sokacaksın yoksa o dışardaki basur memesi adamı kendi kendine içeri girene kadar ağrıdan inletir...basuru ilerlememesi istiyorsan da ayakta fazla durmayacak ağır kaldırmayacak ve soğukta durmayacaksın...öte yandan istediğini yiyebilirsin ama öğünlerin arasında ertesi gün tuvalete rahat çıkabilmen için kuru gıdaların yanında lifli gıdalar tüketeceksin..çok oturmaycak ve günlük rutin yarım saat yürüyeceksin..fazla uykuda kabızlık veriyor uyku saatlerini çok uzun tutmayacaksın...akılda kalan sorular için 12 senelik tecrübemle ALLLAH rızası için bilgilendiricem..
  • Sexxx Dreams kullanıcısına yanıt
    arkadaşım öncelikle bu işin bir adabı var.. hergün sabah kahvaltısından sonra muhakkak tuvalete gitmen gerek yoksa kabız olursun...en az 2 litre yavaş yavaş su içmek (soğuk olmayacak)
    soğuğa vücüdunu maruz bırakıyacaksın direk bağırsakları etkiliyor oda direk kabızlık getiriyor..çok ıkınmıyacaksın ve ne kadar tuvalette bekler ve ıkınırsan basur memelirini o kadar çok şişecektir işimi bitir ve çık... haa olduki öyle bir meme şişdi diyede gidip ameliyat diyen doktorların bıcak altına yatmayacaksın...ve makatta çıkan memeyide muhakkak el yardımı ile içeri iterek sokacaksın yoksa o dışardaki basur memesi adamı kendi kendine içeri girene kadar ağrıdan inletir...basuru ilerlememesi istiyorsan da ayakta fazla durmayacak ağır kaldırmayacak ve soğukta durmayacaksın...öte yandan istediğini yiyebilirsin ama öğünlerin arasında ertesi gün tuvalete rahat çıkabilmen için kuru gıdaların yanında lifli gıdalar tüketeceksin..çok oturmaycak ve günlük rutin yarım saat yürüyeceksin..fazla uykuda kabızlık veriyor uyku saatlerini çok uzun tutmayacaksın...akılda kalan sorular için 12 senelik tecrübemle ALLLAH rızası için bilgilendiricem..
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.