Bildirim
Başörtüsü ilahi emir değil dedi Savcı Dava açtı! (22. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Cilbab?quote:
Orijinalden alıntı: smart1978
Mesele tekstil malzemesi vs odakli olmasin. Carsaf tanimi bellidir :) Kalin olan sey zaten carsaf olmaktan cikar.
Turban denen stil vardir o da pek tutmaz ...
Kalın ya da ince kumaşlı ne fark eder? Kalın kumaşlı olanıyla üşürse altına başka bir şey daha giysin yani?
Kur'an-i Kerim de viski, bira bahsedilmiyor raki bahsedilmiyor ama enteresendir sarap yasaklanmis simdi Sarap haric digelerini de icmek helal midir dedin. Aynı mantıkla kuranda cilbab derken kumaşı söylenmemiş. Kalın kumaşla yapılan yasak mı yani? Kuranda bu şarap olarak değil de aklı örten içecekler olarak geçiyor. Yani tüm alkollü içecekler haram...
Ben kuranda domuz kendi pisliğini yediği için haramdır diye yazdığını görmedim. Sadece yemeyin diyor. Sen gördüysen yolla okuyalım.
-
-
"Kur'an-ı Kerim'de başörtüsü 24 sıra numaralı Nur suresinin 31. âyetinde geçmektedir. "Kadınlar, başörtülerini, göğüslerinin üzerinden bağlasınlar; yani başörtüleriyle göğüslerini de örtsünler" mealindeki bu âyette geçen "humur" kelimesi, başörtüsü manasına gelen "hımâr" kelimesinin çoğuludur. "Kur'an'da geçen hımar kelimesi yalnızca örtü manasına gelir, başörtüsü manasına gelmez" diyenler kesinlikle yanılıyorlar. Çünkü bu kelimenin kökünde "örtme, karışma, yaklaşma" gibi manalar varsa da, kökten alınmış farklı kelimelerin (şekillerin) farklı manaları vardır. Mesela aynı kökten gelen "hamr", şarap, "hamîr", hamur mayası, "humâr" akşamdan kalma hali manalarına gelir. Tartışma konumuz olan "hımâr" da başörtüsü ve vücudun bütününü örten örtü manalarında kullanılmıştır. Bu mananın delillerine gelince:quote:
Orijinalden alıntı: Yasin_1903
Kardeş bu şahsın bilgili olmadığını anladım. Sadece fikri var konuşuyor. IQ su kaçtır bilmem ama kendisine hesap hareketlerini çektim attım, bana kullanmadığın banka hesabı yollamadığını nerden bileyim diyor.
Ziraat Bankası
Yapı Kredi Bankası
Garanti Bankası ve
İş Bankası olmak üzere 4 tane bankada hesabim var. Öyle ki Allah şahit diğer banka hesaplarının şifresini yazıp, giriş yapmak istemiştim ve çok uzun bir süredir girmediğim için şifrelerini unuttum. Şifre sıfırlamak istediğimde de kart numarası istedi. En son çalıştığım işlerde verdikleri kartı saklamak huyum değildir. Yani kullanmadığım banka hesap hareketlerini atacak durumda değilim. Elden alıyor demiş akıllı fakat ben hiç evden çıkan biri de değilim. Üniversiteye de gitmiyorum. Yaşıtlarım mezun oldu ben hala 1. Sınıftayım. Doktora kilo alamıyorum vs diye gidip, kan verdim ve sonuç D vitamini eksiği çıktı. Güneşe çıkan ya da evden dışarı çıkan adamda D vitamini eksiği olur mu? Bu arkadaş insanları tanımadan konuşup, yargılıyor. Bana attığı iftiralardan ötürü hakkımı alacağım belki bu dünya da belki övür dünyada ama Atatürk hakkında pedofili ithamında bulundu ve bunu da el birliği ile Cimer e şikayet edelim. Bu arada ona onca şey yazıyorum kendisi cımbızla seçip, aliyor cevap vermeye donanımı yetmiyor.Hatta öyleki hep savunmada bir türlü saldırıya geçemedi halen dahi bizim sorulara cevap veriyor ama bize soru sormuyor. Ben müslümanım ve Evrimi Allah in yarattığı bir kanun olduğuna inanırım. Adem den önce Ademler vardı diye hadisler var. Tabi ki Adem in maymunsulardan evrimleşen insanlardan biri olduğu ve Allah in topraktan yarattık sonra ona ruhumuzdan üfledik derken bilgelik ile doldurduğunu ve diğer amaçsız yaşayan insan topluluklarına bir şeyler öğretip, onları Allah in yoluna çağırdığını düşünüyorum. Her şeyi yoktan var etmeye gücü yeten Allah insanları ve canlıları evrim gibi daha zorlu bir süreçle yaratıp, şekillendiremez mi? Bir de asıl acıklı durum ne biliyor musun? Kendisine sayısız örnek attım, makale attım hiçbirini okumuyor. Cahil deyince de alınıyor ama bilmemek değil, öğrenmemek ayıp ve asıl cahillik hatta zır cahillik onun bu yaptığı...
Burda baş kelimesi nerde geçiyor arapça açıklaması dahi var. Örtü diyor. Örtü. Maşa örtüsü masayı örter. Takva örtüsü insanı örter ve beden örtüsü bedeni örter. Allah in kadında örtün dediği yer de mahrem yerleri olan yani normal abdest alırken açık olan yerler dışındaki yerler. Başını örten kadınlar nasıl erkeklerle bir abdest alabilir? İslamin ilk yıllarında kadın erkek beraber abdest alıp, ibadet edebiliyor. Asıl medeniyet budur işte. Sonra siz ve sizin gibiler çarpıttı ve ata erkil düzeni getirtti. Saç teli görünmeyecek şekilde kapanmak hristiyanlardan geçmiş bir adettir. Kadını yücelten din İslamdı. İslam 'ın ölçüsü de bu. Kuran da olmayan bir şeyde var diye ısrar etmenin cezası nedir peki? Ben tesettürü inkar etmiyorum. Örtü yazıyor orda. Humur kesilmesi örtü demektir. Atkı gibi düşün boyuna dolayıp, geri atmayın görüşünüzün üzerine atın ve mahrem yerlerinizi örtün gibi düşün. Tabi bu emir ortaya çıktıktan sonra kadınlar elbiselerinin eteğini kesip, göğüs bölgelerini kapatmışlardır.
Ayrıca evrimle ilgili daha çok şey var da inanmaz arkadaş. Kendisi bize yaratılışı açıklayabilecek mi? Ben Allah in nasıl yoktan var ettiğini de açıklayabilirim. Ayrıca bu arkadaş kapalı imam hatip kızı olsa gerek, kendisi gibi olmadığı ve açık dolaştığı için onları kıskanıyor ve kendisini olsun ben tesettürlüyüm diye teselli ediyor. Profilinde Skotfiyılt vardı anlaşılan içinde bulunduğu durumdan o kadar rahatsız ki; bir gün bu kokuşmuş, akla mantığa aykırı olan ve cahil düşüncelerinden kurtulmak için bu hapishaneden kaçmayı istiyor. Bu arada Kuran da olanı olmayanı açıklıyoruz. Arkadaşa makale de atıyoruz okumuyor.
Soru soruyoruz bir sürü, cımbızla seçiyor. Onda da kendi kapasitesine göre cevap veriyor benim düzeyimde akademik olarak cevaplaamıyor. Neymiş baş kelimesi geçmiyor okumamış devamını şuna kapasitem bitti, haklısın diyecek bir şey yok diyemiyor da. Ayetin meali ve kelime analizi araştırıp, öğren. Allah in indirdiği kitabı okumak her müslümanın görevi. Arapçasını okuyup, kelime kelime türkçeleştirmek bir ömür sürebilir ama unutma ki Kuran ı o zaman anlamış olacaksın.
Ayrıca bu arkadaş önceki mesajların hepsinde beni defalarca haklı çıkardı ve ispatladı. O yüzden tartışacağım düzeyde bike değil. Fakat şahsıma ve Atatürk e ithamları yüzünden de bence hukukla tanışmadı gerekir siz ne düşünüyorsunuz?
Alıntıları Göster
Hz. Peygamber zamanından bu güne kadar "hımâr"a bu mana verilmiş ve uygulama da bu manaya göre olmuştur.
2. İbn Manzûr, Fîrûzâbâdî gibi kaynak luğatçıların eserlerinde kelimeye "başörtüsü" manası verilmiştir.
3. Taberî, Zemahşerî gibi kaynak tefsirlerin tamamında hımâr kelimesinin manasının başörtüsü olduğu kaydedilmiştir.
4. M. Esed'in İngilizce ve M. Hamidullah'ın Fransızca çevirilerinde de kelimeye verilen mana "başörtüsü"dür.
Hasılı Kur'an'da başörtüsünün bulunduğuna dair deliller güçlü ve çok, bulunmadığına dair delil ise yoktur."
Bu vesile ile mahut bayanın programında arkadaşım M. Saim Yeprem'in beğendiğim bir cevabını da nakletmek isterim. Bayan yine "Kur'an'da başı örtmek yok, gerdanı örtmek var" demiş. Saim Bey de "Kur'an'da başörtüsü var, evet 'saçınızı örtün' denmiyor, ama 'başörtünüzle gerdanınızı kapatın" deniyor, mesela "Eteklerinizle diz kapağınızdan aşağısını örtün" denseydi, aşağı çekerek aşağıyı örtün, üst tarafını açın manası verilir miydi?" demiş.
Ben dinleyemedim, dinleyenler naklettiler, pek beğendim, ağzına sağlık.
Yani başörtüsü kuranda hımar kelimesiyle geçiyor. Ve bu kelime de asırlardır başörtüsü demek oluyor. Aksi olsaydı ilk suratları 1 kilo badana kaplı olan araplar başlarını açarlardı diye düşünüyorum...
1938 yılında, CHP tarafından evlenme yaşı kızlarda 15'e erkeklerde 17 olarak belirlendi. 2002'de yeni Medeni Kanun ile 18 yaş olarak belirlenerek uluslararası ortalamaya uyum sağlanmış oldu. Yani beğenmediğiniz ak parti getirdi...
Türkiye'deki kadınların %16.2 lik bir kısmı 1978 yılında yapılan bir araştırmaya göre 14 yaşından küçükken evlenmiştir. 15-17 yaş arasında evlenenler ise sıkı durun %41.1. Boşa sıkmayla olmuyor bu işler biraz bilgili olmak lazım.
Kaynak:https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/213577
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invisible_jn -- 23 Temmuz 2019; 19:34:0 >
-
Yazısını tekrar okudum da, bana cahil, zır cahil, kokuşmuş vs bir sürü şeyi söyleyip bir de hakkını helal etmiyormuş :) Diğer kızlar açık dolaşıyor diye kıskanıyormuşum vs vs bir sürü şey yazmış. Evrime inanan bir müslüman bu da iyiymişquote:
Orijinalden alıntı: Yasin_1903
Kardeş bu şahsın bilgili olmadığını anladım. Sadece fikri var konuşuyor. IQ su kaçtır bilmem ama kendisine hesap hareketlerini çektim attım, bana kullanmadığın banka hesabı yollamadığını nerden bileyim diyor.
Ziraat Bankası
Yapı Kredi Bankası
Garanti Bankası ve
İş Bankası olmak üzere 4 tane bankada hesabim var. Öyle ki Allah şahit diğer banka hesaplarının şifresini yazıp, giriş yapmak istemiştim ve çok uzun bir süredir girmediğim için şifrelerini unuttum. Şifre sıfırlamak istediğimde de kart numarası istedi. En son çalıştığım işlerde verdikleri kartı saklamak huyum değildir. Yani kullanmadığım banka hesap hareketlerini atacak durumda değilim. Elden alıyor demiş akıllı fakat ben hiç evden çıkan biri de değilim. Üniversiteye de gitmiyorum. Yaşıtlarım mezun oldu ben hala 1. Sınıftayım. Doktora kilo alamıyorum vs diye gidip, kan verdim ve sonuç D vitamini eksiği çıktı. Güneşe çıkan ya da evden dışarı çıkan adamda D vitamini eksiği olur mu? Bu arkadaş insanları tanımadan konuşup, yargılıyor. Bana attığı iftiralardan ötürü hakkımı alacağım belki bu dünya da belki övür dünyada ama Atatürk hakkında pedofili ithamında bulundu ve bunu da el birliği ile Cimer e şikayet edelim. Bu arada ona onca şey yazıyorum kendisi cımbızla seçip, aliyor cevap vermeye donanımı yetmiyor.Hatta öyleki hep savunmada bir türlü saldırıya geçemedi halen dahi bizim sorulara cevap veriyor ama bize soru sormuyor. Ben müslümanım ve Evrimi Allah in yarattığı bir kanun olduğuna inanırım. Adem den önce Ademler vardı diye hadisler var. Tabi ki Adem in maymunsulardan evrimleşen insanlardan biri olduğu ve Allah in topraktan yarattık sonra ona ruhumuzdan üfledik derken bilgelik ile doldurduğunu ve diğer amaçsız yaşayan insan topluluklarına bir şeyler öğretip, onları Allah in yoluna çağırdığını düşünüyorum. Her şeyi yoktan var etmeye gücü yeten Allah insanları ve canlıları evrim gibi daha zorlu bir süreçle yaratıp, şekillendiremez mi? Bir de asıl acıklı durum ne biliyor musun? Kendisine sayısız örnek attım, makale attım hiçbirini okumuyor. Cahil deyince de alınıyor ama bilmemek değil, öğrenmemek ayıp ve asıl cahillik hatta zır cahillik onun bu yaptığı...
Burda baş kelimesi nerde geçiyor arapça açıklaması dahi var. Örtü diyor. Örtü. Maşa örtüsü masayı örter. Takva örtüsü insanı örter ve beden örtüsü bedeni örter. Allah in kadında örtün dediği yer de mahrem yerleri olan yani normal abdest alırken açık olan yerler dışındaki yerler. Başını örten kadınlar nasıl erkeklerle bir abdest alabilir? İslamin ilk yıllarında kadın erkek beraber abdest alıp, ibadet edebiliyor. Asıl medeniyet budur işte. Sonra siz ve sizin gibiler çarpıttı ve ata erkil düzeni getirtti. Saç teli görünmeyecek şekilde kapanmak hristiyanlardan geçmiş bir adettir. Kadını yücelten din İslamdı. İslam 'ın ölçüsü de bu. Kuran da olmayan bir şeyde var diye ısrar etmenin cezası nedir peki? Ben tesettürü inkar etmiyorum. Örtü yazıyor orda. Humur kesilmesi örtü demektir. Atkı gibi düşün boyuna dolayıp, geri atmayın görüşünüzün üzerine atın ve mahrem yerlerinizi örtün gibi düşün. Tabi bu emir ortaya çıktıktan sonra kadınlar elbiselerinin eteğini kesip, göğüs bölgelerini kapatmışlardır.
Ayrıca evrimle ilgili daha çok şey var da inanmaz arkadaş. Kendisi bize yaratılışı açıklayabilecek mi? Ben Allah in nasıl yoktan var ettiğini de açıklayabilirim. Ayrıca bu arkadaş kapalı imam hatip kızı olsa gerek, kendisi gibi olmadığı ve açık dolaştığı için onları kıskanıyor ve kendisini olsun ben tesettürlüyüm diye teselli ediyor. Profilinde Skotfiyılt vardı anlaşılan içinde bulunduğu durumdan o kadar rahatsız ki; bir gün bu kokuşmuş, akla mantığa aykırı olan ve cahil düşüncelerinden kurtulmak için bu hapishaneden kaçmayı istiyor. Bu arada Kuran da olanı olmayanı açıklıyoruz. Arkadaşa makale de atıyoruz okumuyor.
Soru soruyoruz bir sürü, cımbızla seçiyor. Onda da kendi kapasitesine göre cevap veriyor benim düzeyimde akademik olarak cevaplaamıyor. Neymiş baş kelimesi geçmiyor okumamış devamını şuna kapasitem bitti, haklısın diyecek bir şey yok diyemiyor da. Ayetin meali ve kelime analizi araştırıp, öğren. Allah in indirdiği kitabı okumak her müslümanın görevi. Arapçasını okuyup, kelime kelime türkçeleştirmek bir ömür sürebilir ama unutma ki Kuran ı o zaman anlamış olacaksın.
Ayrıca bu arkadaş önceki mesajların hepsinde beni defalarca haklı çıkardı ve ispatladı. O yüzden tartışacağım düzeyde bike değil. Fakat şahsıma ve Atatürk e ithamları yüzünden de bence hukukla tanışmadı gerekir siz ne düşünüyorsunuz?
Alıntıları Göster
Kur’an’da Nûr sûresinin 31. ayetinde geçen “humur” (خمر), “hımâr” (خمار) kelimesinin çoğuludur. Hımâr Arapçada ‘kadının başörtüsü’ anlamına gelir. Kelimenin türetildiği “hamara” (خمر) fiili örtmek anlamına gelir ve bu kökten gelen diğer bir kelime olan “hamr” (خمر) kelimesi, aklı örtmesinden dolayı ‘sarhoş edici ve uyuşturucu maddeler’ anlamında 6 ayette karşımıza çıkmaktadır. Kelimenin Kur’an’da bunlar dışında bir kullanımı yoktur.
Başörtüsünden bahseden ayet şöyledir:
وَقُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا ۖ وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَىٰ جُيُوبِهِنَّ ۖ
Mümin kadınlara da söyle (…) Başörtülerinin bir kısmını yakalarının üstüne vursunlar…” (Nûr, 24/31)
Kelimenin ayetteki kullanımına bakıldığında hımârın sadece kadına has bir başörtüsü olduğu ortaya çıkmaktadır. Çünkü ifade ayette “el-humur” (başörtüler) şeklinde değil, humurihinne (onların başörtüleri) şeklinde zamirle kullanılmıştır. Yani ayette geçen ifade (وليضربن بالخمر على جيوبهن) “ve’l-yadr**** bi’l-humuri alâ cuyûbihinne” şeklinde değildir. Burada olduğu gibi ifade “el-humur – hımârlar” şeklinde olsaydı anlam “başa örtülen örtülerin bir kısmını yakalarının üstüne vursunlar” şeklinde anlaşılır ve bir algı operasyonuyla hımârın kadınlar dışında da kullanıldığı zorlama da olsa iddia edilebilirdi. Ancak ayette böyle söylenmemekte, (وليضربن بخمرهن على جيوبهن) “ve’lyadr**** bihumurihinne alâ cuyûbihinne” şeklinde zamirli yapı (humurihinne – hımârlarını) kullanılmaktadır. Yani anlam hımârın kadına ait bir örtü olduğunu gösterir şekilde “başörtülerinin bir kısmını yakalarına vursunlar” şeklindedir. Bu kullanım hımâr kelimesi ile belirtilen başörtüsünün genel bir başörtüsü olmadığını, kadına has olduğunu gösterir niteliktedir. Yine “başörtülerinin” şeklindeki bu zamirli kullanım sayesinde hımârın kadının zaten kullandığı, bilinen bir başörtüsü olduğu, diğer bir deyişle başın zaten örtülü olması gerektiği de bildirilmiş olmaktadır. Oysa yukarıda belirttiğimiz şekilde zamirsiz bir ifade kullanılsaydı ayetten bu sonucu çıkarmak mümkün olmazdı.
Hımâr kelimesinin sadece kadınların kullandığı başörtüsü anlamında olduğunu meşhur Arapça sözlükler de dile getirmektedirler. Bunlardan ikisi olan Müfredât ve Lisânu’l-Arab’da, şu ifadeler yer almaktadır:
أصل الخمر: ستر الشيء، ويقال لما يستر به: خِمَار، لكن الخمار صار في التعارف اسما لما تغطّي به المرأة رأسها
الخَمْر (el-hamr)ın kök anlamı bir şeyi örtmektir. Kendisiyle örtünülen şeye de hımâr denmiştir. Ancak hımâr Arap örfünde kadının başını örttüğü örtüye isim olmuştur.[1]
والخِمَارُ للمرأَة، وَهُوَ النَّصِيفُ، وَقِيلَ: الْخِمَارُ مَا تُغَطِّي بِهِ المرأَة رأْسها، وَجَمْعُهُ أَخْمِرَةٌ وخُمْرٌ وخُمُرٌ. والخِمِرُّ
Hımâr kadın içindir ve başörtüsüdür (nasîf). Kadının başını örttüğü şeye hımâr denmiştir. Çoğulu ehmira, humr, humur, himir’dir.[2]
Görüldüğü gibi her iki Arapça sözlükte de kelimenin anlamı kadının başörtüsüdür. Öyle ki bu kelime erkeğin başına örttüğü herhangi bir örtü için bile kullanılmaz. Sadece kadına has olan başörtüsüne isim olmuştur. Tıpkı bunun gibi Arapçada sadece kadının başını örtmede kullanılan örtülere isim olmuş başka kelimeler de vardır: Nikâb, nasîf, miknaa, kınâ’, mi’kab, buhnuk, gıfâre, burku‘ (burka‘), sıka‘, savkaa, mülâe/milâe. Bu kelimelerin tamamı sadece kadına has olan başörtüsü için kullanılır ve hiçbiri için ayrıca baş (re’s) kelimesi kullanılmaz. Nitekim yukarıda Lisânu’l-Arab’dan yaptığımız alıntıda da hımâr kelimesinin karşılığı olarak yine kadının başörtüsü anlamına gelen “nasîf” ifadesi kullanılmış, “nasîf’ur-re’s – baş nasîfi” denmemiştir. Çünkü tıpkı hımâr gibi nasîf de sadece kadının başörtüsü için kullanılan bir isimdir.
Bu durum Türkçemizde de böyledir. Dilimizde kadının başına örttüğü örtüye isim olmuş kelimeler şöyle sıralanabilir: Yaşmak, yemeni, tülbent, yazma, bürüncek, çember, kadın fesi, ferace, maşlah, tepelik, hotoz, tandırbaş, kundak yemeni, salma yemeni.[3] Bunların hiçbiri için ayrıca baş kelimesi kullanılmaz ve başa örtülmeleri gerektiği ayrıca açıklanmaz. Hatta içinde baş kelimesi kullanılmasına rağmen “başörtüsü” kelimesi bile aslında özel bir örtünün adı olmuştur. Bu sebeple birleşik yazılır ve erkek için de kullanılmaz. Nitekim Türk Dil Kurumunun Türkçe Sözlüğünde başörtüsü kelimesine şu anlamın verildiği görülür: “Kadınların saçlarını örtmek için kullandıkları örtü, başörtü, bürgü, eşarp.”[4]
Başörtüsü hakkında daha ayrıntılı bilgi için lütfen aşağıdaki linkte bulunan “Kurân’da Hımâr (Başörtüsü)” başlıklı araştırmayı okuyunuz:
erdemuygan.com/wp-content/uploads/2018/08/Kuranda-H%C4%B1ma%CC%82r-Bas%CC%A7o%CC%88rtu%CC%88su%CC%88.pdf
[1] Ragıp el-İsfahânî, Müfredatü Elfâzi’l Kur’ân, Tahkîki Safvân Adnan Dâvûdî, Dimaşk-Beyrut, 1992, خمر maddesi.
[2] İbn Manzûr, Lisânu’l Arab خمر maddesi.
[3] H. Yunus Apaydın, “Tesetür”, TDV İslâm Ansiklopedisi, islamansiklopedisi.org.tr/tesettur#1
[4]www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.5b0e697765fd82.55543121
-
Kopyala yapistir. Copy-paste ... Bari kaynagini verseydin.
Bir pdf dokumanindan makaleden alinti yapmissin. Usulen kaynak belirtmen gerekirdi kuru kuru kopyala yapistir ile olmuyor.
Aksi halde su yazdiklarin SANA AiT kendi kaleminden yazilmistir MANASI CIKMAKTADIR! ....
Once etik olsun. Akademik ahlak ve dustur olsun sizde . Yaptiginiz tamamen intihal hirsizliktir...
Seni mi elestirecegim yoksa o makaleyi yazan kisiyi mi ( Omer KARA ) ?!! ...
Inandigin dindeki seytana uymussun haberin ola ...
Ben sana Edip Yuksel in tespitlerinden ele almani SALIK VERiRiM !
iSTE:
https://19.org/tr/ortu/
OKU! ...
-
Okudum hepsini. Uydurma hadis diye baya hadis yazmış ama niye uydurma dediğini kanıtlamamış. Hatta kütüb-i sitte içerisindeki sahih kabul ettiğimiz en gerçek kaynak diye bildiğimiz müslim ve tirmizi hadis kitaplarından bile vermiş ki bunlar uydurmaysa şu anda sahih olarak bildiğimiz pek çok hadise de uydurma demek lazım.quote:
Orijinalden alıntı: smart1978
Kopyala yapistir. Copy-paste ... Bari kaynagini verseydin.
Bir pdf dokumanindan makaleden alinti yapmissin. Usulen kaynak belirtmen gerekirdi kuru kuru kopyala yapistir ile olmuyor.
Aksi halde su yazdiklarin SANA AiT kendi kaleminden yazilmistir MANASI CIKMAKTADIR! ....
Once etik olsun. Akademik ahlak ve dustur olsun sizde . Yaptiginiz tamamen intihal hirsizliktir...
Seni mi elestirecegim yoksa o makaleyi yazan kisiyi mi ( Omer KARA ) ?!! ...
Inandigin dindeki seytana uymussun haberin ola ...
Ben sana Edip Yuksel in tespitlerinden ele almani SALIK VERiRiM !
iSTE:
https://19.org/tr/ortu/
OKU! ...
Eteklerini ne kadar uzatacaklarına, göğüslerini kapatıp kapatmayacaklarına kadınların kendisi karar verecektir; erkekler değil demiş. Katılmıyorum buna. Allah kanunu koymuş, müslüman olan bir kadın ise bunun kuralını kaidesini öğrenmek istediği zaman nereden öğrenecek? Kendi kafasına göre mi yorumlayacak herkes?
Kaynağa falan çok takılmışsın da, zaten arapça kelimeler vs de olduğu için benim yazmadığım belliydi. Sen okuduysan neresi yanlış onu söyle...
-
Laiklik, bireylerin kafasına göre din emri ile bademleme, recmetmesi değil, din ve dünya işlerinin sonsuza dek ayrılmasıdır. Önce laiklik nedir onu öğren. Asıl sen Yallah Amerikaya!quote:
Orijinalden alıntı: digiogi
Din emri cilbap ise ve bunu başörtüsü giyerek ılımlaştıran zihniyete ikna odalarıyla karşılık veriyorsanız, biz de sonuna kadar kadınların cilbab giymesini savunacağız.
Türkiye halkı %99 müslüman olan bir ülkedir. Ayrıca Türkiye laik bir ülkedir. Bireyler istediği din kuralını uygulamakta serbesttir. Devletin halkın dinine karışması laikliğe aykırıdır.
Şimdi, beğenmiyorsan yallah amerikaya.
Alıntıları Göster
-
Laiklik bireylerin dini inançlarını güven altına almaktır. Devletin dini kurallarda zorlama yapamamasıdır. Dini kisvelerin ve dinin de devlet işlerine karışamamasıdır. Bireyler birysel olarak istediği din kuralını uygulamakta serbesttir. Zaten laiklik bunu getirmiştir.quote:
Orijinalden alıntı: tarihselmaddeci
Laiklik, bireylerin kafasına göre din emri ile bademleme, recmetmesi değil, din ve dünya işlerinin sonsuza dek ayrılmasıdır. Önce laiklik nedir onu öğren. Asıl sen Yallah Amerikaya!
Alıntıları Göster
Türkiye laiktir. İstersem papaz olup ona göre giyinirim, istersem gulugulu dinine inanırım ve ona göre giyinip yaşarım.
Bide utanmadan bireylerin din ve dünya işlerinin sonsuza dek ayrılmasıdır yazmış. Devletin devlet işlerinde ayrılmasıdır. Dine karışan devlet zaten laik değildir... Beğenmiyorsan yallah amerikaya.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digiogi -- 24 Temmuz 2019; 11:47:16 >
-
Yok yaşayamazsın. Laik ülkede kılığına kıyafetine medeni kanun karar verir. -
Halkın ahlak kurallarına aykırı düşmemek kaydıyla dinimin gerektirdiği gibi giyinemeyeceksem devlet dine karışıyor demektir ve o ülkede laiklik yok demektir.quote:
Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan
Yok yaşayamazsın. Laik ülkede kılığına kıyafetine medeni kanun karar verir. -
Ahahahaha... Şeriat yoksa laiklik de yoktur demiş papaz gulugulu hazretleri.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hani senin dininde başörtüsü yoktu? Şimdi başörtüsü şeriat mı oldu?quote:
Ahahahaha... Şeriat yoksa laiklik de yoktur demiş papaz gulugulu hazretleri. -
Bak, ne olduğuna dair bir fikrin yoksa eksik kalan eğitimini bu şekilde açık uçlu sorularla tamamlayamazsın. Sen iyisi mi en temelden bir kere daha öğrenemeyeceğine göre, işi uzmanlarına bırak.
Erkek başına hele hele bu gibi işleri hiç düşünme, zorla güzellik başörtüsüyle olmaz. Sana bu yaşına kadar hatırında bir mahremiyet konusu kaldıysa, zihin yaşında bir problem olabilir. İnsan yaşla kişilikte bir özgüven bekliyor. Eğer bu yoksa, tanı hazır.
Benim dinimde de devlet işimde de sağlam bir laiklik çizgisi vardır ki, gündelik meşguliyetler kanunların işleyişine örnek teşkil etmesin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sen kadınsın herhalde? Kadın değilsen sen de konuşma bu konular hakkında.quote:
Bak, ne olduğuna dair bir fikrin yoksa eksik kalan eğitimini bu şekilde açık uçlu sorularla tamamlayamazsın. Sen iyisi mi en temelden bir kere daha öğrenemeyeceğine göre, işi uzmanlarına bırak.
Erkek başına hele hele bu gibi işleri hiç düşünme, zorla güzellik başörtüsüyle olmaz. Sana bu yaşına kadar hatırında bir mahremiyet konusu kaldıysa, zihin yaşında bir problem olabilir. İnsan yaşla kişilikte bir özgüven bekliyor. Eğer bu yoksa, tanı hazır.
Benim dinimde de devlet işimde de sağlam bir laiklik çizgisi vardır ki, gündelik meşguliyetler kanunların işleyişine örnek teşkil etmesin.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X