Teğmen
10 Haziran 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme
Toplam: 48 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Herkese iyi günler, sorunum ne olduğu belli bir sorun aslında. Yani belki de ekran kartım ölmüştür ama ben yine de olayı açıklayayım.

Öncelikle kasamın düşmesi sonucu ekran kartının fanı kırıldı, kartı pc ye takınca bios görüyordu. Yani tamir olsun diye bilgisayarcıya verdim, tanıdık ve işini iyi yapan bilgisayarcı abimiz iş yerinde zarar görmesin diye alüminyum kanatları ve ekran kartının devre kartını bana verdi. Fanı da tamir etti. Fani çok güzel tamir etmişti. Elbette o gün ben poşet içinde kart ve kanatları sürttüre sürttüre eve götürdüm. Merak ettiğim bu olaydan sonra kartı ve fanı bağlaşık acaba eve giderken kart çipleri zarar görmüş olabilir mi? Bu kartın tamiri nasıl olur, Gigabyte Gtx 960 mini itx kart. 1 yıl garantisi varken temiz kullanım kuzenimden aldım. Garantisi bitmişti bilgisayarcıya verdiğimde. Servis tamiri olmuyor diyor garantisi bittiği için. Acaba 200 300 maksimum 350 lira kart değişimi yapsak çalışması durumunda tamir ücreti ödeyebileceğim tamirci var mı aranızda. Peşin not: psu bozulmak üzere bugün 550w alacağım, haliyle kart tamiri olsa bile gelecek ay para biriktirmiş olurum.
İlgili düzenlemeye göre borçlar 3 yıl sonra ödemeye başlanacak ve ana paradan taviz verilmemek koşulu ile herhangi bir faiz olmayacağı bildiriliyor. Haberin 2. Ve 3. Sayfasında belirtildiği üzere ilgili kânun maddesi geçici olup, yürütme c.b ye bağlı. Yani kaç yıl sürer bilmiyorum ama 2+1 iken 3 yıl yapıp, faiz işlemeyecek olması güzel.

Tabi bu faiz "dönemin enflasyonuna" oranla yükselen ana paraya ek enflasyon faizi ise, bu da güzel gelişme gibi görünüyor.

Silinmesi gerektiği ifade edilen borçların 2(iki) milyarı aşan bir para olması devletimiz için çok büyük bir para olduğunun farkında olarak bu borcu silmesinler ama bir yerlere para akıtanları da devletimiz tez, siyaset ve belediyelerden silsin. Fakirin hakkı fakire, zenginin çaldığı yine fakire dönerse; halk için borç bir yük değil, yiğidin kamçısı olur.

https://m.takvim.com.tr/egitim/2019/06/30/30-haziran-kyk-borclari-silindi-mi-kyk-borclari-son-dakika-kyk-borcu-affi-geldi-mi-iste-son-durum?paging=8
Bazı şartlar gereği ABD nin %0.0000000001 ihtimalle çıkarması söz konusu.

Bu ihtimal dahilinde bir yerlerini de yırtsa programdan çıkaramaz.

Not: Parti tutmam, tarafsız biriyim.

Eğer o minik ihtimal olur da çıkarırsa gelin başlığa daha farklı bir sürprizin olacak. Ama tekrar diyorum adım gibi eminim. Rusya dan silah aldıkça alalım imkanı yok çıkaramaz bizi.
Herkese iyi günler. Bugün merak ettiğim ve cevap almak istediğim konu AP kararının bizim açımızdan varsa faydalarını öğrenmek ve bu konuda fikirlerinizi almak.

Bildiğiniz üzere AP, Rumların katkılarıyla Türkçeyi resmi bir dil ilan etti. Zaman zaman bu karar AP'ye geliyor ve AP maliyetli ve azınlık dili olduğu için aynı zamanda görmezden geldikleri için bu kararı geçiştiriyorlardı. Fakat son alınan kararla bunu kabul ettiler. Bu sayede Türkçe AB'nin 25. resmi dili oldu.

Maliyetli demelerinin esas sebebi de yıl boyunca resmi dili olarak kabul ettiği dillere çeviri yapması için tercüman memurlarına 450 milyon Euro ödeme yapıyor ve yeni bir dil bu maliyeti 38 milyon artırıyor. Güney Kıbrıslı N. Güney'e 5000 oy veren Rum kesimi bu kararın AP'ye taşınması için gereken çoğunluğu oluşturdular. Tabi AB'nin şımarık çocuğu bunu istiyorsa, AP kararı gündeme alır ve ilginçtir ki Doğu Akdeniz konusunun gündem olduğu bir dönemde Rumların ve Avrupalıların bu kararı alması da Türkiye'ye yumuşatma ya da şirin gözükme davranışı olabilir.

Neyse bu konuda benim merak ettiğim ise oyun yapımcılarının AB pazarına satış yapmak istediğinde bu topraklarda konuşulan resmi dillerin en azından ciddi bir hakimiyet alanı ve dünya çapında yaygınlığı olan dillerde çeviri ve dil desteği çalışmaları olduğunu biliyoruz. Nitekim Estonca, İsveçce gibi yaygın olmayan dillerden çok Almanca, İspanyolca, Fransızca ve Lehçe ( kimi zaman fr ve lehçenin olmadığını da göz önüne katarsak bu konunun çok titiz bir konu olduğunu düşünmek yanlış olmaz) gibi dillerde oyun, program yani kısacası yazılım dünyasının dil desteği var.

Peki Türkçenin AB'nin resmi dili olmasının, özellikle dünya genelinde 85 milyon ve Azerbaycan hatta Orta Asya'da dahil ettiğimizde 150 milyona yakın nüfuzu olması oyun dünyasının bizi görmezden gelmesi ya da gelmeye devam etmesi için bahanelerini ortadan kaldırmaya yeter mi?

Bu kararın bizim için ne gibi olumlu yönü/yönleri vardır. SEGA gibi şirketler çoğalır mi, yoksa aynı yaş aynı hamam devam mi ederler..?

Bu yazı; hiçbir zümre, firma, kurum, toplum ya da topluluğu övmek amacıyla yazılmamıştır. Lütfen değerlendirmeyi objektif olarak yapalim ve daha çok kişinin fikir belirtmesini istiyorsanız, öne çıkar butonunu kullanalım. Zaman ayırıp, okuyan ve fikir belirten herkes için teşekkürler... 😁
Arkadaşlar bilgisayarım çok ısınıyordu termal macun değiştirmeye karar verdim, işlemci fani ve fanın soğuttuğu alüminyum parçayı bir güzel temizledim, işlemci fanini da yağladım yalnız sorun şu ki evde termal macun kalmamış onu sabah alacağım.

Kafama takılan soru da işlemciyi sökmek gerekiyor mu termal macun sürmek için?

Çünkü ben hep önce işlemciyi takip sonradan macunu sürüyordum ama bu sefer sökmeden sürmek istiyorum, böyle yaparsam ise yaramaz mı?
Skarin! Skarin!
You have fought valiantly for your people...
But now the life drains from you.
I am Freya, mortal and I have chosen you.
Look around you Skarin...
Midgard is dying.
You will become my champion.

bilhassa şu cümle...

I am Freya, mortal and I have chosen you.

ben freya ölümlü ve seni seçtim bana mantıksız geliyor kafam karıştı.
daha düzgün bir çeviri yapabilir misiniz?
bu cümleden bir şey anlaşılmıyor çünkü.
Sorunum tam olarak şöyle;

bilgisayar açılıyor fanlar dönüyor bütün fanlar çalışıyor.
ekrana görüntü gelmiyor onboard a bağlayınca da görüntü gelmiyor.
sistem çalıştıran açma kapama düğmesine basılı tutuyorsun sistem kapanmıyor reset tuşu reset atmıyor.
klavye çalışmıyor usb sürücüler iptal olmuş sanki.
speaker takıyorum rami söküyorum dıt desin diye herhangi bir uyarı yok dıt yok.

anakart asus a 58 me idi onu değiştirdim yerine asus a68 hmk aldım işlemci anakrt ile uyumlu ki uzun süre kullandım.
fm2+ işlemci ve ankartım var işlemci a6 5600 falandı sanırım geçen baktım ama unuttum a6 nın 4 çekirdekli versiyonu.
anakrt değişmesine rağmen bütün her sorun aynı devam ediyor öyleyse bios pillerini sökmek değiştirmek sonucu değiştirmediyse hatta voltaj amperine pc cide yine baktırdık sorun pilden anakarttan olmadığına göre işlemciden olma ihtimali var mı işlemci bozuksa bu tür sorunlara sebep olur mu?

kardeşim sinirlendi bir ara ilk gördüğü eşyamı kasayı havadan havaya yerden yere vurdu işlemci bu sırada sistem kapalı da olsa bozulmuş olabilir hdd bozuk olsa sistem bios ekranında açılışta uyarı verir değiştiririm ama bu sorunu ilk defa yaşadım ekran simsiyah uyarı dıt yok anakart değişti aynı sorun devam ediyor sizce sorunlu parça nedir?
Bu yazı alıntıdır ve bu ve bunun gibi pek çok yazıyı okumak için pm den sorabilirsiniz, link ve yazar ismi ihtiyaç duyarsanız verebilirim.

Özet; oyuna, tahriklere gelmeyin.

Gladio'nun psikolojik harp taktikleri..

False-Flag (Kara Propaganda)

Erdoğan'ı savunan x kişinin muhalif kesiminin değerlerine saldırması (örn Atatürk) bu kişilerin Erdoğan'a düşman kazandırmasını sağlıyor. Karşı tarafı tahrik ediyorlar. Erdoğan'ın politikalarını sevmeyen ama ona saygı duyan bir insan bile bir anda nefret edebiliyor.

Muhalif kesimin, Erdoğan'a saldırması veya islam değerlerine karşı saygısızca bir tutum sergilemesi, iktidar tarafını koşulsuz biat modeline itiyor. Erdoğan yanlış yapsa bile onu karşı tarafa savunma ihtiyacı doğuruyor. Erdoğan batı baskısıyla hata yapsa bile toplum kabullenecek. Çünkü tahrik edilmiş.Irak ve Libya meselesinde bunlar oldu..

İki tarafta yani dışarıya çalışıyor. Bazıları bilmeden şov amaçlı(takipçi kasmak için), bazıları ise bunu talimatla yapıyor.

Sizler farkında değilsiniz. Toplum içinde nefret enerjisi depolanıyor. İki taraf birbirine çok fena gıcık kapıyor. Birbirlerini nerdeyse boğacaklar.

15 temmuz anma sürecinin uzun tutulması ve adalet yürüyüşü "Gaz" alma projeleridir.

Devletin tv dizilerine veya spor gibi halkı oyalayacak faaliyetlere destek vermesi, statlara büyük yatırımlar yapılması ve Acun gibi dangalakların bir anda yükseltilmesi bunlar öyle boşuna değil. Halk, sinir stresini oralarda atıyor. Bunlar olmasa millet sokakta birbirini yiyecek. Sabahtan akşama kadar A haber veya Halk tv izleyen insanın psikolojisi bozulur, düşünme yeteneğini kaybeder insan.

Kitap okuma oranı ise çok düşük.
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil, fakat herkes herkesin değerlerine saygı duymak zorunda..

"Şeriat" adına duyar kasan kesimin yüzde 98'i küfürlü konuşuyor. Küfrü allah yasaklamadı mı? Demek ki herkes dört dörtlük değil. Mini etek görmek zorunda değilsen, insanlarda küfrünü duymak zorunda değil. Yani gördüğünüz gibi bir şey farketmiyor. Yani sende günaha giriyorsun o da.. Her şey herkese serbest. O yüzden saçmalamadan kendi işine bak. Önce kendi edebini kontrol et. Sonra ahkam kes..

Not: Burda demek istediğim "Küfür edenler din konuşamaz değil." Küfür edenler başkalarının yanlışından önce kendi yanlışlarını düzeltmeye gitmeli, dayatma yapmamalı. Herkes özgürdür. Ortada günah varsa bunun hesap yeri de bellidir.

Toplumda hırsızlık, faiz, kumar, küfür, yalan almış başına gidiyor.. Fakat bizim millet mini eteğin, başörtünün, içkinin, atatürk'ün, laikliğin, peşine düşmüş. Sen önce kendini düzelt be adam. Ne yüzsüz insanlarsınız? Devletin yapacağı işi sahiplenme. Devlet'e bırak. Hem devlet bilir, "Reis" diyorsun. sonra ona buna saldırıyorsun. sen devletin işini zorlaştırmaktan başka bir halta yaramıyorsun. Her şeyin zamanı var..

Not: Bu kısımda anlattıklarım herkesi bağlamaz. Bu tarife uyan , toplumu tahrik edenler , hakaret edenler üstüne alınabilir)

Yani işin özeti şu: Toplumun ortak değerlerinden hariç, ideolojik kesimlerin de ortak değerleri vardır. Bu ideolojik değerlere bir tarafın saldırması demek iç savaş sebebidir. Adamlar ideolojiyi bu yüzden yarattı. Yani kavga yaratmak için. Bazıları bunların ekmeğine yağ sürüyor..

Bakın bu bile yetmedi!

Bir fesli çıktı. Toplumun ortak değeri olması gereken(!) 15 temmuz ile milli mücadeleyi kıyasladı. Alın size tipik bir gladio hamlesi..

Burda iki False-Flag operasyonu var.

1. Muhalif kesimi 15 temmuz'dan uzaklaştırmak.

2. İktidara yakın kesimi ise milli mücadele'nin tarihi ortak değerinden uzak tutmak..

Tarih böyle hainlik görmedi...
Sözü fazla uzatmaya gerek yok, sabah haberi sunan habercinin sabah haberinde gazeteden okuduğu bilgiye göre 3. yıldız formamız
12 Temmuz 'da piyasaya çıkacak, hayırlı olsun, bu arada yönetimin beklediği satış sayısı
600 000 .
Ne zamandır görüp, duydum bir gif yapmak için izleyim dedim, sonra bir bağladı beni 3 bölüm birden izledim.

O kadar güzeldi ki başka zaman yine izlerim, on numara eleştiri olmuş. Almanların açısından bakmak baya güzeldi.

Savaşın tek galibi sineklerdi...

Hatta izleyen arkadaşlar da yazarsa onlarla da konuşmak istediğim bazı konular sorular var.

Düzeltme:https://i.hizliresim.com/ldJanb.gif

Gif linki eklendi.
Hakkında
Forum İmzası:
"Kimseye hiçbir şey öğretemem, sadece düşünmelerini sağlayabilirim."

Sokrates
Sistem ve Tercihleri
Takım
Beşiktaş
Takım
Beşiktaş
Takım
Beşiktaş JK
Takım
Beşiktaş
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 376
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 13.379 (Bu ay: 419)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 112 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.