Şimdi Ara

Başörtüsü ilahi emir değil dedi Savcı Dava açtı! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
558
Cevap
1
Favori
29.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: digiogi

Kadın hakimler vs umrumda değil. Çünkü şu anki sistem, anayasa ve yasalar zaten Allahın kanunları değil. Hakimin kadın ya da erkek olmasının ne önemi var ki?

Senin söylediğin şey ılımlı islam ve fetö taktiği. Ben hiçbir zaman sevmedim ve destek olmadım o kişiye. Sen destek oluyorsan açık açık söyle bunu.

Alıntıları Göster
    Ne demek ne önemi var. Kadınların hakim olabilmesi bahsettiğin içtihatlara aykırıdır. İçtihat deyip duruyorsun. Kadınların kazanılmış hakkıdır. O haklara da göz dik de görelim.
    Senin içtihatlarında köle ve cariyenin bebeği köledir. Benim içtihatlarımda her bebek eşit doğmalıdır (Hiç olmazsa kanuni haklar bakımından.) Kiralanabilir veya satılabilir mal hükmünde doğan bebek olur mu? İçtihatlarına bak bakalım olur muymuş ben cevabını biliyorum.
    Efendisinden başkasına intisaba yeltenen kölenin ibadeti sahih değildir. ( Asıl sahip ibadetin sahibi değil herhalde nasıl bir içtihatsa)
    Kadın kadılara dair içtihatları yaz da öğrenelim. Yazamazsın çünkü tek başına şahitlik yapamaz dediğin kişiler nasıl tek başlarına bazı konularda hakimlik yapabilir ki?
    Kadınların kazanılmış haklarına diktiğiniz gözleri çekin.
    O dediğin zata ben doksanlarda fettoş diyordum, doksanların Uğur Mumcu okuruyum. Sana da okumanı tavsiye ederim. Kimlerin kmlerle beraber yürüdüğünü de gayet biliyorum. Sıkışınca karşınızdakine çirkin iftiralara başvurmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 19 Temmuz 2019; 11:13:53 >

• digiogi kullanıcısına yanıt
    İlim hangi sırada geçiyor biliyor musun, 1. sırada. O halde benim anladığım dini sen anlayamayacaksın demektir. Allah hakikattir demiştim, değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 19 Temmuz 2019; 11:8:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Ne demek ne önemi var. Kadınların hakim olabilmesi bahsettiğin içtihatlara aykırıdır. İçtihat deyip duruyorsun. Kadınların kazanılmış hakkıdır. O haklara da göz dik de görelim.
    Senin içtihatlarında köle ve cariyenin bebeği köledir. Benim içtihatlarımda her bebek eşit doğmalıdır (Hiç olmazsa kanuni haklar bakımından.) Kiralanabilir veya satılabilir mal hükmünde doğan bebek olur mu? İçtihatlarına bak bakalım olur muymuş ben cevabını biliyorum.
    Efendisinden başkasına intisaba yeltenen kölenin ibadeti sahih değildir. ( Asıl sahip ibadetin sahibi değil herhalde nasıl bir içtihatsa)
    Kadın kadılara dair içtihatları yaz da öğrenelim. Yazamazsın çünkü tek başına şahitlik yapamaz dediğin kişiler nasıl tek başlarına bazı konularda hakimlik yapabilir ki?
    Kadınların kazanılmış haklarına diktiğiniz gözleri çekin.
    O dediğin zata ben doksanlarda fettoş diyordum, doksanların Uğur Mumcu okuruyum. Sana da okumanı tavsiye ederim. Kimlerin kmlerle beraber yürüdüğünü de gayet biliyorum. Sıkışınca karşınızdakine çirkin iftiralara başvurmayın.

Alıntıları Göster
    Şu anki düzende kadın hakimlerden bahsetmedin mi? Ona ne önemi var diyorum.

Şeriat düzeni mi var Türkiyede ki onu konuşuyorsunuz?

Çok övdüğün medeni düzen insanların tepesine atom bombası atıyor, füzyon bombaları üretip atarım bak ha diye tehdit ediyor. Belki onu da atacak. Sen kölelik, insanlık suçu falan diyorsun. Övdüğün medeniyet senin ne yaptığını arama motoruyla sosyal medyasıyla takip ediyor. Seni borçlara sokuyor ki işini bırakama ve sisteme köle ol. İşini bırakırsan borcunu ödeyeme ve hapse atıl.

Ilımlı islamı övüyorsun. Kişilik olarak uyuşmuyorsanız da aklınız uyuşuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

İlim hangi sırada geçiyor biliyor musun, 1. sırada. O halde benim anladığım dini sen anlayamayacaksın demektir. Allah hakikattir demiştim, değil mi?
    Senin anladığın dini sen felsefecilere deistlere ateistlere falan anlat. Eminim çoğu kabul edip senin dinine girer.
    Çok meraklısınız başkasının günahına koşmaya, nerede pislik nerede şer orada sizi buluyoruz ne hikmetse.

İmanlılar müslüman olabiliyor, üzgünüm bu haberi sana vermiş olduğum için.

Ben medeni düzeni filan övmedim. Canlı bombaların nerelerde en çok olduğunu da biliyorum. Evet bebeklerin köle doğması da, savaşta karşı tarafı köleleştirmek de artık insanlığa karşı işlenen suç statüsündedir. Gayet yoruma açık ayetlerde kadının saç telinin görünmemesi gerektiğini boşuna savunuyorsun. Köleliğe dair içtihatları da, kadınların kadı yani hakim olamayacağına dair içtihatları da savunuyorsun demektir. Efendisinden başkasına intisaba yeltenen köle hakkındaki görüşün de bellidir.
    Bugün bunların hiçbiri uygulanamaz. Öyle ılımlı ılımlı gücün yettiğini seçen sensin. O anlamda ılımlı islamcı da sensin.
    Benim zaten inanma ihtimalim yok. Arap ıslahatı gözüyle bakıyorum.
    Anlasilan o donemdeki insanlar Afrikallar Kizilderililer Aborjinler gibi ciplaklarmis kadinlar icin bilhassa gogusleri ki bu durumdaki Araplar icin ortunun demis . Zaten kiyafet kullanan ortunenler bu tur kurallari uymalari icin once kendilerini ciplak disarda toplumda dolasiyor olmalari gerekir...

Enteresandir kutuplara kuzey ulkelerine gelmemesi de dusundurucu kitapli peygamberler :)

Neden acaba ?

Bazi dusunurlere gore iflah olmaz toplumlara veya kavimlere geliyormus ....

Yani birseyin varligi kurallardan yani neyin yasaklandigindan anlasilmaktadir...

Kadinlar ozellikle Arap kadinlari o donemlerde anlasilan sahit yoksa magdur kisi ile bas basa ise iftira atiyormus ki ona destek belki olabilir diye bir erkege 3 kadin sahitlik denki getirilmis...

Gunumuzde de bu kulturel sinmislik Araplardan gecmis olacak ki haberlerde goruyoruz kadinlarin yalanci sahitlihi iftiralari ile nice insanlar hayatlari kararmaktadir. Dusunun oz evlati babasi icin taciz tecavuz camuru iftirasi atiyor ve baska nie detaylar ...

Anladigim kadariyla ortam felakete donusecek ki basladi da :/ . Peygamber de gelmeyecekmis! Islam inanisina gore :/ ... HAPI yutmus Islam alemi icin kurtulusta yok :/ ...

Kadin sus vs dogasi geregi olmalidir yadiganmamalidir. KAdinlar icgudusel olarak teshire yatkindir. Teshirden kasit cinsellik algilanmasin. Guzel ne varsa yakisiyorsa gostermeyi sever. Sonucta ilgi odakli varliklardir :) ... Dozunu kaciran da olacaktir ki o tur seyler baska konulara girmektedir.

Artik kara carsaflilar bile uzerine Armani Gucci etkiketeli logolu disardan bariz belli olunan kara carsaflilar da vardir .

Mesele seni ilgilendirenlerin yaygin olmasi Musluman gecinenlerin hic yadirgamamasi !
    Sade ama basi acik ... Bence daha guzellerdir dogallardir .. Onlar her turlu masumane ilgiyi de hak edenlerdir kanimca ...

Durum boyledir.

Boyle bir ortamda konuya balatilacak haberdeki gelismeleri de bir buutn olarak ele alinca hic samimi bulmuyorum haksiz da buluyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: digiogi

Akp'ye nerden bağladın şimdi ne alaka?

Birilerini kurtarmak için kuran ayetlerini değiştirdiğini itiraf ettin sonunda. Bloklandın.

Alıntıları Göster
    dün ayeti tekrar okudum tabii Arapça bilmediğim için Türkçe meal ve anlatımlardan tekrar yorum yapabiliyorum

ayette ibret olması için denilmiş yani zina ayetindeki 100er sopa bunda gerek yok.Yani suçun karşılığı olarak belirtilmemiş ibret olması için söylenmiş

zaten 29 yıllık 4 halife döneminde 6 kere uygulandığı yazılıyor bu o dönemde sadece 6 kez hırsızlık yapıldığı sonucuna götürmeyeceği için ibret için ortalama 5 yılda 1 uygulanmış

Keşke camilerde namazlar Türkçe olsaydı da böylece ayetleri unutmamış olurduk

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Çok meraklısınız başkasının günahına koşmaya, nerede pislik nerede şer orada sizi buluyoruz ne hikmetse.
    Allahın düzeni yerine avrupanın düzenini getirmek günah değil mi senin karahasan dininde?
  • quote:

İmanlılar müslüman olabiliyor, üzgünüm bu haberi sana vermiş olduğum için.
    Doğru, zaten ateistler senden daha müslümandır :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Ben medeni düzeni filan övmedim. Canlı bombaların nerelerde en çok olduğunu da biliyorum. Evet bebeklerin köle doğması da, savaşta karşı tarafı köleleştirmek de artık insanlığa karşı işlenen suç statüsündedir. Gayet yoruma açık ayetlerde kadının saç telinin görünmemesi gerektiğini boşuna savunuyorsun. Köleliğe dair içtihatları da, kadınların kadı yani hakim olamayacağına dair içtihatları da savunuyorsun demektir. Efendisinden başkasına intisaba yeltenen köle hakkındaki görüşün de bellidir.
    Bugün bunların hiçbiri uygulanamaz. Öyle ılımlı ılımlı gücün yettiğini seçen sensin. O anlamda ılımlı islamcı da sensin.
    Benim zaten inanma ihtimalim yok. Arap ıslahatı gözüyle bakıyorum.
    Evet şeriat düzeninde kadın hakim olamaz.

Kimin şeriatı bu, kadınlara anlatınız diyen peygamberin mi? Konuya hakim olana laf anlatılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Anlasilan o donemdeki insanlar Afrikallar Kizilderililer Aborjinler gibi ciplaklarmis kadinlar icin bilhassa gogusleri ki bu durumdaki Araplar icin ortunun demis . Zaten kiyafet kullanan ortunenler bu tur kurallari uymalari icin once kendilerini ciplak disarda toplumda dolasiyor olmalari gerekir...

Enteresandir kutuplara kuzey ulkelerine gelmemesi de dusundurucu kitapli peygamberler :)

Neden acaba ?

Bazi dusunurlere gore iflah olmaz toplumlara veya kavimlere geliyormus ....

Yani birseyin varligi kurallardan yani neyin yasaklandigindan anlasilmaktadir...

Kadinlar ozellikle Arap kadinlari o donemlerde anlasilan sahit yoksa magdur kisi ile bas basa ise iftira atiyormus ki ona destek belki olabilir diye bir erkege 3 kadin sahitlik denki getirilmis...

Gunumuzde de bu kulturel sinmislik Araplardan gecmis olacak ki haberlerde goruyoruz kadinlarin yalanci sahitlihi iftiralari ile nice insanlar hayatlari kararmaktadir. Dusunun oz evlati babasi icin taciz tecavuz camuru iftirasi atiyor ve baska nie detaylar ...

Anladigim kadariyla ortam felakete donusecek ki basladi da :/ . Peygamber de gelmeyecekmis! Islam inanisina gore :/ ... HAPI yutmus Islam alemi icin kurtulusta yok :/ ...

Kadin sus vs dogasi geregi olmalidir yadiganmamalidir. KAdinlar icgudusel olarak teshire yatkindir. Teshirden kasit cinsellik algilanmasin. Guzel ne varsa yakisiyorsa gostermeyi sever. Sonucta ilgi odakli varliklardir :) ... Dozunu kaciran da olacaktir ki o tur seyler baska konulara girmektedir.

Artik kara carsaflilar bile uzerine Armani Gucci etkiketeli logolu disardan bariz belli olunan kara carsaflilar da vardir .

Mesele seni ilgilendirenlerin yaygin olmasi Musluman gecinenlerin hic yadirgamamasi !
    Sade ama basi acik ... Bence daha guzellerdir dogallardir .. Onlar her turlu masumane ilgiyi de hak edenlerdir kanimca ...

Durum boyledir.

Boyle bir ortamda konuya balatilacak haberdeki gelismeleri de bir buutn olarak ele alinca hic samimi bulmuyorum haksiz da buluyorum...
    Fantezilere bak kadınların memeleri çıplakmış. Günümüz için gömlek gibi bir şey giyiyorlar ve bunun üzerine salın diye anlıyorum ben. O zaman için çarşaf sütyen olmadığı için belki biraz belli ediyordur o yüzden üzerine salın denmiştir?

Kuzey kutbunda insanların yaşamı ne zaman başladı?

• quote:

Kimin şeriatı bu, kadınlara anlatınız diyen peygamberin mi? Konuya hakim olana laf anlatılır.
    Kadınlar size anlatsın mı demiş?
    Kadınlar ne etti, sana? Öyle bir peygamber tasviriniz var ki, sanki hiç yaşamamış! Hâni, çok takip ediyorsunuz ya sünneti, koysana kadınları hakettiği konuma?

Ciplak ozellikle gogusleri halen gunumuz dunyasinda da varlar.. Afrika Avustralya hatta Amerika da ... Fantezi vs ne dersen de iste O seyler var Ondandir ...

Musluman Erkeklerinde Turban Fantazisini de yeni ogrendim Turbanli Fetisi ... Inanmamistim Turkiye de boyleleri de varmis...

Basotusu degil ortme kelimesidir. Ortme genel bir ifadedir ilk akla gelen bas degil vucudun digerleri .

Sorgulatan bir heykel var iste : Ciplak ama basi ortulu bir kadin heykeli . Basortusu bilindigi uzere bircok kulturde vardir tarih boyunca da ... Aslinda var olan bir gelenek gorenek olan basortusunu emir olarak verilmesi de zaten celiski kendi icinde cagin yaygin kabul gormus klasik kadin kiyafetleridir nede olsa ...

Iste videosu :
    Habertürkwww.haberturk.com
    Çıplak türbanlı heykel
    https://www.haberturk.com/canliyayin/34097-hava-durumu

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-337222700

Bu mesaj silindi.
    Beğenen 24 kişi ne anladınız hele bir anlatım bakalım!?

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.