Şimdi Ara

Başlıycam yazılımınıza da bilgisayar mühendisliğinize de (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
3
Favori
7.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kesinlikle katılıyorum. 6. sınıfta Sadi Evren Şeker'in videosuyla tanımıştım bu mühendislik dalını ve o zamanlar "off tam benlik meslek" vs diyordum. Çevreme anlatınca aval aval bakıyorlardı 'kalbi sakat olmasın' dercesine. Amk şimdi heves kalmadı üst klasmandaki en kötü üniversite 2k dan alıyor. Halkın ayarı yok ki, bi şey popüler oluyo 2 milyon da orayı yazıyor sanki. İyi al silikon vadisi senin olsun amk ben de alaylı ticaretçi olacam zuhaha

• -highfive- kullanıcısına yanıt
    Konuş reis

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam yazılım okuyup frontend developer olup yine tasarım yapabilirsiniz. Bilgisayar mühendisliğinde çok bi matematik yok. Mimarlık hayalinizdeki gibi olmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oguzhan97 -- 9 Mayıs 2021; 18:10:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede aklı yok fikri olan çok. Bknz. kıraathaneler. Ülkeyi kurtardılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4EFD9F126 -- 9 Mayıs 2021; 20:0:2 >
  • Sende başlama birader. İlerde elini sallasan yazılımcıya bilgisayar mühendisine çarpacak. Artık iş bulamayanları polis asker filan olur yine.

• 5 yılda bir değişir bu meslek trendi.

öğretmenlik, güvenlik görevlisi, polislik, att, hemşirelik şimdi de yazılım... sürekli değişiyor. o anki en gözde meslek neyse her yerde sertifika üstüne sertifika, diploma üstüne diplma veren ama özel okulları, kursları açılıyor, gerçek meslek tecrübesi öğretmeden salıyor ortalığa... herkes o mesleğe yöneliyor eee sonra talep fazlası hem mesleğin maaşını düşürüyor hem de o meslekte iyi olmayanlar işşiz kalıyor. en azından klasik bilindik meslekleri bir şekilde pata püte yalandan yaparsınız da yazılım öyle birşey de değil. torpilin varsa devlete girer çalışmayan sistemler yazarsın hatta yazmassın bile başkasına yazdırır kendin yazmış gibi yaparsın ama zaten torpilin varsa onla niye uğraşın ki? ee torpilin yoksa zaten yazılımcı mesai saati olmayan (insanlar çoluğunu çocuğunu göremiyor ya, hele remote çalışmayla 7/24 mesai), crunch kültürü, sürekli ve durmaksızın kendisini geliştirmesi gereken, iş değiştirmedikçe maaşı ciddi oranda artmayan günümüzün ameleliğidir. kendim yazılımcıyım oradan biliyorum, bir yerlerde birilerini kafalayıp kendinizi lead felan yaptırırsanız hayat size güzel olabilir ayrı konu ama bana saat 4'te mesaj atan kimseye cevap vermem diyorsanız yani disiplinli ve prensipli biriyseniz bir çok yerde tutunamayacaksınız bunu bilin.

enişte, hala, anne, baba hatta kardeş bile önemli değil, herkes kendi mesleğini kendisi seçmelidir arkadaş. tamamen özgür olmalıdır, kopun şu toplum bakısından ya. yıllarca anlamadığım tek şey bu toplum baskısı...

bana hayatımda daha 1 kez bile şunu yap diyen olmadı, insanların yok eniştem bunu dedi yok babam izin vermedi laflarını abartı buluyorum o yüzden, son derece saçma ve komik geliyor.

izin vermediyse vermedi, yap gitsin, ne olacak? ne olabilir ki? salın abi millet ne demiş düşünmeyin bile, kendi işinize bakın. ayrıca mimarlık puanı daha yüksekti ben sınava girdiğimde, bitirmesi gerçekten zor olan bir meslek. ama düzgün 1-2 iş denk getirdin mi ameleden farksız yazılımcı neymiş dersin, loft kral dairenden aşağıdaki amele yazılımcılara gülersin.

millet sanıyor ki yazılımcı bütün gün memur gibi mesai saati süresinde pc başında boş oturup, kodları başka yerden kopyalayıp yada ezbere yazıp gidiyor. böyle düşünen insanlar kebap meslek diye yazılımcı olmaya çalışıyorlar. yazılımcı ol diyenler yazılım nedir haberleri yok, internet kafecilik felan sanıyorlar. yıllarını ve paralarını boşa harcıyorlar farkında değiller. söyleyince biz suçlu oluyoruz. yazılımcı olacaksan zaten üniversiteyle vakit kaybetme ayrı konu, açıktan diplomanı al soran olursa gösterirsin.

edit: yalnız mimarlıkta da matematiğin dibi var diye biliyorum, o mesleği yapan kişilerle konuşmadan bölüm seçmemek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 10 Mayıs 2021; 11:18:37 >

• Mimarlık çok zor mu knk. Gecen gündüzüne karışıyo çok ödev car falan diyolsr

• teyzeler enişteler çalışırsan her işte başarılı olursun jenerasyonu olduğundan her bünyeye her meslek gider düşüncesindeler eğer adam masada 12-15 saat bilgisayar ekranına bağımlı çalışabilecek biri değilse isterse en kral bilg müh bölümünü bitirsin hiçbir zaman mesleğinde öne çıkamaz hayalin neye neyi çok iyi yapacağını düşünüyorsan onun peşinden git artık mher meslek grubundan binlerce mezun var en iyiler ayakta kalacaktır işini sevmeyen biri en iyisi olamaz

• Oguzhan97 kullanıcısına yanıt

Bilgisayar muhendisliginde nasıl cok bir matematik yok Bilgisayar biliminin asil temeli uygulamali matematik zaten 

• Ayda evime maaşla *iyi* para giriyor. Yazılımcı olmayı bir düşün. Yine de sen bilirsin.
    Üniversitede doktor olmak istiyordum iyi ki olamamışım hele de şu pandemi de 14 Aydır bil fiil evdeyim,

Türkiyenin 15 farklı şehrinde hem gezdim hem çalıştım. Böyle bir fırsat her zaman denk gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MurexThedesa -- 11 Mayıs 2021; 17:12:52 >
  • Matematik bilmeyen mimar nasıl oluyor onu anlamadım. Matematik temel bilimlerden biridir, matematik bilmeyen mimar ancak kumda oynar.
  • Patates çuvalı P kullanıcısına yanıt
    Merhabalar her ne kadar muhendis olarak yazsamda asagi yukati mimarlikta matematik gerektiren bir meslek tabiki mimarliktan kast ettiginiz sey ic mimarlik peyzaj yada teknik ressamlik degilse yazilim konusuna gelirsek. Evet ulkenin ciddi derecede yazilimciya ihtiyaci var ama herkes kendi dalinda yazilim gelistirmeli mesela iyi bir mimar cad cam programlarinda aktif olarak kullanacagi autolisp ve benzeri yapilari programlayabilmeli gunumuzde. tum bunlara ek olarak kimseyi dinlemeyin ve ne olmak istiyorsaniz onu olun.

• 000G 0 kullanıcısına yanıt
    Grafik işlemci (Gpu)olmaya dikkat et yienim.

• adamın ilgisini çekmiyorsa ne yapsın? bu arada profiline baktım kız kardeşin adına üzüldüm hala iş bulamadıysa benim önerim yös grupları var facebookta orada hiç bir şey bilmeyen türkmenler falan oluyor onlara türkçe özel dersi verebilir. illla atanmak zorunda değil benim tanıdığım sadece özel dersle geçinen (senin kadar kazanıyordur) çok insan var.

• Trade off yapılması gereken bir konu, para mı sevdiğin iş mi, ben olsam sevdiğim işi seçerdim

• Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt
    Bu konumun kız kardeşimle hiç ilgisi yoktu. Ama önerin için teşekkür ederim.

Burası Türkiye emin olun ben de yazılımcılığı güle isteye yapmıyorum bir aklım hep ticarette ama en azından maaşlı bir işim var.

Esnek olmakta fayda var. Ben bugün inşaatta çimento da taşırım zamanında çocukken pazar da seyyar satıcılıkta yaptım.

O yüzden ilgisini çekmiyorsa ne yapsın kısmı bana normal gelmiyor ha evet baban sana bakar arkandadır düğününü yaparsa hiç sıkıntı yok zevkine mimarlık oku ne istersen oku ama para lazımsa istemeye istemeye tercih yapmak gerekebilir.
  • yok canım gidip 4 aylık konunuzu uplamak istemedim ama yine de tavsiyemi vereyim dedim o yüzden yazdım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.